• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev isi kadinin gorevi mi ?

evet, bence de. tıpkı erkeklerin eve para getirmesinin onun asıl görevi olması, kadının getirdiğinin sadece ek bi para bi katkı payı gibi görülmesi olayı...

Evet dogru kelimeyi soylediniz bence.
Ev isleri kadinin "asil" alani da erkekler de bu alandaki yardimcilar sanki.
Gercekten bu bakis acisini zihnimize kazimaya calistiklarini hissediyorum bazen. Erkekleri yetistiren biz kadinlar bu zihniyeti degistirecek en buyuk guc.

Bayan da erkek gibi dışarıda çalışıyorsa erkek de ev işlerinde yardimci olmali ama malesef erkekler bu konuda bilinçli yetistirilmedikleri için bir evin düzeni, tertibi, sorumlulukları vs bunlarla çok da dertlenmiyorlar. yani erkekler yardimci olsa bile sorumluluğun çoğu malesef bayanda oluyor. mesela beyazlar hala yıkanmamış, kirli sepetinde, aksam makineye atıp bi yikatayim diye hic bir erkek dertlenmez ancak giyecek atleti kalmayinca fark eder ve "hayatim benim atletim kalmamimisss" der ya da yarin akşam ne yemek pişirsek diye anca kadinlar dertlenir. Erkeklerse kendilerine verilen görevi (ev süpürmek, balkon yikamak vs) yerine getirip köşesine çekilir.

Biz oğullarimizi bize yardim edecek ev işlerinde sorumluluk alacak sekilde yetistirelim...

Bence erkek annelerine çok iş düşüyor bu konuda.. Ev işinin sadece kadının işi olmadığını belletmeli çocuğuna da.. Sağ olsun kayınvalidem 2 oğlunu da öyle yetiştirmiş. İleride eşiniz de çalışırsa yemekti, bulaşıktı yardım edeceksiniz demiş hep.. Eşimin üstüne yığmam işleri çünkü gerçekten benden yorgun geliyor eve çoğu zaman.. Ama ben demesem de o zaten yapabildiği kadarını yapıyor.

Ev işi kadının görevi değildir.
Er kişi de bir kısmını değil tam olarak üstüne düşeni yapmalıdır.

Çocuk bakımı da öyle.

O salak arkadaşların bir gün köpek gibi pişman olacak. İzle ve gör. O kadar yorulacak ki.

Biz eşimle ortak yapıyoruz tam anlamıyla. Yemeği, temizliği, her şeyi. Kötü yaparsa yapsın, tek yapsın da kuralıyla yola çıktım ve sevgiliyken başladım bulaşık mak. boşaltır mısın, cacık yapar mısın vb. Ams tabi işleri minimuma çekmek lazım, bir erkeğe biblo tozu aldırmak zor olur, evi pratik sade bir düzende tutup işleri netleştirmek lazım. Titiz hanımlara uymaz ama bana uyuyor, uyduruk bi süpürge yapar eşim eline sağlık der geçerim. Arkadan da ben vileda yaparım, köşeleri elimle alırım toz, saç ve tek kelime etmrm köşe möşe. Nevresim ütülenen bir evde erkek işi beğenilmez ama benim evim gübi masa örtüsü bile ütülenmeyen bir wvde işler ortak yapılabiliyor.

Tabiki erkegin yaptigi is kadininkine benzemiyor ama yinede evde yardimci olamasi gerekir.

Niye benzemez? Kadinlarda temizlik geni mi varda erkeklerde yok? Ben evlenene kadar hic ev isi yapmadim. Esimde öyle ve beraber evi temizliyoruz. Cogu ünlü ascilar erkek, ic mimamari bircok erkek var. Ev temizligi bide o kadar matah birsey degil ki ögrenilmesin.

Bayan da erkek gibi dışarıda çalışıyorsa erkek de ev işlerinde yardimci olmali ama malesef erkekler bu konuda bilinçli yetistirilmedikleri için bir evin düzeni, tertibi, sorumlulukları vs bunlarla çok da dertlenmiyorlar. yani erkekler yardimci olsa bile sorumluluğun çoğu malesef bayanda oluyor. mesela beyazlar hala yıkanmamış, kirli sepetinde, aksam makineye atıp bi yikatayim diye hic bir erkek dertlenmez ancak giyecek atleti kalmayinca fark eder ve "hayatim benim atletim kalmamimisss" der ya da yarin akşam ne yemek pişirsek diye anca kadinlar dertlenir. Erkeklerse kendilerine verilen görevi (ev süpürmek, balkon yikamak vs) yerine getirip köşesine çekilir.

Biz oğullarimizi bize yardim edecek ev işlerinde sorumluluk alacak sekilde yetistirelim...
Bu çamaşır ve yemek işinde eşim de derleniyor ama bunu sağlamak için biraz aç ve atletsiz bıraktım. Söylemekle olmuyor, atletsiz kalınca, beyazları at istersen diyordum, ilk yıl zorlu bir süreçti, dibsi ve plancı olmak şart :KK70:

Niye benzemez? Kadinlarda temizlik geni mi varda erkeklerde yok? Ben evlenene kadar hic ev isi yapmadim. Esimde öyle ve beraber evi temizliyoruz. Cogu ünlü ascilar erkek, ic mimamari bircok erkek var. Ev temizligi bide o kadar matah birsey degil ki ögrenilmesin.
Siz ikiniz de eşit mantıktasınız, onun için ortak yapabilirsiniz ama benim bir tanıdığım kalorifer peteklerinin içini ispirtolu suyla ayda bir yıkıyor, bunu hangi erkek yapar? Ben de yapmam gerçi :KK73:
Biz daha detaycıyız çünkü sanırım öyle yetiştirildik, erkekler daha düz mantık.

Bu çamaşır ve yemek işinde eşim de derleniyor ama bunu sağlamak için biraz aç ve atletsiz bıraktım. Söylemekle olmuyor, atletsiz kalınca, beyazları at istersen diyordum, ilk yıl zorlu bir süreçti, dibsi ve plancı olmak şart :KK70:
çok iyiymiş yaaa :D ben de kontrol manyakligi var sanirim ondan dolayi da eşime gerek kalmiyor

Bence bu işin kadını erkeği yok.
Çalışmayan taraf evin işini yapar. Bu kadar.

Oğluşumda oğluşum diye yetiştiren anneler sayesinde kadının görevi gibi yerleşti
Bizde öyle değil çalışırkende birlikte yapıyorduk
Şuan çalışmıyorum yine yarı yarıya yapıyoruz

Yapamayacağı şeyleri bilirim istemem özellikle ben olmadan mutfağı düşünemiyorum yapamaz
Yardım olabilir ama

Ben calismiyorum ama esim ev isinde bana yardimci oluyor sagolsun hicte ayip degil bazilari buna karsi olabiliyor.

="ShinSeGi, post: 55218527, member: 721262"]Bayan da erkek gibi dışarıda çalışıyorsa erkek de ev işlerinde yardimci olmali ama malesef erkekler bu konuda bilinçli yetistirilmedikleri için bir evin düzeni, tertibi, sorumlulukları vs bunlarla çok da dertlenmiyorlar. yani erkekler yardimci olsa bile sorumluluğun çoğu malesef bayanda oluyor. mesela beyazlar hala yıkanmamış, kirli sepetinde, aksam makineye atıp bi yikatayim diye hic bir erkek dertlenmez ancak giyecek atleti kalmayinca fark eder ve "hayatim benim atletim kalmamimisss" der ya da yarin akşam ne yemek pişirsek diye anca kadinlar dertlenir. Erkeklerse kendilerine verilen görevi (ev süpürmek, balkon yikamak vs) yerine getirip köşesine çekilir.

yoo benim eşim gayet denetlenir hatta makineyi o doldurup çalıştırır genelde. Bence biz bazı şeyleri kabullenmeyince onlar da anliyor bazi seykeri.

="Sidelya4121, post: 55219268, member: 824103"]Yapamayacağı şeyleri bilirim istemem özellikle ben olmadan mutfağı düşünemiyorum yapamaz
Yardım olabilir ama
Niye yapamasin ki? Dört kere yapamaz beşinci de başarır. Hayır yani bu adamlar tek kalsa açlıktan ölecek mi? Ya da gidip hep disardan mi yiyecek ne olduğu belirsiz yemekleri? Yanında bir kadın olmasa açlıktan ölecek, pislikten kokacak adamlar çok itici değil mi?

Kadın çalışmıyosa ev işi kadına aittir.
Kadın çalışıyosa tüm işler ortaktır.Karısının parasını yemeyi bilen adam ev işine de ortak olacak.Yok ben kocama yaptırmam o işleri de tek başıma ben yaparım hem eve para getirir hem de ev işi yaparım, canım çıkar ama olsun kocişim yorulmasın diyen kadın enayiliğine doymasın bence.

Geçmişte bir erkek arkadaşım bana bastıra bastıra "kadının görevi" demişti, Allah'ım ne sinirlenmiştim, kabul edemem bu baskıcı tavrı...
O zamanlar yakın olduğum kız arkadaşım da bunu benimsiyordu yanlış hatırlamıyorsam, şaşırtıcı.
Asla görevi değil, zorunda değil, ikramıdır.
Yetiştirilmeye bağlı maalesef, şükür ki git gide bilinçlenme artıyor.

Yapamayacağı şeyleri bilirim istemem özellikle ben olmadan mutfağı düşünemiyorum yapamaz
Yardım olabilir ama

Anlayamadim, esinin iki eli iki ayagi yokmu? Niye yapamazsin? Mutfaga girememesi korkunc. Yani yetiskin bir erkek ömür boyu baskalarinami muhtac yemek icin?

Bayildim arkadaslariniza ne kadar enteresan tipler
Ev isi evde yasayan herkesin isidir bunun cinsiyeti olmaz , ortak yasam alainda yasayan herkes is paylasimi yapar
Mesela bizim evde esim yemek yapar , yemektrn sonra cayi demler , oglum sofrayi kurar , ben alisverisi yaparim sofrayi kaldirir makinaya yerlestiririm vs vs
Kimse de kadin isi erkrk isi demez
Bu arada ben bunlari bu forumda dile getirince herkes sansli oldugumu soyluyor
O yuzden bu tarz yorumlara da simdiden cvp veriyim :) bunun sans ile ilgisi yok tercihlerle alakasi var , ben zaten hayata bakisi boyle olmayan adamla evlenmezdim ki evlenmedim de..
Hayatin yukunu beraber omuzlayacagim bir adami sectim evlilik icin
Benim babam da böyle, canım baban. Ondan daha aşağısına erkek demem.:KK53: Eş seçimim de buna göre elbette.

Back
X