Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yalnız şunu da merak etmekteyim; Aramızda kaç kişi evi geçindirme sorumluluğunun erkekte olduğunu düşünüyor?
Ben düşünmüyorum mesela, o yüzden ev işleri ortak deme hakkım var. Ama evi geçindirmeyi erkeğin görevi olarak görenler, kadınlara da ev işi görev olarak addedildiğinde de kızmayacaklar.
Bence kadının görevi değil. Ortak olmalı. Ama erkekler ne yapılır ne kadar yapılır bilemiyor. Bu konuda sürekli yönlendirmek gerekiyor. Örneğin eşim süpürge yapmayı sever. Ama ortalığı süpürür. Koltuk altını süpürmesi gerektiğini ben hatırlatıyorum ona. Ütü yapamaz ama ütüleceğim şeyleri ona astırırım. Çamaşır yıkamaz ama makineden çıkanları asar. Ama ona bunları ben hatırlatıyorum.
Kadın çalışsada çalışmasada bunlar kadının GÖREV i değildir. Bu görev dediğimiz şeyler sadece toplumumuzun bize oluşturduğu standartlar ve maalesef dediğiniz gibi bazı kadınlar bunu o kadar benimsemişki, benimde maddi durumu müsait olup evine yardımcı alma fikrine ; yabancı kadın evime gelip iş mi yapacak ben acizmiyim yapamıyomuyum. diye bakan arkadaşlarım var. Bu döngüyü devam ettiren biziz. Ve kesinlikle şu fikirdeyim kadın çalışmasa bile koca ona yardım etmeli çok zor bişey değil sofradan bişeyler kaldırsa ufak tefek işin ucun tutsa o bile kadını motive edecektir. Yapmasa bile kadına hissettirdiği bir görev muamelesi tabiri caizse hizmetçi konumu olmamalıdır. Ben açıkçası çalışmıyorum ve ev işlerini görev olarak hiç bi zaman görmedim bakış açımda. Bu hissiyattan herkesin önce kendi kurtulması lazım. Kocalarda o zaman bu bakış açısına bürünebilirler. İlişkide güzel bir muhabbet olmalı, dayatılan mecburiyetler insanı yoruyor.Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?
benim 4 yaşına yeni giren bi oğlum var geçen gün ona biraz kızdım bana dediği söz şok etti beni sen git mutfakta bulaşık yıka temizlik yap bana kızma... peki temizliği sadece benmi yaparım dedim evet anneler temizlik yapar babalar araba sürer diyor. oysaki oğluma hep iş veririm sofra kurarken falan eline bez veririm şurayı sil diye ama rol model babası çünkü babası ev işi yapmıyor ve ikimizde çalışıyoruz bende eskiden annelerin suçu derdim ama bizde babadan kaynaklı maalesefzaten erkekleri de böyle düşünen kadınlar bu hale getirdi
böyle düşünmeye devam etsinler kendileri herşeye yetişsinler süper kadınlar onlar =)
çocuklarını da böyle yetiştirsinler. kısır döngü işte.
Ben çalışıyoken eşim yemek yapmayı bilmezken yemek bile yapardı ben elimden geleni yapardım ama o bana yorgun olduğumu görüp otur ben hallederim derdi şimdi çalışmıyorum ona da bişiy yaptırmıyorum ben geziyoum adam çalışıyo çünkü ama bizde aile yapısı olarak hep anne her ev işini yapar olarak görüldüğü için çalışan bazı yaşıtlarımız bunu bu bizim görevimiz diye fazla benimsemiş kendilerininde insan olduklarını unutuyolar abartmaya gerek yok kadınlık evindeki yumoş kokusu değildirHanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
Başka bir forum konsundada yazdım tekrar yazacağım
Öncelikle bir kadın ev işi yapar peki o zaman erkekte ev işi yapar. Bir şeyi atlıyorsunuz erkek ev işini eşine yardımcı olmak için yapmaz o evde yaşadığı için bir birey olduğu için ve o evde yaşadığı için yapar . Bu iyi bir rol modeldir aynı zamanda cocukları için. Annnelerin cocuguna öğretmesi gereken babaların rol model olması gereken bir durum budur.
Çocuk sunu demeli '' babam ve annem ev işlerini birlikte yapar. Ben de bu evde yaşadığım için yatağımı toplamalıyım.''
Çalışmayan anne dahi bir erkeğin yere attıgı corabı kaldırmamalı bu babanın görevi. Bunu olusturmak kolay değil. Biz eşimle evlenmeden önce bunların bu sekılde olacağının kararını vermiştik. Fakat karar vermeyenler için geç oldugunu dusunmuyorum. Ayrıca bu kararı vermek için eyleme geçirmek için cocuk sahibi olmaya gerek yoktur. Doğacak cocuklara uygun ortam oluşturmak amaçlı başlanabilir. Geç değil
Sevgiler.
İnsan öğrenen bir varlıktır 2 kere hatırlattınız 3. Kez yapmıyorsa ne yapmaya çalışıyor derim ben.
Elbette görev olarak algılanmamalı. Nişanlı biri olarak bende eşimin yemekten sonra tabağını kaldırmasını benden sonra kalktıysa yatağını toplamasını isterim. Ama kalkıp eşime bulaşık yıkatmam. Çünkü titiz bir insanım. Bi iş yaparken başka biyeri batırır bu sefer orayı temizleyim derken daha fazla iş çıkartırım kendime. Zaten çalışan bi bayan değilim. Evimde vakit geçirmek evimle ilgilenmek hoşuma gidecektir.
Ev işi kadının görevi değildir . Eşim , iki oğlum ve bir de manevi oğlumla büyük bir evde oturuyoruz . Hayatta en nefret ettiğim şey "akşam ne yemek yiyeceğiz" sorusu mesela . Zaten ben de şalteri attıran ilk konu bu oldu . Bilmem dedim ne yiyelim . 5 dakika fark ile girdik eve . Sen ne düşündün mesela bugün bu konu ile ilgili .Eşim verdiği tepkiye şaşırdı tabiki. Evde ki herkesi salona çağırdım .Haftada bir gelen bir yardımcım var ama eşim ben ve üç çocuk , iş güç bu olay imkansız dedim .Bu saaten sonra herkes çamaşırlıktan kuruyan çamaşırını alacak .Hepinizin eli tutuyor ütüye ve yemeğe yardım edilecek.Ben kimsenin hizmetçisi değilim . Bu evin hafta sonu amelesi hiç değilim . Çalışıyorum ve çocuk büyütüyorum . Hiç işim olmaz .Çekin restinizi bu ne be !! anamız bizi uşaklık etmemiz için mi doğurdu !!Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Ben oğluma bunları aldım.O zaman kız çocuklarınıza evcilik malzemeleri, oyuncak mutfak setleri , tencere- tava, oyuncak vileda paspası almayın.
:)