Ev isi kadinin gorevi mi ?

Ev işi kimsenin görevi değil, ortak sorumluluktur. Haftaiçi eşimden 3 saat önce eve geliyorum. O gelene kadar yapabildiğim şeyleri hallediyorum ancak haftasonu ne yapılacaksa paylaşıp yapıyoruz.

Kadin çalışsa da çalışmasa da evdeki iş paylaşılacak arkadaş .. öğrenci olan kadınlar napsın :) bebe ödevleri karalarken, baba yaysın, yatsın ohhh ne ala .. korkudan yatamaz zaten öyle adamlar . Ben yatırmam :)

Bide hem çalışmayan ,hem öğrenci olmayan ev kadınları var ..onların işi de çok zor ..düşünsenize akşama kadar annesinin paçasına yapışıp ağlıyor ,zavallı kadın hem ev işini hem çocuğu idare etmek ,akşama da yemek yetistirmek zorunda ! Koca gelecek , yemek hala hazır değil mi, diye homurdanacak, kadın azıcık mülayim biriyse akşama kadar yaşadığı tüm zorlukları unutup pasazade kocasının yemeğini önüne koyacak ! Düşüncesi bile iğrenç .. ne var gelip yemeğini koysa yese ,sofrayı o kursa , narin yerlerine zeval mi gelir ?

Ey kk anaları :) erkek evlatlarınızı (benimkiler kız :) ) güzel yetiştirin ,sonra kızlarımızın canını yakmasınlar .. merhametli adamlar olsunlar .. Kadın işi ,erkek işi demesinler ,kızlarımızın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmasinlar. . :)

Soruna cevabım bizim ev için evet. Ben ev içi işleri hallediyorum eşim ev dışı işleri hallediyor. Bir denge var mı tabii ki yok. Ben daha çok çalışıyorum.
Ama durum tüm dünyada böyleymiş meğer. Bbc’de dinlediğim bir programda İngiliz erkeklerinin ev işlerine katılım oranının yüzde 5 olduğu anlatılıyordu. Sadece BEŞ.
Sorun sadece bize özgü değilmiş, globalmiş....

Ben çalışmıyorum eşimde internet üzerinden çalışıyor evde ama çok sakindir işi pc üzerinden. Ben bile görev paylaşımı yapıyorum, sabahtan akşama kadar pcyi kucağına alıp ben çalışıyorum ama demesi değil o.

Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?

Sadece cahil değil aynı zamanda adalet duyguları gelişmemiş bir arkadaş grubuymuş. Görüşmemenizi tavsiye ederim.

Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz

Hiç sorma aynı türden arkadaş bende de var , ama kesinlikle katılmıyorum.

Eşim çalışıyorsa ben de çalışıyorum , eşimin 1 gün izni varsa benim de 1 gün iznim var.Adı üstünde ORTAK bir hayat . Her konuda :KK39:

Bu konuda eşimin hakkını yiyemem haftasonları o beni dürtükler hadi şu evi bi temizleyelim diye:temizlik::-)

Ben hamile olduğum için ev işi çok zor geliyor yapması eşimin iş yükü ağır olsa bile eve gelip temizlik yapıyor normalde de yapardı şimdi 2 katı fazla yapıyor bugün halı bile çırptı sağolsun yerleri sildi. Hayat müşterek olduğu için ev yükü karı kocanın olmalı kesinlikle. Nasıl kadın dışarı da çalışıp eşine destek oluyorsa erkekte evde karısına yardım edecek.

Arkadaşınız büyük konuşmasın sonra eşinin eline düşüverir erkeklere bu kadar yüz vermesinler.

evet kadının görevi olarak algılanıyor malesef
benim eşim bana herseyde yardımcıdır
ben soylemeden kendı ısteği ile yardım eder ama konusu olunca
eşim bile ev işi kadının görevidir der

bana göre değildir
kadın da calısıp eve maddı destek oluyorsa
her iş her ıkısının de görevidir:)

ama dedim ya bircok erkeğin olmadıgı kadar bana yardımcı olan eşim bile, kadının gorevidir der:)

Ev kadını olduğum halde eşim bana yardım eder.Çalışanlarda bu durumun dahada fazla olması lazım.Böyle düşünen kadınlar varken zor.

şimdi zihniyeti eeeeen baştan değiştirmek gerek.

burada hemen herkes atlamış. 'benim kocam bana yardım eder.' bu ne demek? ev işi benim asıl görevim, kocam da sağolsun yardım lütfeder demek. hani eleştiriyoruz ama boşa eleştiriyoruz.

Evet yardim degil paylasimdan bahsediyorum ben de sizin gibi.
Ev isine yardim degil,is bolumu; gercek anlamda , yapilacak isleri paylasmaktan bahsediyorum.
Neden benim isimmis de o da sadece yardim edecekmis gibi davraniliyor?

Evet yardim degil paylasimdan bahsediyorum ben de sizin gibi.
Temizlige yardim degil,is bolumu.
Neden benim isimmis de o da sadece yardim edecekmis gibi davraniliyor?

evet, bence de. tıpkı erkeklerin eve para getirmesinin onun asıl görevi olması, kadının getirdiğinin sadece ek bi para bi katkı payı gibi görülmesi olayı...

Tabiki değil ama öyle anneler var ki suyunu bile oğlunun önüne getiriyor işte bu tarz kadınların yetiştirdiği adamlar her işi kadına yüklüyor biri de bizim evde.

Onların böyle düşünmesi kadınları genelinin böyle düşündüğü anlamına gelmez. Çoğu kadın artık çalıştığı için eşlerinin kendisine yardım etmesini bekliyor. Tabi erkeğin bekarken kendisine evde böyle görevler yapmış olması annesinin biraz alıştırmış olması da gerekiyor. Benim eşim bekarken hiçbirşeyle ilgilenmezken evlendikten sonra ilgilenmeye başladı annesi bile şaşırıyordu yani. Siz daha evli falan değilsiniz zaten bunu tanıştığınız kişiyle zaten görüşürsünüz zamanı gelince. Onlar memnunsa kendi kararları yapacak birşey yok

Yardim yoksa yapmiyorum valla. Evi b.k gotursede yardim etmezse yapmam.
Kadin evdeyse amenna bos zamani var, yapsin. Ama calisiyorsa yapmasin

Şuan izinli olduğum için evin işlerini ben yapıyorum çalıştığım dönemde de hep eşimle yapardık. Ben ondan geç çıkardım bazı günler o yemeği hazırlardı ben de çayı filan yapardım. Şimdi de o izinli olduğunda oğlumuzla ilgilenir ben işlerimi yaparım çok yorulursam alır devam eder sağolsun

Çalışmasam ben yaparım, sonuçta ona da yazık yani. Ama çalışırken ev bizim, dağınıklık bizim, bulaşık bizim ve şartlarımız eşit. O yüzden ne çalışmıyorken eşime iş yaptıracak kadar sert tavrım bu konuya, ne de çalışıyorken "eşime asla yaptırmam." diyecek kadar da yumuşak.

Arkadaşlarınıza katılmıyorum...

eşim bir işin ucundan tutmaz 8 yalık hamile olmama rağmen beni dağınıklıkla suçlar.hep kendini paralayıp kimseye kendini yarandıramayan annesi yüzünden.hayatı müşterekliğini sadece çalışıp eve para getirmek olarak göstermiş.

Onların böyle düşünmesi kadınları genelinin böyle düşündüğü anlamına gelmez. Çoğu kadın artık çalıştığı için eşlerinin kendisine yardım etmesini bekliyor. Tabi erkeğin bekarken kendisine evde böyle görevler yapmış olması annesinin biraz alıştırmış olması da gerekiyor. Benim eşim bekarken hiçbirşeyle ilgilenmezken evlendikten sonra ilgilenmeye başladı annesi bile şaşırıyordu yani. Siz daha evli falan değilsiniz zaten bunu tanıştığınız kişiyle zaten görüşürsünüz zamanı gelince. Onlar memnunsa kendi kararları yapacak birşey yok

Evet tabii genele yaymam ama ben genel olarak da boyle bir dusunce yapisinin hakim oldugu kanaatindeyim. Belki burda boyle degildir ama kendi gozlemlerim bu sekilde. Altini ciziyorum bahsettigim es yardimi degil,tam anlamiyla is bolumu.
Yani bi sofrayi toplasin bana yeter degil ya da esim islerime yardimci oluyor degil soylemek istedigim sey.
Ortak hayatsa ortak paylasim diyorum.

Back
X