ev hanimi olmak ve sevgiim..

Okuma çocuğum vakit kaybı olur senin,hem de senin yerine sınava girecek olanların hakkına tecavüz etmemiş olursun..
Ev hanım ol sende,doğur bebelerini pışpışla bakalım.

ha ha ben de iki konuya takıldım kaldım.
bi ona bakıyoru bi buna
kafanı çevirip durma gözlerin bozulur sonra...Allahın işi birileri ak diye açıyor diğeri kara...yazık bu çocuklara..çağ ilerledikçe akıl ters orantıyla hareket ediyor bu kızlarda sanırım..bir şey desen dil pabuç kadar adama cahil muamelesi yaparlar..

farkında değil ki evladım dünya pembe değil simsiyah...
bunları kolay ve romantik sanıyor şimdi..
1. asker yolu bekleyecek.. çok romantik demi?
2. evlenecek.. hayatının aşkı..
3. üni okumasına grek yok ama aslında çok başarılı. çalışmak gibi zor bir işten de böylece kotarmış olacak. sevgilisi de istemiyormuş zaten güzel şansına.
4. çocuk ne iş yapar ki? muammaaaa. sonra geçim sıkıntısı.. belki kvalide ile oturur. sonra konu açar burada bıktım diye..
5. kıskançlıklar..
6. kavgalar başlar..
7. belki şiddet başlar..
17 yaşında insanlar nasıl evlenmeyi düşünebiliyor ki. o yaşta ben çizgi film izliyordum neredeyse.
yani aslında bazı şeyler kader değil "kendim ettim kendim buldum"

İnsanlar okumaya bayıldığı için değil geleceklerini garantiye almak için okuyorlar.
Senin geleceğinin anlattıkların gibi toz pembe olacağının garantisini kim veriyor ki bu kadar rahatsın?

bir örnek,arkadaşımın annesi. kızlarına sığındı. neden. adam çalıştırmamış. azgın teke sendromu yaşayıp, netten kendinden 20 yaş küçük kadın buluyor
kadını boşadı. evlerinin birini bile yapmadı üstüne.
kadın 5 parasız ortada.
kızlarında kalıyor. nafaka bile alamadı. kötü bir avukata düştü diye düşünüyorum. eski bir araba oda 7000 liralık. 35snelik evlilikteki elinde kalan şey. bir tek onu alabildi.

konu sahibi seçim senin. bugünün yarını var

birde gökten 3000 lira maaş bağladı oğlana yahuuu kim veriyor o kadar parayı lise mezununa...boşuna mı okudum üniversiteleri çifter çifter ...çüş bana

Aynen geçende biri çirkefçe dedi..

Bu konunun sahibi ayrı bir olay ama.Baya baya lise mezunu elektrik teknisyenin 3000 lira kazanacağını düsünüyor..Fanusta mı yaşıyorlar anlamadım ki..

birde gökten 3000 lira maaş bağladı oğlana yahuuu kim veriyor o kadar parayı lise mezununa...boşuna mı okudum üniversiteleri çifter çifter ...çüş bana
3000TL maaş mı alıyormuş.
alla alla bizim çalışma standartları tersten mi işlemeye başladı.
Genelde artık üni mezunu bile asgari ücretle başlıyor özelde.

Aynen geçende biri çirkefçe dedi..
evet hanımabla kendimizi beğendiremiyoruz bu gençlere..şu gençlerden aldığım tek ders bunlar küçük yaşta çatır çatır doğuruyorlar ya doğum korkumu yenecem sanırım demekki kolay çat çat evlenip çot çot çocuk yapıyolar

ayrıca okumak için para gerekse ben okuyamazdım.
bulabildiğin tüm bursları bulacaksın.
devam zorunluluğu olmayan bi bölüm tercih edebilirsin.
bazı bölümler ders notları üzerinden okunabilir.
kitap almak zorunda kalmazsın , ders notları daha ucuz.
bulunduğun şehirde bi bölüm kazanmaya çalış.
okumak isteyen okur canım. bahane bulmaya çalışma hiç.
tezlerini çürütürüm

Bu konunun sahibi ayrı bir olay ama.Baya baya lise mezunu elektrik teknisyenin 3000 lira kazanacağını düsünüyor..Fanusta mı yaşıyorlar anlamadım ki..
meslek lisesi çıkışlı yani?
bizim burada aynı işi yapan elek teknisyeninin bordrosunu scan edeceğim şimdi acı gerçekle yüzleşmesi adına ki mühendisine bile 3000TL ancak bir zaman sonra verir özel sektör.

ya çevresindekilere ne demeli abla.
bir tane aklı olan yok muymuş?

Akıllı olsalar bunlar yaşanmaz zaten,kız hadi cahil ya ailesi ondan betermiş.

Benim kızım üni mezunu,master yaptı o kadar para kazanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…