ev hanimi olmak ve sevgiim..

Merhaba kizlar ben suan lisede okuyorum bu yil sevgilimle nisanlanicam okulun bitsin, egitim hayatimda hep basarili oldum ama artik devamini getirmek istemiyorum. Universite okumuycam lutfsn yargilamayin sevdigimle evlenip bir yuva kurmak istiyorum nisandan sonra askere yoluycam asker yolu bekliycem sonrada Allahin izniyle evlenicez ailemde biliyor bu durumu ama surekli laflar soyluyolarlar uni okuyup meslek sahibi olmami.istiyorlar gercekten bilmiyorum artik delirmek uzereyim sevgilim calismami istemiyor bendr istemiyorum zaten. Uniyide bosuna okuycam gercekten masraf olarak goruyorum. ev hanimi olmak o kadae kotu bisey mi herkes tarafindan asagilaniyorum. 3 milyarla ev gecindirmek zor mu ev kira olmuycak, ben cok seviyorum aileme bunu soyluyorum ama bana salak gozuyle bakiyorlar. Mutlu olmak istiyorum esimle tum hayatimi onunla gecirmek istiyorum, zorluklarini kolayliklarini anlatir misiniz ev haniminin yanlis mi dusunuyorum fikirlerinize ihtiyacim var,. Herkese tesekkurler
valla canım eşin ebedi yanında kalacak diye bir şey yok. ya askerden gelince senden ayrılırsa o zaman ne yapacaksın. adam gibi okulunu oku mesleğini eline al evlen. niye acele ediyorsun ki adam eline bakmaya.

evli bayanla okuyamaz diye bi kural yokki,
yine evlenin ama açıktan okulunuza devam edin mutlaka.
evlenirken eşimle anlaştık,evlendikten sonra açıktan okuyacağıma dair,bebeğim olunca askıya aldım,
şu an en kısa zamnda başlamayı düşünüyorum,
yaşım 24,belki bitirmem v.s 30 u bile bulacak ama mesleğim bi köşede duracak,
evliliğin garantisi asla yok,
anne,baba veya eşlerimize Allah uzun ömür versin ama onunda garantisi yok,
kendimizi garantiye almanın fuzuli bi yanı yok.
okumaktan zarar gelmez, onun için size tavsiyem,bekarda ,evlide olsanız okulunuzu bitirin ve eşinize bunu şart koşun

3 milyarla ev geçindirmek tabi ki zor değil üstelik ev de kira değil. Okumak meslek sahibi olmak bunun dışında bir şey sen istersen olur istemezsen olmaz herkes okuyacak,çalışacak diye bir şey yok. Yani tamamen sana bağlı .

evli bayanla okuyamaz diye bi kural yokki,
yine evlenin ama açıktan okulunuza devam edin mutlaka.
evlenirken eşimle anlaştık,evlendikten sonra açıktan okuyacağıma dair,bebeğim olunca askıya aldım,
şu an en kısa zamnda başlamayı düşünüyorum,
yaşım 24,belki bitirmem v.s 30 u bile bulacak ama mesleğim bi köşede duracak,
evliliğin garantisi asla yok,
anne,baba veya eşlerimize Allah uzun ömür versin ama onunda garantisi yok,
kendimizi garantiye almanın fuzuli bi yanı yok.
okumaktan zarar gelmez, onun için size tavsiyem,bekarda ,evlide olsanız okulunuzu bitirin ve eşinize bunu şart koşun
Aciktan universite mi okumayi dusunuyorsun

şuraya onlarca kişi yazmış hem de yüzde doksan sekizi aynı şeyi söylemiş erken evlenme oku diye ve sen bunlardan geriye kalan sadece yüzde ikiye cevap vermişsin ve onlar da sana evlen demeyip alternatif yöntem sunanlar hayır anlamıyorum kafan bu kadar mı basmıyor ya da bu kadar mı kör oldun kk da kaç kadın varsa dedi sana önce oku sonra evlenirsin diye anlamıyorum sevdiğin erkekle evlendikten sonra yapabileceğini düşündüğün şeyler için mi bu kadar acele ediyorsun nasıl kör etmiş gözünü ya sabır ya rasulallah bak senden bir yaş büyüğüm buradaki ablalarım ergen 18 yaşında falan diyor ya yok arkadaşım bu işin yaşla falan alakası yok böyle düşünmenin tek nedeni senin düşünme tarzın daha doğrusu düşünememe tarzın ne koca meraklısıymışsın yaa hayret bişey git evlen de gör başına gelecekleri o çok merak ettiğin evlilik seni zamanla mahvediyor mu mahvetmiyor mu ailen haklı kızım bu yaptığın aşk sevgi ya da ergenlik değil düpedüz salaklık

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?search/5181171/&page=2

bu verdiğim link kulüpteki bir arkadaşın konuları kendisi 19 yaşında ve ilkokul mezunu evli ve doğurmak üzere aç hepsini teker teker oku ha fayda edeceğini hiç zannetmiyorum ama ben yine de söyleyeyeyim

Bikac yil oncesine kadar ben de boyle dusunuyodum :)) söyleyeceğim tek sey ne olursa olsun eline bi meslek al calisip calismamak sana kalmis sadece para mevzusu degil bu. Ilerde pisman olursun derslerin de iyi diyosun git universiteye. Zamanla insanin fikirleri de degisiyo. Hem ailene yuk diye dusunuyosan da (ben de boyle dusunuyodum) part time bi is bulursun olmadi kredi cekersin ise baslayinca odersin yavas yavas. Hem sevdigin kisi eger seni gercekten seviyosa ne kadar olursa olsun bekler merak etme.Kendini garantiye almalisin herseyden once. Ben ettim sen etme:KK66::KK25:
Merhaba kizlar ben suan lisede okuyorum bu yil sevgilimle nisanlanicam okulun bitsin, egitim hayatimda hep basarili oldum ama artik devamini getirmek istemiyorum. Universite okumuycam lutfsn yargilamayin sevdigimle evlenip bir yuva kurmak istiyorum nisandan sonra askere yoluycam asker yolu bekliycem sonrada Allahin izniyle evlenicez ailemde biliyor bu durumu ama surekli laflar soyluyolarlar uni okuyup meslek sahibi olmami.istiyorlar gercekten bilmiyorum artik delirmek uzereyim sevgilim calismami istemiyor bendr istemiyorum zaten. Uniyide bosuna okuycam gercekten masraf olarak goruyorum. ev hanimi olmak o kadae kotu bisey mi herkes tarafindan asagilaniyorum. 3 milyarla ev gecindirmek zor mu ev kira olmuycak, ben cok seviyorum aileme bunu soyluyorum ama bana salak gozuyle bakiyorlar. Mutlu olmak istiyorum esimle tum hayatimi onunla gecirmek istiyorum, zorluklarini kolayliklarini anlatir misiniz ev haniminin yanlis mi dusunuyorum fikirlerinize ihtiyacim var,. Herkese tesekkurler

hayatını tamamen buna bağlaman yanlış
hayat bu ne zaman ne gelecegı bellı olmaz
bazı trenler vardır ve bu trenler çok nadir zamanlarda gelır, ya da o anda olması gerekır
sonrası olmaz:KK66:

Neler yazilmis cizilmis tebessüm ettim baya.
Sanki uni okuyan insanlar dörtdörtlük hayat yasiyor cok zenginler rahatlar ve
kendilerini sonsuza dek herseye karsi güvence altina almislarda bilmem neler.. :KK37:
Kizi ikna edeyim derken fazla abartilmis..
Hatta kendi düsüncelerini dayatamayinca hakaret bile edilmis konu sahibine..

Bence Okumakla birsey kaybetmezsin masraf diyerekte bahaneyle siyrilma calisiyorsun sanki ..bir konu hakkinda uzmanlasmak ilim ögrenmek insanlara kendine faydan olmasi da cok güzel birsey. Tabi illa uni okumak gerekmiyor.

Evlenmek coluk cocuga karismak yuva kurmak anneligi tatmak zaten kadinlarin hamurunda var.
Kötü birseyde degil ev hanimi olmak tabi ömrün sadece temizlik ve yemek yapmakla gecmiyorsa. Amma sevgilin sana calisamassin diyorsa orda problem vardir belki demek..
Karakteri hakkinda ipucu veriyor olabilir burda dikkatli olmalisin.

Ve ailenin düsüncelerini gözardi etmemeni tavsiye ederim. Onlar seni beklentisiz seviyor ve senin iyiliginden baska birsey istemezler. Anne baba rizasi evlilikte cok önemli. Cok klasik bir cümle ama gerceklik payi var.

Hakkinda hayirlisi olsun

Bence konu sahibi de okumak istiyor ama sevgilisi sırf kendisini düşünüp, konu sahibinin altında ezilmemek için, okumakta yüzü olmayıp, ailesi kızı kendisine vermez diye kendi üşengeçliğinin ve tembelliğinin üzerine paravan etmek istiyor.

Aklını başına topla. Hatta kıskançlık yüzünden hayatına böyle büyük bir darbe vurmaya çalışan, kafanı kurcalayan bu kişiyle ilişkini bir gözden geçir. Adam resmen okumanı engellemek istiyor ve buna müsaade etmek üzeresin. Yapma!

Dipnot: Mühendisim. Çok teknisyen de tanıdım. Öyle ilk girişte 3000 tl alan mühendis bile yok. Varsa öyle bir yer bana da söylesin sevgilin. Anında diplomamı yırtar gidip teknisyen olarak çalışırım.

X