• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :D Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?

Sizi linçlemeyeceğim çünkü haklısınız. G*tünü rahata fazla alıştırmışsınız. Ben böyle bir erkeğe saygı duyamam, sorry. Senden miyiz? ne yaaa. Böyle bir erkeğe yükselemem , korkuç birşey. Haklısınız tamamen.

Sizin durumda kesinlikle haklısın bu arada.
Biz eşimle ikimizde çalışıyoruz ama evin geçimi onda kira faturalar onda ben mutfak masrafı temizlik vs ödüyorum dışarı çıktığımızda da 5 oysa 2 ben gibi.
Bu artı eksi elbet olabilir hayata koşullara bağlı
sizin durumda olsaydık ben de senin gibi düşünürdüm durumu senden iyiyse evet o ısmarlamalı mesela yemekleri içecekleri vs

Bunun kezolukla alakası yok, gönülbağı böyle bir şey değil asla. Bir süre geçiş dönemin var anladığım kadarıyla, karşımdaki erkeğin geçecek sabırlı ol demesini beklerdim, bir de tabi ki paranın sözünü etmemeli. Yani gençsiniz çoluk çocuk da yokken geçinmek zor değil, kiranın yarısı da 500-600euro civarıdır diye tahmin ediyorum onu da kariı tarafın darda olduğunu biliyorsan getir ver demezsin. Böyle ilişkiler bana samimi gelmiyor konu sahibesi, genel olarak işsiz olduğumu bilen adam borç diyorsa, canın sağ olsun demiyorsa ayrılırım net. Böyle bir erkeğe hiç ihtiyaç yok bence, olmasa da olur, zor gününde yanında olmayacaksa bu adam seviyor mu seni gerçekten? Ayrıca üçün beşin hesabını yapan erkekler de midemi bulandırıyor artık. Böyle sevgili olmuyorsunuz anca ev arkadaşı oluyorsunuz ... fulltime işine başla, sonra da ev bak ayrıl gitsin diyorum.

Sizi linçlemeyeceğim çünkü haklısınız. G*tünü rahata fazla alıştırmışsınız. Ben böyle bir erkeğe saygı duyamam, sorry. Senden miyiz? ne yaaa. Böyle bir erkeğe yükselemem , korkuç birşey.

Ya işte tam bir siyah beyaz yok g.tü rahat da diyemiyorum. Çünkü bu ayın kirasını vericem senin için sonra ödersin dedi, ya da bir yerlere gidince hakikaten ödüyor hesabı. Ama böyle beni karşısına alıp "sevgilim sen dert etme ben hallederim bu işleri" diyip beni rahatlatmasını ve elimi cebime attırmamasını bekliyorum.

Cidden kezoyum ve sevgilimin erkekçe beni sahiplenmesini bekliyorum belki de kldfklaslk

Ya işte tam bir siyah beyaz yok g.tü rahat da diyemiyorum. Çünkü bu ayın kirasını vericem senin için sonra ödersin dedi, ya da bir yerlere gidince hakikaten ödüyor hesabı. Ama böyle beni karşısına alıp "sevgilim sen dert etme ben hallederim bu işleri" diyip beni rahatlatmasını ve elimi cebime attırmamasını bekliyorum.

Cidden kezoyum ve sevgilimin erkekçe beni sahiplenmesini bekliyorum belki de kldfklaslk

Bu gayet normal bir beklenti. Evlendiğinde sen karşı tarafa yaslanıyorsun, o da sana yaslanıyor birbirine destek oluyorsun. Karşıdaki insana yaslanabileceğimi bilemeyeceksem o ilişkiden bir yol olmaz. Bu ev arkadaşlığı değil, iş ortaklığı değil, sarılıp geçer üzülme diye sırtıma vurmayacaksa bu adam ne işe yarayacak??

Eğer siz ona önceden kira parasını borç olarak verdiyseniz o da şuan da sizin için aynı şekilde düşünebilir. Dünya görüşlerinizi tam bilemedigimiz için yorum yapmak biraz zor
Bunun kezolukla alakası yok, gönülbağı böyle bir şey değil asla. Bir süre geçiş dönemin var anladığım kadarıyla, karşımdaki erkeğin geçecek sabırlı ol demesini beklerdim, bir de tabi ki paranın sözünü etmemeli. Yani gençsiniz çoluk çocuk da yokken geçinmek zor değil, kiranın yarısı da 500-600euro civarıdır diye tahmin ediyorum onu da kariı tarafın darda olduğunu biliyorsan getir ver demezsin. Böyle ilişkiler bana samimi gelmiyor konu sahibesi, genel olarak işsiz olduğumu bilen adam borç diyorsa, canın sağ olsun demiyorsa ayrılırım net. Böyle bir erkeğe hiç ihtiyaç yok bence, olmasa da olur, zor gününde yanında olmayacaksa bu adam seviyor mu seni gerçekten? Ayrıca üçün beşin hesabını yapan erkekler de midemi bulandırıyor artık. Böyle sevgili olmuyorsunuz anca ev arkadaşı oluyorsunuz ... fulltime işine başla, sonra da ev bak ayrıl gitsin diyorum.

Ben önceden borç verdim bebikolar. Hep geri ödedi aldığı paraları. O yüzden böyle bir beklentide olmam doğru mu bilmiyorum. Ama mesela annem babama borç verir hep, babamın parası ise annemin parasıdır aynı zamanda.
Ben böyle alıştım evdeki kadın erkek rollerine :KK70:

Zamanında borç vermemiş olsaydınız ya da her verdiğimizi günü gününe almasaydınız eliniz daha kuvvetli olurdu.
Haksızsınız demiyorum haklısınız ama işin bu boyutu da var.
Açık açık konuşmaktan sakınca gelmez bence.

Önceden hep borç verdim evet. Amaaaaaa offfff :D o erkek sonuçta
Cidden utanıyorum bunu demeye ama

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
sen bence baştan ona borç falan vermicektin.
adam alışmıs resmen.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :D Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Senden miyiz diyen erkekten nefret ederim.zaten aynı evdesiniz ve geçici olarak işsizsiniz.ayıp etmiş.içinizde kezo falan yok.bu arada birlikte yaşadığınıza göre gerçekten de evin erkeği.biz kadınlar sorunun kokusunu 1000 kilometre öteden alırız.bir bir sorun seziyorsak orada gerçekten de bir sorun vardır.kadınlar yanılmaz.dediğini gibi ister kezo ister çağdışı desinler bugün de senden miyiz diyen erkekten buz gibi soğuyorum.bu arada birlikte yaşamak çoookk çoookk fedakârlık ve olgunluk isteyen bir durum.dediğiniz gibi hem maddi fedakârlık hem manevi fedakârlık üst düzey olmak zorunda.kendi parana kendi param dememen gerekiyor.artık iki kişilik ihtiyaçların var.yoksa olmuyor.bana kalırsa çocuk falan yapmayacaksanız aynı evde falan da kalmayıverin.ne gerek var ki durup dururken gerilmeye.herkes kendi başının çaresine baksın.gezip tozma parasını gerektiğinde paylaşırsınız.tabii iş bulduktan sonra.ben gerekli görmüyorum birlikte yaşamayı.haa test edeceğim, yeterince sağlam pabuç mı bakacağım diyorsan başka.başkalarını kıskanmak saçma çünkü dünyada milyarlarca insan var.hergün neler neler görüyoruz, duyuyoruz.hepsini kıskansaydık ohooo kahrımızdan ölürdük.sizin de payınıza şimdilik bu düşmüş ne yapacaksınız.hiç sevgilisi olmayan insanlar da var.

Son düzenleme:

Son cümle piyasadaki toksik şekilde yansıtılan feminist algının size ve dahi bize dayattıgı saçma algıdır. Ne kezbansınız ne yanlış beklentiniz normal. Sen bana sonra ödersin demesi hiç şık değil. Demekki alttan bir beklentisi var sizden. Ben böyle birini erkek olarak göremem. Ya cimri yada feci şekilde alman usulcu ikiside bana uğramasın mümkünse.

Böyle evli erkekler de o kadar çok ki. Kadınların fedakar, cefakar olmalarından tutunda hem çalışıp hem çocuk büyütüp kariyer yapabilmeleri bazı uyanık erkeklerin öyle bir işine geliyor ki. Eşitlik bazen çok yanlış yere çekiliyor maalesef.

Son cümle piyasadaki toksik şekilde yansıtılan feminist algının size ve dahi bize dayattıgı saçma algıdır. Ne kezbansınız ne yanlış beklentiniz normal. Sen bana sonra ödersin demesi hiç şık değil. Demekki alttan bir beklentisi var sizden. Ben böyle birini erkek olarak göremem. Ya cimri yada feci şekilde alman usulcu ikiside bana uğramasın mümkünse.

++++++
++++++

Arada nezaket yoksa, sahiplenme yoksa, karşıdaki üzülmesin diye dikkat etmek yoksa bu bir romantik ilişki olmuyor zaten, iş ortaklığı oluyor ancak. Şu şekilde bir ilişkiyi hangi kadın kabul eder Allah aşkına ...

Back