Iyi geceler hanimlar düşünmekten yatamadim yine ayin 15 i geliyor ve ben yine buhranlarda yim. Evleneli 1bucuk yil olucak 6 aylik gebeyim
En büyük sorunumuz para esimin maasi gayet iyi güney dogu dayiz 4700 tl aliyor ama gelin görün ki bn ne kiyafete para harcayabiliyorum ne kozmetige her ay bişeyler çıkıyor. Kira elektrik su dogal gaz derdi yok.Ama alisveris sikinti merkezde degiliz aylik alışveriş yapiyoruz taze sebze meyve içinde ilcede kaziklaniyoruz sigara kullanıyor eşim aylik 500 tl market ve sigaraya gidiyor. . basindan anlatmak istiyorum
Esimin meslegi olduğu için aile evlenirken hic destek cikmadi kredi cektik 25000 kadar 15000 altin aldik ( 10 bilezik ve set ) iki yerde düğün oldu yol masrafi vs anca yetti. Kredimiz 880 tl ydi taki paramizin yettigi kadar ina esya aldik yetmedigi yerde arkadaşindaln borc aldi. Ki yeni gelin gbi esya dizmedik lojman sartlari kotuydu burdan dönüşte inşallah bu yaz diziceZ. Neyse dugunden (2013 agustos )sonraki ilk iki ay toparlanamadik sonraki ay arkadasin borcunu verdik sonraki ay izne ciktik 1 aylik izin dönüşü maasimiz kesildi vs izinde kredo kartı limiti dolmuş öbür ay onu odedik 6 ayimiz bosa gtti. Evin bazeksiklikeri vardi alamadım doğru düzgün anca kıyafet alabildim mevsimine gore. Neyse tam toparlandı k bu kez esimin kardesi abi dedo yaza düğün yapicam bana biriktir o 1000 tl maas aliyor aile yanında baba calismiyor emekli maasi yok esimde tamam dedi hazirana kadar her ay onun için kenara para atti 1500 tl kadar.kaynim düğün yapti 2014 (haziran)ee dugun sonrası yine para kesildi yine kredi kartlari dolmuştu onlar odendi iki ay da ole gtti evlilikte 1 yıl bosa gtmis oldu dedim doğuda son 1 yilimiz tazminat aliyoruz kredi limitini arttiralim 18000 borcumuz kalmıştı 30000 cekti baska bankadan o borcu kapadi kalan paraya araba aldi aylik odeme miz oldu 3100 tl bi sonraki ilk ay ( 2014agustos )kayinvalide ler geldi masraf ikiye katlandı kayinbaba surekli sıkıldı merkeze inildi aylik 1000 tl masraf cikti onlar gttiginde ilcedeki markete de 1000 tl borcumuz vardi.siz düşünün onlar gtti kış zamani iznimiz geldi (2014 kasim) benm memleket e gttik 24 saat araba ile yolculuk yaptık benzin gaz yolda molada yemek derken bi kredi kartı daha doldu ordan esimin memleket e ugradik buraya dönüşte de 4 kisiydik yolda yine ayni bi kredi karti daha doldu limitler 750 tl. Annemler de bir ay kaldi allahtan fazla masraf olmadi. Aralik ta maasimiz yine kesildi biseyyapamadık .nakit kalmadi elimiz de markete yüklendik Ocak ta market borcu 600 tlydi onu Kapadik bi kredi karti nin asgarisini yatirdik aylik alisverisimizi yaptik elimizde hicbi sey kalmadi. Ve artk tazminat lar kesildi napicaz bilmiyorum 1000 tl kredi karti borcu var karakol kantinine 400 tl borc olmus doğum mayis ta
bu ay elimizde kalan parayla esim nap cani bilmiyor doğumu memlekette yapıcam Mart ta orada olucam yol parasi lazim bana harçlık gönder mesi lazim alışveriş yapilcak bebeğe doğumu devlette yapicam mecbur of of cok abarttigimi düşünmeyin diye bu kadar ayrintili yazdım ya esim para idaresini bilmiyor yada bizde bi.terslik var hicbir ay duze cikamiyoruz bu yaz kredimiz bitiyor ama batiya tayinimiz çıkıyor maaslar dusuk e esya alincak hep yeni yine borca girilcek en az 15000 tutar yani. Bebek de geliyor. Ben.burda evin idaresine pek.karisamiyorum bankamatik görmüyoruz bana harclik verilmiyor en.son kendime aldigim sey aralikta dogum gunumde 50 tl ye bi mont bi de 15 tl ye sal. Kozmetik deseniz parfumum btti demeye çekiniyor um.elde para kalsa bile gidiyor arkadas durmuyor bi sey çıkıyor illa esimde alisti ben karisamiyorum kafasına gore erteliyo bazi seyleri ama doguma kadar duzelmemiz gerektigini akil edemiyor bu ay kartlari kapatmasi lazim biraz zor gbi neyse obur ay bn memlekete gtcem tum kalan parayi bana vermesi lazimki yol parasıyla beraber bebege alışveriş yapayim nisan dada kalan parayla yanıma gelcek e dogum sonrası masrafı var dönüşü var ohooo biz nerde hatayapmışız a dostlar batıya merkeze gidince duzelirmi bazen kafayi yicek fbi oluyorum agzini acan diyorki memur esisin kocan ksc para alıyor ama ole degil iste inanin tek lüksümuz merkeze gidince yedigimiz içtiğinimiz esimde yapmaz alışveriş cok uzun oldu ama teselli ye cok ihtiyaç im var nerdeyse ay ay anlattım size bereketi hic olmazmi bi paranin ya.