ev hanimi olmak ve sevgiim..

evet ya ben de alese girdim yds ye giricem.
yüksek lisans yapmam lazım avantajları var benim için.
benim de 2,5 yaşında oğlum var, ikinciye hamile olabilirim test yaptırmadım daha.
haftasonları derse gidicem olursa.
konu sahibi duyuyo musun , orda mısın

genellikle forumda işe gelmeyen yorumları duymaz konu sahipleri
Allahım şu yeni yetişen kızlara akıl ihsan eylesin
türkiyede yaşadıklarını ve türk erkeklerini unutuyorlar mı acaba

hep diyorum ya şu çocukları 16-21 yaş arası bir yere kapatacaksın, o dönem geçince çıkaracaksın.. bence 3bin az, sana 13 bin bile verirler diyeceğim de cehalet artık sık rastlanır bir durum, çok değişik bir özelliğiniz yok yani..

çok pişman olacak 3-5 sene sonra.

o ergen de girsin üniversiteye madem beraber okusunlar.
sonra evlensinler.
bu yaşta evlilik düşünmek nasıl bir özgüvendir

kaçarım diye tehdit ediyorlar
bknz,diğer konu. kuzenimin 17 lik eşi.
benzerlik, kızların akıllarının nerde olduğunun bilinmemesi
pembesi gider tozu kalır.hayat hep böyle güzel olsa keşke.ama evde yediği ekmek bile eve parayla giriyor.bunun bilincinde değil arkadaş.zaten istemiyorum diyor bu hevesle okusa da sanmıyorum sonucun pekala güzel olacağını.ünidede bulur bi ergen .o da der evde oturacaksın çalışmayacaksın üniyide bırakır .böyle kızlar da var ne yazık ki.

allah korusun eşinin başına bi hal gelse çalışamasa ne yapıcaksın sen. kim bakıcak size .. elinde mesleğin olsa aslan gibi sen bakarsın kocana.. elalemin eline bakmadan..

genellikle forumda işe gelmeyen yorumları duymaz konu sahipleri
Allahım şu yeni yetişen kızlara akıl ihsan eylesin
türkiyede yaşadıklarını ve türk erkeklerini unutuyorlar mı acaba

biz ne desek de kendi bildiğini yapacak.
baksana ailesi bile başa çıkamamış.
sadece kızlar değil erkek çocukları da takip etmek lazım.
eşimin erkek kardeşi üniversitede okuyor.
oda arkadaşı 32 yaşında biriyle çıkıyormuş, 20 yaşında çocuk.
kız bunlarla kalıyo, okuluna gidiyormuş ama oda arkadaşı okula da gitmiyormuş, ders vakitleri zıt olduğu için okula gitmiyormuş, kızın çamaşırlarn falan yıkıyormuş, yemek yapıyormuş.
ailesinin haberi yokmuş.
muhtemelen okulu uzatacak.
ne yapsak da az akıllı yetiştirsek bu çocukları bilmiyoırum.

Ben çok üzüldüm bu konuya da bunları yazan gencecik kıza da. 17 yaşında daha, bir rüzgara kapılıp gidiyor. Ailesi, tanıdığı, arkadaşı herhangi biri durdurabilse. Çok yazık ediyor kendine, biliyorum ki bizleri dinlemeyecek. Gerçek hayatta tanısaydım seni keşke konu sahibesi de durdurmak için elimden geleni yapsaydım, dedirti içimden bana.

Canım okumayı masraf olarak görüyorsun. Evlilik masrafsız bir şey mi yani? Yöreye göre adetler değişiyor ama bizde mesela mutfak ve yatak odası kıza aittir. Sen az masraf mı sanıyorsun bunu? 2 çatal 2 tabak 1 tencere yeter bana diye çocukça bir mantık içinde misin anlamadım ki? Hangi parayla alacaksın bunları?

Devlet üniversitesine gidersen harç bile vermiyorsun. Okulların yemekhaneleri baya 1-2 TL. Kitap ve yol masrafın dışında ne masrafın olacak?

Hiç değilse sağlık meslek yüksekokulundan bir bölüm bitir. 2 senelik, hem de güzel meslek, maaşı da iyi.

Azıcık okumaya hevesiniz olsun, kocaya değil.

ne güzel.
başarılar dilerim.
hiçbirimizin hayatı garanti değil ki.
ben daha önce de yazdım değil eşimin,kendi maaşıma bile bu derece bel bağlayamam.
hayat bu.binbir türlüden fazlası var.
bu ergen kızımız sevgilisinin olmayan 3000 tl maaşı üzerinden geleceğine yön verebiliyorken
ben aylık sabit garanti maaşımla açtığım borçları ödeyebildiğim halde uykularım kaçıyor.biran önce bitsin diye.
niye sağlığı var,hastalığı var.ele muhtaç olmak var.
bugün eşinin maaşına güvenen kadın,oh rahatım diyen kadın yarın ansızın ortada bırakıldığında kendini sığdıracak
yer bulamıyor ne acıdır ki.hele çocuklarıyla asla istenmiyor.
o çalışmayan ,eli ekmek tutmayan kadına eşi bakmadığı takdirde yaşlı ana-babası bakmak zorunda kalıyor.
çünkü o kadın kendini bile bile genç yaşında elden ayaktan düşürüp işe yaramaz hale getiriyor.özellikle çocuklar da olunca kıpırdayamaz hale geliyor.
meslek sahibi bir kadın ile mesleksiz tahsilsiz bir kadının kazanacağı bir değil ne yazık ki.şurda bi işe girer çalışırım denir ama olmuyor işte.700-900 v.s gibi bir maaş veriliyor ancak ee onunla ne çocuklara bakabilir,ne baktırabilir ne de evi döndürür.tam bir kapana sıkışıyor.

Evet hayali plan

Kizlar sevgilime bu konuyu bugun tekrar actim neden okumami istemiyosun diye sordugumda kiskanclik dedi ve ailemin beni vermemesinden korkuyo uni mezuny olucagim diye..

ailesi ev verse kira derdin olmasa bile zor geçineceksin canım. 3000 hayal bikere sen de demişsin.
sen okursan eşin kıskanacak öylemi
inşallah gerçekleri görürsin bir an önce
dalga mı geçiyorsun onuda anlamadım bu arada

birgün anlayacaklar ama o gün bugün değil bence bu kızlar için
acı acı tecrübe edip burunlarından fitil fitil gelince anlayacaklar
geç olacak güçte olacak
eli ayağı tuttuğu halde
bi sağlık çocuk yada özel bir sıkıntısı olmadığı halde
evde kocadan para bekleyen kadınlarada aklım şaşıyor açıkcası
bişey almak için niye kocadan para bekleyeyim ya
kuruş kuruş neyin hesabını vereyim
eşşek gibi çalışıyorsamda paşalar gibide minnet duymadan yerim arkadaş

konu sahibi olmayan maaşa güveniyor.
ama daha çok küçük.
yaşına veriyorum.
ailesi için de zor.
yasakladıkça tatlı geleck çocuk buna.
ne zor bi durum.

Şimdiki aklım olsaydı ünv okur meslek sahibi olurdum... En basit örnek ; kendine birşey alacaksın ve eşinden para istiyorsun. Ama güzel bir işim olsaydı onun eline bakmak zorunda kalmazdım. İhtiyaclarımı veyahut begendiklerimi kendi maaşımdan alırdım. 3 kuruşun hesabını vermek zorunda kalmazdım ..

aklım konuda kaldı ya, bak bence sen onu ikna et gel beraber hiç değilse bi MYO okuyalım de, hayatımız daha güzel olsun daha iyi geçiniriz de belki okuldayken ikna edip DGS ile 4 yıllığa gecer hayatınızı daha güzel çizersiniz ne var benim tanıdığım 2 çift liseden sonra da beraber okumuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…