Ev isi kadinin gorevi mi ?

Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?
Bekara konuşması kolay gelir. Evlenip hem ev işi hem çalışma hayatında olsun görelim onu. Ben de çalışıyorum evliyim. Eşim fazla bisey yapmaz bu konuda sorun yaşıyorum. Vakit yetmiyor yoruluyorum

Havalar güzel olsun kocama camları sildirmeyi düşünüyorum :KK76: hamileyim yarın öbür gün çocuk gelince kızıma o bakacak bebeğe ben bakicam yapicak birşey yok yapmayı düşünduysek bakicaz gerçi o da bakar zaten hepte bir işin ucundan tutmasını istemisimdir evlilik bir tek kadının yükü değil sonuçta o evde iki kişi değil yeri geliyor üç dört kişi yaşıyorsunuz

Calisiyorum esimle beraber herseyimizi karsiliyoruz izin gunumuz haftada birgun ayni gune denk geliyor bu konudada birbirimize yardimci oluyoruz cunku bu tek benim gorevim degil sonucta bu ev ikimizin esim elinden geldikce yardim etmeye calisiyor bunun neyini tuhaf karsiliyorlar anlamiyorum olmasi gerekende bu degil mi

Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
Evde oturanlar icin bencede kadinin isi ama calisanlarda ortak olmali tabikide. Bnde evde oturuyrm ona ragmen esim gelince Allah razi olsun yardim eder. Hastayken flaan ozellikle. Zaten ben iyiyseM cok yardim istemem. Adam zaten yogun yani. Ben ne kadr deger gorursem o kadr deger verirrim.

İki tarafta çalıştığı için iki tarafta birbirine yardımcı olmalı. Sadece erkek çalışsaydı o yorgunluğuyla onlardan birşeyler beklemek olmazdı tabi ama şimdi her ikü tarafta yorgun . Tabikide erkekte yardımcı olacak. Mesela siz sofrayı kurarsınız eşiniz sofrayı toplar. Eşiniz evi süpürür siz silersiniz gayet normal
çalışmayan kadınlara da yardım etmeli yetiştiremediğinde eş kişisi ha yok derse o zaman kadın tutsun parasını verip hizmetçi değiliz eşiz eş

Çalışmadığım halde evin işlerine eşim yardım eder .
Pazar günleri o süpürür hatta evi , balkonu o temizler .
Arkadaşlarınız da cahilin önde gideniymiş.

Arkadaşların gerçeklerden kopuklar herhalde. Hepsi ailesiyle mi yaşıyor? Hayır insan bir evin nasıl çekip çevrildiğini bilip de hem çalışma hayatını hem ev işlerini nasıl yüklenir bilemiyorum.

Hayır kadının görevi yada zorunluluğu değil sadece isterse yapması taraftarıyım
Mesela ben çalışmıyorum bütün gün evdeyim ama işleri eşimle beraber yapıyorum bana yardımcı oluyor o işte yoruluyor ben evde bebeğimizle ilgilenirken yoruluyorum
Erkeklere böyle empoze ettikleri sürece bunların sadece bizim görevimiz olduğunu düşünmeye devam edecekler kadınlarda da suç var

Ev işlerini paylaşan erkekleri maskülen bulmuyor olabilir, benim eşim yardımcı bazı konularda ama yetmiyor boğuluyorum işlerden malesef.

Onlar buldumcuk tipler canım
Kocaya karşı superwomen lik taşlayan tipler .
Biraz aptal bile sayılabilirler tabii.
Eşek yüküyle para kazanacağım
Kocisim de eve gelip muhtesem mabadini temizledigim koltuklara yayacak yok ya :)
Kesinlikle bu kadinlar elaleme hava atma derdindeler
Bakın işe de giderim çocukta yaparım her yeri silip süpürürum de
Siz faniyeler gibi değilim demek istiyorlar

Çoğu da her yanı ağrıya ağrıya işe gelmeye başlayınca eski güçleri kalmayınca kocalarının başının etini yemeye başlıyor
Eve gelir gelmez yaylanmaya alışmış kocaları yuz tane laf söylüyor karım dir dir yapıyor değişti diye
Ee is yapmamaya alışmış adami 10 sene sonra kalkıp is yapar mi

Son düzenleme:
Karı koca ikisi de çalıştıkları halde “aa ben hayatta erkeği mutfağa sokmam, erkeğin yaptığı temizlik içime sinmez ille kendim yaparım, evimin işi benim işim” diyen gerizekalılar kendini yıpratsınlar ev mutfak temizlik diye ömürleri gitsin ben hiç iplemiyorum siz de kulak asmayın

Iki Insan mi calisiyor? O zaman evin düzeni de o iki Insana kalir.
Sahsen ben bir yasli Bakicisi olarak - günüm gününe belli olmaz, vardiyalar desen ayri bir mesele, isimden sonra veya öncesi bir ev isi tezden halledebildim diye sevinc cigliklari atarim yahu.
Elbet esimin de isi cok yogundur, lakin misal bir Erkek olarak biz Kadinlara göre isi 1:1 kendi yaptigimiza benzemez tabi. Ama yinede ev islerini paylasiriz ve rutin haline geldikcede Esim dahi tecrübe yaparak daha iyi kavrayabiliyor yapilacak seyleri.

Benim cevremde sunu diyen bayan Arkadaslar da taniyorum; Erkek beceremez, anda banda yapiyor. Eeeeeh? Imkan tanimadigimiz sürece nasil ögrensinler bunu?
Bu nedenle Esime ben sunu böyle yap falanda demem, yoksa basima Annem mi kesildin? diye soracaktir elbet. 1-2 aydan beri kendi capinda destekte bulunuyor ve sahsen böyle evin huzuru daha da artiyor. Esinin destegini almak istemeyen o zaman neyime evlenmis ise, kendine yasiyor sanki.

Çünkü onların eşleri yalvarsalar da bir işin ucundan asla tutmaz. Hasta olsalar bir tas çorba yapmazlar. E onlar da sanki kendileri böyle düşünüyormuş gibi gösteriyorlar dışarıya karşı. Kimse evde sığır gibi bir adam beslemek istemez. Çalışcak, eve gelcek bir de bakacak karşısında hizmet bekleyen bi tip var. Aklı başında bir insan bu hayata razı olamaz.

valla esim cok ama cok yogun calisiyor
gün geliyor 48 saat calistigi bile oluyor ama ben evde her ise nasil yetiseyim mumkun degil zaten cocuklarimla
eve geldiginde yemek de yaptigi oluyor temizlik de Allah razi olsun diyorum her zaman yardimci olur bana

nasil ki ben esimin isleri kötü oldugunda harcamalrimdan kısıyorum bi sekilde destek oluyorum esime,esim de evde benim yetisemedigim isleerde yardim eder

bu gorev degil ki evlilik zaten bu degil midir?eslerin her anlamda her günde birbirinin yaninda olmasi gerekmezmu

Ayni kafa yapısında olmalı çiftler..
Biri hayat müşterek diğeri kadının işi derse zaten kafalar çok farklı demektir..
Eşim de ben de hem dışarıda hem evde çalışıyoruz beraber.. her işi ortaklaşa yapıyoruz.. hayata bakışımız böyle.. farklı düşünen biri zaten sevebileceğim biri olmazdı.. eşim de olmazdı..

Tabiki yardımcı olacaklar ben ev hanımıyım 2 çocukla yeri geliyo yetişemiyorum yetişsemde akşama evdeyiz ni yandan topla bi yandan dağıt oluyo eşim hemen elşnden geleni yapar bi yapmadığı bulaşık onu da evde yoksam yapar
Ama sevmediğim tek konu şu bi arkadaşım kocası her işe yardım eder o akşama yatar hastayım diye kocası evi toplar yemek yapar tamam hayat müşterek de evlerine oturmaya gittik kadın kocasına diyo ki bu arda evde 3erkek 3kadın var onlardan ayrı yavrum kahve yap yavruuummm kalk s
Çay suyu koy deyip azarlıyo bu kadarda değil bence :KK43: :KK43:

Ben çalışmadığım halde eşim yardım etsin istiyorum ama nerdeee. Eşimin işi de yorucu değil öğlen 2 ye kadar uyur işi oldukça gider filan.
Ama öyle bir boyuttym ki kirletmesin yeter diyorm çünkü hiç yardımı yok.
Böyle düşünen kadınlara ben de gıcık oluyorum.
Bu erkekleri yetiştiren kadınlar en büyük suçlu.
Bir oğlum olursa böyle büyütmeyeceğim inşallah.
Bu ataerkil yapının getirdiği bir dayatma. Din de diyanette de yeri yok.
Peygamberimiz eşlerine yardım edermiş.
Evi süpürür dikişini kendi diker bi sürü iş yaparmş.
Ama kimse bu sünnetleri bilmez bilip de uygulamak istemez varsa yoksa kadını yormak için fetva uydurrlar.
Aman yarama tuz bastı bu konu.
Birgün işim olur da çalışırsam ev işi yapmıcam yardımcı tutucam.
Maaşımın tümüne mal olsa da.
Sonuçta sevdiğim işi yapmak beni daha çok mutlu eder. Ev işleriyle uğraşmayı sevmiyorum

Bende senin bu erkek sevdanı anlamıyorum derdim.

Ev isi yariya bolunmese bile erkeginde ev islerinin ucundan tutmasi sart.normal olan bu.ev supurmek perde asmak yemek yapmak gibi basit işleri erkekler de yapabilir

Back
X