Şimdi düşünüyorum, kaynanam düğünde oğlan tarafının altınlarını alsa, bana sadece bilezikler ve kız tarafının takıları kalsa, sonra ev alacak olsak ve ailem de yarısını biz verelim ama ev bizim üzerimize olsun dese, ben kaynanamın yaptığı terbiyesizlik yüzünden böyle diyorlar derim. Eşime de bunu söylemem ama anlamasını da beklerim. Kaynanam altınları alacak, eşim sesini çıkaramayacak, bide ailemin takıları ve ailemin parası ile alınacak eve bizim üzerimize olsun diyecek. Yoook. Bu bana fazla gelir.
Yeni düzenleme ile Artık mahkemeler damat tarafının akrabalarının taktıkları takıları damada veriyor. Emsal kararlar görmüştüm haberlerde. Geline sadece kaymana ve kayınbabanın takısı kalıyor. Eğer ev alınacaksa onları ayırın, bilezik vs. Ne varsa işte. Kalan altınlar ve eş ailesinin paralari ile ev alınsın ama ev onların üzerine olsun. Bence mantıklı olan da bu. Sizin de o takılarda hakkınız olan sadece kaynana ve kayınbabanın taktığıdır. Böylesi ilişkinize de zarar vermez. Ailenizin attığı kazıktan sonra damat ailesinin arzusu bana hiç garip gelmedi