- 25 Kasım 2023
- 490
- 1.563
-
- Konu Sahibi Hemsirehanim01
Ya işte hata bende zaten ama oda her zaman gülüyordu cimriliğine bugün mü tuttu alınganlığıTeyze cimri zaten de eşinle dalga geçip gülüp eğlenmişsin. Kayınvalideye kadar ne taşıyorsun işi, onun kardeşi sonuçta. Sizin kadar eğlenmemiş belli ki :) bundan sonra kiminle neyi nasıl konuşacağını düşünerek konuş sen de.
Evet insanlara o paketi dağıtan kişiler kendileri durumları çok iyi insan buna takılıyor gitsin ihtiyacı olanlara versinYardim paketinden ciktiysa ve onu getirdiyse ya bu kadinin durumu yok o zaman hic laf etmeyin...yada bu teyze yardima ihtiyaci olan insanlarin hakkini gasp ediyor ben suan buna takmis durumdayim
Bende kardeşime istediğimi söylüyorum dalga geçiyorum gülüyorum ama başkası ağzını dahi açamaz haddini bilir yoksa bildirirmOlabilir evet ama daha öncesinden cimriliğiyle ilgili dalga geçiyorlardı
Doğru yanlış gözetmeden netice itibariyle kendi hediye anlayışına uygun bir şeyler getirmiş kendince. Sorun getirdiği hediyeden ziyade sizin bunu sakız edip kardeşine kadar iletmeniz ve akabinde kardeşi yanında dalgaya vurmanızdır.Aile içinde konuştuk yani.Normalde durumları çok iyi bence bunu yapması terbiyesizlik anlam verebildiniz mi getirdiği şeylere cidden
Don yakmak miiDüğünde adet diye kaynananin donunu yakiyordunuz ya noldu, öyle adete beyle hediye.
Dökün dezenfekteyi külota verin ateşeee
Yoo dayıma laf söylediği için değil zaten ben dayımı savunmadım ki hiç beni tavrı uyutmadı.Ha bire bizi sıkıştırıp evinize misafir alın diye baskı yaparsa ve kendisine misafir geldiğinde gelin gelin diye baskı yaparsa bende lafını yaparım yani ayrıca hiç hediye getirmese inan lafını yapmazdım ama getirdikleri çok saçmaÇok itici geldi tavrıniz. Tamam eşinizle dalga gecmissiniz kadına gidip neden kardeşini cekistirmeye çalışıyorsunuz . Bende olsam kardeşime laf soyletmem . Niye sizin akrabanız söz konusu olunca gözünüze uyku girmiyor . O da sayınız hakkında dalga geceydi siz söylemez miydiniz bu teyzeyi .
Birde sınır iyi bir şeydir . Bismillah daha yeni girdiginiz ailede kayınvalidenin kardeşiyle mi dalga geçilir . Eşimin halasi bana bir çorap verdi böyle incecik kadın da çok çok zengindir . Hiç bunu dillendirme gereği duymadım herkes görgüsü kadar yapar . Muhtaç misiniz başkasının hediyesine
Evet canim sen bilmezsin bu adetleriDon yakmak mii
Ben kendimi savunmuyorum ama her zaman konusu açılıp kendileri dalga geçiyordu bende buna istinaden eşimle gülüştüm ha ben deyince mi zoruna gitti anlamadımDoğru yanlış gözetmeden netice itibariyle kendi hediye anlayışına uygun bir şeyler getirmiş kendince. Sorun getirdiği hediyeden ziyade sizin bunu sakız edip kardeşine kadar iletmeniz ve akabinde kardeşi yanında dalgaya vurmanızdır.
Haklısınız yaDaha yeni evlisiniz bazı şeyleri sundurmeye uzatmaya gerek yok
Sorsalar gayet ciddi sıralamanız gerek. Ne kadın değişecek ne size laf söyletirler
Sınırları şimdiden asmayın gerek yok. Ztn bir anlamı da olmamış kimse kardeşine laf söyletmez 1 senelik geline hiç söyletmez
Getirdikleri çok saçma olabilir ama sizin esinizin teyzesi . Sorun sizin evinize misafir almanizi istemesiyse sizde biz kendimiz karar veririz ne zaman misafir alacağımıza deyip gerekeni yapabilirsiniz. Ama dalga geçerseniz o da sizinle geçer. Iletişim şekli önemli. Sizi cagirinca da mesguluz gelemeyiz deyin . Bu kadar içli dışlı olmayın gördüğünüz gibi siz el kizisiniz size kardeşini kotuletmezYoo dayıma laf söylediği için değil zaten ben dayımı savunmadım ki hiç beni tavrı uyutmadı.Ha bire bizi sıkıştırıp evinize misafir alın diye baskı yaparsa ve kendisine misafir geldiğinde gelin gelin diye baskı yaparsa bende lafını yaparım yani ayrıca hiç hediye getirmese inan lafını yapmazdım ama getirdikleri çok saçma
Yaptığı saçmalık ve gerçekten komik eli boş gelse zaten lafı dönmeyecek ve rezil olmayacaktı bence tamam bende de hata var konuşmamam lazımdı ama susulacak gibide değil.Kv benden mkemmel sunumlar bekliyor yapmasaydım lafını edecekti yada kardeşinin yaptığını onun evine gittiğimde ben yapsaydım bin türlü laf ederdi.Ben onun evine gittiğimde adam akıllı hediyeler vermiştimAy aşırı komik ya
Kocaman kadın bunları getireceğine boş gelmesinin daha doğru olacağını nasıl düşünememiş acaba? Bazı insanları hiç anlamıyorum. Hiç mi sosyal kurallardan haberdar değiller?
Biz masumdukKonuyu okumadim ama başlığa bakinca aklima öğretmenler gününde ogretmenimize peçete ve plastik gül goturuyoduk o aklima geldi.