Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

bu sirke olayı mucize gibi ben yaklaşık 1 yıldır sürekli sirkeli suyla toz alıyorum ve gerçekden tozlanmayı geciktiriyorhihoyyyt

Yerleri silerken birazyumuşatıcı ekleyin çok fark ediyor deneyin derim...

hanımlar bunu bende denedim ama pek bir farkını görmedim
herkes tozlanmayı geciktiriyo dyo ama benim evim ertesi gün yine tozlanıyo:uhm:
bu arada yer silme suyuna sirke ve yumuşatıcı mı koyuyosun canım tam anlayamadım

bu sirke olayı mucize gibi ben yaklaşık 1 yıldır sürekli sirkeli suyla toz alıyorum ve gerçekden tozlanmayı geciktiriyorhihoyyyt

Yerleri silerken birazyumuşatıcı ekleyin çok fark ediyor deneyin derim...

Yumuşatıcı derken çamaşırlara katılandanmı canım benim... :uhm:
Bunu hiç duymamıştım eğer öyleyse denemek isterim. Bilgilendirirsen sevinirim tatlım... opuyorumnanaktan

teşekkürler canım
kasap paramıda düşürmeye çalışıcam demiştim ya canım bu ay o da 29 lira oldu:dance:
ben yeterki isteyim tutumlulukta üstüme yoktur aslında ama evde küçük çocuk olunca biryere kadar kısabiliyosun canıma.s
bu arada kontörümü yazmayı unutmuşum sadece 3 ayda bir 100 kontör alırım o da bana yetiyo
şimdi fişleri prizde bırakmamayada dikkat ediyorum bu bile elektrik faturasını etkiliyormuş
eşimin maaşı yarı yarıya düşünce herşeye daha çok dikkat etmeye başladım canımkaydirigubbakcemile3

Haklısın çocuk oldumuydu insan özellikle yiyecekten kesemiyor. Doktor parası vereceğime sağlığı için yediklerine de dikkat etmek zorundayız...
Harikasın arkadaşım... ben fişten çekmiyordum düğmelerinden kapatıyordum bende fişi çekeceğim artık... yerimseniben

Walla çok güzel şeyler yazmışsınız
arkadaşlar tebrik ederim sizleri..Bende elimden geldiği kadar tasarruf yapmaya çalışıyorum.Ama bazen aman bu seferlikte böyle olsun deyip acımıyorum:KK43:

slm

herkesı tek tek uzun uzun okudum

ben cogunu dıkkat ederek degılde normalde yaptıgım ıcın şaşırdım kendıme...ılk evlendıgım yıllarda bende yemekten kısardım ama gercekten bogazdan kısılmıyormus saglık daha önemlı...

ıkımızde calıstıgımız ıcın gunduz evde kımse yok...camasır ve bulasık o yuzden hep gece calıstırılır...

genelde 11e kadar tv ızlenır sonra yatılır...

gunes enerjısı oldugu ıcın elektrık cok gelmez bızım evde...

sadece aksam yemegı yenır o da ertesı gune kalmasın dıye cok az yapılır...

esım maasını alınca bana verır ben ona harclık verırım hemeno gun borclar yatar faız yemeyız..

kredı kartlarım benımde coktu ve lımıtlerı cok yuksektı...hepsını aradım tek tek ıptal ettırdım 2 tane kaldı ve lımıtını 500 yaptım ...cok da rahatladım...

gıyım sadece pazardan alırım....sadece bayramda magazadan alırız...

ulasım beraber gıdıp gelıyoruz o yuzden mecburuz ...

kızım var onun adına hesap actırdım her ay 50 tl yatırıyorum ki okula gıttıgınde masrafını cıkarmıs olalım dıye...

ve borca gırmeden bır sey sahıbı olunmuyor ve ınsan kendını sıkmıyor o yuzden böyle bıseylerın sahıbı oldum ben...

bu kadar..

Ev ekonomisine katkida bulunmak mi? oda ne ? Evin ekonomisi zaten benim. :) Keske katkida bulunanlar olsaydi :KK43:

Kızlar makineleri gece çalıştırmak pek bir anlam ifade etmiyor eğer akıllı sayacınız ve elektrik idaresinde 3 zamanlı fatura sözleşmeniz yoksa...

vala evde ben söndürüyorum ışıkları arkamdan yakıyolar :bbo:
sinir oluyorum sözde evin küçük kızıyım ama onlar benden müsrif:dance:

bulaşıkları bulaşık makinasına atarım
çamaşırları çok kirli olmadıkça 30 derecede yıkarım
televizyon izlemediğim zaman düğmesinden kapatmak yerine fişi çekerim
market alışverişinde deterjanda sıvıyağ vb indirimleri takip ederim
gurbette olduğumuz için evimize pek gelen olmuyo henüz çocuğuzda yok evim dağılıp kirlenmiyo 3 günde 1 süpürge tutarım
çamaşır makinası çalışırken bulaşık makinasını açmam yada ütü falan yakmam
market alışverişimizi aydan aya yapıyoruz herşeyimizi alıyoruz ay içinde harcama yapmıyoruz
eşim abur cubura çok düşkündü hergün cips çikolata bisküvi... elinde bir dolu poşet gelirdi bu huyundan vazgeçirdim
bozuk paralarımızı kumbaraya atıyoruz ayda 60 70 ytl oluyo birde bakmışımki
birde bireysel emekliliğe başvurdum her ay eşimin maaşından 100ytl kesiliyo biz farkında olmadan paramız birikiyo

hanımlar harika olmuş burasıhihoyyytbu konu bitmesin,lütfen paylaşın bizimle..

CADIARZU Meyve suyu, kola vb ürünleri büyük ambalajda almıyorum bir süredir, evde az kişiyiz, 2-3 gün açık kaldıktan sonra dökmektense hem boşa para vermiyorum hem de eve ağırlık taşımamış oluyorum.

Laptop aldım, ayrı odada ışık ve soğutma aracı yakmıyorum sositososito

Ütüye karşıyım :enbuyukkk: Düşük devirde kurutma yaptırıp, çok nemliyken elbise askısıyla asıyorum, elektrik faturasına güzel yansıması oluyor delikafadulden

Hepiniz harikasınız arkadaşlar yaaaa... tek tek okuyorum yapmadıklarımı sizlerden öğrenip uygulayacağım... kaydirigubbakcemile5
ashemezciğim sayacımız akıllı sayaç ama fatura hakkında bilgim yok o nasıl oluyor açarsan sevinirim bizlerde bilgilenip gerekeni yapalım canım... :uhm:
wenwsciğim demek evin ekonomisi sensin bu ne anlamda anlayamadım , bekarlıkta herşey oluyor onun içinmi?...:uhm: bende bekarken çok detay düşünmezdim annem evlende görürüm seni derdi... İnan evlendim birkaç ay sonra bende başladım uygulamalara annem hemen ne oldu neden tasarruf yapıyorsun diye beni uyardı... :kedi: eeee evlenince sorumluluk alınca herşey daha farklı oluyormuşşşş.... a.s
Şu 3 aylarda cebiniz ve evinizden bereket eksik olmasın ... AMİNNNN :Saruboceq::nazar:

amin terlikçim amin:1hug:
kızlar şu an bekarım,bu konularla fazla ilgili değilim,annemler bakar o işe=) ama evlenince şöle bi katkım olcak kuaför masrafım olmıycak.çünkü her işimi kendim görürüm evelallah:smiley-cool:uzun süre önce kuaföre veda ettim,ee buda eşime yüklü miktarda katkı sağlıycak:dance:

kızlarr hepiniz supersinizz..
bende tasarruf yapmak için elimden geleni yapıorum burdaki yazılanlar okuyunca motivasyonum arttı..
benm eşimde aburcubura çok para kaçırıo bu aybutun butun parayı aldım elinden ve kızıorum sonuçta
ne alırsa yıoruz olunca yenılıo yani..
en iisi almamak ...
takipteyim devam edin...

Hepinize merhabalar arkadaşlar...
Umarım iyisinizdir. Ramazanın yaklaştığı şu günlerde ne gibi
hazırlıklar yapıyorsunuz bizlerlede paylaşırsanız sevinirim... opuyorumnanaktan
Ben şimdiden vişne ve kızılcıklarımı yıkayıp süzüp buzdolabı poşet
lerine koyup difrize attım komposto yapmada kullanacağım yada
reçel yapıyorum azar azar ki, şekerlenmesin diye...

ramazan paketlerinden yaralanmayı duşunuorum bi çok urun aynı kutuda uygun fiyataa :KK66:)

ramazan için bizim buralarda yufka ve makarna yaparlar tabıkıde bende yaptım sarma sarıp buzluğa koydum hemen alıp pişirmek için

ramazan için bizim buralarda yufka ve makarna yaparlar tabıkıde bende yaptım sarma sarıp buzluğa koydum hemen alıp pişirmek için
Ramazanda ev ekonomisine daha çok katkı sağlanır gibi geliyor bana
bazı işyerleri kumanya diğer adıyla Ramazan Paketleri veriyor Allah hepimizin evlerine bolluk bereket versin inşallah... :Saruboceq::nazar:

evlendigm ilk zamanlardapek tasarruf yapmiyordum...esim almanyada dogup buyudugu icin hep coktartisirdik asla bogazindan abur cuburundan taviz vermezdi....iki kisi oldugumuz hakde her ay dunyanin market parsi giderdi.....ama yola getirdim onu allaha cok sukur...cunku oda gordu boyle olmayacagini.....
ilk yaptigim sey mutfak alisverisimi palanlayarak yapiyorum....bakiyorum neye ihtiyacim varsa onu aliyorum....sundan az kalmis onu da alayim yok bende en az 2-3 sefer daha yetiyorsa almama gerek yok
-abur cubur sanildiginada cok pahali,onlarin parasiyla bir alisveris daha yapilabilir o halde abur cubur kesinlikle almiyorum,ancak misafir gelirse cesit olsun diye bir kac sey o kadar
-yakin mesafelere hep yuruyerekgideriz
-esimle cep hatlarimiz ayni tarife dolayiiylla birbirimizle konusurken para yazmiyor
-eskiden cok temizlik urunu alirdim,ama sacma oldugunu anladim,en temel ihtiyacim olan seyden aliyorum
-bazen bir tursil ve yumuatici bile en guzel temizlik runu olabiliyor
suyu ve elektirigi elimden geldigince idareli kullanmaya calisyiorum
-esim ise giderken yemegini hep beraber alir,bu gercekten cok iyi oluyor yoksa isyerinde yese ayin sonunu getirmek unkun bile olmaz
-yeterince kiyafetim oldugunu gordum ve bir sure cok lazim olmadikca kiyafet almiyorum
-alisverislerde hep promosyonlu ve buyukboy urunleri tercih ediyorum
-eve lazim olmayan ama ilerde lazim olur diye bisey alip stoklamiyorum
-lazim olmayan ve gerksiz yer kaplayacak yada bir kere kullanilip sonra dolap bekleyecek seyler almiyorum....eger gerckten ihtiyacim varsa ve islevselligi varsa aliyorum
-esyalarimi iyi kullanmaya calisyiorum,cunku biliyorum ki yenisini alamk o kadar da kolaya degil
-elimdeki bozukliklari biriktirmeye calisiyorum
-cok kahve ictigim icin,su isiticinda su isittiktan onra kalanini termosa dolduruyorum,boylelikle elektirik faturasina biraz katkida bulunuyorum.
-yemeklerimi yeterince yapip dokmemeye kalsa bile baska birdeyle sunmaya calisiyorum
buzluk icin manti,sarma gibi seyler yapmak hakikaten mutfak masrafini az da olsa indirgiyor,her daim yapmaya calisiyorum
-en onemlisi kredi karti kullanmiyorum ve cok acil olmadigi surece asla bankadan para almiyorum

-tek basaramadigim sey esim cola gibi icecekler olmadan yapamyior,hep icmeyi lazim..bunlrda hem sagliksiz oldugu gibi butceyide etkiliyor,bir iki tane olsa gene neyse coktuketiyor....bir bu konuya care bulamadim....

simdilik aklima gelenler bunlar....

sizlerinde tecrubelerini beklerim...sevgiler

cok guzel bi bilgi paylasimi olmus burasi
bende tasarruflu oldugumu dusunuyorum esim calisirken ben oturup bi taraflara sacmiyorum varimizi yogumuzu
aklima gelenleri soyle siralayayim
camasir makinasi dolmadan asla calistirmiyorum
kisin evde yazliklarimi giyip kaloriferleri sonuna kadar acmiyorum
su kremi bu kremi diye gereksiz kremlere para harcamiyorum saclarimi evde esime yada kendim boyuyorum
giymekten sikildigim kiyafetlerimi mesela eskiyen kotumu dizinden kesip iki kivirip sort yapiyorum
para biriktirmek icinse kumbaram var elime gecen bozukluklari oraya atiyorum uzerinede basladigim gunun ve bir yil sonraki ayni gunun tarihini attim bakalim ne birikcek
disarda yemek yemiyorum esimede ogle yemegini evden koyuyorum
alisverise giderken bi liste yapiyorum o listenin disina cikmiyorum daha dogrusu listedekiler haricinde baska reonlara bakmiyorum
kiyafet alisverislerinde eskiden her gordugumu alirken simdi begensemde almiyorum eve gelince gercekten ihtiyacim olup olmadigina gore karar vererek aliyorum ama genelde indirimden aliyoruma.s

X