- 15 Ağustos 2008
- 2.802
- 15
evlendigm ilk zamanlardapek tasarruf yapmiyordum...esim almanyada dogup buyudugu icin hep coktartisirdik asla bogazindan abur cuburundan taviz vermezdi....iki kisi oldugumuz hakde her ay dunyanin market parsi giderdi.....ama yola getirdim onu allaha cok sukur...cunku oda gordu boyle olmayacagini.....
ilk yaptigim sey mutfak alisverisimi palanlayarak yapiyorum....bakiyorum neye ihtiyacim varsa onu aliyorum....sundan az kalmis onu da alayim yok bende en az 2-3 sefer daha yetiyorsa almama gerek yok
-abur cubur sanildiginada cok pahali,onlarin parasiyla bir alisveris daha yapilabilir o halde abur cubur kesinlikle almiyorum,ancak misafir gelirse cesit olsun diye bir kac sey o kadar
-yakin mesafelere hep yuruyerekgideriz
-esimle cep hatlarimiz ayni tarife dolayiiylla birbirimizle konusurken para yazmiyor
-eskiden cok temizlik urunu alirdim,ama sacma oldugunu anladim,en temel ihtiyacim olan seyden aliyorum
-bazen bir tursil ve yumuatici bile en guzel temizlik runu olabiliyor
suyu ve elektirigi elimden geldigince idareli kullanmaya calisyiorum
-esim ise giderken yemegini hep beraber alir,bu gercekten cok iyi oluyor yoksa isyerinde yese ayin sonunu getirmek unkun bile olmaz
-yeterince kiyafetim oldugunu gordum ve bir sure cok lazim olmadikca kiyafet almiyorum
-alisverislerde hep promosyonlu ve buyukboy urunleri tercih ediyorum
-eve lazim olmayan ama ilerde lazim olur diye bisey alip stoklamiyorum
-lazim olmayan ve gerksiz yer kaplayacak yada bir kere kullanilip sonra dolap bekleyecek seyler almiyorum....eger gerckten ihtiyacim varsa ve islevselligi varsa aliyorum
-esyalarimi iyi kullanmaya calisyiorum,cunku biliyorum ki yenisini alamk o kadar da kolaya degil
-elimdeki bozukliklari biriktirmeye calisiyorum
-cok kahve ictigim icin,su isiticinda su isittiktan onra kalanini termosa dolduruyorum,boylelikle elektirik faturasina biraz katkida bulunuyorum.
-yemeklerimi yeterince yapip dokmemeye kalsa bile baska birdeyle sunmaya calisiyorum
buzluk icin manti,sarma gibi seyler yapmak hakikaten mutfak masrafini az da olsa indirgiyor,her daim yapmaya calisiyorum
-en onemlisi kredi karti kullanmiyorum ve cok acil olmadigi surece asla bankadan para almiyorum
-tek basaramadigim sey esim cola gibi icecekler olmadan yapamyior,hep icmeyi lazim..bunlrda hem sagliksiz oldugu gibi butceyide etkiliyor,bir iki tane olsa gene neyse coktuketiyor....bir bu konuya care bulamadim....
simdilik aklima gelenler bunlar....
sizlerinde tecrubelerini beklerim...sevgiler
Bende ilk evlendiğim zamanlar ev ekonomisine katkıyı uygulamıyorduk. Daha sonra annem bana uyarıda bulununca bende eşimle karar verip fuzuli alışverişi bıraktık. Kredi kartıda kullanıyorduk onları kapattık ve kart kullanmaz olduk. Herşeyde tasarrufa gittik elimiz el verdiğince ... Bizde kumbaraya bozuk paralarımızı atıyoruz hatta oğlumunda kendine ait kumbarası var.
Su aldığımızda kalan bozukları hemen kumbarasına atar....
Yazdıklarını okudum senide tebrik ederim canım... kaydirigubbakcemile3
Kola için şunu söyleyebilirim buradan eklenemiyor ekleyebilsem kolanın ana maddesi ortaya çıktı mahkeme neticelendi ve kola yapımında bir böceğin kanından faydalanılıyormuş bu çok doğru bir maildi. Ben yıllardır Kola içmiyorum gerçi anneannemin bir akrabası doktor o bize içmememizi yıllar evvel söylemişti. O gün bugündür içmem ama bu gelen iletiyi tüm dostlarımla paylaştım bir görseniz inanın içmez iğrenirsiniz... Eşinize bunu iletiniz hâlâ içerse bilmem...
cok guzel bi bilgi paylasimi olmus burasi
bende tasarruflu oldugumu dusunuyorum esim calisirken ben oturup bi taraflara sacmiyorum varimizi yogumuzu
aklima gelenleri soyle siralayayim
camasir makinasi dolmadan asla calistirmiyorum
kisin evde yazliklarimi giyip kaloriferleri sonuna kadar acmiyorum
su kremi bu kremi diye gereksiz kremlere para harcamiyorum saclarimi evde esime yada kendim boyuyorum
giymekten sikildigim kiyafetlerimi mesela eskiyen kotumu dizinden kesip iki kivirip sort yapiyorum
para biriktirmek icinse kumbaram var elime gecen bozukluklari oraya atiyorum uzerinede basladigim gunun ve bir yil sonraki ayni gunun tarihini attim bakalim ne birikcek
disarda yemek yemiyorum esimede ogle yemegini evden koyuyorum
alisverise giderken bi liste yapiyorum o listenin disina cikmiyorum daha dogrusu listedekiler haricinde baska reonlara bakmiyorum
kiyafet alisverislerinde eskiden her gordugumu alirken simdi begensemde almiyorum eve gelince gercekten ihtiyacim olup olmadigina gore karar vererek aliyorum ama genelde indirimden aliyoruma.s
Yaptığınız uygulamaları çok beğendim sizde elinizden geleni yapıyorsunuz anlaşılan... Bende eşime öğlen yemeğini veriyorum.
Hem eşim için daha iyi oluyor hergün fast food beslenmek sıkıcı geliyor farklı ve tencere yemeklerini tercih ediyor... Kuaför ihtiyacımın çoğunu kendim uyguluyorum elimden de geldiği için gerek duymuyorum , kaş , bıyık , saç boyama , her türlü ihtiyacımı kendim karşılıyorum. Epilasyon aletleri mevcut artık , sir ağdalar da o kadar para vermenize gerek yok hatta ben anneme , kayınvalidemede bu konularda destek oluyorum... zemuszemus
Hepinize hayırlı iftarlar, kesenize bol bereket versin yüce Rabbim...:Saruboceq:
Son düzenleme: