Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

evlendigm ilk zamanlardapek tasarruf yapmiyordum...esim almanyada dogup buyudugu icin hep coktartisirdik asla bogazindan abur cuburundan taviz vermezdi....iki kisi oldugumuz hakde her ay dunyanin market parsi giderdi.....ama yola getirdim onu allaha cok sukur...cunku oda gordu boyle olmayacagini.....
ilk yaptigim sey mutfak alisverisimi palanlayarak yapiyorum....bakiyorum neye ihtiyacim varsa onu aliyorum....sundan az kalmis onu da alayim yok bende en az 2-3 sefer daha yetiyorsa almama gerek yok
-abur cubur sanildiginada cok pahali,onlarin parasiyla bir alisveris daha yapilabilir o halde abur cubur kesinlikle almiyorum,ancak misafir gelirse cesit olsun diye bir kac sey o kadar
-yakin mesafelere hep yuruyerekgideriz
-esimle cep hatlarimiz ayni tarife dolayiiylla birbirimizle konusurken para yazmiyor
-eskiden cok temizlik urunu alirdim,ama sacma oldugunu anladim,en temel ihtiyacim olan seyden aliyorum
-bazen bir tursil ve yumuatici bile en guzel temizlik runu olabiliyor
suyu ve elektirigi elimden geldigince idareli kullanmaya calisyiorum
-esim ise giderken yemegini hep beraber alir,bu gercekten cok iyi oluyor yoksa isyerinde yese ayin sonunu getirmek unkun bile olmaz
-yeterince kiyafetim oldugunu gordum ve bir sure cok lazim olmadikca kiyafet almiyorum
-alisverislerde hep promosyonlu ve buyukboy urunleri tercih ediyorum
-eve lazim olmayan ama ilerde lazim olur diye bisey alip stoklamiyorum
-lazim olmayan ve gerksiz yer kaplayacak yada bir kere kullanilip sonra dolap bekleyecek seyler almiyorum....eger gerckten ihtiyacim varsa ve islevselligi varsa aliyorum
-esyalarimi iyi kullanmaya calisyiorum,cunku biliyorum ki yenisini alamk o kadar da kolaya degil
-elimdeki bozukliklari biriktirmeye calisiyorum
-cok kahve ictigim icin,su isiticinda su isittiktan onra kalanini termosa dolduruyorum,boylelikle elektirik faturasina biraz katkida bulunuyorum.
-yemeklerimi yeterince yapip dokmemeye kalsa bile baska birdeyle sunmaya calisiyorum
buzluk icin manti,sarma gibi seyler yapmak hakikaten mutfak masrafini az da olsa indirgiyor,her daim yapmaya calisiyorum
-en onemlisi kredi karti kullanmiyorum ve cok acil olmadigi surece asla bankadan para almiyorum

-tek basaramadigim sey esim cola gibi icecekler olmadan yapamyior,hep icmeyi lazim..bunlrda hem sagliksiz oldugu gibi butceyide etkiliyor,bir iki tane olsa gene neyse coktuketiyor....bir bu konuya care bulamadim....

simdilik aklima gelenler bunlar....

sizlerinde tecrubelerini beklerim...sevgiler

Bende ilk evlendiğim zamanlar ev ekonomisine katkıyı uygulamıyorduk. Daha sonra annem bana uyarıda bulununca bende eşimle karar verip fuzuli alışverişi bıraktık. Kredi kartıda kullanıyorduk onları kapattık ve kart kullanmaz olduk. Herşeyde tasarrufa gittik elimiz el verdiğince ... Bizde kumbaraya bozuk paralarımızı atıyoruz hatta oğlumunda kendine ait kumbarası var.
Su aldığımızda kalan bozukları hemen kumbarasına atar....
Yazdıklarını okudum senide tebrik ederim canım... kaydirigubbakcemile3
Kola için şunu söyleyebilirim buradan eklenemiyor ekleyebilsem kolanın ana maddesi ortaya çıktı mahkeme neticelendi ve kola yapımında bir böceğin kanından faydalanılıyormuş bu çok doğru bir maildi. Ben yıllardır Kola içmiyorum gerçi anneannemin bir akrabası doktor o bize içmememizi yıllar evvel söylemişti. O gün bugündür içmem ama bu gelen iletiyi tüm dostlarımla paylaştım bir görseniz inanın içmez iğrenirsiniz... Eşinize bunu iletiniz hâlâ içerse bilmem...

cok guzel bi bilgi paylasimi olmus burasi
bende tasarruflu oldugumu dusunuyorum esim calisirken ben oturup bi taraflara sacmiyorum varimizi yogumuzu
aklima gelenleri soyle siralayayim
camasir makinasi dolmadan asla calistirmiyorum
kisin evde yazliklarimi giyip kaloriferleri sonuna kadar acmiyorum
su kremi bu kremi diye gereksiz kremlere para harcamiyorum saclarimi evde esime yada kendim boyuyorum
giymekten sikildigim kiyafetlerimi mesela eskiyen kotumu dizinden kesip iki kivirip sort yapiyorum
para biriktirmek icinse kumbaram var elime gecen bozukluklari oraya atiyorum uzerinede basladigim gunun ve bir yil sonraki ayni gunun tarihini attim bakalim ne birikcek
disarda yemek yemiyorum esimede ogle yemegini evden koyuyorum
alisverise giderken bi liste yapiyorum o listenin disina cikmiyorum daha dogrusu listedekiler haricinde baska reonlara bakmiyorum
kiyafet alisverislerinde eskiden her gordugumu alirken simdi begensemde almiyorum eve gelince gercekten ihtiyacim olup olmadigina gore karar vererek aliyorum ama genelde indirimden aliyoruma.s

Yaptığınız uygulamaları çok beğendim sizde elinizden geleni yapıyorsunuz anlaşılan... Bende eşime öğlen yemeğini veriyorum.
Hem eşim için daha iyi oluyor hergün fast food beslenmek sıkıcı geliyor farklı ve tencere yemeklerini tercih ediyor... Kuaför ihtiyacımın çoğunu kendim uyguluyorum elimden de geldiği için gerek duymuyorum , kaş , bıyık , saç boyama , her türlü ihtiyacımı kendim karşılıyorum. Epilasyon aletleri mevcut artık , sir ağdalar da o kadar para vermenize gerek yok hatta ben anneme , kayınvalidemede bu konularda destek oluyorum... zemuszemus

Hepinize hayırlı iftarlar, kesenize bol bereket versin yüce Rabbim...:Saruboceq:

Son düzenleme:
Lil@cim cok guzel yazmissin bende az cok dediklerini yapiorum kuafore cok gitmem kaslarimi filan alabiliorum gece 22.00den sonra yikarim camasir vs bozuk para hayatta tutmam hemen kumbarayahihoyyyt

arkadaşlar
aplalar
süpersiniz alkisalkisalkis
gerçekten bilmedim çok şey öğrendim saolun:enbuyukkk:

arkadaşlar birde alışverişte ben çok pazarlık ederim belki kötü bir huy ama çok faydası oluyor...

arkadaşlar birde alışverişte ben çok pazarlık ederim belki kötü bir huy ama çok faydası oluyor...

pazarda bende yaparim pazarlika.s

Bu tüm hanımlar için geçerli herhalde... Eşimde babamda asla pazarlık yapmazlar ve biz yapacaksak çıkarlardı... delikafadulden
Teyzem cidden öyle güzel pazarlık yaparki, inanamam inilen fiyata... kabiliyet olsa gerek... alkisalkisalkis
Azda olsa bende indirim yaptırırım çok ısrarcı olmamakla birlikte... :jeyyar:

Elektrikte beyaz ampul. Sular da dikkat telefonda daha bi dikkat.
Cepten cep evden ev aranması.
Gereksiz harcamalardan kaçış

ben çok mu yiyorum anlamadım.tek başımayım şu anda ailem memlekette.ayda 200 lira gıdaya veriyorum.bi şey yediğim de yok yani öyle abur cubur sürekli tıkınan bir tip de değilim.baktım gerçekten 200 lira harcıyorum gıdaya her ay.bi bereketsizlik var.ne dersiniz?anormal mi bu normal mi yoksa?sadece gıda alışverişi tek kişinin?

ben çok mu yiyorum anlamadım.tek başımayım şu anda ailem memlekette.ayda 200 lira gıdaya veriyorum.bi şey yediğim de yok yani öyle abur cubur sürekli tıkınan bir tip de değilim.baktım gerçekten 200 lira harcıyorum gıdaya her ay.bi bereketsizlik var.ne dersiniz?anormal mi bu normal mi yoksa?sadece gıda alışverişi tek kişinin?

Hayat o kadar pahallı ki normaldir... Üstelikte abur cuburda almıyormuşsun a.s İnanırmısın bakliyattı , peynirdi, sebzeydi , meyvaydı bir alıyorsun 50 - 60 tl tutuyor... hatta bazen bu daha da yükselebiliyor. Aç kalamayızda bu sefer doktor parası vermek var...
Hele birde çocuklu aileleri bir düşünün... akannehir Allah cümlesinin yardımcısı olsun... :Saruboceq::nazar:

Kesinlikle anormal bir durum yok, hayat gerçekten çok pahalı. Ben de tek başıma et almadığım halde bu kadar mutfak masrafı yapıyorum aylık.

ben de ailemden ayrı bir şehirde üniversitedeyim.dolayısıyla ben de elimden geldiğince ailemi zor durumda bırakmamak için az harcamaya çalışıyorum ama sanırım çok harcıyorum yaa çok gezmememe rağmen :gitme: üni okuyanlar..siz ne alemdesinizz ? :gitme:

Kesinlikle anormal bir durum yok, hayat gerçekten çok pahalı. Ben de tek başıma et almadığım halde bu kadar mutfak masrafı yapıyorum aylık.

ne olacak bu hayat pahalılığı ya.ben bi de işsizim şu anda düşünün yani.çalışıyor olsaydım rahat olurdum da yine biraz hazırı yiyorum şu an.hazıra dağ dayanmaz biliyosunuz.bi işe girsem allahın izniyle bi alışverişe çıkcam evi doldurcam zaten tıka basa acısını çıkartcam.allah herkese kolaylık versin valla çok zor.ben tek başıma bu kadar masraf çocuklu aileler ne yapsın bu memlekette.zor çok zor yaşamak

ben de ailemden ayrı bir şehirde üniversitedeyim.dolayısıyla ben de elimden geldiğince ailemi zor durumda bırakmamak için az harcamaya çalışıyorum ama sanırım çok harcıyorum yaa çok gezmememe rağmen :gitme: üni okuyanlar..siz ne alemdesinizz ? :gitme:

canım ben de okudum bisene önce btrdim.üniversite cok para yedirio insana malesef bi de dısarda yemek falan asıo yaniii.ben careyi bir nebzede olsa elimdeki türk parasını yabancı paraya cevrmek te bulmustum nasılsa cok düşmüo die.elimde turk parası tutarsam kesin harcıodum cunku onuda bi köşeye sıkıştr ve unut girtsin yani.baska caresi yok tatlım.

Selam arkadaşlar Bayramda neler yaptınız ekonomi sarsıldımı?...
Baklavalar börekler hazırlıklar gelen giden durumlar nedir?... Hepinize Hayırlı Bayramlar... opuyorumnanaktan

TEmizlikçi tutardım canım ama artık tutmayacağım hemde haftada 15 te bir gelirdi ama şimdi tıpış tıpış kendim yapıyorum.Para biriktiriyorum altın alıyorum istifliycem nerden kazanırsam iyi.Bi çok şeyden kolay taviz veremiyorum kozmetik falan ama temizliği kendim yapabiliyorum.Şunu anladım yıllardır çok iyi paralar kazandım ama biriktirmedim bu biraz eşimden kaynaklandı.Senin biriktirdiğini ben bir iş yapar kazanırım bak keyfine dedi.Bende baktım.Ama ıstediğim bazı şeyler var hala yapamadı.Ve ben artık onun lafı ile hareket etmiyorum.Tabi 10 yılım gitti böyle ama naapalım önümüze bakıcaz.

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
Selam arkadaşlar Bayramda neler yaptınız ekonomi sarsıldımı?...
Baklavalar börekler hazırlıklar gelen giden durumlar nedir?... Hepinize Hayırlı Bayramlar... opuyorumnanaktan

Canım hem bayram hem okul bu ay bütçeyi nasıl toparlıcaz bilmiyorum.
birde ben badana yapmamıştım işimiz çok zor inşallah yugun fiyata boyacıda bulursam süper olcak.

ben bozuk paraları biriktiriyorum.. çok güzel birikiyor evin neresinde bozuk para bulursam atıyorum kumbaraya...bi kaç kere çeyrek aldım böyle yaparak başka ihtiyaçlarımı da karşıladım....yoksa bozuk paralara harcanıp gidiyor...tavsiye ederimyerimseniben

kredi kartımız sadece 1 tane ve limitini düşürdük
geçen sene 2000tl limiti vardı ve her ay 1300 ü kesin geçiyodu faturamız

ciddi bi karar aldık ve limiti 500 e indirdik
ilk aylarda zorlandık ama şimdii ayda 480 kredi kartı ödüyoruz çok faydası oldu
harcama nakit yapıldığı zaman daha çok tasarruf ediliyo

biz doktor ve ilaç masraflarına çok para harcıyoruz aşılama,tüpbebek de girince işin içine nekadar tasarruf yapsam da biyerden sonra takip edemiyorum
ama tavsiyeleriniz çok güzel arkadaşlar özellikle mutfakta kısmaya ihtiyacım var çok yemek yapıyorum ve atıyorum maleseff

teşekkürler canım
kasap paramıda düşürmeye çalışıcam demiştim ya canım bu ay o da 29 lira oldu:dance:
ben yeterki isteyim tutumlulukta üstüme yoktur aslında ama evde küçük çocuk olunca biryere kadar kısabiliyosun canıma.s
bu arada kontörümü yazmayı unutmuşum sadece 3 ayda bir 100 kontör alırım o da bana yetiyo
şimdi fişleri prizde bırakmamayada dikkat ediyorum bu bile elektrik faturasını etkiliyormuş
eşimin maaşı yarı yarıya düşünce herşeye daha çok dikkat etmeye başladım canımkaydirigubbakcemile3

3 ayda bir 100 kontör mü:1shok::1shok:
ay valla bravo sana bu ay ben de denicem kontörden kısmayı bakalım nekadar olcak:hulya:

3 ayda bir 100 kontör mü:1shok::1shok:
ay valla bravo sana bu ay ben de denicem kontörden kısmayı bakalım nekadar olcak:hulya:

canım evimde tel var biryerleri aramam gerekirse ev telini kullanıyorum
cebide aramam gerekirse genellikle eşimin telini kullanırım o düzenli kntr yükler bu nedenle indirimli görüşebiliyorum
kısacası kendi cebimi kullanmama pek gerek kalmıyo canım
bazen 3 ay bitiyo ama kontörüm bitmiyokaydirigubbakcemile3

X