- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ahahha aynen benim ev valla, ben yemek de yapamayacağım eşime söyledim bişiler ayarla diye rapor hazırlamam lazım yarına iş için:)Valla her ise yetişebiliyorlarsa buyursun yapsınlar o da bir tercih benim evin şu an ki resmini çeksem aklınız oynar yapamıyorum yetemiyorum eşim 7 buçukta gelir yaptığım ancak yemek oda karnıbahar bakalım sevecek mi
Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?
Tabiki erkegin yaptigi is kadininkine benzemiyor ama yinede evde yardimci olamasi gerekir.
Evet fazlasıyla hemde. Esim pek beceremez bu tarz seyleri o yuzden cok bulasmaz. Ama oda benim gorevim olarak gormuyo bunu. Yeri gelir eline supurgeyide alir yani. Arkadaslariniza sasirdim. Ben renklerinde ev isininde mesleklerinde cinsiyeti olmaz diye düşünüyorum."Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?
Bişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrmBayildim arkadaslariniza ne kadar enteresan tipler
Ev isi evde yasayan herkesin isidir bunun cinsiyeti olmaz , ortak yasam alainda yasayan herkes is paylasimi yapar
Mesela bizim evde esim yemek yapar , yemektrn sonra cayi demler , oglum sofrayi kurar , ben alisverisi yaparim sofrayi kaldirir makinaya yerlestiririm vs vs
Kimse de kadin isi erkrk isi demez
Bu arada ben bunlari bu forumda dile getirince herkes sansli oldugumu soyluyor
O yuzden bu tarz yorumlara da simdiden cvp veriyim :) bunun sans ile ilgisi yok tercihlerle alakasi var , ben zaten hayata bakisi boyle olmayan adamla evlenmezdim ki evlenmedim de..
Hayatin yukunu beraber omuzlayacagim bir adami sectim evlilik icin
Soruna cevabım bizim ev için evet. Ben ev içi işleri hallediyorum eşim ev dışı işleri hallediyor. Bir denge var mı tabii ki yok. Ben daha çok çalışıyorum.
Ama durum tüm dünyada böyleymiş meğer. Bbc’de dinlediğim bir programda İngiliz erkeklerinin ev işlerine katılım oranının yüzde 5 olduğu anlatılıyordu. Sadece BEŞ.
Sorun sadece bize özgü değilmiş, globalmiş....
Bekarken hiç yapmamış Bi kaç defa zorladım mutfak altüst olduAnlayamadim, esinin iki eli iki ayagi yokmu? Niye yapamazsin? Mutfaga girememesi korkunc. Yani yetiskin bir erkek ömür boyu baskalarinami muhtac yemek icin?
Canım sen de annenin karnında öğrenmedin valla böyle alıştırmayın adamları yaa, yapıcak yani atomu parçalamıyor sonuçta, yemek yapmayı sevmiyorsa temizlik yapsın bulaşıkları makinaya koysun ütü yapsın bişi yapsın yani, haa sen diosanki ben yaparım o da senin tercihin bacım:)Bekarken hiç yapmamış Bi kaç defa zorladım mutfak altüst oldu![]()
Siz ikiniz de eşit mantıktasınız, onun için ortak yapabilirsiniz ama benim bir tanıdığım kalorifer peteklerinin içini ispirtolu suyla ayda bir yıkıyor, bunu hangi erkek yapar? Ben de yapmam gerçi
Biz daha detaycıyız çünkü sanırım öyle yetiştirildik, erkekler daha düz mantık.
Yetiştirmeyle ilgili bence gelmiş kaç yaşına artık zor. Allahın iizniyl Erkek kız farketmez her şeyi öğretip yaptırıcam . Kendim için değil onlar için.Canım sen de annenin karnında öğrenmedin valla böyle alıştırmayın adamları yaa, yapıcak yani atomu parçalamıyor sonuçta, yemek yapmayı sevmiyorsa temizlik yapsın bulaşıkları makinaya koysun ütü yapsın bişi yapsın yani, haa sen diosanki ben yaparım o da senin tercihin bacım:)
Benim babam da boyledir , sanirim o yuzden baska turlusunu kaldiramiyor bunyemizBenim babam da böyle, canım baban. Ondan daha aşağısına erkek demem.Eş seçimim de buna göre elbette.
Evet bende calisiyorumBişeyi merak ettim sende calisiyormusun ve duzeninize bayıldım bencede öyle olmalı ki o yetişen oğlunuz ilerde karisinada aynı şeyi yapsın onuda mutlu etsin ve oda öyle cocuk yetistirsin tebrik edyrm
Mükemmel bir evlat yetiştirdiğinize eminim. Allah kızlarımızı böyle yetiştirilen evlatlarla karsilastirsin.="Milana22, post: 55220888, member: 824411"]Evet bende calisiyorum
Tesekkur ederim , oglum konusunda ayrica hassasim onu tek basina yasayacak yeterlilikte yetistiriyorum , zaten onun kafasinda kadin isi , erkek isi diye bir ayrim yok , oyle bir ortamda yetismiyor
Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?