- 26 Eylül 2023
- 2.259
- 3.033
- 27
-
- Konu Sahibi hemifrithemperi
ay bilmiyorum anladı zaten muhtemelen söyledim yani biraz karanlık çok gri küçük geldi ama hallederiz aşkım dedim. o da annemin dediklerine mi bozuldun dedi. yok dedim. ama bozuldum herhalde. ne yapayım. o evde de kalmamız ilerde aile draması olabilir. sıfır eve kıyılmazmış. bilmiyorum daha düğüne 1 sene var. belki ilerde alışırım. en son artık hiç yaşayamam dersem çözüm bulmaya çalışırım bir şekildeO zaman o evde oturup digerini kiraya vermeyi teklif edin neden olarakta para biriktiririz dersiniz nisanliniz bozulmaz
Evlilik stresi bunlar evin içine girin hepsi geçerevi daha bu cumartesi günü gördüm ilk zamanki gibi nefret etmiyorum koltuk vs baktım hatta. tezgah ahşap zaten. ev sıfır eski olsa değiştirmek kolay. zaten danıştım insanlara şu olur mu bu olur mu. evet farkındayım yeni gelin triplerine girdim. mesela şuan olsa evleniyor olmasak umrumda olmazdı. eskiden sevgilimle 2+1 evde yaşıyorduk parkeleri eski dolapları dökülüyor. mutluydum orda. şimdi sıfır evde ev üstüme üstüme geliyor
genel olarak eve girince bile sanki boğuluyorum. dolap yer kapı her yer uyum içinde. önce duvarları halledeyim bakalım. Pinterest gezip duruyorum şimdilik. olmadı iç mimar tutmayı bile düşünüyorumsorun sadece dolapların rengi mi? değiştirilemez mi? bir de eşyalar geldikten sonra evin havası değişir.
genel olarak eve girince bile sanki boğuluyorum. dolap yer kapı her yer uyum içinde. önce duvarları halledeyim bakalım. Pinterest gezip duruyorum şimdilik. olmadı iç mimar tutmayı bile düşünüyorum
Öyle olmuyor maalesef o işler. Sözleşme ne diyorsa odur. Biz de kiracımızla mahkemelik olduk. İstanbul Göktürk’te 3 + 1 eve 4.500 liraya oturuyor. Yüzde 25’ten fazla zam yapmam diyordu. 9 senelik kiracı bu arada. Cevval bir avukat bulduk. Arabulucuda anlaşmaya varmadık. Avukatımız hemen kira tespit davası açtı. Üstüne kiraya zam yapmadığımız ya da sözleşmedeki oranın altında zam yaptığımız her yıl için icra takibi başlattı. Biz aramızda böyle anlaşmıştık dedik ama avukatımız sözleşmede yazan zam oranı baz alınır. Her durumda farkı talep etme hakkınız var dedi. Kiracımız bizi manen öyle tüketti ki biz de artık iyi niyeti bir kenara bıraktık. Bakalım ne sonuç alacağız.şaka mısın adam ben zam yapmak istemiyorum dedi direkt. zorla yok yok yapalım mı desin? elbette biliyoruz her şeyi. 2 sene olacak o zaman 3 bin kira normal bir fiyattı. bu sene de daha gelmedi. ev sahibi de dedesi
hanımefendi ev sahibi dedesi yalnız. 5 yılda bir öyle hak var evet. eskiden tefe Tüfeydi şimdi 25 ama bu illa o oranda zam yapılacak demek değildir. siz de kendiniz için haklısınız evet. ama sevgilim girdiği zaman o eve kiralar normaldi. geçen sene de dedesi ev aldığı için zam yapmadı. ama bu sene sevgilim 12 falan teklif edecek. düğüne kadar. çünkü emekli geçinmesi zor oluyor diye. ama yine kabul etmez herhalde.Öyle olmuyor maalesef o işler. Sözleşme ne diyorsa odur. Biz de kiracımızla mahkemelik olduk. İstanbul Göktürk’te 3 + 1 eve 4.500 liraya oturuyor. Yüzde 25’ten fazla zam yapmam diyordu. 9 senelik kiracı bu arada. Cevval bir avukat bulduk. Arabulucuda anlaşmaya varmadık. Avukatımız hemen kira tespit davası açtı. Üstüne kiraya zam yapmadığımız ya da sözleşmedeki oranın altında zam yaptığımız her yıl için icra takibi başlattı. Biz aramızda böyle anlaşmıştık dedik ama avukatımız sözleşmede yazan zam oranı baz alınır. Her durumda farkı talep etme hakkınız var dedi. Kiracımız bizi manen öyle tüketti ki biz de artık iyi niyeti bir kenara bıraktık. Bakalım ne sonuç alacağız.
çok teşekkür ederim pek naif biri değilimdir amaÖncelikle bir yastıkta kocayın.Evet küçük ev zor oluyor .Yeni evleneceksin .Bütün eşyalarının sığmasını ferah olmasını istersin.Ama mesajlarından çok naif bir kız olduğunu anladım .İnşallah her şey gönlünüzce olsun
bu ev alınsın borcu bitsin üzerine katıp daha büyüğünü alın.arkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyleni
eğitim molası verdim çalışıyordum gayet. eve de katkım neden olsun bekarken aldı sevgiliydik herkes sevgilisiyle ev alıyor herhalde. kira da gayet ödedim senelerce. köpek gibi de çalışmadı ailesi 1 milyon verdi. benim ailemin 1 milyonu yok diye herhalde burun kıvırma hakkım yok yaşayacağım eve. ayrı ev alalım demiyorum. yine kiraya çıksak keşke içime sinse diyorum. sonsuza kadar işsiz kalmayı düşünmüyorum.Bisey dicem çalışma, yan gel yat ,eve 5 kuruş katkın olmasın, kira diye bir sey ödeme bu ekonomide adamın köpek gibi çalışıp aldığı emek verdiği satın aldığı eve burun kıvır
Sadece olayın özeti.
evin borcu yok teşekkür ederimbu ev alınsın borcu bitsin üzerine katıp daha büyüğünü alın.
sizde işe girin.
şu an yapacak başka birşey yok gözüküyor.
mutluluklar bu arada:)
Şükür biraz yaarkadaşlar merhaba. nişanlıyım 2024te evleniyorum. Nişanlım ev aldı borcu da bitti sayılır. ama evle ilgili derdim aşırı küçük ve içinin kötü olması. 2+1 ama 60 metre kare yoktur bile. 1+1 evde de yaşadım daha büyüktü. Amerikan mutfak. mutfak dolaplarını koyu giri yapmışlar kendilerine göre tabii. sıfır ama çok kötü asla beğenmedim. lokasyon olarak çok güzel site içinde ve fiyatı da pahalı aslında. Eve girince ruhum daralıyor. Yeni bitti zaten temizliğini yaptık sonrasında eve gidip ağladım. yatak odasında sözde giyinme odası var. Bir yatak koysan alan bitiyor. Diğer oda tekli baza dolap anca. Salon desen Amerikan mutfak ama salonu oturma odası gibi. Gece gece yine dertlendim aklıma geldi. Şuan sevgilimin oturduğu ev eski 3+1 içi oldukça geniş ferah inanın o ev beni çok mutlu ediyor. Annem şımarıklık yapıyorsun ne güzel evinizi aldı benim gibi eşşek gibi 10 yıl bir eve çalışıp almış olsaydın orası sana saray gibi gelirdi. insan sevdiği insanla çadırda yaşıyor olsa bile mutlu olur. depremzedeler geniş geniş evlerini kaybetti kaç aydır çadırda konteynerda yaşıyorlar. ilerde ikiniz de çalışır daha büyüğünü alırsınız. maaşın yok çalışmıyorsun kira ödemek daha mı iyi azıcık şartlarla mutlu ol diyor. Onun aldığı daire daha farklıydı topraktan girdi bir sürü sıkıntı yaşadık. sevgilime belli etmedim ama hissetmiştir. Annesi bile öğrenci evi gibi kutu gibi anca bu eve kedi alırsınız dedi. O evi almak için sevgilim çok sevdiği arabasını sattı 1.5 yıldır 18 bin tl ödüyor. az para harcanmadı. O zaman borçsuz eski bir ev alabiliyordu ama iyisi olsun dedi ama bu kadar kötü olacağı da aklımıza gelmezdi herhalde. şimdi satsa eski 3+1 ev alabilir. kiraya verse 20 bin kira alır. ama nasıl sat diyebilirim haddim mi bence değil. şimdi oturduğu evin kirası da uygun 3 bin tl. aslında orayı kiraya verip şuan durduğu evde de kalabiliriz. ama annem teyzem arkadaşlarım hepsi bana deli misin ne olacak zaten çocuk yapmayacağım diyorsun dedi. Kapris mi yapıyorum bilmiyorum. aklıma takıldı dertleşmek istedim öyle
alsaydınız engel mi oldum ben size. hadi benim yaşıtlarım neyse de annem yaşında kadınlar da gelip konuşmasın. eskiden evin tamamına kredi çıkıyordu herkes o şekilde aldı. siz de alsaydınız. kirada yaşadım hiç sürünmedim kirada. parasını veriyorsun hizmeti alıyorsun. sürünmek ne alaka.Şükür biraz yabenim gibi 30 yıldır kirada oturunda göreyim sizi.Bulmuşta bulandırıyorsunuz ben çıldırıyorum 1+1 evim olsunda kira vermeyeyim,en önemlisi yaşlılığımda kimseye muhtaç olmayayım diye doyumsuzluk yapmayın lütfe.
Ev fiyatları düşecek diyen olmuşvalla şartlar birikim yaparak ev alınacak halde değil ki. anca bunu satıp almamız gerekir. onda da düşünüyorum şimdi kaynanam şey mi der. bekarken alındı hak sahibi değil. sattırdı hak sahibi olmak istiyor. bilmiyorum der mi. çok mu düşünüyorum
Evin fotolarını istesen atmaz mı veya bu aldığınız inşaat şirketinin ilanları yokmu örnek daireler içinhenüz inşaat olmadan şirketten alıyorsun evi. örnek evler var ama tam olarak nasıl çıkacak belli değil. o süreçte ben çok umursamadım üstüne de düşmedim. saçma sapan hayaller kurarım kaptırırım diye çünkü evlilik düşüncesi bende henüz yoktu. sevgiliydik. yani 2+1 biliyorduk ama ev dizaynı sürpriz geldi. ben şuan çalışmıyorum ama çalışacağım.sevgilim de yüksek maaş alıyor aslında kira koymaz. ama bu kadar uğraştı onun emeğini çöpe atmış mi olurum bilmiyorum