ev hanimi olmak ve sevgiim..

sevdicegimogi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015
72
11
Merhaba kizlar ben suan lisede okuyorum bu yil sevgilimle nisanlanicam okulun bitsin, egitim hayatimda hep basarili oldum ama artik devamini getirmek istemiyorum. Universite okumuycam lutfsn yargilamayin sevdigimle evlenip bir yuva kurmak istiyorum nisandan sonra askere yoluycam asker yolu bekliycem sonrada Allahin izniyle evlenicez ailemde biliyor bu durumu ama surekli laflar soyluyolarlar uni okuyup meslek sahibi olmami.istiyorlar gercekten bilmiyorum artik delirmek uzereyim sevgilim calismami istemiyor bendr istemiyorum zaten. Uniyide bosuna okuycam gercekten masraf olarak goruyorum. ev hanimi olmak o kadae kotu bisey mi herkes tarafindan asagilaniyorum. 3 milyarla ev gecindirmek zor mu ev kira olmuycak, ben cok seviyorum aileme bunu soyluyorum ama bana salak gozuyle bakiyorlar. Mutlu olmak istiyorum esimle tum hayatimi onunla gecirmek istiyorum, zorluklarini kolayliklarini anlatir misiniz ev haniminin yanlis mi dusunuyorum fikirlerinize ihtiyacim var,. Herkese tesekkurler

Bence ailene kulak vermelisin. Aşk biter, sevgi biter belki gün gelir saygı da biter. Belki tersi olaak her şey çok güzel olacak hayatında. Ama sen hep kötü senaryoyu canlandır zihninde, yani demem o ki pembe bulutları az dağıtıver. Okumak en doğru karar. Kolunda neden bir altın bilezik istemiyorsun?

içinizden gelmiyorsa okumayın madem zorla güzellik olmaz...

okumak ve meslek sahibi olmak hırs, istemek ve inanç gerektirir sizde de o yok...

ilerisini de düşünün ama hiçbirşeye garanti imzalamıyoruz.

Canım içinden gelmiyorsa tabi okuma yani üni.ye zorla gitsen ne olacak bu düşünceyle zaten başarılı olamazsın. 3 000 tl ile geçinilir ama ilerde bazı durumlarla karşılaşıp "keşke okusaydım" diyebilirsin.

Bence okumalisiniz. Aileler birseyi diyorsa bosuna demiyorlar sizden daha fazla görüp yasamis insanlar. Hayatin ne getirecegi belli olmuyor, ayaklariniz yere saglam bassin. 10 sene sonra esim beni aldatiyor iki cocugum var ne yapiyim diye konu acmayacaginizin garantisi var mi? Yok. Suan hersey ne kadar toz pembe gözüksede hayat öyle degil.

Tesekkurler cevabin icin, calismak istemedigim icin universite okumakta istemiyorum masraf diye dusunuyorum ailems yuk olmak istemiyorum. Oyle kararsizim ki dusunmekten artik beynim uyustu

Bence kesinlikle okumalısın ne olur ne olmaz bir mesleğin olsun...

senin gibi dusunup evlenen arkadaslarim oldu, hepside cok pismanlar universiteye gitmedikleri icin. Senin hayatin kimse karisamaz ama baskalarinin tecrubelerinden yararlanmaktada fayda var diye dusunuyorum

Bu yasinda dusunmen grreken en son sey evlenmek olmalı diye düşünüyorum ama sen yargilamiyorum kendi hayatin. Ben simdiye kadar okumayip evlenip senin bu anlattığin evlilik imajina inanıp evlennen ve mutlu olana rastlamadım. .evli , uni mezunu ama suan atanamadigindan ev hanimi olan ve esi dedigin gibi 3000 lira maas alan Bi ablan olarak okumani siddetle tavsiye ederim

Tesekkurler cevabin icin, calismak istemedigim icin universite okumakta istemiyorum masraf diye dusunuyorum ailems yuk olmak istemiyorum. Oyle kararsizim ki dusunmekten artik beynim uyustu
Öyle düşünmeyin bence, yeteneklerinizi düşünün. Uzman olmak isteyeceğiniz bir yeteneğiniz vardır mutlaka.

Ileride ev hanimi olmak istyosan yine ol ama bnce uni okuyup bi meslek sahibi olmalisin dunyanin bin bir türlü hali var yine cok Sevin yine evinizn yuvanizin hanimi olun ama okumus meslek sahibi olms bi anne olun bence.. bu arada sevgiliniz nden calsmanizi istemiyo..

Ne belli, bir ömrü beraber gecireceginiz. Garantisi varmi.
Ona birsey olsa cocuklarina nasil bakicaksin.
Seni aldatsa, coluk cocukla basin önde oturucaksin yerine.
Kendi ayaklarinin üzerinde duramiycaksin cünkü ayeildiginda.
Yada aileni zamaninda dinlemedigin Icin ezik bir durumda olucaksin
Onlara geri döndügünde.
Kötü yönlerden yazdim hep,cünkü hayat malesef bir ömür yasayip
Mutlu mesut ask yasamak degil.

Kesinlikle üni oku derim.

Bak canim.seni anliyorum.bu yazdiklarimi tum samimiyetimle yaziyorum.yengemde unv mezunu ama calismadi.abimin durumu cok iyi olmasina ragmen ne olur ne olmaz diye meslegini eline aldi.
Evlilikte ne yasayacagini bilemezssin..ilerde ah keske okusaydim diyen cok kisi taniyorum...lutfen aileni dinle...

Bak tatlim, belki sevgiilin cok iyidir. Guvenirsin seni hic yari yolda birakmayacagina vs vs...Ama bir de soyle dusun.Yarin 2-3 yil sonra cocugun var kucaginda. Allah korusun esinin basina da birsey geldi. Ya calisamayacak duruma geldi ya da Allah gecinden versin vefat etti. Babanin evine mi donceksin?

Bir de bu acele neden? Seviyorsan eninde sonunda evlenirsin. Hayatta tecrube edincek baska seyler de var. Git bir universite hayatini yasa. Ilerde millet anilarini anlatirken ozenmek istemiyorsan en azindan. Cunku su yasindaki fikirlerin o kadar cok degisecek ki taniyamayacaksin kendini.

Universite okumaya 'bosuna masraf' diyen bir kiz...

Meslek sahibi olmanin bir kadinin en buyuk kazanci olmasini bir kenara koyalim...

Sadece para kazanmak icin okunmaz, iyi bir cevre, genis bir vizyon, kendine guven insasidir universite hayati...

Cocuk calismanizi istemez cunku bu bakis acinizla onun her dedigine eyvallah diyecek...

Onun cizgilerini takip edecek durumdasiniz, bu bile ilkel durtulerinin ispati cocugun.

Siz de asker ardindan iste gelecek koca yolunu gozlemeyi hedef secmissiniz.

Bu halinizle universiteye gitmeyin gercekten.

Butun hayali okuyup kendini gelistirmek olan kizlar var.

Kontenjani doldurup onlardan bir tanesine bile mani olmayin.

Sizin okumanizi isteyen...

Onlarin cogunda okutmayan ya da maddi durumlari evlatlarini okutmaya yetmeyecek aileler...

Hayat gercekten acimasiz ve de adaletsiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…