• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev işi yapan erkek

Kadının düzeni ne demek?
Herkesin kıyafetinin yeri belli. İsterse düğüm yapıp koysun kendi kıyafetlerini, benim problemim değil. Benimkilerin yerini de biliyor, katlayip götürüp yerleştiriyor.
Mutfak eşyalarıni da tasindigimizda yerleştirdik, zaman içinde daha kullanışlı hale getirecek değişiklikler yaptık, bitti.
Temizlik de normal temizlik işte.
Bunlar dışında benim bilmediğim bir düzen mi var kadına zimmetli olan?

Bazi kadinlar en ufak bir eşyanin yeri degişse bile coook buyuk dert ediniyor. Düzenim bozuldu durumu bu oluyor sanirim.
Eşim biyerleri temizlediğinde bazen bir şeylerin yerini degistirebiliyor. 😁 Beni rahatsiz etmiyor tabi.

Biz eşimle herşeyi ortak yaparız, beraber bir yaşam kurmak çünkü bence evlilik. Bu durumda benim istediğim kadar yapsın ama müdahale etmesin, karar verici olmasın tavrı da bana çok ayıp geliyor. İki insan aynı evde yaşıyor, aynı dolabı, mutfağı, hatta yatağı paylaşıyorsa evin nasıl düzenlenecegi konusunda eşit sorumlulukları ve eşit söz hakları vardır bence. Biz de ilk evlendiğimozde anlasamadığımız konular olmuştu temizlik düzen konusunda, ama hepsini konuşarak ortak karara vardık ve ona göre düzenliyoruz evimizi. Kimi kadınlar BENİM tencerem, BENİM mutfağım, BENİM çocuğum diye konuşuyor, eşinden iş yapmasını, kendisinin istediği gibi yapmasını ama asla söz hakkının olmamasını istiyor, bu bence zorbalıktır ve söz hakkı olmayanın sorumluluğu da yoktur, o sadece başkaşının işine YARDIM ediyordur. Velhasıl ben çok memnunum, beraber karar verir, beraber yaparız herşeyi.

Bizim gelinin annesi, temizlik takıntısı var. Yani her gün cam silen, her yeri ayağa kaldırıp süpürüp silen tiplerden. Her gün balkon yıkıyor düşün artık. Evin ferdlerine bile b*kmuş gibi davranıyor, keşke sadece kırlent yerine koysa, oğlunu dış kapıda soyuyor; öyle içeri alıyor. Çocuk elini bir şeye atamıyor, hep bağrış çağrış. Evine girip kendini koltuğa bile atamıyorsun, rezâlete bak.
O kadını boşamıştım şimdiye ben bu ne ya, istemez onun temizliğini, b.k içinde yaşarım daha iyi. Manyak.

Bazi kadinlar en ufak bir eşyanin yeri degişse bile coook buyuk dert ediniyor. Düzenim bozuldu durumu bu oluyor sanirim.
Eşim biyerleri temizlediğinde bazen bir şeylerin yerini degistirebiliyor. 😁 Beni rahatsiz etmiyor tabi.
İşte ben böyleyim.Aşırı düzenli.Temizliğe gelen kadının arkasından bile milim milim yerleştiriyorum.Eşim de huyumu bildiğinden pek bir şey söyleyemiyor.Kendini boşuna yıpratıyorsun dan başka.Mesela geçen çorap çekmecemi değiştireceğim oradan alması zor oluyor dedi.Ona bile hayır dedim.🙁

Bakışınızı şu yönden sordum hani evde kadının düzenine karışması belki daha sinir bozucu olabiliyor

Memnun olmayanlarda var yorumlarda evde kadının düzenine karışılması bilmişlik yapmaları falan gibi
Sorduğunuz soruların hepsi kişiden kişiye değişir, bazı kadın vardır ev benim der kimse hiçbir şeye karışmasın ister ama bir yandan da eşi evde bardak bile kaldırmıyor diye hayıflanır.
Bazı kadın da iş bölümü olsun ama erkek belli işleri yapsın ister, diğer işleri kendisinden başkası yapsın karışsın istemez.
Bazı kadınlar da var ben gibi, düzen evin düzeni, herkes bir işin ucundan tutsun iş beğenmeyen kendi yapsın kafasındadır.
Ben bilmişliklere kafayı takmam mesela, evi süpürürken süpürmemi beğenmediyse al hayatım sen süpür derim, öyle silinir mi diyenin eline viledayı veririm.

Erkekler ev işi yapmasın otursun diye mi düşünüyorsunuz yoksa erkek arkadaşınız ev işi kadın işi diyen biri de o yüzden mi soruyorsunuz bilmiyorum lakin bence erkek tüm ev işlerinden anlamalı, çocuk bakımını bilmeli, becerikli olmalı, kimse alınmasın lütfen bana göre olan kısmını yazıyorum, bir ampul değiştirmeyi, bir çorba pişirmeyi beceremeyen erkekle evlenmem çünkü ben öyle gördüm babam da becerikli bir adamdı elinden her iş gelirdi, eşimin de gelir.

Ev işi kadının görevidir deyip kenara çekilmesini istemem, ben musluk değiştiriyorsam tamir işleri yapabiliyorsam o da bir zahmet mama kutusunun üstündeki ölçekleri okuyarak bebeğine mama hazırlayabilmeli.

Bulaşık makinesine bulaşıkları dizip makineyi çalıştırmak için Einstein olmaya gerek yok veya çamaşır yıkayabilmek için.

Kadın çalışıyorsa diye de ayrım yapmıyorum, çalışılsın çalışılmasın hayat müşterek ev her ikisinin evi, her şey birlikte yapılmalı.
Ben memnunum, hiçbir işten anlamayan biriyle zaten yapamazdım yürümezdi.

İşte ben böyleyim.Aşırı düzenli.Temizliğe gelen kadının arkasından bile milim milim yerleştiriyorum.Eşim de huyumu bildiğinden pek bir şey söyleyemiyor.Kendini boşuna yıpratıyorsun dan başka.Mesela geçen çorap çekmecemi değiştireceğim oradan alması zor oluyor dedi.Ona bile hayır dedim.🙁

Ev esyalarinin yeri ve ev işleri en son umurumda olan şey acikcasi. 😁
Bizde cocukta yok öyle gunumu harcayacagim bir ev işi olmuyor zaten ama ekstra iş cikartmam kendime öyle. 🤷
Yemegi de çesit cesit ve ugrastirici yapmam. Ekstra bir şey canimiz çekerse disardan aliyoruz onu da. Ev işlerine minimum enerji ayirmayi tercih ederim.
Cocugum olsa veya calisiyor olsam o zaman daha da umurumda olmazdi. 😁

Ev esyalarinin yeri ve ev işleri en son umurumda olan şey acikcasi. 😁
Bizde cocukta yok öyle gunumu harcayacagim bir ev işi olmuyor zaten ama ekstra iş cikartmam kendime öyle. 🤷
Yemegi de çesit cesit ve ugrastirici yapmam. Bir şey canimiz çekerse disardan aliyoruz onu da. Ev işlerine minimum enerji ayirmayi tercih ederim.
Cocugum olsa veya calisiyor olsam o zaman daha da umurumda olmazdi. 😁
Bizde de çocuk yok.Ama bazı takıntılarımdan kurtulmayı isterdim.Çok değilim ama ev içi takıntılarım var.

selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.

Ben işteyim şu an, eşimin izin günü , evde dip köşe temizlik yapıyor yaklaşık 2 saattir
Perşembe günleri balık günüdür bizde alması, ayıklaması, salatası, sofrayı kurması ona aittir ben sadece pişiririm
Yemek yapmayı bilmiyor ama salataları o yapar genelde, normal çalıştığı günler benden erken geliyor eve sofrayı kurar, çayı koyar ben sadece yemekleri ısıtırım
Aylık alış veriş listemizi birlikte yapar, alış verişe birlikte çıkarız
Çok titiz bir adam değildir , benim düzenime uyar iş yaparken
İkimizde çalışıyoruz onun izin günleri benden az ama yinede destek olur
O gece vardiyasında çalıştığında da ben ona hiç bir iş yaptırmam
Benim kadar düzgün olmaz yaptığı iş ama asla kusur bulmam ne yapabiliyorsa o, bazen yapmaz canı istemez neden yapmıyorsun da demem.
Benim için can sıkıcı olmadı şimdiye dek,memnunum düzenimizden

selam kızlar,

Öncelikle depremden etkilenen illerde yaşayan tüm üyelere geçmiş olsun allahım bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Konuma gelecek olursak kocalarınızın evde ev işi yapma yada yardım etme düzeyleri nedir? Bir erkek karısından daha fazla ev işi yapar mı yada yapma ihtimali nedir? Bu onun için bir süre sonra yorucu bıktırıcı bir hale gelir mi? Birde eviyle aşırı ilgilenen erkeklere bakışınız nasıl. Mesela ev market alışverişinde alınacakları listeleyen planlayan. Karısına haftasonu karısı demeden hadi evi temizleyelim deyip temizliğe girişen. karısı sofrayı kurduysa yedikleri zaman tamam sen içeri git deyip masayı kaldıran tencereleri yıkayan. geçe çalıştırılan bulaşık makinesini sabah eşi uyurken kalkıp boşaltan yada çamaşırları asan. böyle erkekler var mı yoksa hayal mi? Birde böyle erkekler karısının işine düzenine fazla karışan tipler mi olur can sıkıcı mı olur görüşlerinizi merak ediyorum. İyi günler hepinize.

Bu dediklerinizden yarısını yapiyor eşim . Çalışmayan taraf benim bizde . Eşimin de çok ağır bir işi var fakat bazen ben disardaysam ve geciktiysem yemeği yapmış ,sofrayı kurmuş beni bekliyor olur . Titiz bir adam değil maalesef hadi kalk temizlik yapalım demez :)
Kumaş ,yatak ,yorgan takintisi var . Pamuk olmayan ürünlerde yatamaz. İkimizin de alerjisi var içten dışa pamuk ürün kullanmaya çalışırız.
Benim düzenime karışması beni rahatsız etmiyor . Evi de eşyaları da beraber seçtik sonuçta onun yaşam alanı . Evi sahiplenmesi için alan acmak gerekiyor diye düşünüyorum . Kendi ailesi bile eşim için çok bilir ,çok karisir diye beni uyarmisti evlenirken . Açıkçası hiç rahatsızlık yaşamadım .

Hem babam hem de sevgilim ev işi yapan insanlar ama babam bunu yardım olarak görüyor bu canımı sıkıyor ama gelmiş kaç yaşına kafasını değiştirmek mümkün değil. Şuan ailemle yaşadığım evde düzeni kuran benim çünkü ikisinin de yaptığı işi beğenmiyorum üstten yapıp geçiyorlae işte sevgilim de detaylı yapıyor gayet hatta şu şekilde birlikte yaşarken o benden önce uyandırdı bana kahvaltı hazırlayıp giderdi yemek yemiyor olmamdan şikayet ettiği için. Benim evimde kaldığında da çok yoğun olduğum için (hem çalışıyordum hem okuyordum yani sabah 8 evden çık akşam 11-12 eve gel böyle bir hayatım vardı) ben yokken temizliği kafama çok taktığımı bildiği için evimi temizlerdi işten gelince. Ben şahsen ev işlerini kadının görevi görmüyorum erkek ve kadının ortak görevidir. Yapmayan erkeğe de saygı duymam insan gibi gelmez gözüme. minimum derecede bile arkasını toplamayanlar var asla katlanamam öyle insanlara.

Eşiniz haklı ama:( yaşınız kaç bilmiyorum gençseniz şimdi hiçbir şey anlamazsınız ama şöyle 45’i bir görün her yeriniz iş yapmaktan saz çalmaya, fıtıklar kemik ağrıları horon tepmeye başlarsa kendinizi bu kadar yıprattığınız için pişman olmaya başlarsınız, ki ev işi nankördür bence her gün yapın her gün ister, eşinizin dolaplarına siz niye müdahale ediyorsunuz mesela?
Ben karışmam, istediği gibi düzenler ki onun her şeyi benden düzenli:) dolabın bana ve ona ait yerlerini buraya atsam, onun her şeyi katlanmış belli bir düzene sahip, benim taraf kapağı açar açmaz üstünüze devrilir, ben dağınık düzen seviyorum :)))

selam kızlar,

Bana da bir tane sarar mısınız:KK68:

selam kızlar,

Var evet. Ben epey yakından tanıyorum mesela bir tanesini. Yalnız temizleyelim falan demez, direkt girişir. Sıkıcı falan değil, bana da çok karışmaz.

46 yım sevgili Mune.Kendimi yıprattığımı biliyorum.Eşimin iş yeri çöp ev gibi.Her yerde kutular,koliler,kağıtlar.İlk evlendiğimiz de gözüm korkmuştu açıkcası.Ev de o tavizi hiç vermedim o yüzden.Ama şunu söyleyebilirim o olmasa da ben böyleydim zaten.Kendim için de düzenliyimdir.

Benim eşim var ev işi yapan.Haftasonu benden erken kalktigi için kahvaltıyi hazirlar ve bulaşık makinesini boşaltır.salatayi hep kendi yapar,haftada bir iki de yemek yapar.Kahvaltiyi o hazırladığı için sofrayı ben toplarım.Bu işler caprazlamadir.Copler onda.ütü herkes kendi kiyafetini ütüler.Temizlikte süpürge onda ,silme toz alma bende.Hamikeyken camları bile silmisti.

46 yım sevgili Mune.Kendimi yıprattığımı biliyorum.Eşimin iş yeri çöp ev gibi.Her yerde kutular,koliler,kağıtlar.İlk evlendiğimiz de gözüm korkmuştu açıkcası.Ev de o tavizi hiç vermedim o yüzden.Ama şunu söyleyebilirim o olmasa da ben böyleydim zaten.Kendim için de düzenliyimdir.
Siz bilirsiniz tabii de büyükanneannem aşırı titiz bir kadındı, ben gençliğini bilmiyorum ama anneannem ve annemler anlatırdı, o zamanlar makineler yok, el süpürgesiyle süpürme, kazanlarda çamaşır kaynatma vs varmış, kazanda kaynatıp sonra saatlerce çitilediği çamaşırlara tek bir toz gelse aynı şeyleri sil baştan yaparmış, neredeyse çocuklarını dahi çitileyerek yıkayanlardanmış, yaşlandığında belinden çok çekti tek başına tuvalete bile gidemiyordu ama hala ağzını yüzünü derisi kalkana kadar silmek için çabalardı, biz silince beğenmez kendi gücü yettiğince bastırarak silerdi, düzenli olmak güzeldir de her şeyin aşırısı fazla bana göre, dolabım dağınık düzendir ama hijyenin önemli olduğu WC ve mutfakta temizimdir mesela, sehpada toz varsa önemsemem ama çay bardağım tabaklarım pırıl pırıl olsun isterim veya yemek yaparken hijyenik olunsun isterim, bana kalırsa bırakın eşiniz dolaplarını kendi istediği gibi düzenlesin.

evli değilim. bu ara evli arkadaşlarımın bu konular üzerine çok yakındıkları oldu bende zaten dört dörtlük yardım eden erkek yoktur gibi düşünüyorum.
kuzenlerimin bir kısmı ev işini yapar, hemen her işi de gayet yapar
sadece onu da değil kışlık hazırlar, kurbanda eti erkekler halleder, gelinlerimizin çoğu evlendiklerinde yemek yapmayı bilmiyordu, kuzenlerim biliyor ve yapıyordu. cam siler, bebek bakar. hani kadın organize eder erkek yardım eder gibi değil çoğu eşinden 40 kere filan daha iyi ev çeker çevirir :D
ama bir kısmı da bir bardak suyu alamaz kenisi illa evdeki bir kadın getirecek
muhafazakar sayılabilecek bir sülalem var
ama aynı aile içinde bile böye farkı farklı tabiatlar var

Benim eşim de öyledir. Benden güzel ev süpürür paspas atar toplar çamaşır atar. Kendisi düzeni ve titizliği sevdiği için belkide ya da ben aksini kabul etmeyeceğim için. Yapmadığında kızmam yaptığında teşekkür ederim lakin yemekten anlamaz bulaşık makinesi boşaltmaz doldurmaz bunun içinde tartışmam ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Bunu polemik yapmadığım içinde yorgun olduğumda o hazırlar sofrayı toplar. Sizinle alakalıdır bi durum görümcem de mesela yemeğini kahvesini hazır eder eşi karışmaz ve hayatından memnun.

Back
X