• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev isi kadinin gorevi mi ?

Valla her ise yetişebiliyorlarsa buyursun yapsınlar o da bir tercih benim evin şu an ki resmini çeksem aklınız oynar yapamıyorum yetemiyorum eşim 7 buçukta gelir yaptığım ancak yemek oda karnıbahar bakalım sevecek mi

Valla her ise yetişebiliyorlarsa buyursun yapsınlar o da bir tercih benim evin şu an ki resmini çeksem aklınız oynar yapamıyorum yetemiyorum eşim 7 buçukta gelir yaptığım ancak yemek oda karnıbahar bakalım sevecek mi
Ahahha aynen benim ev valla, ben yemek de yapamayacağım eşime söyledim bişiler ayarla diye rapor hazırlamam lazım yarına iş için:)

Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?

Arkadaşlarına daha bulunduğumuz yüzyılın güncellemesi gelmemiş anlaşılan :D

Benim evde annem süpürür yerleri, babam siler. Annem yemeği yapar, babam salatayı yapar ya da sofrayı kurar. Bana bile yaptırtmıyorlar düşün yani karı-koca hallediyorlar çoğu şeyi. Kırk yılda bi toz almamı istiyorlar o kadar :D

Hı ama şöyle bi şey var, annem asla babama yemek yaptırtmaz. Beğenmiyo çünkü :D belki arkadaşlarınız da eşlerinin yaptığı temizliği vs beğenmediği için yapmalarını istemiyordur. Olabilir, kişisel tercih. Ancak ev işi kadının görevidir diye bir genelleme yapmak çok yanlış. Dilimizden bunları atmamız lazım...

Evet fazlasıyla hemde. Esim pek beceremez bu tarz seyleri o yuzden cok bulasmaz. Ama oda benim gorevim olarak gormuyo bunu. Yeri gelir eline supurgeyide alir yani. Arkadaslariniza sasirdim. Ben renklerinde ev isininde mesleklerinde cinsiyeti olmaz diye düşünüyorum.

Bayildim arkadaslariniza ne kadar enteresan tipler
Ev isi evde yasayan herkesin isidir bunun cinsiyeti olmaz , ortak yasam alainda yasayan herkes is paylasimi yapar
Mesela bizim evde esim yemek yapar , yemektrn sonra cayi demler , oglum sofrayi kurar , ben alisverisi yaparim sofrayi kaldirir makinaya yerlestiririm vs vs
Kimse de kadin isi erkrk isi demez
Bu arada ben bunlari bu forumda dile getirince herkes sansli oldugumu soyluyor
O yuzden bu tarz yorumlara da simdiden cvp veriyim :) bunun sans ile ilgisi yok tercihlerle alakasi var , ben zaten hayata bakisi boyle olmayan adamla evlenmezdim ki evlenmedim de..
Hayatin yukunu beraber omuzlayacagim bir adami sectim evlilik icin
Bişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrm

Soruna cevabım bizim ev için evet. Ben ev içi işleri hallediyorum eşim ev dışı işleri hallediyor. Bir denge var mı tabii ki yok. Ben daha çok çalışıyorum.
Ama durum tüm dünyada böyleymiş meğer. Bbc’de dinlediğim bir programda İngiliz erkeklerinin ev işlerine katılım oranının yüzde 5 olduğu anlatılıyordu. Sadece BEŞ.
Sorun sadece bize özgü değilmiş, globalmiş....

İzlediğiniz program çok eski olmalı. Daily Mail’ın 7 Mart 2018’deki haberine göre İngiliz erkekleri günde ortalama 75 dakika (10 yıl önce 66 dk) ev işi yapıyorlarmış. Kadınlar ise ev işleri için 132 dk (10 yıl önce 133 dk) harcıyormuş.

Bahsettiğim haberin başlığı “Are men really doing 75 minutes housework a day? Britain's chaps pull their weight more with the chores... but still lag an HOUR behind women

Bekarken hiç yapmamış Bi kaç defa zorladım mutfak altüst oldu :halay:
Canım sen de annenin karnında öğrenmedin valla böyle alıştırmayın adamları yaa, yapıcak yani atomu parçalamıyor sonuçta, yemek yapmayı sevmiyorsa temizlik yapsın bulaşıkları makinaya koysun ütü yapsın bişi yapsın yani, haa sen diosanki ben yaparım o da senin tercihin bacım:)

Siz ikiniz de eşit mantıktasınız, onun için ortak yapabilirsiniz ama benim bir tanıdığım kalorifer peteklerinin içini ispirtolu suyla ayda bir yıkıyor, bunu hangi erkek yapar? Ben de yapmam gerçi :KK73:
Biz daha detaycıyız çünkü sanırım öyle yetiştirildik, erkekler daha düz mantık.

Annemde kalorifleri o sekildi yikiyor yilda bir fakat ben yapmiyorum. Ki bu cok uc bir nokta. Sorun kalorifler yikamak degil elbette. Ve kadinlar daha detayci degil. Öyle dayatiliyor. Kadinda röntgen gözler yok elbet. Sadece ideal gelin/es oynamak adina ve bir odun ile evlenilmis oldugunda kadinlar bu tür bahaneler kullanirlar.

Kadinlarin her yaptigini erkekte yapabilir ve yapmalida.

Canım sen de annenin karnında öğrenmedin valla böyle alıştırmayın adamları yaa, yapıcak yani atomu parçalamıyor sonuçta, yemek yapmayı sevmiyorsa temizlik yapsın bulaşıkları makinaya koysun ütü yapsın bişi yapsın yani, haa sen diosanki ben yaparım o da senin tercihin bacım:)
Yetiştirmeyle ilgili bence gelmiş kaç yaşına artık zor. Allahın iizniyl Erkek kız farketmez her şeyi öğretip yaptırıcam . Kendim için değil onlar için.

Kendi eşlerine istediklerini yapsınlar, kul köle olsunlar ama lütfen söyler misin öyle erkek yetirştirmesinler.. Biz çekiyoruz kızlarımızda çekmesin bu h.nzolardan..

Tabi ki ortak görevdir. O evde iki kişi yaşanıyorsa iki kişi iş yapmalıdır. Çocuklar için de aynı şey geçerli. Belirli bir yaşa gelmiş çocuk evde görev almalı.

Eşlerden biri çalışmıyorsa tabi yemek temizlik genelde ona kalır. Ama iki taraf da çalışıyorsa hem eve hem işe yetişmek hele de çocuk olduktan sonra mümkün değil.

Kendileri öyle düşünsün umrumda değil de, 2 gün sonra onun çocuklarıyla benim çocuklarım karşılaşacak. Ona üzülüyorum.

Bişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrm
Evet bende calisiyorum
Tesekkur ederim , oglum konusunda ayrica hassasim onu tek basina yasayacak yeterlilikte yetistiriyorum , zaten onun kafasinda kadin isi , erkek isi diye bir ayrim yok , oyle bir ortamda yetismiyor

="Milana22, post: 55220888, member: 824411"]Evet bende calisiyorum
Tesekkur ederim , oglum konusunda ayrica hassasim onu tek basina yasayacak yeterlilikte yetistiriyorum , zaten onun kafasinda kadin isi , erkek isi diye bir ayrim yok , oyle bir ortamda yetismiyor
Mükemmel bir evlat yetiştirdiğinize eminim. Allah kızlarımızı böyle yetiştirilen evlatlarla karsilastirsin.

Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz

Bu bir görev değil bana göre. Evet yapılması gereken şeyler ama paylaşım da olmalı elbette.
Biz paylaşıyoruz. Paylaşmayı da geçiyorum dip köşe temizliği eşim yapar haftada 1. Ben açık açık beceremem diyorum ve çok da severek yapıyor. Bazen ütü yapıyor yeri geliyor tuvalet yıkıyor.
Bu bir görev değil. Paylaşım olarak görülmeli.

Back
X