Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuyorsunuz?

bizde tek kredi kartı kullanıyoruz canım.dediğin gibi bayağıda puan birikiyo.bizde genellikle biriken puanla arabamıza gaz alıyoruz
ama yinede en güzeli kredi kartı kullanmamak bence.eşim ilk fırsatta iptal ettirecem diyo.o zaman daha hesaplı alışveriş yaparız cebimizdeki paraya göre alırız herşeyia.s

Bır tane bulundurun canım hepsını ıptal ettırmeyın olurda beyaz esya mobılya fln gıbı bı ıhtıyacta demek ıstedıgım buyuk alısverıslerde acıl durumda allah korusun hastanelerde falan lazım olur

daha geçenlerde vardı böyle bir konu uzun uzun yazmıştım bakalım bulabilecek miyim
Bulamazsam döner yazarım

-Bulaşıkları elimde değil makinada yıkıyorum haftada 3 kez falan oluyor ve parlatıcı yerine sirke koyuyorum hem tarruf hemde sağlıklı dezenfekte..
-Işıkları sürekli kapatıyorum eğer orada işim yoksa (eşimde alışsa keşke peşinden ışık kapatıyorum)
-Doğalgazı en az da yaktık evi havalandırırken kombiyi kapadım.. Yaz geldi ama ben kombiyi komple kapadım sıcak su ihtiyacı olursa açıyorum sadece sürekli çalışıp elektirik harcamıyor hemde doğalgaz
-Bütün aydınlatmalar tasarruflu
-Makinalar genellikle gece çalışıyor
-Kurutma yaptırmıyorum çok şart değilse
-Uzun uzun banyo keyfine son duş alıp çıkıyorum..
-Gece yatarken bütün elektirkli aletleri kapatıyorum hatta fişini çekiyorum ya da prizin elşektiiriğini kesiyorum
-Marketden sadece ihtiyacım olan şeyi alıyorum ve indirimleri sürekli takip ediyorum
-Alış veriş için kredi kartımın hesap kesim tarihini bekliyorum
-Mümkünse yürüyorum uzunda olsa zaten çok seviyorum yürümeyi
-Zaten her hafta semt pazarına giderim sebze ihtiyacımı pazardan gideriyorum
-Yazın derin dondurucumu dolduruyorum...
-Reçelimi, tarhanamı, bulgurumu, eriştemi, turşumu, konservemi yani bütün kışlıkları annem memlekette yapar gönderir özellikle baharda giderim memlekete anneme yardıma hem orada daha ucuz oluyor hemde tatile gitmişken arabamızla getiriyoruz..
-Kıyafet alış-verişen uzun zamadır ara vermiş durumdayım alacaksamda sezon sonunu bekliyorum

Aklıma geldikçe eklerim kızlar daha vardı....:uhm:

Bır tane bulundurun canım hepsını ıptal ettırmeyın olurda beyaz esya mobılya fln gıbı bı ıhtıyacta demek ıstedıgım buyuk alısverıslerde acıl durumda allah korusun hastanelerde falan lazım olur

canım zaten 2 kredi kartımız var başka yok.sadece birini kullanıyoruz ama senin düşündüğünü bende düşünüyorum bir taneyi hiç yokmuş gibi bir tarafta bekletmek daha iyi olur.acil durumlar için gerekebilir

eskisi gibi kiyafete para mi yatirmiyorum..alir 1 kez giyer yeni alirdimm..
sari saclarimdan vazgectimm..boyami alip kuafore gidiyorum ucuza geliyor..hemde cok..hem zamanim cok gitmiyor hemde param..
disarida eskisi gibi yemek yemiyoruz..
eve mobilya vs almiyorum artik..cok gerekmedikce..
yiyeceklere cok masraf yapiyoruz cunku tr dekinin 3-4 kati..almasanda olmuyor..tr de mis gibi semt pazarlari var..ama buradaa nerede..
ama en buyuk ekonomim esimle alisverise gitmek ben aklimda tutarim hangi markette ne ucuz goz gezdiririm o hic bakmaz alir..tek tuk bisey alirsada fiyat sorarim ne kadardi diye bilmezz tabi :eek:klava:

Mutfak alışverişini eşim yapar hangi markette ne ucuz çok iyi takip ederalkisalkisalkis
Tek kredi kartını kullanırız, hesap kesiminde büyük harcamalarımızı yaparız biriken puanla benzin alırızalkisalkisalkis
Elektrik kullanımımız asgari düzeydedir gereksiz lambaları kapatırız televizyonu kumandadan değil kendisinden kapatırız, bilgisayar uzun süre kullanılmayacaksa fişini çekerizalkisalkisalkis
Suyu tasarruflu kullanırız akşam saatlerinde (mecburen) ütü,çamaşır-bulaşık makinası kullanırımalkisalkisalkis
Ev telefonuyla çok fazla konuşmayız, cep telefonlarımızda kontörlüdür, kredi kartı hesap kesimimizde hepimizin kontörlerini yüklerimalkisalkisalkis
Kışın doğalgaz sarfiyatımız çok fazla değildir çok üşürsek kombiyi açmak yerine birkat fazla kazak giyerizalkisalkisalkis
Yemeği günlük yiyeceğimiz kadar yaparım, ekmeği günlük alırız ne yemek ne ekmek çöpe atılıralkisalkisalkis
Yemeklerimin çoğunu düdüklü tencerede yaparım,domatesi ucuzladığı zaman kaynatır kavanozlarda muhafaza ederim, seneye taze domates yemiş oluruzalkisalkisalkis
Gideceğim yere otobüsle dolmuşla giderim kısa mesafelerde yürürümalkisalkisalkis
Giyeceklerimi sezon sonunda indirim yapan mağazalardan alırım ihtiyaç dışında almamaya çalışırımalkisalkisalkis
Deterjanlarımı büyük ambalajlarda alırım daha ucuza gelir konsantresi olanlardan alırımalkisalkisalkis
Kuaför harcamam; sadece 1,5 ayda bir boyaya giderim, diğer kuaför ihtiyaçlarımı kendim hallederimalkisalkisalkis

Ben de çalışıyorum e daha ne olsun :nazar:

arkadaşlarım hepinizi ev bütçenize katkılarınızdan dolayı kutluyorum ne güzel çözümler bulmuşsunuz bende sizlerin arasındayım..iyi güzelde Rabbime bin şükürde farkındamısınız hayat nekadar mücadele geldikkkkk gidiyoruzzzz bilmem anlatabildimmi canlarım

arkadaşlarım hepinizi ev bütçenize katkılarınızdan dolayı kutluyorum ne güzel çözümler bulmuşsunuz bende sizlerin arasındayım..iyi güzelde Rabbime bin şükürde farkındamısınız hayat nekadar mücadele geldikkkkk gidiyoruzzzz bilmem anlatabildimmi canlarım

Hayatı, yaşamayı sevince mücadeleler vız gelir insana kaydirigubbakcemile2Allah sağlık versin de mücadele edelim dimi ama:teselli:

haklısın arkadaşım Allah yeterki sağlık versin Allahtan başka kimseye boyun bükmeyelimde gerisi boş........

Bugun sunu farkettım ben elektronık esyaları cok sert kullanıyorum yanı mesela laptop heralde 4 yılda 10 dan fazla yere dusmustur. Defalarca servıse gıdıp geldı. Sureklı acık olunca 4 kere falan batarya degıstı fotograf makınem ornegın onun da bataryası 2 kere degıstı . Tabi su da var bozulana kadar servısı artık hıcbısey yapılmaz dıyene kadar hep tamır ettırıp kullanıyorum, yenısı cıkmıs aman yenısını alıyım demıyorum, ama bıraz daha dıkkatlı olsam erkek gıbı kullanıyorum boyle yapmasam emınım ne tamır masrafları olucak nede ben bu kadar para ayırmıcam bu ıse.
baska bır ornek bulasık makınemız 25 yıllık annemler evlendıgı zaman alınmıs arada teklıyor 5 6 yılda bır bı parcası degısıyor ve devam edıyoruz. Yanı bırtane ama ıyı markadan kalıtelı urun alıp (genel olarak) onu da ıyı kullanmak uzun vadede ev ekonomisine buyuk bır katkı saglıyor.

Ben de bir tasarruf uzmanından okumuştum, çamaşır makinesinin bozulmasını beklemeden, düzenli olarak 6 ayda bir servis çağırıp bakımını yaptırıyormuş. Bu sayede makinesi hiç teklememiş, masraflı bir arıza açmamış başına.

Benim kendi ekonomime katkım da şöyle, içimden birine, bir yakınıma hediye vermek geldiği zaman hediyemi kendim hazırlıyorum. Güzel bir kart yazıyorum, ya bir kitap ayracı yapıyorum ya da internette bulduğum değişik el işi projelerinden birini. Çünkü dışarda beğendiğim hediyeler bütçemi zorluyor.

Kıyafet alışverişini de çok abartmıyorum, giyemeyeceğim kadar çok şeyim hiç olmaz dolabımda. 4-5 aydır burdaki ikinci el eşyalardan çok alışveriş yaptım. Az giyilmiş ya da hiç giyilmemiş, ihtiyacımı karşılayan, zevkime uygun şeyler bulabiliyorum.

Alışveriş yapmayı sadece ihtiyaç olarak görüyorum ben, ihtiyacımdan fazlasını almıyorum. Ne evdeki eşyanın esiri oluyorum o zaman, ne de kredi kartı borçlarının. Kitap almaya zaafım var sadece, onu da planlayarak alıyorum ve planımın dışına çıkmıyorum.
Hepimize bol tasarruflu, ekonomik günler!! a.s.

ben hiç dikkatli değilim maalesef ama eşim bu konuda fena değildir....kıyafette ya da elektronikte iyi ürünleri almaya çalışıyorum...ucuz aldığım hemen eskittiğim çöpe giden çok kıyafetim var artık marka alıyorum eskitmemeye çalışıyorum..değişik değişik kullanarak...
kitaba benimde zaafım çok maalesef biliyorum emeğe hakszlık ama son zamanlarda korsana çok başvurdum ama zamanında set set orjinal çok kitap aldım...pahalı gerçekten...
dikkatli olacağım artık

haklısın canım ama ben bu ay mutfak alışverişimde cidden mucizeyi başardım.sadece 80 lira civarı marketten alışveriş yaptım:1shok:ben bile şaşırdım inan.pazarımda ortalama ayda 50 lirayı buluyo.bir tek kasap borcumu pek düşüremiyorum.ben etçil bir insanım mutlaka haftanın en azından 3 günü soframda et olmalı ama bu ay onada dikkat ediyorum
malum kriz var eşimin maaşını nerdeyse yarıyarıya düşürdüler.bende dengeyi sağlamaya çalışıyorum dolayısıyla bu ayki kasap parasıda az olmalıa.s
allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

Mihribancığım seni tebrik ederim... birşeyleri yapmaya çabalamakda birşeydir... opuyorumnanaktan

-Bulaşıkları elimde değil makinada yıkıyorum haftada 3 kez falan oluyor ve parlatıcı yerine sirke koyuyorum hem tarruf hemde sağlıklı dezenfekte..
-Işıkları sürekli kapatıyorum eğer orada işim yoksa (eşimde alışsa keşke peşinden ışık kapatıyorum)
-Doğalgazı en az da yaktık evi havalandırırken kombiyi kapadım.. Yaz geldi ama ben kombiyi komple kapadım sıcak su ihtiyacı olursa açıyorum sadece sürekli çalışıp elektirik harcamıyor hemde doğalgaz
-Bütün aydınlatmalar tasarruflu
-Makinalar genellikle gece çalışıyor
-Kurutma yaptırmıyorum çok şart değilse
-Uzun uzun banyo keyfine son duş alıp çıkıyorum..
-Gece yatarken bütün elektirkli aletleri kapatıyorum hatta fişini çekiyorum ya da prizin elşektiiriğini kesiyorum
-Marketden sadece ihtiyacım olan şeyi alıyorum ve indirimleri sürekli takip ediyorum
-Alış veriş için kredi kartımın hesap kesim tarihini bekliyorum
-Mümkünse yürüyorum uzunda olsa zaten çok seviyorum yürümeyi
-Zaten her hafta semt pazarına giderim sebze ihtiyacımı pazardan gideriyorum
-Yazın derin dondurucumu dolduruyorum...
-Reçelimi, tarhanamı, bulgurumu, eriştemi, turşumu, konservemi yani bütün kışlıkları annem memlekette yapar gönderir özellikle baharda giderim memlekete anneme yardıma hem orada daha ucuz oluyor hemde tatile gitmişken arabamızla getiriyoruz..
-Kıyafet alış-verişen uzun zamadır ara vermiş durumdayım alacaksamda sezon sonunu bekliyorum

Aklıma geldikçe eklerim kızlar daha vardı....:uhm:

Paylaşım için teşekkürler birtanemmm... opuyorumnanaktan

Gamzeciğim farkındayız tatlım , farkındayım diyeyim kendi adıma birtanem. Boş da gitmemek lazım... Bunun farkında olmakta (ekonomiye katkının) boş olunmadığının göstergesidir değilmi canım... opuyorumnanaktan
Hatta şöyle diyeyim ; bu benim düşüncem katılırsınız yada katılınmaz saygı duyarım,
Bu ekonomiye katkı sağlarken ; kimi zaman paramın artmasını isterimki, birilerine fayda sağlayabilmek için. Alacağım herhangi birşeyi almaktan vazgeçip o parayla bir çocuğu sevindirmek de yaptığım alışkanlıklardan bazıları... :nazar:
Bunu hepinizin yaptığından da eminim... alkisalkisalkis

Toz almada kullanılan spreylerden kullanmıyorum bunların kanserojen kimyasallardan üretildiğini duyduğum andan itibaren. Ayrıca da fiyatları da yüksek.
Sizlerle de paylaşmak istiyorum üstelikte bu yöntemle toz aldığımda inanın hem mobilyayı besliyor, parlatıyor hemde 3 gün toz almasam hiç belli değil. zemuszemus
Şöyleki ;

Toz aldığım kaba su koyup göz kararı sirke atıyorum bezi bu suya batırıp toz alacağım yerleri bu ıslak bezle siliyorum ardından da kuruluyorum. :sm_cool:

Ben çok memnunum umarım sizlerde faydalanırsınız... opuyorumnanaktan

Toz almada kullanılan spreylerden kullanmıyorum bunların kanserojen kimyasallardan üretildiğini duyduğum andan itibaren. Ayrıca da fiyatları da yüksek.
Sizlerle de paylaşmak istiyorum üstelikte bu yöntemle toz aldığımda inanın hem mobilyayı besliyor, parlatıyor hemde 3 gün toz almasam hiç belli değil. zemuszemus
Şöyleki ;

Toz aldığım kaba su koyup göz kararı sirke atıyorum bezi bu suya batırıp toz alacağım yerleri bu ıslak bezle siliyorum ardından da kuruluyorum. :sm_cool:

Ben çok memnunum umarım sizlerde faydalanırsınız... opuyorumnanaktan

bu sirke olayı mucize gibi ben yaklaşık 1 yıldır sürekli sirkeli suyla toz alıyorum ve gerçekden tozlanmayı geciktiriyorhihoyyyt

Yerleri silerken birazyumuşatıcı ekleyin çok fark ediyor deneyin derim...

Mihribancığım seni tebrik ederim... birşeyleri yapmaya çabalamakda birşeydir... opuyorumnanaktan

teşekkürler canım
kasap paramıda düşürmeye çalışıcam demiştim ya canım bu ay o da 29 lira oldu:dance:
ben yeterki isteyim tutumlulukta üstüme yoktur aslında ama evde küçük çocuk olunca biryere kadar kısabiliyosun canıma.s
bu arada kontörümü yazmayı unutmuşum sadece 3 ayda bir 100 kontör alırım o da bana yetiyo
şimdi fişleri prizde bırakmamayada dikkat ediyorum bu bile elektrik faturasını etkiliyormuş
eşimin maaşı yarı yarıya düşünce herşeye daha çok dikkat etmeye başladım canımkaydirigubbakcemile3

X