Ev arkadaşım yüzünden delireceğim

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.893
3.015
selam herkese,

Canım o kadar sıkkın ki nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Ben bi süre önce yurt dışına taşındım, dört kişiyle aynı evi paylaşıyorum. Ama oda arkadaşımla anlaşamıyorum kafayı yicem artık. İlk geldiğimden ber yıldızımız mı tutmadı nedir anlamıyorum kedi köpek gibiyiz. İlk tanıştığımızda garip soruları vardı, görünüşümüde bişeye takılıp oran niye öyle buran niye böyle niye bu kadar beyazsın yok en son ne zaman güneşlendin, yok bıyığın çıkmış, makyaj yapıyodum işte doğal güzellik çok önemli. Sürekli soru soruyordu sürekli ama gülünce niye öyle güldğn ağladın niye ağladın neyse biz bi ara yine gerildik tartışır gibi olduk sonra barıştık. Sürekli ben alttan almaya çalışıyorum.
Neyse bugünkü kavga sebebimize geliyorum. Ev işlerini böldük ve iş bölümü yaptık, yemek sırası-bulaşık ve mutfak temizliği, haftalık banyo temizliği, yerlerin süpürülmesi vs.
Neyse dün yemekten sonra mutfak temizliği ben ve diğer arkadaşımdaydı. Arkadaşıma dedim ki ben bulaşıkları yıkayacağım sen de yerleri siler misin? O da tamam dedi. Sonra duş falan aldım uyudum. Neyse sabah da uyandım, kahvaltı yapmadım bi çay içtim, bu oda arkadaşım beni aradı yardıma ihtiyacım var diye yanına gittim. Neyse akşam yemek yerken, diğer arkadaşlardan biri mutfağı temizlerken rafların da tozunu alın deyince benimki bana döndü, işte dün mutfağı kim sildi dedi ben de ben bulaşık yıkadım yer silmedim dedim başladı mutfak çok pisti şöyle böyle ben de dedim ki tamam da ben yapmadım. Sonra konu bi anda uzadı nasıl oldu hatırlamıyorum bile ama her şeyi zaten çok uzatıyor ve tavrı o kadar kaba ve yüksekten ki. Sanki benim üstümmüş gibi konuşuyor. Neyse dedim ki temizleyen arkadaş burada değil niye direkt bana söylüyosun, işte benim ilk pis bırakışım değilmiş ben de arkadaşı çağırdım sildim yerleri nasıl pisti anlamadım çamaşır suyu bile koydum dedi. İşte bize nasıl temizlik yapmamız gerektiğini anlatıyor ama o kadar üstten bi tavırla. Kız da alttan aldı allah var ama bu hala sinirli sinirli konuşuyor ben de patladım birbirimize girdik. Neyse kendi dilinde bişeyler dedi çekti gitti.benim tepem daha da attı işte bu kim oluyo yeter artık bunun tavırları bilmem ne falan söyleniyorum geri geldi bu üstüme falan yürüdü kızlar tuttu dedim ki bırakın beni mi dövecek sanki… neyse bana nasıl küfür ediyor. Ben de kapa çeneni deyince ben ona kapa çeneni diyemezmişim. Ama o bana küfür ediyor.
Neyse bağıra bağıra ve üstüme yürüyerek(kızlar da aramızda o anda) AŞAĞI GEL DE KONUŞALIM dedi. Beni korkutmaya çalışıyor aklı sıra üstüme yürüyerek.Ben de gittim, konuştuk falan ama anlaşması imkansız bir insan. Yani istediğine istediğini söylemek ve yapmak istiyor ama karşılığında cevap duymak istemiyor. Aynı zamanda sürekli mesela bir şey yapınca arkandan kolluyor, kim ne yapıyor kim ne yapmıyor sürekli bi açık arama peşinde ama bunu adaletli olsun diye yapıyormuş. Ve insanların yüzüne hatalarını vurmayı sevmiyormuş, ayrıca diyor ki sabah pis olduğunu görmedin mi? Dedim yok bi çay içtim yerlere dikkat etmedim, sen aradın çıktım zaten. E diyorum madem hastalık derecesinde rahatsız oldun bütün gün söylemedin mutfak pisti diye, akşam herkesin önünde demen daha mı hoştu kavga etmek daha mı hoş, madem rahatsızdın gelip düzgün bi şekilde söyleseydin ben sana bir şey mi diyecektim diyorum, ben insanlara söylemeyi sevmem diyor. E akşam her şeyi söyledi işte ve her zaman söylüyor zaten. Nasıl çelişki anlamadım. İşte konuşma şeklinden çok rahatsızım, sen bizim patronumuz değilsin yeter artık, bana tavsiye vermene, bana bişeyi nasıl yapacağımı anlatmana ihtiyacım yok ben zaten 5 sene 5 kızla aynı evde yaşadım falan dedim ama boş yani.
İnanın bi kaç ayda öyle yoruldum ki mental anlamda ilk geldiğim günler bunun yüzünden ağlıyordum her gün her dk ne dicek diye bekliyorum. nasıl başa çıkıcam bilmiyorum başka eve çıkma gibi bi durumum söz konusu bile değil. Mutfak alışverişlerimiz beraber, akşam yemekleri falan acaba onları ayırıp kendime özel alan mı yaratsam çok karışık kafam çok üzgünüm

Ayy nerenin manyağı bu kız? Odanı değiştirme imkanın hiç var mı? Talep etsen falan bir oynama olabilir mi?
Ne derece iğrenç olduğunu tahmin ediyorum, ben ev arkadaşlarımla bildiğin ,gerçek anlamda mahkemelik oldum. Şikayetci oldum,kamu davası açıldı,sonra onlar saçma ataklarda bulundu falan. Yaşadığım şehirden tiksindim.
Yasanan yerde huzur kaçınca insanın tüm moral motivasyonu etkileniyor.
Ama neyse ki , onlar senin ailen değil:) yani odan değiştiği gibi , ya da kötü ihtimalle dönem bittigi gibi yine yabancı olacaklar. Çok da değer vermene gerek yok.
Mis gibi yabancı ülkede bir basinasin, kaç yıldır hayal ettiğin,emek verdiğin şeyi yaşıyorsun. Karakteri oturmamış insanların canını sikmasina izin vermemeye gayret et. Varsa arkadaşın bazen onlarda yatıya kal, yan şehri falan gez...Az muhatap olmaya calis.
Yerel halktan kimseyi tanımıyorsan, dışarda gezecek arkadaşın yoksa couchsurfing kullan , hangout var onda 'su an musaitim,hadi beni gezdirin' demek, aç bakalım bir gündüz,belki yeni yeni insanlarla tanışırsin (trde çok yabancı öğrenciyle tanıştım mesela ben). Arasıra akşamları falan onlarla gezersin, daha az muhatap olursun evdekilerle..
Onun disinda böyle zorunlu paylaşılan alanlarda bence en büyük hata ortak yemek/alışveriş falan,beraber takılmak.
Kendine yetecek kadar yemek yap, geç bir köşede ye, bulaşigini da yıka:) Benim mahkemelik olduğum kızlarla da boyle, alışveriş yemek vs ortakti. İlla bir b.kluk cikiyor çok içiçe olunca. Şimdilerde ortak ev kullanan arkadaşlarım var , zeytinleri bile herkeisn kendi rafında. Ziyarete gittiğimde dikkatimi çekiyor,yemeği yiyoruz, bulaşık odamızda birikiyor, yıkamaya hazır olunca gidip yikiyrouz,mutfakta gereksiz daginiklik olmuyor:) ve neredeyse kimse birbirine dokunmadan yaşayıp gidiyorlar...
odanız apart şeklinde değil KYK odası şeklindeyse biraz zor ama,bence ayrı takılmak en güzeli.

Sizin konunuzu okumuştum, sizinkiyle aynı memleketten desem ahsjskd
Odamı değiştirmem de mümkün değil gibi herkes oda arkadaşından memnun. Ayrıca bir diğer sıkıntı şu, evdeki diğer arkadaşım bu kızın üslubundan, konuşmasından, hareketlerinden rahatsız olduğunu her fırsatta dile getirirken bu akşam kız, çocuk gibi hepimizi azarlarken sustu. Yerleri sildiği halde… neresi pisti diye bile sormadı. Gece yemek yediğimi bildiği için, belki mutfağa giren birileri pis bırakmıştır dedi ben de dedim ki saçmalama ben yemek yedim ama yeri nasıl kirletebilirim. Ayrıca konuşma sırasında oda arkadaşım bana diyor ki ben kimin nasıl temizlik yaptığını bilmiyorum. Ya gerçekten temizlik queen mi bu anlamadım ama tavrı o konuşması o büyüklenmesi, diklenmesi allahımmmmmmm…..
Mutfak paylaşımı şöyle, tek mutfak var o yüzden beraber yapmaya karar vermiştik ve aslında akşam yemeklerindeki sohbetimiz çok güzel oluyordu. Parasal bi sıkıntımız yoktu. Hem böyle daha çok para biriktiririz gezmek için dedik ama zehir ediyor bana yurt dışını…gerçekten yıllardır bunun hayalini kurdum ama inanamıyorum ya. Mesela schedule yapıyoruz ya takip ediyor kim banyoyu temizledi, arkadaşa diyor ki sen kaçıyor musun yoksa vs ben 50 sene baksam fark etmem kim kaçıyor kim ne yaptı. Ve en başta sürekli bulaşık yıkadığım halde bana diyo ki hayır sen sürekli bulaşık çıkarıyosun. Gerçekten inanamıyorum ya. Şaka gibi koca bir şaka.
Sürekli tetikteyim ne dicek diye. Bişey söyleyeceği zaman aha ne yaptım diye bekliyorum. Konuşma esnasında şey dedim, senin yaptığıma bizim orada açık aramak derler bundan sonra aynısını sana yapcam. Sen yokken odayı tek başıma temizledim madem öyle adalet peşindesin bundan sonraki sıra senin. Tabi tabi diyor.
Mutfak konusuna tekrar dönersek, parayı bölüştüğümüz için daha az gidiyordu. Şimdi acaba tek alışveriş yapınca daha mı masraflı olur diyorum bi de evde geçirdiğimiz zaman aynı, mutfak paylaşımı nasıl olacak aynı anda nasıl yemek yapacağız. Aynı anda yemek istemiyorum ama diğer türlü çok geçe kalırım. Bir de her halükarda temizliğe ortak olcam. Kendime nasıl özel alan yaratıcam akıl sağlığımı nasıl korucam bilmiyorum

Oralarin gopnik'leri meşhur,seninki de gopnik heralde biraz
Kendini soyutla ya, daha az muhatap olmaya çalış. Madem liste yaptınız,temizlikte sana verilen görevi yap, onun dışında odadakilere azıcık mesafe koy. Yoksa daha çook kavgalar olur.
Bir de sosyal çevreni oda dışına taşımaya çalış:) onlari arkadaştan ziyade yurdun verdiği listeye göre aynı odaya denk düşmüş insanlar olarak görürsen daha az kişisel algılar,daha az sinir olursun olaylara.
Ben sevmedigim ortamlarda sinirlenirken o insnalari kendimin secmediğini, is bağıyla bir arada olan bambaşka insanlar olduğumuzu hatırlatıyorum kendime. Biraz etkili oluyor, tavsiye ederim.
Bir de kavgadan kaçın , olaylar hiç tahmin etmeyecegin noktaya gelebilir. Yaban ellerde mahkemelik olma benim gibi

Eğer aynı saatlerde evde olmasak mutfak kullanımı harika olacaktı gerçekten bu kaba üslupla nasıl başa çıkıcam bilmiyorum üstüme yürüdü ya şaka gibi el kol sallayıp küfür etti… umarım biraz biraz soyutlarım kendimi. Keşke diyorum tartışma başlamadan üslubunu sevmedim diyip gitseydim çok üzgünüm

Yalniz bu kadar psikolojik saldiri ve son olarak fiziksel tehdit karşisinda bu kadar sabirli oldugunuz için tebrik ederim. Kavgaci biri değilim ama ben iyi bir paralardım onu.

Bazi insanlarla anlaşmak mumkun olmuyor cunku amaci sorun cikartmak oluyor zaten. Anlaşmaya gönlü olmayinca da olmuyor yani. Yapabileceginiz en iyi şey kendinizi ayirmak belki evde daha az vakit gecirmek, ortak alanlarda onunla daha az bulunmak.

Aslinda bunu diger kizlarla organize şekilde yapsaniz birbirinizle iletişime vs devam edin ama onu yalnizlaştirin. Hesap sordugunda vs çokta sallamayin kendisini, dişlayin yani

Siz de her an onun tepesinde olun. Resmen mobbing uyguluyor. Siz de onu elestirin tatminsiz olun. Temizligine bakın kusuru olursa pat yüzüne soyleyin. Bu boyle olmaz gibi. Ancak oyle belki dizgunler kendini.
Ben de ona öyle söyledim bundan sonra her dk peşindeyim yaptığın her işten sonra dedim ki gerçekten yapacağım.

Evet ama içten içe çok kırıldım ve üzüldüm işler bu noktaya geldiği için ve diğer arkadaştan biri olaya duygusal bakıyosun sen onun üslubuyla İlgileniyosun o temizlikle dedi. Peki anlıyorum ama bişeyi söylemek için hakaret edelim canımızın istediği gibi konuşalım. Mesela o esnada üslubundan rahatsız olan diğer kız, ben de rahatsızım dese evet sildim problem neydi dese belki daha güçlü olacağız. Bu türlü direkt bana yıkıldı mesele kişiselleşti.
Şimdi tek düşündüğüm kendime özel alanı nasıl yaratabilirim…

Biriniz bulaşık biriniz yerleri silme görevi almış. Yerleri silene denmemiş rafları silmek yani. Siz neden bende değildi o görev diye sıyrılıyorsunuz ki? Sizin üstünüze gelmese sadece diğer kıza yüklense sorun etmeyecek gibisiniz. O şekilde benim görevim değildi demek yerine baştan çizginizi çekip görev dağılımını bu şekilde yaptık denilebilir. Karşı taraf laftan anlamıyorsa da açıklamaya gerek yok zaten yok bendeydi değildi. Kendi temizlesin çok huyluysa.

Yok rafları daha önce silme durumumuz yoktu o eklendi. Olay direkt bana söylendi ben de ben yerleri silmedim ki, bulaşığı yıkadım duşa girdim, yerleri bilmiyorum dememe rağmen görmedin mi bakmadın mı sabah da kontrol etmedin mi dedi ama ben gerçekten pis görmedim yerleri. Kız da çamaşır suyuyla sildiğini söyledi zaten. Ocağı pis bırakmış onun için de özür diledi. Benlik hiçbir şey yoktu ama benim üstüme geldi. Ve sonrasında şey diyo ben herkese mesaj vermek istedim e diyorum benim üstümden?
Ki olay şöyle, gelip sabahtan söylese tartışarak yada kaba bi üslupla söylemese gerçekten problem yok. Ben bir daha da silerdim. Ama öyle kaba üstten emir verici tavrı var ki. Ben ona sinirleniyorum. Ve üstüne şey diyor insanların yüzüne vurmak istemiyorum, ama her fırsatı kolluyor çok yorucu uğraşmak. Tablo yaparken bile insanalrı takip ediyor kim nereyi en son temizledi kim ne yaptı kim ne dedi. Gerçekten yorucu ya inanılmaz

Ben yapmadim demek git yapana söv demektir. Yerlerin temiz olduğunu dusunuyorsaniz, yapan arkadas gelmeden onu savunabilirdiniz.
Cirkef olan taraf size yüklendiğinde destek bekliyorsunuz ya, o yüzden...
Ben yapmadım demedim ben yerleri silmedim, bulaşık tarafı bendeydi dedim.
Ben onu savundum da asıl o beni suçladı, ben yerleri sildim ama belki birileri gece yemek yiyip kirletmiştir diye,(gece atıştırmalık almaya girmiştim)
Ben de yapma allah aşkına ben nasıl kirletebilirim yerleri dedim. Ki sürekli tavrından konuşmasından hareketlerinden ne kadar rahatsız olduğunu bana özelde söylemesine rağmen yüzüne sen bizimle nasıl konuşuyorsun demedi. Ben ona şaşırdım

Yani çok şey yazılır ama aslında yapılması gereken tek bir şey. Amiyane tabirle söyleyeceğim; köpek çekeceksiniz. Sadece bu tavır onu susuturur. O size bir eleştiri getirdiği an on tane peşpeşe cümle ile onu yerin. Eleştirmeyi çok seviyorsa eleştirilmekten de bir o kadar korkuyordur. O sizi değil siz onu tek ayakta bekletin. Dili bu, sizin yönteminiz ona ulaşmıyordur. Ve neden size küfredene laf etmiyorsunuz anlamadım. Siz ona bir şey demeden o size küfretmişse aslında o da kendine edilmesini istiyordur.Yapınıza göre değilse de akıl sağlığınız için başka yol göremiyorum. Yapamam demeseniz asıl yolu taşınmak aslında. Allah kolaylık versin

Aynı dili konuşmadığımız için de iletişim zorlaşıyor. O bana küfür ettiğinde ben sadece kes sesini demiştim onu küfürle aynı tutuyor ve diyor ki bana kes sesini diyemezsin dedim ki sen bana küfür ediyorsun? Üstüme yürüyorsun? Şimdilik gerçekten iyi bir çözüme ihtiyacım var yoksa 1 sene geçmek bilmeyecek…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…