ev hanimi olmak ve sevgiim..

şu an hissettiğin şeyler o kadar masum saf ve güzel şeylerki..... şimdi düşünüyorum acaba bunları hissetmekmi güzeldi yoksa evlenip yan yana aynı evde olmak mı daha güzel ilk şıkkı göüm kapalı tercih ederim:)
sevgilini seviyosan evlen tabiki ama ama ama iş iş iş.... diyorum tamam çalışma ama çalışabileceğini bil... bunu ilerde eşinde bilsin desin ki ya bu kızın diploması var isterse gider kendine iş bulur benide çatır çatır boşar senin bu dünyada sadece kendi ayakların üstünde durabileceğini bilsin bu kendine olan güveni ona hissettir... yani çantada keklik olma seni kaybedebilme duygusu azcıkda olsa olsun emin ol kıymetli olursun:)

Ayrıca ailen seni okutmak istiyo ama masraf olarak görüyosun.... görme kardeşim aslında üniversite 5-10 kitap ezberleme değildir..... yaşam için staj yapma yeridir.... sevgilin su anda bu kız üniye gidicek çok sey ogrenmeye baslıycak etrafında bir suru ınsan olcak bir suru erkek olcak bilgili bazısı benden daha yakışıklı bazısı benden daha zengin aklı kayabilir yada beni sorgulayabilir diye istemiyo tamamen ego..... inan bana... üniversitede hayatta cok zor bi arada görebileceğin kadar çeşitli insan görürüsün iletişim kurarsın kısıtlı butceyle idare etmeye calısırsın ve onun tadını asla asla baska yerde bulamazsın.... artı kültürünü bilgini insanlıgını gelistirirsin:) lütfen aileni kırma git oku okumuş ev hanımı ol

AYRICA ÇALIŞAN KADINDA EV HANIMI BUNU UNUTMA v hanımı olmak kötü bişey değil hatta süper bişey ama çalışmamak ikiye ayrılır birincisi çalışıyosundur yada çalışcak yeteneklerin ister bu meziyet mühendislik olsun ister doktorluk olsun ister terzilik olsun ister cocuk bakıcılıgı olsun vardır çalışmamayı tercih edersin istediğim zaman çalışabilirim ama evde cocuklarımı buyutmek istiyorum eşimin kazandıgı yeter yorulmak istemiyorum dersin son derece saygı duyulcak bişeydir bence bide çalışmazın cunku meziyetin yoktur biz senin ikinci sınıfa girmeni istemiyoruz......:) senin çalışmana , okumana izin vermeyen gelişmeni kendi ayakların üstünde durmanı istemeyen bi sevgilin var ...... evet seni deli gibi seviyo olabilir ama bu ego sevgisi tamamen sahip sevgisi... saf sevgi değil.... umarım sahip sevgisi aynı eve girdikten sonra bitmez mesela bi 10 sene sonra başka birine karsı aynı sevgiyi duymaya baslamaz çünkü o zman sen 10 senedir aynı evde gördüğü çocuklarının annesi olcaksın heycan isteyip sahip duygusu yaşayacağı baska maceralar aramaz....
kimse boşanmak için evlenmez ama dünyada bi insana bu kadar güvenip yola çıkılırmı bunun kararını vermen lazım insanız değişiyoruz ölebiliyoruz:) sakat kalabiliyoruz oku kardeşim oku zarar gelmez

merhaba.
sadece yarıdm etmek istediğim için mesaj yazıyorum, yoksa konuya bakıp geçecektim.
benim babam 48 yaşında vefat etti. annem çalışmıyordu ev hanımıydı.
aile desteği falan zorla vardı, yok gibiydi.
çok zor günler geçirdik 2 kardeştik.
babam öldüğünde ben üniversite 2. sınıftaydım.
evimiz bile yoktu. babamın arabasını ve büyükbabamdan kalan evi satarak ikisini birleştirip ev aldık.
anneme de babamdan ölüm aylığı bağlandı. aile dostlarının yardımları falan derken ben üniversiteyi bitirdim. ilk önce geçici bi iş buldum. sonra kalıcı ve iyi olan şimdiki işime geçtim.
kardeşimi ben askere gönderdim. para gönderdim. evi ben geçindirdim.
kendi kendime evlendim.
hala anneme yardım ediyorum.
aylık bi miktar para ve evinin nerdeyse tüm ihtiyaçlarını alıyorum.
dün annem benden baharatlık takımı istedi.:)
bugün koşa koşa gidip alıcam.
ne güzel değil mi bunları yapabilmek.
peki okumasaydım ne olacaktı.
kocamdan para mı isteyecektim anneme göndermek için .
kocam verir miydi acaba
anlatmak istediğim hayat çok zor. eşin belki iyi bi insan olacak. babam da çok iyi bi insandı ama bak noldu. kim derdi o yaşta öleceğini. hiç bir şeyin garantisi yok. kendini düşünmüyorsan doğacak çocukların için çalış. dünyanın binbir türlü hali var.
okutmak istersen bu mesajımı nişanlına okut. lütfen engel olmasın okuyup çalışmana.
şunu da dip not olarak düşeyim annem 46 yaşında dul kaldı ve asla evlenmeyi düşünmedi ama bazı kadınlar ortada kaldıkları için sırf bu yüzden böyle bi durumda evlenmek zorunda da kalıyorlar. eğer nişanlın seni kıskanıyorsa her türlü ihtimali düşünmesi lazım. ha eğer kesinlikle çalıştırmam diyorsa senin sigortanı yaptırıp, aylık senin için bankaya belli bi miktar yatırması lazım. bu da benim görüşüm. kayınvalidem bu şekilde şimdi emekli maaşını alıyor.

Bizde eşimle uzun yıllar birlkteligin sonunda evlendik üniv.beraber gittik döndük o işe başladı ben bulamadım çokta zorlamadım kpss çalışmaya başladım evlendik ben çalısmiyorum bebegimiz oldu haziranda tercih bekliyorum bakalım eşim daha iyi bi yerde işe başlamayı bekliyo kazanç olarak yani bana diyor canım kendi karrın istersen hic yorma kendini gecimimize yeter diyor..

Önemli not:
Çok büyük kavgalar ettik etmiyecegimiz daha ne malum bi evladım var diplomam oldugu halde çalısmadigim için zaman zaman tedirgin oluyorum her an ayrilabiliriz diye yasanmaz yasanmamalida ama akilli olmak gerek madem ywtenekli caliskansin neden bunu kullanmiyorsun bigün iş bulabilecegini bilmek büyük nimet hem evlatlarina aktaracagin tecrubelwri dusun bi annenin univ. Okumasi bence harika bi örnek ...Yani şimdi sahiplenilmek hatta kiskanilmak bile inanilmaz heyecan verri kanı kaynar insanın daha çok gencsiniz ama evlilik yipraticidir zaman asimina ugrar heyecanlar biter saygi sevgi bitmesin yeter. Bunun icinde koyun gibi teslim olmayin her erkek güclü kadin sever basarili kadin sever

Sahiden de düşünmekten beynin uyuşmuş. Kadınlar kulübünde biraz takılıyor olsan okumak gereksiz masraf demezsin çünkü.

Hormonların bu kadar peşinden gitmeyin, dört sene sonra sevişseniz ölmezsiniz.

Bak yine akilli kizsin buraya konu açip sorma geeksinimi duymussun demek icinde şüphe var yoksa sormazdin zaten o zaman bu ablalarinin tecrübelerine güven saglik sektörü önerimdir mutlaka egitim al canim

hepsini bosver de kuzum sen daha kucuksun yaaa evlilik erken deil mi?
aileni dinle bence biraz tecrube li olan onlar toy olan sensin...

merhaba dün okudum ama yazamadım
diyosun ya ev kira değil.. kp mi veriyor evi?
sevgilinin bu yaşta ev alamayacağına göre
oldu bişey için kızdı kp çıkın evimden dedi ne yapacaksınız

sevgilinin kıskançlık dediği seni kısıtlama başka bişey değil
seni gerçekten sevseydi okumanı isterdi

5 yil sonra Kafanı halıya surup kıvılcım çıkarırken tekrar konuşalım

Nedir bu küçücükken evlenme merakı anlaşılır şey değil.. Bu ülkede her gün bir kadın ölüyor farkında mısınız siz, daha hayata başlamadan sizi kısıtlayan, okula göndermeyen bir adamla hayatınızı birleştirmeyi düşünüyorsunuz.. Bugün okula gitme, mesleğin olmasın diyen adam yarın evlenince hayatınızda ilgili ne karar verecek bence bir düşünün..
3.000 tl maaş çok hayali elk. Teknisyeni için, elektrik mühendisleri ancak bu maaşa başlar.. Açlık sınırı olmuş 1,5000 tl, açlık sınırında geçinirsiniz tek maaş, eşiniz ne kadar iyi biri olursa olsun, huzursuz bir aile ortamı, geçim derdi, mutsuzluk, kavga..
Çok iyi düşünün, bu hayatta insana herkesten çok değeri ailesi verir, ananızı babanızı dinleyin, yazıktır..

Bence ne olursa olsun çalışmasan dahi üniversiteyi bitirmelisin. Yarın işler istediğin gibi gitmediğinde en azından çalışacak durumun olur.

Tatlim yaşın genc.. kesinlikle okumalisin,ayaklarinin uzerinde durabilmelisin.. egitim hayatim iyiydi demissin,neden kendine yazik edeceksinki? Ozmn arkadaslarinla kafelerde falan gezip tozsaydin?? Bence kendine yazik etme istiyorsan 2yillik bi okul oku,sonra 4 e tamamlarsin. Bari onu yap,bu kdr erken pes etme...

Benim esim 3300 aliyor, 4500 e kadar yolu var,gece gunduz ders calisiyor bu yuzden anlasamadigimizda oluyor.. ewim ve isim cok uzak ,her gun 3 saat yol cekiyorum ayaklarda.. bende 2200 aliyorum. Simdi ben bu zorluga ragmen birakayim mi isimi? Esimin parasi yeter, tek cocuk, ailesinden_dedesinden gelecek 3 daire, benim ailemden gelecek 1 daire.. kira derdimiz yok,arabamiz var,yani ben salak miyim ben de pekala kolayi secip ev hanimi olabilirdim..,

Kocadan harclik almak zordur, kiyafet alamazsin,kuafore gidemezsin,3_5 kurusun hesabini yaparsin,omrun gunlere gidip dedikodularla mi gececek?? Hem ew hanimi ewiyle ,yemekle ugrastigi icin bakimsiz da olabilir.. benim esim en cok da bu yuzden istiyor calismami. istersen istifa et ama en azindan ise gidip 3_5 muhabbet edersin,insan gorursun,kendine bakarsin,salmazsin kendini diyor.
Temizlik,yemek yapmasam bile okdr ustume gelmiyorlar,cunku ne zorlukla calistigimi goruyorlar..

Son olarak kendimden ornek vereyim. Annem 38 yasinda 3 cocuguyla dul kaldi, bizler 6_7_11 yaşındaydik. 3.Cocuk dogunca annem istifa etmek istemis yetisemiyorum diye. Kaldiki o donem gece 3 de gelmek zorunda kaliyordu ewe,babam gidip alirdi isten.. bez yok,elde yikayacaksin, yemek yap bir de. Ikiz gibi cocuk var evde... Ananem de sacmalama gerekirse bakici tut yine calis demis ve ikna etmis annemi. 6 yil sonra noldu?? Babam yok.. 3 ay sonra ananem de vefat etti. tek maasla 3 cocuk nasil gecindirilir? Annemde sabretti ve emekli oldu. Hepimize birer ev yaptilar,bizler de calisiyoruz, kardeslerimden biri izmr biri ist ,bende memlekette okudum. Annem hepimizi okuttu,evlendirdi.. iyiki diyor koca maasina guvenmemisimm,annem ikna etti diyor dualar ediyor...

Cok uzun oldu biliyorum,bunalmissindir okumaktan AMA KOCA KAPISINA GUVENME, ELINDE ALTIN BILEZIGIN OLSUN.
Allah korusun adam seni aldatsa,bosansan...
Ya da erken yasta vefat etse kalakalsan..
Yada kaza yapsa, eli kolu tutmasa..
Yada isleri kotuye gitse, kuru sogana muhtac kalsan???
Melegim hayatta hicbirseyin garantisi yok, kimseye guvenme, erkekler gucsuz insanlari ezer.. kendini garantiye al. 2 yillikla basla,sonra 4e tamamla.. asgari ucret de olsa bir ise gir... hayat bize neyi sunacak bilemeyiz..

RICA EDIYORUM OKULU BIRAKMA, DEVAM ET, ISE GIR..

Sevgiler...

Son düzenleme:
hergün eşinden para istemek hoşunuza gidecekse okumayın çalışmayın...

hayatı ne kadar toz pembe görüyorsunuz, pembeleri silip gerçekleri görürseniz herkesin neden bu kadar oku dediğini daha iyi anlarsınız...

Ailen en dogru sekilde sana bakiyor. 3 sene calistim 1,5 senedir evdeyim bazi mecburiyetlerden. Keske birakmasaydim diyorum. 3000 ile ev gecinir elbet mesele para degul mesele senin elinde meslegin olmasi. Evlendikten 1 sene sonra seni burda aof sinavlari ile ilgili yazarken gorecegime eminim. hayatinin hatasini yaparsin okumamakla. Sonra mealegini sen sec ister ev hanimi ol ister is kadibi ama oku.

Kizlar sevgilime bu konuyu bugun tekrar actim neden okumami istemiyosun diye sordugumda kiskanclik dedi ve ailemin beni vermemesinden korkuyo uni mezuny olucagim diye..
ohadoo. senin hayatını o iğrenç egoları yüzünden mahvedecek. seni ne kadar seviyormuş bu sevgili belli.

Oda liseden sonra okumuycak elektrik teknisyeni olucak

ooooo ikiniz de liseye giden çocuklarmışsınız daha:))
ne zaman bu kadar plan yaptınız 3000 tl maaşlar filan.
ben sevgilin halihazırda bu maaşa çalışıyor sanımıştım.
çalışmayacaksam ne demek.
nerden biliyorsun birgün mecbur kalmayacağını.
hoş mecbur kal kalma ,ayaklarının üzerinde durman için,kimseye boyun eğmemen için okuman da şart.
bdv de yüzlerce konu açılır,eşinden ayrılmak isteyen ama ailesi kabul etmeyen,yapabileceği hiçbir iş olmayan 2-3 çocuklu kadınlar.bunlar ibretliktir.
hayat bu bugün birken yarın 2-3 çocukla sen de 3-4 kişinin sorumluluğunu taşıyacaksın.
nasıl taşıyacaksın neyle taşıyacaksın bi fikrin var mı?
eşinden ayrıldın diyelim,ailen kabul etmedi diyelim.
dha hayatının baharında bir genç bu kadar sığ bu kadar dar görüşlü olmamalı.
okumana engel ciddi bir rahatsızlığın yok ise tüm bunları bahane etme.
sevgiline de fazla kulak asma.çocukca hayallerden bi kurtulun.
okuyun ekmeğinizi kazanır bireyler olun herşeyden önce.
eh dinlersen tabi...

gerçekten çalışmayacğaın belli ise ve okuma hevesin yoksa sırf okumuş olmak için okuma zaten. ülkemiz ne okumuş cahillerle dolu. kadınlar ünv bitirip sonra koca bulup evde oturuyorlar olan da ona 4 yıllık eğitim için bir sürü para akıtmış devlete, ailesine oluyor. milli servet bunlar.

ama ünv okumamak demek kendini geliştirmemek değildir evde otururken de sürekli internetten haberleri, makaleleri , tartışma programlarını izleyerek gelişebilirsin. sonuçta sen de anne olacaksın. sadece çalışmıcam diye işin içinden sıyrılıp kendini ölene kadar eve kapatıp rahat hayat sürmek çözüm değil. eskiden kadınlar tarlada çalışırmış eve geilp işlerini yaparmış. dışarda çalışmayacaksan bile anne oldugunda çocuguna iyi eğitim verbilecek kapasitede ol, yoksa evlenme de çocuk da doğurma zaten. baban sana baksın

bir de son olarak hayat bu belli olmaz gün gelir ki temizlikçilik yapmak zorunda bile kalıp evi geçindirmen gereki.r. o zaman da çalışmıcam diye şımarıklık yapamazsın. eşek gibi evine bakarsın hayatın yükü bir omuzlarına gelsin neler yapabileceğine sen bile şaşırırsın emin ol.

Kafanda ki soru işaretlerinden belli zaten neyin doğru olduğunu bildiğin. Ama işine gelmiyor.
Okumak ve meslek sahibi olmak azim ve biraz da olsa hırs gerektirir. Sende o yok. O yüzden boşver. Sana ne desek boş. Ailen uyarıyor da ne oluyor?

Burada o kadar çok okuyoruz ki 'ailemi dinlemedim çok pişmanım' diyeni.
Sen seni ev hanımı olacaksın diye ezdiklerini düşünüyorsun. Onlar ki sana doğruyu gösteriyor.

Herkes mutlu olmak için evleniyor. İnsanlar çile çekeceğini, hakarete uğratacağını, dayak yiyeceğini, aldatılacağını, eşinin ailesi tarafından aşağılanacağını tartaklanacağını bilse evlenirler mi? Ama bunlar hayatın gerçeği işte. Yarının garantisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…