- 11 Şubat 2023
- 7.617
- 14.107
-
- Konu Sahibi Hemsirehanim01
Kardeşine laf atarsan o da sana laf atar. Getirmiş ,gülmüş eglenmissiniz bırakın artık. Dusunememis ya da karakteri böyledir.Kızlar dün eşimin teyzesi ilk kez evime geldi yeni evli sayılırız.Gelirken ev hediyesi olarak 1 adet dezenfektan 5 adet çakmak ve birkaç tane alt iç çamaşırı getirmiş.Fakat ben bunların yardım paketinin içerisinden çıktığını biliyorum ama teyzesi benim bildiğimi bilmiyor.Şöyle ki ben kısa süreli şok geçirdim kızlar evime ilk kez geleceği için çok güzel ikramlıklar hazırladım özendim açıkçası.Ne bileyim çakmak nedir ya başınıza böyle bir şey geldi mi diyeceğimde ilk ve tek örneğimdir bu konuda.Eşimle dalgasını felan geçtik.
Teyzesi normalde çok cimriymiş arkadaşlar.
Bugün kv ye gittik bu konu açıldı işte gülerek anlatıyoruz şok olduk felan diye,kv eşime bakarak ne bekliyordun ne yapacaktı dedi!Bende nasıl yani dedim evime ilk kez geliyor ve getirdiği şeye bak dedim resmen cimriliğinden ve sende savunma kardeşini dedim ama gülerek.Dönüp bana senin dayın ne getirdi dedi.(dayım evlenirken bana düğün hediyesi alamamıştı)Bunu yüzüme vurunca ben şok oldum kızlar bunu nasıl düşünüp söyledi aklım almıyor resmen içerisinde saklamış ve şak diye söyledi.Hediye meselesini görümcemede anlattım ve oda şok oldu insan utanır onu getirmeye teyzem aşırı cimri felan dedi gülüp geçtik.Ama kv gayet sert bir tepki verdi hiç beklemiyordum kızlar gülüp dalga geçeceğini düşünmüştüm.Bende o an sadece dayım geldiğinde hazırlık yapmamıştım kardeşin gelecek diye uğraştım dedim.O sırada kapı çaldı konu kapandı ama benim gözüme uyku girmedi kızlar insanların dediklerini çok takıyorum sizce hatalı mıyım lafını ettiğim için?
Kimseye mükemmel sunum falan borçlu değilsiniz. Ne alaka ya?Yaptığı saçmalık ve gerçekten komik eli boş gelse zaten lafı dönmeyecek ve rezil olmayacaktı bence tamam bende de hata var konuşmamam lazımdı ama susulacak gibide değil.Kv benden mkemmel sunumlar bekliyor yapmasaydım lafını edecekti yada kardeşinin yaptığını onun evine gittiğimde ben yapsaydım bin türlü laf ederdi.Ben onun evine gittiğimde adam akıllı hediyeler vermiştim
Söylediğim kişi yabancı mı sence bu yakınlığı kurmuşuz ki konuşmuşuz.Kendisi bana anlatıyordu kardeşinin cimriliğini o zaman sorun yok şimdi mi oldu.Ozaman gülüyordu.Aynı şeyi ben yapsaydım sence kv nin tepkisi ne olurdu lütfen objektif ol.Cevabınızı güzel vermiş takdir ettim kaynanayı.
Hadi eşinizle şakalaştınız güldünüz ettiniz bitti gitti niye yayıyorsunuz. Birkaç eş dost akraba daha arayıp söyleyin isterseniz. İçinizde kalmasın.
Dönüp bana senin dayın ne getirdi dedi.(dayım evlenirken bana düğün hediyesi alamamıştı)
Ya tamam ben hatalıyım ama siz içinizde tutabilirmiydiniz cidden merak ediyorum.Kardeşine laf atarsan o da sana laf atar. Getirmiş ,gülmüş eglenmissiniz bırakın artık. Dusunememis ya da karakteri böyledir.
Kendisi istediği kadar gömebilir kardeşini. Kardeşi neticede. O zaman dayınıza laf ettiğinde de bozulmayacaksınız.Söylediğim kişi yabancı mı sence bu yakınlığı kurmuşuz ki konuşmuşuz.Kendisi bana anlatıyordu kardeşinin cimriliğini o zaman sorun yok şimdi mi oldu.Ozaman gülüyordu.Aynı şeyi ben yapsaydım sence kv nin tepkisi ne olurdu lütfen objektif ol.
Yalnız maddiyatı olmayan bir insandan bahsediyorum ve bunu kendiside biliyor
Örgü lif kız oEltim bana örgüden banyo icin yikanma şeyi hediye etmişti mesela. Anlamsiz geldi attım gitti konusunu da açmadim kimseye.
Ben dayıma laf ettiği için bozulmadım ki istesem dayımın hediye alamadığını söylemezdim ve haberi bile olmazdı.Kendisi istediği kadar gömebilir kardeşini. Kardeşi neticede. O zaman dayınıza laf ettiğinde de bozulmayacaksınız.
Öyle bir şey gelse bende açmazdım ki bacım çakmak diyorum yaHediyenin bu sekilde konu edilmesini hoş bulmuyorum. Ha bana boyle bir hediye gelse kendi ailemle dalgasini gecerim gider ama tutup kadinin kardeşine bu muhabbeti yapmanizin bir anlami yok. Siz yabancisiniz o kardeşi neticede.
Eltim bana örgüden banyo icin yikanma şeyi hediye etmişti mesela. Anlamsiz geldi attım gitti konusunu da açmadim kimseye.
Onlar dalga geçiyordu ,sen yeni evlisin sen neden dalga geciyorsun ?Olabilir evet ama daha öncesinden cimriliğiyle ilgili dalga geçiyorlardı
Dalga geçilmeyecek gibi mi Allah aşkınıza.Onlar dalga geçiyordu ,sen yeni evlisin sen neden dalga geciyorsun ?
Tutan tutuyor eşimin halasınin yüzlerce büyükbaş binlerce küçük baş birkaç son model traktör ve göz alabildiğince tarlası var. Kadın ağa resmen bana çorap verdi çorap . Hemde düğün hediyesi olarak . Sadece verdiği sey bu . Çocuk görme hediyesi de elli lira yani alsam bir garip almasam garip . Oturup bu konuyu düşünmedim . Sizin sorununuz evinize karisilmasiysa bununla ilgili konuşmanız lazım . Böyle pasif agresif tepkilerle anca haksız cikarsinizYa tamam ben hatalıyım ama siz içinizde tutabilirmiydiniz cidden merak ediyorum.
Bana kullanişli gelmiyor onlar ya.Örgü lif kız o
Güzel köpürürdü atmayaydın
Öyle bir şey gelse bende açmazdım ki bacım çakmak diyorum ya
Eee ne dediğine değil ne duyacağına bakacaksın. An da ne ile anarsan ann demişler hiçbir şey getirmeye de bilirdi kaynanain yüzüne yüzüne kardeşiyle ilgili laf edersen duyacağın cevaptan alinmayacaksin benceKızlar dün eşimin teyzesi ilk kez evime geldi yeni evli sayılırız.Gelirken ev hediyesi olarak 1 adet dezenfektan 5 adet çakmak ve birkaç tane alt iç çamaşırı getirmiş.Fakat ben bunların yardım paketinin içerisinden çıktığını biliyorum ama teyzesi benim bildiğimi bilmiyor.Şöyle ki ben kısa süreli şok geçirdim kızlar evime ilk kez geleceği için çok güzel ikramlıklar hazırladım özendim açıkçası.Ne bileyim çakmak nedir ya başınıza böyle bir şey geldi mi diyeceğimde ilk ve tek örneğimdir bu konuda.Eşimle dalgasını felan geçtik.
Teyzesi normalde çok cimriymiş arkadaşlar.
Bugün kv ye gittik bu konu açıldı işte gülerek anlatıyoruz şok olduk felan diye,kv eşime bakarak ne bekliyordun ne yapacaktı dedi!Bende nasıl yani dedim evime ilk kez geliyor ve getirdiği şeye bak dedim resmen cimriliğinden ve sende savunma kardeşini dedim ama gülerek.Dönüp bana senin dayın ne getirdi dedi.(dayım evlenirken bana düğün hediyesi alamamıştı)Bunu yüzüme vurunca ben şok oldum kızlar bunu nasıl düşünüp söyledi aklım almıyor resmen içerisinde saklamış ve şak diye söyledi.Hediye meselesini görümcemede anlattım ve oda şok oldu insan utanır onu getirmeye teyzem aşırı cimri felan dedi gülüp geçtik.Ama kv gayet sert bir tepki verdi hiç beklemiyordum kızlar gülüp dalga geçeceğini düşünmüştüm.Bende o an sadece dayım geldiğinde hazırlık yapmamıştım kardeşin gelecek diye uğraştım dedim.O sırada kapı çaldı konu kapandı ama benim gözüme uyku girmedi kızlar insanların dediklerini çok takıyorum sizce hatalı mıyım lafını ettiğim için?
Yalnız maddiyatı olmayan bir insandan bahsediyorum ve bunu kendiside biliyor
Yani biz düşündük işte lafınıda ettik ama haklısınız kızlar ya söylememem gerekirdi ama benden önce eşime verdiği tepkilerde rahatsız edicydi.Daha önce konuşulanlara istinaden bende konuştum bu ortamı onlar daha önce oluşturmuştu.Dalgası çok geçildi ama gelinler konuşmamalı tabiTutan tutuyor eşimin halasınin yüzlerce büyükbaş binlerce küçük baş birkaç son model traktör ve göz alabildiğince tarlası var. Kadın ağa resmen bana çorap verdi çorap . Hemde düğün hediyesi olarak . Sadece verdiği sey bu . Çocuk görme hediyesi de elli lira yani alsam bir garip almasam garip . Oturup bu konuyu düşünmedim . Sizin sorununuz evinize karisilmasiysa bununla ilgili konuşmanız lazım . Böyle pasif agresif tepkilerle anca haksız cikarsiniz
Bende onu diyorum getirmeseydi keşkeEee ne dediğine değil ne duyacağına bakacaksın. An da ne ile anarsan ann demişler hiçbir şey getirmeye de bilirdi kaynanain yüzüne yüzüne kardeşiyle ilgili laf edersen duyacağın cevaptan alinmayacaksin bence
Al köpüklü köpüklü yıkan demiş işteBana kullanişli gelmiyor onlar ya.Hediye olmak icin de garip, belki samimi olsak olabilirdi nebileyim.