ev derdimiz

ya çok tebrik ederim güle güle oturun. benim de evim herhalde 75-80 ama net 60 bilmiyorum. benzer evde oturan bir arkadaşımız var. kuzenim de benzer evde oturuyor. onların evlerinde çocuklar da var. genelde home office tarzı bence benim evim. ben de L koltuk ve ikili koltuk düşündüm kocaman bir L koltuk. mutfak aslında o kadar da küçük değil. Yani 2 kişiyiz hadi doğurdum 3 olduk. hem annem hem kaynanam müstakil evde oturuyor bizde de. onlara göre zindan gibi kalıyor evim. tezgah ahşap bende de o ahşaptan masa var ada sözde. kitaplık gibi dolaplar var onlardan yaptırıp alan çoğalabilirim. ya da hiç olmadı kira artık daha taşınmaya zaten var. önce boyatıcam. ya da evin dekorasyonunu devam ettirip ben de koyulara gidecegim

Bence abartmayın ya başta otursun çocuk olunca illa ki sığamıyoruz daha büyüğe kiraya çıkalım derler bir kaç sene idare edilir bence sıfırın tadını kendi çıkarsın
çocuğu uzun sene düşünmüyorum ama 4 sene minimum. bakalım artık düşünmüyorum ev konusunu daha iskan mı ne çıkmamış bile içine hemen oturamayacagiz

ya evet ama çoğu gördüğüm insan kendi evini bırakıp kiraya çıkmıyor aldıkları evde oturuyorlar. çocuk düşünmüyorum 4-5 sene. bakalım şimdiden duvarları boyayınca gireceğim görüntü önemli. bizim de arada yurtdışı düşüncemiz oluyor eskiden yine beraber gitmiştik ben Erasmusa o çalışıyordu. sonra şartlar gereği geri döndü. onun çifte vatandaşlığı da var. hani çok heves etmemiş olsaydı bu kadar umursamaz kira bulurduk. bakalım artık umursamıyorum ev konusunu odağımı farklı bir yere verdim. çok teşekkür ederim

Kiracılık zor hiç önermem ama mevcuttaki evi sevecebileceğiniz şekle getireceğinize inanıyorum, musmutlu yıllarınız olsun inşallah evinizde

Şöyle ki evi temizledin mi hiç ? Temizlik yaparken ev büyüyor:) bizim evin rengi de gri idi açık renk boyattık ve geçen gün tek başıma biraz temizlik yaptım , ev her dakika büyüdü, esyasiz olması da küçük gösteriyor, eşyalı halı daha büyüktü. Kendi evinin konforu hiç bir yerde yok

Bide depremi ben mü yaptım diyo asdfghjj
evet ben mi yaptım insanların deprem yüzünden konteynerda kalması benim suçum değil. herkes şartı neyse ona göre yaşar. iyi o zaman bu mantıkla nasılsa öleceğiz diye yaşamayalım. tuvalete gidiyoruz diye yemeyelim. benim koşullarıma göre yaşadığım evi sevmem lazım. zaten dün konuştum nişanlımla da sevmediğimi açık açık söyledim. 1 sene düzenli çalıştım araba aldım krediyle. pandemide yeni mezundum 1+1 evlere 1600 falan ödeme çıkıyordu. zor geldi diye almadım ev. depremde çocuğunu kaybeden insanlar da var. bu mantıkla siz de çocuğunuzu sevmeyin mesela. üfffff. çok şükür neyin ne olduğunu biliyorum. kirada da kaldım. kiramı ödemek için üniversitede bile çalıştım ben. zor bir bölümde okuduğum halde. haftada 2 gün nöbet tutup bir ay sadece kirama gidiyordu. bazı hedeflerim için memurluktan istifa ettim 19 yaşında. bir kere evleniyorum. beğendim istediğim mutlu olduğum evde yaşamak istiyorum. sevgilime de söyledim orada oturmak için içimde heves yok diye.

evet evi teslim ederken temizlemişler. yine biz annem ben kaynanam temizlikçi sevgilim giriştik ince temizliği de yaptık. şimdi eşya bakacağız ama bakalım

Ee sevgiliniz ne dedi bu duruma? Satıp başka alalım mı dedi, biraz oturalım sonra bakarız mi dedi ne oldu yani?

hayırlı uğurlu olsun okuyup üflesen gülsuyu serpsen

Ee sevgiliniz ne dedi bu duruma? Satıp başka alalım mı dedi, biraz oturalım sonra bakarız mi dedi ne oldu yani?
tam olarak konuşuyorduk işte konu eve geldi yine. beklediğim gibi çıkmadı dedi bana da öyle geldi almadan bilmiyor muydun dedim. annesinin babasının yanında şuan annesi sürekli o evi sat başka bulursunuz beğenmedim diyormuş. sahibinden de ev bakıyormuş. bu arada satsa değeri yüksek. borcunu da kapatırsın demiş. o da satmak istemiyorum ben onu yatırım için aldım illa oturmak zorunda değiliz dedi. ben de evin enerjisi beni boğuyor gibi geliyor dedim annemin söylediği şeyleri söyledim aramızda espirisi döndü. annem ben adaçayı yakarım ayetel kürsü açarım telefondan düzelir enerjisi diyordu. kiracı olmak ev sahibi ile dövüş etmek demek çok sıkıntı kiraya çıksak ev sahibinin enerjisine takarsın dedi. aniden sokakta kalabiliriz neler var dedi. ben de daha alışamadım biliyor musun evde çok ağladım sırf ev yüzünden dedim inanmadı bana çünkü biz ikimiz hem almanyada hem İstanbul'da aynı evde yaşadık Almanya'da oda tuttuk çok mutluyduk. ben de cidden ağladım çünkü heves ediyorum senin de emek verdiğini biliyorum çok istedin almayı çok uğraştın dedim ağladım. o da zaman geçsin çok istemiyorsan yapacak bir şey yok her yer ev senden önemli değil dedi ben de önce duvarları boyayalım ondan sonra alışırım belki dedim. sonra da o maç başlıyor diye kapattı. bir daha konusu geçmedi

Mesele evin küçüklüğü de değil aslında. Desenki ev küçük kafayı yicem okey
Depremide kat orayıda kat burayıda kat ortalıgı karman çorman et
İnsan okuyunca diyorki ‘ ne diyo bu şımarık’

şımarık olmak kötü bir şey değil aslında insan sevdiğini şımartır. demek ki çok seviliyorum dert olabilir

Ben sana söylemek istedim de bi kibir, bir büyüklenme… seni havada kapacaklar, Ceo maaşına gel başla diyecekler sandın herhalde. artık devir değişti. Piyasa değişti. maaşlar, alım gücü hiçbir şey eskisi gibi değil. Yıldan yıla ikiye katlıyor fiyatlar.

evet. eskiden insanların işçi maaşı ile yaptığını yapamaz hale geldik. ben kibirlenmiyorum hiç havada da kapılmıyorum. eskiden para yoksa bile tamamına kredi çekiyordu. ben araba alırken bile tamamına kredi çıkıyordu neredeyse. ben memurdum istifa ettim. bu yüzden annem yaşında insanların şikayetini ciddiye almıyorum. yaşıtım olsa alırım. zaten bu ekonomiyi bu hale eskilerin seçimleri getirdi. çoğu genç yaşında her şey aldı 45 yaşında emekli oldular.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…