Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

Ev telefonundan ziyade cep telefonu ile görüşme yapmayı tercih ediyorum... 5 dk. 1 kontör gibi... o zaman uygun oluyor yerimseniben
Ev telefonlarından arayınca vergileri çokkk... akannehir o sebeple ev telefonuyla pek arama yapmam...opuyorumnanaktan

opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Canım hem bayram hem okul bu ay bütçeyi nasıl toparlıcaz bilmiyorum.
birde ben badana yapmamıştım işimiz çok zor inşallah yugun fiyata boyacıda bulursam süper olcak.

Bizde eşimle boya yaptırmak istiyorduk bu yıl ben eşime kendim yaparım dedim... bakalım yapabilecekmiyim denemek istiyorum... bu konuda bilgisi olanlar yol gösterebilirmi ?...CADIARZU

ben de ailemden ayrı bir şehirde üniversitedeyim.dolayısıyla ben de elimden geldiğince ailemi zor durumda bırakmamak için az harcamaya çalışıyorum ama sanırım çok harcıyorum yaa çok gezmememe rağmen :gitme: üni okuyanlar..siz ne alemdesinizz ? :gitme:

canımm sana tavsiyem üniversitede kesinlikle gezmeden ve arkadaşlarınla vakit geçirmekten ödün verme
inan o günler gelmiyo tekrar
sonra çok özlüyosun boşver yettiği kadar harca birikimi sonra yaparsın bol bol gez derim ben:eek:zemuszemus

Kızlar ben de çalıştığım halde henüz evime temizlik için yardımcı almadım. Paşa paşa yapıyorum temizliğimi, bazılarımızın evleri gibi her daim pırıl pırıl olamıyor belki ama temizlikçiye vereceğim parayı acil ihtiyaçlarımız için kullanıyorum ya da bir kenara koyuyorum.

Misafir kabul edeceksem genelde toplu olarak kabul ediyorum. Böylece bir seferde olayı bitimişoluyorum. sırnaşık şey

Ay içerisinde çok dikkatli harcamaya çalışıyorum paramı. önceki aydan para artarsa kesinlikle yok sayıyorum ya altın alıyorum ya da döviz. Farklı bankalara ait kredi kartlarımız olmasına rağmen sadece 1 tanesini kullanıyorum. Diğerlerini kampanya vs gibi şeylerde kullanıyorum. Mümkün oldukça aylık ödemem gereken paranın belirli bir tutarın üzerine çıkmaması için sürekli takip ediyorum.

Arabayla işe gelebilecekken kurumumun servisini kullanıyorum. hem mesaiye gecikme derdim olmuyor hem de bu sayede daha erken kalkıyorum. bu arada kahvaltı mı yapmadan da çıkmıyorum.

ış yerimde çayımı kahvemi kendim yapıyorum. Oda arkadaşımla buzdolabı aldık büro tipi olanlardan. bu sayede kantin masrafından da kurtulduk. kantine vereceğimiz paranın 1/3 ile ıçini doldurup bir ay boyunca idare ediyoruz.

Bozuk paralarımı mümkün olduğunca biriktirmeye çalışıyorum. Ama ara sıra otobüs minibüs parası olarak kullanmak zorunda kalıyorum. Bu konuda çok istikrarlı değilim ama çalışıyorum.

Eşimde ben de gün içinde hep dışarıda olduğumuzdan ev telefonu almadık kullanmıyoruz. Her yöne hesaplı tarifelerden kullanıyorum.

Çok beğendiğim bir model olursa kazaklarımı kendim örmeye gayret ediyorum. Annemin de yardımlarıyla tabii. Şu aralar bir süveter örüyorum.:hulya: Hem kimseyle pişti olma derdi olmuyor. hem de her gören beğendiğinde hoşuma gidiyor.

Konfeksiyon almak yerine pantolonlarımı eteklerimi terzime diktiriyorum. Hazırdan ucuza geliyor ve tam üzerime göre oluyor. Çok gerekmedikçe giyim alışverişi yapmıyorum. Yaptığım zamanlarda da indirimleri takip ediyorum.

Eşyalarımı dikkatli ve hırpalamadan kullanıyorum.

Zaman geçirmek için market alışveriş merkezi gezmiyorum. Yoksa şeytan dürtüyoooo napiim sırnaşık şey

Bir de namazımı kılmaya gayret ediyorum. Şükür edilen namaz kılınan evde her zaman bereket olduğu düşüncesindeyim.

Bunun dışında arkadaşlarımın tavsiyelerini de okudum. Hayat gerçekten zor ve Allahım herkesin yardımcısı olsun. Yapmadıklarım kulağıma küpe oldu mutlaka uygulayacağım. Herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben henüz lise öğrencisiyim ve 17 yaşındayım..ailemle oturuyorum bu nedenle yurt parası gibi masrafım yok...
Harçlığımı idareli kullanıyorum...
Avon temsilcisiyim kendi ihtiyaçlarımı çoğu zaman ücretsiz almış oluyorum ve kozmetiğe para harcamıyorum bu şekilde... ve elime harçlıkta kalıyor...
Bozuk paralarımı bende biriktiriyorum ... gamyoncuiremsu

Ben henüz lise öğrencisiyim ve 17 yaşındayım..ailemle oturuyorum bu nedenle yurt parası gibi masrafım yok...
Harçlığımı idareli kullanıyorum...
Avon temsilcisiyim kendi ihtiyaçlarımı çoğu zaman ücretsiz almış oluyorum ve kozmetiğe para harcamıyorum bu şekilde... ve elime harçlıkta kalıyor...
Bozuk paralarımı bende biriktiriyorum ... gamyoncuiremsu

Ne kadar güzel,tebrik ederim kardesim...Allah c.c kolaylik versin ...

Giyim alışverişlerini indirim dönemlerinde yaparım
Tasarruf için değil ama tv ışığında oturmayı severiz eşimle
Mutfak dışında pek uzun süreli lamba yakmayız
Yemekleri akşam yaparım böylece ısıtma derdi olmaz
Elde bulaşık yıkamam makineleri tam dolmadan çalıştırmam
Evi günlük şarjlı süpürgeyle süpürür haftalık büyük süpürge açarım
Bütün alışverişlerimi kredi kartıyla yapar ordan elde ettiğim hediye puanlarla telefon masrafımı karşılarım
Eşim işe yürüyerek gider bende kötü havalar ve market alışverişi dışında araba kullanmayız
Markete listeyle gider liste dışında bişey almayız
Büyük boy ve promosyon ürünleri tercih ederiz
Eşim kahvaltı yapamadığı zamanlar evden kurabiye pasta börek götürür
Dışardan hazır yemez (Hazır yemek sevmez pek)
Ev telefonu kullanmıyoruz kampanyalı cep telefonu kullanıyoruz
Bozuk paraları kumbarada biriktiriyoruz
Sebzeleri meyveleri mevsiminde alırız
Et işini köylerden kesilen etlerden uygun fiyata alıp dipfirize koyuyorum

Daha aklıma gelmiyor gelirse yazarım zemuszemus

Giyim alışverişlerini indirim dönemlerinde yaparım
Tasarruf için değil ama tv ışığında oturmayı severiz eşimle
Mutfak dışında pek uzun süreli lamba yakmayız
Yemekleri akşam yaparım böylece ısıtma derdi olmaz
Elde bulaşık yıkamam makineleri tam dolmadan çalıştırmam
Evi günlük şarjlı süpürgeyle süpürür haftalık büyük süpürge açarım
Bütün alışverişlerimi kredi kartıyla yapar ordan elde ettiğim hediye puanlarla telefon masrafımı karşılarım
Eşim işe yürüyerek gider bende kötü havalar ve market alışverişi dışında araba kullanmayız
Markete listeyle gider liste dışında bişey almayız
Büyük boy ve promosyon ürünleri tercih ederiz
Eşim kahvaltı yapamadığı zamanlar evden kurabiye pasta börek götürür
Dışardan hazır yemez (Hazır yemek sevmez pek)
Ev telefonu kullanmıyoruz kampanyalı cep telefonu kullanıyoruz
Bozuk paraları kumbarada biriktiriyoruz
Sebzeleri meyveleri mevsiminde alırız
Et işini köylerden kesilen etlerden uygun fiyata alıp dipfirize koyuyorum

Daha aklıma gelmiyor gelirse yazarım zemuszemus

Tv ışığında oturmakta romantik oluyor yaa :asigim:

eevvvt bende birçoğunuz gibi makineleirmi doldurmadan asla açmam.. ama bebeğin çamaşrıları için mecbur tam dolamdan çatığım oluyor tabide..ekmekleri buzdolabında saklarım..fazla ymek pişrmem çöpe dökmem.. en fazla iki günlük olur.. baznede artan yemeği buzluğa atarım.. sorna çözüdürüp yeriz.. kıyfet için indirimleri beklerim.(çizme alcıam mesela indirimleri bekliyorum oldu ama dahada olur.. )marketerlin indirimleirni takip ediyorum.. su vanalarımı kısarımki ilk açılışta çok dönüyor saat yoksa.. btün ampuller tasarruflu ampul.. yemkerlide ksıık ateşete yaparım..bıdıkın nezleri için kampanya takip ederim.. bir yer bizim burda 3 aydır kampanyalı prima veriyor.. mesela ondan alıyorum.. mamalarınıda.. iyi oluyor.. en ucuzu ordan buluyorum aynı markadalrın ürünlerini mesela..ıvır zıvıra fazl harcamam. falan fian aklıma geldikçe yazrım gene..bana annem cimri der hatta tasarrufudan. özelliklede su knousunda:))yemekleirmdie düdüklü tencerede yaparım.. zamandan ve yakıttan tasarruf..

Oğlum doğduğundan beri çamaşır,bulaşık makinesi hergün çalışıyordu malesef..Son 1 aydır tam dolmadan çalıştırmıyorum..
Doğalgazı minumumda en fazla 1 de tutmaya çalışıyorum...
Evde sütlü tatlı yapmaya çalışıyorum sürekli abur cubur almamak için..
Sürekli marketlerin indirimlerini takip ediyorum..
Ara sıra yemek atmak zorunda kalınca çok üzülüyorum ama genelde buna çok dikkat ediyorum...

Kızlar harikasınız iyi ki gördüm bu başlığı.
Hepinizi okudum ve fark ettim ki herkes geçinebilir önemli olan harcamalarını kısmak.
Ülkemizde ne yazık ki yaşayabileceğin en minimum şekilde yaşamak gerekiyor. Benim eşimde öğretmen olduğundan dolayı bunlara dikkat etmek gerekiyor.
Yani hiç öyle evde takı tasarımı, nikah şekeri gibi işlere girmeye gerek yok. Bunlarla öyle çok bir şey kazanılmıyor okuduklarım kadarıyla.

ay bu başlık süper ama uzun zamandır yazı yazan olmamış. nerdesiniz bacılar

taşı sıkıp suyunu cıkaran sevgili annanemle bırlıkte yasıyoruz
evımızde namaz kılınıyori şükür ediyoruz sürekli bereketi kacmıyor evımızın

ne yazıkkı son 5-6 ayda 2 kez hırsız gırdı cok sukurler olsun kı 2side birşey alamadan yakalandılar
ev alısverısını ben yapıyorum cope hıc yemek atmıyoruz, artıklardan mutlaka bırseyler yapılıor cesıt oluyor hem, hemde ekonomik oluyor

taşı sıkıp suyunu cıkaran sevgili annanemle bırlıkte yasıyoruz
evımızde namaz kılınıyori şükür ediyoruz sürekli bereketi kacmıyor evımızın

ne yazıkkı son 5-6 ayda 2 kez hırsız gırdı cok sukurler olsun kı 2side birşey alamadan yakalandılar
ev alısverısını ben yapıyorum cope hıc yemek atmıyoruz, artıklardan mutlaka bırseyler yapılıor cesıt oluyor hem, hemde ekonomik oluyor

aslında çöpe attıklarımızla kaç kişi doyar ya. ben içim sızlıyo bazen atarken

evde ki bozuklukların tümünü kumbarada biriktirmeye başladık..

gözle görülür bir hasılat oluyor :)

bankada hesap açtıracağım

bir senelik evliyim ve daha önce başlamadığıma çok pişmanım..

Başka bi sürü tedbirlerim de var ama en önemlisi çöpe yemek atmamak .Ne kadar büyük günah. Hepimiz kafası çalışan, ailesinde kaç kişi olduğunu bilen, kimin ne kadar yediğini bilen insanlarız. Bir iki kez oldu hadi diyelim, hiç mi elinin ayarı gözünün kararı yoktu be kadın diye sormazlar mı ahirette ? En büyük günahlardan gibi geliyo bana bu durum.

cope yemek ekmek atmamak konsunda bende cok titiz davranirim
bir parca ekmek bulamadigi icin aclikdan olen insanlar bebekler var su dunyada bizlerin her arta kalan yemegimizi artik diye( kendi artigimiz ustelik) cope atarsak vay halimize

kizlar okudum biraz da, masallah ne kadar guzel tasarruf tedbirleriniz var..

kendimi tutumlu bulurdum ama musrif gibi kaldim yaninizda,
ama bizim de yaptigimiz seyler var
;

-oncelikle ben de calistigim icin esimle evimizin gecimini birlikte paylasiyoruz,

- esimle maas aldigimiz gun hesabi kitabi yapar, odenecekleri hemen oderiz. biraz nakit ayiririz, artan para olursa esim bana verir ben de bankaya yatiririm.

- esim kredi karti kullanmaz, 1 ad. kredi kartimiz var o da ben de durur. ben de zaten ondan ayri pek bisey almam, gerekenleri birlikte aliriz

- calistigim icin giyim masrafim var biraz, yine de indirimleri falan takip eder ve en temel ihtiyacim olan seyleri alirim.

- arabamiz var ama ise ikimiz de servisle gidip geliyoruz, sadece h.sonlari arabayi kullaniyoruz; fazla benzin masrafimiz olmuyor

- ilk evlendigimde market alisverisine cikar herseyi 2 ser 3 er alirdim, sonra da bozulur atilirdi; simdi buna son verdim, evdeki eksikleri liste yapiyorum, oyle gidiyoruz market alisverisine boylece gereksiz bisey alinmiyor, bisey de atilmiyor

- duduklu tencere ocaktan buyuk tasarruf

- ocakta pisebilecek seyler icin ;ozellikle 2 kisi oldugumuzdan minicik bi tepsi icin koca firini calistirmam

- kucuk bir odamiz var , oraya bir kose koltuk, bilgisayarimizi ve 19' lik bir lcd tv koyduk; kisin buyuk salonu kapatiyorum ve burasi bize yetiyor, isinmadan tasarruf oluyor

- kas-biyik-agda olaylarini evde kendim hallediyorum, kuafore sadece sac kesimi icin gidiyorum. eskiden boyaya giderdim ancak kuaforlerin kafalarina gore takilmalarindan beni dinlememelerinden biktim, sacimi da kendim boyuyorum artik

- dondurucuma yazdan biseyler atiyorum, kisin benim icin hem pratik oluyor hem de ne yemek pisiricem derdini azaltiyor belki hazir biseyler almami onluyor o yuzden tasarruf tedbiri sayilabilir

aklima geldikce yazarim yine

X