ev derdimiz

evet biliyorum büyük bir lüks üstelik sevgilim çok emek harcadı. ama insan içi ferahlasın istiyor evde. salaklar koyu gri duvar boyası yapmışlar. mutfak koyu gri ahşap. yatak odası desen tuhaf. genel olarak koyu karanlık. öğrenci evi gibi aynı. üstelik saçma sapan aidatlar var
Aidat olayına bir şey diyemem haklısınız.
Fakat içinin boyasını falan dert etmeniz çok saçma isterseniz dolap duvar her şeyi boyarsiniz.
Baza altına pek çok eşya sığar mobilya alırken altı sandıklı modern bir koltuk alırsınız.
Ayrıca mutfağa da ekstra dolap alırsınız.

Ama tüm bunlara rağmen içinize sinmiyorsa nişanliniza ev çok güzel ama küçük bu kadar aidat vermeyelim senin evde oturmaya devam edelim burayı da kiraya verelim diyebilirsiniz.

Düşüncelerini şımarıklık olarak değerlendirmiyorum. İçine sinmemiş olabilir gayet normal. Ama nişanlın çok emek vermiş. Bir süre oturun, baktın olmuyor daha büyük daiteye geçersiniz. Bu evin kirasıyla diğer evin kirasını karşılarsınız. Ama oturdukça seveceğini düşünüyorum.
2 ay önce yeni evimr taşındım. Evi aldığımda oturmam yatırımlık diye aldım. Ama kira fiyatları artıp ev sahibim beni çıkarınca kendi evime geçmek zorunda kaldım. Evim oturmak için hiç içime sinmemişti. Çok moralim bozulmuştu. Ama biraz tadilatla evi çok değiştirdim. Şimdi evimi çok seviyorum. Evin enerjisini yerleştikten sonra siz değiştireceksiniz.

Bence şımarıklık değil insanın yaşadığı yeri sevip benimsemesi çok önemli. Ama şu an için en doğru olan kendi evinizde yaşamak gibi görünüyor. Yani küçük olabilir depresif hissetmiş olabilirsiniz ama sıfır evi kiraya verip eviniz dururken kiracı olmak da mantıksız. Duvarları daha açık renge boyayabilirsiniz, o kadar darsa alan yapabiliyorsanız gömme dolap yaptırabilirsiniz. Olanı güzelleştirmeye ve alışmaya çalışın bence. Daha sonra evinizi satıp daha geniş bir eve geçersiniz.

Demirin kertiğimi yani
Ömür boyu ordamı yasıcan
Ki yaşasan bile hadi depremzedeleri geçtim sen yapmadın depremi
kendi evin ya kendi evin ötesimi var
Ama sana ne lazım bak
Kira vercen sürüncen ondan sonra anlıcan kıymetini
Aile apartmanı desen, kv yakın desen anlarım ama bunu anlamam
Baskasına anlat
kirada da kaldım zorluğunu biliyorum 3 ayda 2 ev değiştirdim. sadece annemin böyle bana kaynanalık yapmasına gıcık oluyorum. diğer konularda sürekli söylenir bu konuda bir kere kızım haklısın demedi. sadece tutturdular bi yeni gelin Yeni gelin. duvarı boyamama bile ne gerek var ama kendisi koltuğunun rengini 1 senede değiştiren birisi.

Söyledimya 15 den fazla 25 bazen 30 değişiyor biriktirdiği paralar gidiyor 17 bine inek aldı ramazan bayramında 8500 e ağaç motoru aldı 3-4 ay önce
inek sanki size yararı olmayacak mı? hic süt vs getirmiyor mu kaynana peynir o bu? ya da örneğin kurbanda kestiniz eti size gelmiyor mu? demek ki senin kocada köye yerleşme düşüncesi çok var ona yatırım yapıyor

Özel değilse neden imkansız anlamadım, evin değeri yüksek diyorsunuz, atıyorum bir beş sene sonra birikim altınlar vs ile neden daha büyük ortak bir ev alınıp( hukuki yoldan bölünerek)oturtulmasın ki, 3artı bir alınabilir bence.
ya hakkım yok gibi düşünüyorum ailesi aldığı için bir yerde. benzer durum abim ve yengemde var ailemin evinde oturup satıp yeni ev almak istiyorlar. annemin yengemin arkasından dediklerini duyuyorum. öyle biri olmak istemiyorum. benimseyemedim evi benim gibi belki içine girince değişir düşüncem

Bence şımarıklık değil insanın yaşadığı yeri sevip benimsemesi çok önemli. Ama şu an için en doğru olan kendi evinizde yaşamak gibi görünüyor. Yani küçük olabilir depresif hissetmiş olabilirsiniz ama sıfır evi kiraya verip eviniz dururken kiracı olmak da mantıksız. Duvarları daha açık renge boyayabilirsiniz, o kadar darsa alan yapabiliyorsanız gömme dolap yaptırabilirsiniz. Olanı güzelleştirmeye ve alışmaya çalışın bence. Daha sonra evinizi satıp daha geniş bir eve geçersiniz.
yani zaten şimdi sat diyemem bu evi aç gözlü gibi görünmek istemiyorum. mecburen alışacağım ama yine ağlamaya devam ediyorum. inanın ev için ağlayacağım aklımın ucundan geçmezdi bile. belki genel biriktirdiğim şeyleri döküyorumdur

Düşüncelerini şımarıklık olarak değerlendirmiyorum. İçine sinmemiş olabilir gayet normal. Ama nişanlın çok emek vermiş. Bir süre oturun, baktın olmuyor daha büyük daiteye geçersiniz. Bu evin kirasıyla diğer evin kirasını karşılarsınız. Ama oturdukça seveceğini düşünüyorum.
2 ay önce yeni evimr taşındım. Evi aldığımda oturmam yatırımlık diye aldım. Ama kira fiyatları artıp ev sahibim beni çıkarınca kendi evime geçmek zorunda kaldım. Evim oturmak için hiç içime sinmemişti. Çok moralim bozulmuştu. Ama biraz tadilatla evi çok değiştirdim. Şimdi evimi çok seviyorum. Evin enerjisini yerleştikten sonra siz değiştireceksiniz.
tebrik ederim bu arada inşallah ben de severim evimi. evet o çok emek verdi bu eve. çok istedi ve bizim için aldı. o teklif ederse şimdi ama istersen kiraya geçelim diyee kabul edebilirim:KK70:

ya hakkım yok gibi düşünüyorum ailesi aldığı için bir yerde. benzer durum abim ve yengemde var ailemin evinde oturup satıp yeni ev almak istiyorlar. annemin yengemin arkasından dediklerini duyuyorum. öyle biri olmak istemiyorum. benimseyemedim evi benim gibi belki içine girince değişir düşüncem
Yalnız benim dediğimin abi ve yengeniz örneğiyle alakası yok ki, diyorum ki hukuki yoldan eşinizin evlenmeden önceki hakkını gözeterek bir yola girmenizde ne gibi bir sakınca var onu anlayamadım sadece .
Ben ev satılsın , yeni eve siz ortak olun
demiyorum ki, sözleşme bile yapılabilir yani ama siz bilirsiniz tabii ki yine de.

tebrik ederim bu arada inşallah ben de severim evimi. evet o çok emek verdi bu eve. çok istedi ve bizim için aldı. o teklif ederse şimdi ama istersen kiraya geçelim diyee kabul edebilirim:KK70:
İnşallah gönlünce olur. İnan senden daha kötü durumdaydım. Kiracım evi boşalttığında ilk gördüğümde şok oldum. Çünkü alırken oturmam diye çok alıcı gözle bakmamışım.
Kiracı çıkınca kendimi harabede gibi hissettim. O kadar sevmedim evi. Karanlık basık bir evdi. Açık renk boyalar, parkeler, birkaç değişiklik derken ev çok değişti. Bi komşum uğradı ve evin yeni haline çok şaşırdı.
Renklerle oynayarak ve eşya seçimini evine göre yaparak evini minik cennetin yapabilirsin.
Eşinle geçireceğin mutlu anılar da evinin enerjisini yükselyecektir.

şaka mısın nesin herhalde depremi ben yaptım. insanları ben öldürdüm. neden bu kadar kuruldun anlamadım. durup dururken bana bu kadar kin beslemen çok yanlış. zoruna mı gitti? depremde evim yıkılsa bana hayat adil mi olmuş olacak. bazı insanlar şaka gibi ya. kalbinin kötülüğünü bana yansıtma. iki dertleşmek için açtım konu malum bir derdim var. dert görmek istemiyorsan forumda gezme. daha evimi göreli 1 hafta oldu. herkes çok zevkli maşallah hemen gözünde her şey canlanıyor. insanlar bir şeylere heves ediyor evlenirken. neyse ki senin gibi birinin düşüncesi beni etkilemiyor. henüz yapmadığım çocuğuma kadar düşünmene gerek yok yani. sana söylenecek çok sözüm var da ağzımı bozmaya gerek yok. pick meliğini erkeklerin yanında yapabilirsin
Durup dururken mi?

"Hakkım yok gibi düşünüyorum bir şey demeye"

"Az gözlü gibi görünürüm diye korkuyorum"

Bunlar sizin cümleleriniz. Tekrar tekrar yazdığınız. Alınmasına zerre evet katkınız olmadığı için laf etmeye hakkınız olmadığı, aç gözlünün zaten teki olduğunuz ve içten içe bunu bilip burda sahte sahte ağladığınız.

Noldu siz aç gözlü gibi gorunurum diye yazınca masum mu duruyor sanıyorsunuz? Gibi görünmek fazla kaçıyor bu ne numaralar? Ailecek aç gözlüsünüz demek ki. Bir de miy miy annem böyle dedi yok kendi yapıyor ama desteklemedi uhuuhuleriniz var.

Asıl siz şaka gibisiniz. Hem suçlu hem güçlü tiplerden.

Bozan ağzınızı lütfen de banlanmaniza seve seve katkı saglayayim. Zaten fazla uzamış diliniz, gidin kendi kendinize söylenin az ötede.

Durup dururken mi?

"Hakkım yok gibi düşünüyorum bir şey demeye"

"Az gözlü gibi görünürüm diye korkuyorum"

Bunlar sizin cümleleriniz. Tekrar tekrar yazdığınız. Alınmasına zerre evet katkınız olmadığı için laf etmeye hakkınız olmadığı, aç gözlünün zaten teki olduğunuz ve içten içe bunu bilip burda sahte sahte ağladığınız.

Noldu siz aç gözlü gibi gorunurum diye yazınca masum mu duruyor sanıyorsunuz? Gibi görünmek fazla kaçıyor bu ne numaralar? Ailecek aç gözlüsünüz demek ki. Bir de miy miy annem böyle dedi yok kendi yapıyor ama desteklemedi uhuuhuleriniz var.

Asıl siz şaka gibisiniz. Hem suçlu hem güçlü tiplerden.

Bozan ağzınızı lütfen de banlanmaniza seve seve katkı saglayayim. Zaten fazla uzamış diliniz, gidin kendi kendinize söylenin az ötede.
pardon da seni ilgilendiren ne? burada dertleşmek için açtığım konuda niye böyle birden parlıyorsun. çok şükür istediğim evde kiraya çıkarım alamasam bile. 17-18 yaşından beri kendi başıma yaşıyorum. istediğim evi tuttum istediğim gibi düzdüm. beni tanımadan böyle kesin karalar veremezsiniz. içinizi bana yansıtmayın lütfen. herhalde yaralı yerine denk geldim böyle parlıyorsun. senden çıkan ne böyle tepki gösterdin 🤣 istesem sevgilime hadi sat desem satmaz mı sanıyorsun? ağzımın içine bakıyor nersk etme. ama ben demiyorum demek istemiyorum. kimseye de kendimi masum göstermeye çalıştığım yok. kullanıcı adım bile ifrit. ne diyorsun? karşımda kaynana görümce sevgilim mi var masum göstermeye çalışayım kendimi. herhalde burada senin gibilerden izin alacağız konu açarken. dünya çok adaletsiz diye ağlayan da sensin alt tarafı 2+1 ev şaka gibi

İnşallah gönlünce olur. İnan senden daha kötü durumdaydım. Kiracım evi boşalttığında ilk gördüğümde şok oldum. Çünkü alırken oturmam diye çok alıcı gözle bakmamışım.
Kiracı çıkınca kendimi harabede gibi hissettim. O kadar sevmedim evi. Karanlık basık bir evdi. Açık renk boyalar, parkeler, birkaç değişiklik derken ev çok değişti. Bi komşum uğradı ve evin yeni haline çok şaşırdı.
Renklerle oynayarak ve eşya seçimini evine göre yaparak evini minik cennetin yapabilirsin.
Eşinle geçireceğin mutlu anılar da evinin enerjisini yükselyecektir.
çok teşekkür ederim. boyamayı kesin düşünüyorum artık zaten. diğerleri çok büyük masraflar. eğer tabii kiraya çıkalım vs demezse erkek arkadaşım. mutfak dolaplarına kaplama vs baktım. kitaplık gibi mutfak dolapları var. belki kahve köşesi yaptırırım.

Boş ev oldugundan kucuk ve kotu görünebiliyor.

Ben de 3+1 130 mt2 evden 2+1 55 mt2 eve cikmistim. Eski evimde yatak odam 28 mt2ydi, yeni evde salon 22 mt2.

Evi bosken gördüğümde inanilmaz hayalkirikligina ugradim. Kucucuk ev, yatak odasina buyuk boy yatagim sigmiyor falan.

Sonra o eve tasinip yerlesince bir alistim, bir sevdim. Her seyini kendim yerlestirdim, kendime gore duzenledim. Tamamen benim oldu.

Simdi 260 mt2 uc katli evde oturuyorum ama bazen hala o eski evimin sicakligini özlüyorum. Evi ev yapan verdiginiz emek ve icindeki anilar.

iyi de kendisi neden o zaman dubleks evde oturuyor perdesine fonuna koltuğunun rengine kadar düşünüyor ben düşününce mi şükürsüz oluyorum kendi çok şükür ediyor herhalde sürekli onun da gözü yükseklerde.
Siz yazmissiniz on yil borc odeyerek ev almis...anneniz nisanliyken dubleks aldirmadi yani....aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz...annenizin demek istedigi burdan bi baslayin zamanla buyur

Boş ev oldugundan kucuk ve kotu görünebiliyor.

Ben de 3+1 130 mt2 evden 2+1 55 mt2 eve cikmistim. Eski evimde yatak odam 28 mt2ydi, yeni evde salon 22 mt2.

Evi bosken gördüğümde inanilmaz hayalkirikligina ugradim. Kucucuk ev, yatak odasina buyuk boy yatagim sigmiyor falan.

Sonra o eve tasinip yerlesince bir alistim, bir sevdim. Her seyini kendim yerlestirdim, kendime gore duzenledim. Tamamen benim oldu.

Simdi 260 mt2 uc katli evde oturuyorum ama bazen hala o eski evimin sicakligini özlüyorum. Evi ev yapan verdiginiz emek ve icindeki anilar.
çok teşekkür ederim benimle aynı şeyleri yaşayan birini görmek burda mutlu ediyor. umarım ben de alışırım. daha düğüne var hiç alışamadım artıkları söylerim başka eve çıkalım diye. zaten ben de çok eşya almayı düşünmüyorum.

Siz yazmissiniz on yil borc odeyerek ev almis...anneniz nisanliyken dubleks aldirmadi yani....aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz...annenizin demek istedigi burdan bi baslayin zamanla buyur
ama öyle demiyor ki ben bana dubleks alsın demiyorum. şimdi oturduğu evi bile daha çok seviyorum diyorum sadece.

X