Ortada yarım ev alacak 2 milyon değerinde bir altın var, 2 milyonluk altın demek 1 kilodan fazla altın hediye edilmiş demek. Sizce mal, para, altın kaçırmak isteyen aile 1 kilodan fazla altın takar mı? Üstelik 2 sene böyle bi talep gelmemiş, kaçırmak isteyen aile düğün sonrası çökerdi, tıpkı kadının ailesi gibi. Konu sahibi de paşa paşa vermiş ve görüşmeye de devam ediyor ailesiyle. Dışarıdan bakıldığında insanlar bunun planlı olduğunu bile düşünebilir.
Bu düğünde takılan takılar kadınındır meselesi toplumsal yapımızdan dolayı mahkemelerde hak olabilir ama şahsen vicdani olarak doğru bulmuyorum. O takıların karı kocanın ortak malı olduğuna inanıyorum ki boşanırken eski eşe altınların yarısını vermiş kadınım.
Konu sahibi kendi ailesinin taktıklarının alınmasına yeterli tepki koymayarak düğünde gelen hediyeler konusunda ayrımı kendisi yaratmış zaten, o yüzden bence eşin talebi gayet yerinde. Adam 2 sene dokunmamış zaten, bence asıl amaç kiradan kurtulmak, ev alınması. Ama geride 2 kardeş varken ve altınlarda da eşinin ve ailesinin hiç bir katkısı yokken evi üzerine yapmaya utanmış, çok haklı ben de aynısını yapardım.
Son olarak bu evlilik sonrası edinilen altınlara kadının güvencesi, hakkı, kurtuluşu, garantisi gözüyle bakılıp ölümüne hak savunulmasını da asla doğru bulmuyorum. Bir kadın evlenmese yada az altın takılsa ölüyor mu?
Hayatınızın güvencesini de garantisini de kendiniz aklınızla, gücünüzle, emeğinizle elde edin lütfen, bir erkeğe ve hatta ne münasebetse, onun ailesinin eline bırakmayın..