Benim babam oldu olası kalma işlerini hiç sevmez. Yaşıtlarımın çoğuna göre rahatım yani eve istersem gece dönebilirim ama öyle istediğim gibi kalamam. İzin istediğimde de 'onlar bize gelsin' tavrıyla karşılaşıyorum genelde
Bir arkadaşının oğlu uyuşturucudan hayatını kaybetmişti. Tam detayları da bilmiyorum ama ilk kez kullanmış sanırım, kalp krizinden vefat etmiş. Çocuk başka arkadaşında kaldığında yaşanmış bu olay. Yani babam erkek arkadaşım olmasına, alkol almama pek karışmaz ama bu kalma olaylarına karşı çok evhamlı. Oysa isteyen gündüz vakti de yapar yani. Pek anlaşamıyoruz bu konuda.
Artık reşit olduğum için ve daha fazla üzerime gelmemek adına bu kuralı esneteceğini söyledi. Seneye zaten üniversiteler açılırsa gitmiş olacağım. Aileme pek yalan söylemeyi sevmiyorum ama farklı şehirlerde çok müdahale edemeyeceğinin farkındadır o da. Yine de izin vermezse gitmezdim çünkü babam bir şeyi onaylamadığında ve dik başlılık yaptığımda her seferinde onun dediği çıkıyor.
Sizin sorunuzdan uzaklaştım ama çevrenin dediği hiç önemli olmasa da bir yerde ailenizin dediğini dinlemek zorunda kalıyorsunuz. Üniversiteyi aile evinde okuyorsanız, maddi olarak bağımlıysanız kurallarına uymak zorunda kalıyorsunuz ister istemez.