Tatlim yaşın genc.. kesinlikle okumalisin,ayaklarinin uzerinde durabilmelisin.. egitim hayatim iyiydi demissin,neden kendine yazik edeceksinki? Ozmn arkadaslarinla kafelerde falan gezip tozsaydin?? Bence kendine yazik etme istiyorsan 2yillik bi okul oku,sonra 4 e tamamlarsin. Bari onu yap,bu kdr erken pes etme...
Benim esim 3300 aliyor, 4500 e kadar yolu var,gece gunduz ders calisiyor bu yuzden anlasamadigimizda oluyor.. ewim ve isim cok uzak ,her gun 3 saat yol cekiyorum ayaklarda.. bende 2200 aliyorum. Simdi ben bu zorluga ragmen birakayim mi isimi? Esimin parasi yeter, tek cocuk, ailesinden_dedesinden gelecek 3 daire, benim ailemden gelecek 1 daire.. kira derdimiz yok,arabamiz var,yani ben salak miyim ben de pekala kolayi secip ev hanimi olabilirdim..,
Kocadan harclik almak zordur, kiyafet alamazsin,kuafore gidemezsin,3_5 kurusun hesabini yaparsin,omrun gunlere gidip dedikodularla mi gececek?? Hem ew hanimi ewiyle ,yemekle ugrastigi icin bakimsiz da olabilir.. benim esim en cok da bu yuzden istiyor calismami. istersen istifa et ama en azindan ise gidip 3_5 muhabbet edersin,insan gorursun,kendine bakarsin,salmazsin kendini diyor.
Temizlik,yemek yapmasam bile okdr ustume gelmiyorlar,cunku ne zorlukla calistigimi goruyorlar..
Son olarak kendimden ornek vereyim. Annem 38 yasinda 3 cocuguyla dul kaldi, bizler 6_7_11 yaşındaydik. 3.Cocuk dogunca annem istifa etmek istemis yetisemiyorum diye. Kaldiki o donem gece 3 de gelmek zorunda kaliyordu ewe,babam gidip alirdi isten.. bez yok,elde yikayacaksin, yemek yap bir de. Ikiz gibi cocuk var evde... Ananem de sacmalama gerekirse bakici tut yine calis demis ve ikna etmis annemi. 6 yil sonra noldu?? Babam yok.. 3 ay sonra ananem de vefat etti. tek maasla 3 cocuk nasil gecindirilir? Annemde sabretti ve emekli oldu. Hepimize birer ev yaptilar,bizler de calisiyoruz, kardeslerimden biri izmr biri ist ,bende memlekette okudum. Annem hepimizi okuttu,evlendirdi.. iyiki diyor koca maasina guvenmemisimm,annem ikna etti diyor dualar ediyor...
Cok uzun oldu biliyorum,bunalmissindir okumaktan
AMA KOCA KAPISINA GUVENME, ELINDE ALTIN BILEZIGIN OLSUN.
Allah korusun adam seni aldatsa,bosansan...
Ya da erken yasta vefat etse kalakalsan..
Yada kaza yapsa, eli kolu tutmasa..
Yada isleri kotuye gitse, kuru sogana muhtac kalsan???
Melegim hayatta hicbirseyin garantisi yok, kimseye guvenme, erkekler gucsuz insanlari ezer.. kendini garantiye al. 2 yillikla basla,sonra 4e tamamla.. asgari ucret de olsa bir ise gir... hayat bize neyi sunacak bilemeyiz..
RICA EDIYORUM OKULU BIRAKMA, DEVAM ET, ISE GIR..
Sevgiler...