• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

Biz şuan daha yeni ev aldık, maaşımızın neredeyse 4/3 'ü ile kredi ödeyip 4 yıla bitircez krediyi. Ama o 4 yıl bildiğin sefalet çekicem :KK70: Bana kalsa ev falan almam yer içer gezer tozarım. Akıl verenler oluyor, krediniz bitince başka ev alın ya da yatırım yapın falan diye hiç niyetim yok. Genç yaşımda borç öde öde nereye kadar. Yalnız şu açıdan iyi en azından kiraya verceğim parayla evimi almış oldum.
sizin kiraniz cok cok pahaliydi heralde? 4 yilda odenip bitebilen bir aylik kredi cok yuksektir diye tahmin ediyorum..., kiraniza esitse :KK57:

Yaa ev sahibi olanlar ev değiştirmiyor mu buradaki yazılanlardan o aklıma takıldı:KK48: Babamlarla yasarken hiç kirada oturmadık ama 5 senede bir tasınırdık aynı evde kalmazdık :KK48:

11 sene 60 m2 evde oturduk 22 senedir de kendi evimizde oturuyoruz. Sanırım burdan çıkmayız. Babamda elinde olan bir şeyi satmama hastalığı var da :KK48::KK48:

Mecburen yaşamaya çalışıyoruz. Gidelim desek he deyince yer değiştirmek çok mümkün değil. Mevcut işimi bırakıp başka bir şehre gözümü kapatıp gidemem. Çünkü işsizlik her yerde büyük bir sorun. Gidilecek yerde hastane ve uzman doktorların olması gerekli , çünkü düzenli takip gerektiren sağlık sorunları mevcut.

İki ucu pis değnek :KK43:

Çok zor valla ben 2 kere gittim güya gezecektim yıldım eksik kalsın dedim

Biz şuan daha yeni ev aldık, maaşımızın neredeyse 4/3 'ü ile kredi ödeyip 4 yıla bitircez krediyi. Ama o 4 yıl bildiğin sefalet çekicem :KK70: Bana kalsa ev falan almam yer içer gezer tozarım. Akıl verenler oluyor, krediniz bitince başka ev alın ya da yatırım yapın falan diye hiç niyetim yok. Genç yaşımda borç öde öde nereye kadar. Yalnız şu açıdan iyi en azından kiraya verceğim parayla evimi almış oldum.
bende sizdenim bizde ayda 4bin ödüyoruz 35 ay sonra bitecek inş:-)

Çok zor valla ben 2 kere gittim güya gezecektim yıldım eksik kalsın dedim

İstanbul da çalışıyor ve ömür tüketiyoruz çoğumuz. İstanbul da oturanlardan yüzde kaçı gerçekten şehri gezerek ağız tadıyla yaşayabiliyor bilmiyorum.

Dışarı çıkarak harcanacak tutarla mutfak alış verişi yapıp evde oturuyoruz çoğumuz.

sizin kiraniz cok cok pahaliydi heralde? 4 yilda odenip bitebilen bir aylik kredi cok yuksektir diye tahmin ediyorum..., kiraniza esitse :KK57:

Yok canım öyle değil, yani hiç ev almayıp yıllarca kirada oturmaktan bahsediyorum. 4 yılda kredi bitircek kadar fazla kira da oturulur mu, ona da gücüm yetmez :D:D

Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)

Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.

Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)

Ben 21 esim 24 yasinda. Bizim oturabilecegimiz cevrelerde kiralar 700den basliyo biz ev almayi tercih ettik bunun icin sark hizmetimiz var orada kiraya veririz ben calismasam da para gelir dedik. Krediyi ev bi nevi kendi odeyecek :)) bir diger neden ise esim borca girerek parayi bi yere baglamazsam para biriktiremem dedi 10 yillik cektik 1 senesi bitti bile. Dugun altinlari da car cur olmadi pesinata verdim ama sart mi dersen asla sart degil tabi ki

Ben 21 esim 24 yasinda. Bizim oturabilecegimiz cevrelerde kiralar 700den basliyo biz ev almayi tercih ettik bunun icin sark hizmetimiz var orada kiraya veririz ben calismasam da para gelir dedik. Krediyi ev bi nevi kendi odeyecek :)) bir diger neden ise esim borca girerek parayi bi yere baglamazsam para biriktiremem dedi 10 yillik cektik 1 senesi bitti bile. Dugun altinlari da car cur olmadi pesinata verdim ama sart mi dersen asla sart degil tabi ki

Şark bu konuda büyük avantaj biz Batman'dayız evimiz Ankara'da ve kirada kredi aylık 1500 lira 700ü kira zaten, biz de Batman'da kiradayız ama yemek yol masrafı yok aman aman alışveriş yapıp kendini kaybedecek gezecek mekan yok

Şark bu konuda büyük avantaj biz Batman'dayız evimiz Ankara'da ve kirada kredi aylık 1500 lira 700ü kira zaten, biz de Batman'da kiradayız ama yemek yol masrafı yok aman aman alışveriş yapıp kendini kaybedecek gezecek mekan yok

Bizde sark icin dusunduk sark tercihlerimizi kiralarin ucuz oldugu illere yaptik van mesela 300 200 tokiler ben ev. 600 700 den kiraya vericem cok zorlamicak bizi 2.sarki yapip donmeyi dusunuyoruz o yuzden en az 7 8 sene gurbette kalcaz gibi bizde ankaradayiz su an dondugumuzde ev kredisi de bitmis olacak

bende de var o takıntı,kiracı olmak zor olduğu için sanırım,sanki ev almak çok kolayda,düşününce işin içinden çıkamıyorsun..

Bizde sark icin dusunduk sark tercihlerimizi kiralarin ucuz oldugu illere yaptik van mesela 300 200 tokiler ben ev. 600 700 den kiraya vericem cok zorlamicak bizi 2.sarki yapip donmeyi dusunuyoruz o yuzden en az 7 8 sene gurbette kalcaz gibi bizde ankaradayiz su an dondugumuzde ev kredisi de bitmis olacak

canım hiç büyük konuşma şimdiden güya bizde 2.şarkı yapıp dönüyoduk ama zor geldi batman 4 sene 8 sene burda kalsal 35 yaşında dönmüş oluyoduk imkanlar sınırlı Büyükşehire alışmışsın falan zor oluyo, git bak yasa öyle karar ver batıdan bakmakla bir olmuyo inan

Kredi ile ev aldım aldığımda lirada oturduğum ev 750 tl idi kredi ödemem 450 ilk yıl aradaki fark ile eve eşya da aldım

Benimki mantıklı oldu 450 ile kira ev bulamam buralarda evi kiraya versem getirisi fazla

Ama maaşın yarısından fazlasını 10 yıl bağlamak baba çok akıllıca gelmiyor zira 10 yılın sonunda ev eskiyor daha iyi evler yapılıyor oraya mı gitsem demeye başlıyorsun

Bir de yeni gelişen bir bölge işse ancak oturmuş bir hal alıyor bu sefer de satıp kar edeyim diyorsun

Bana kalırsa kiracılık bir yerde sultanlık parana gücün yetiyor beğenmezsen gidiyorsun evi aldığın zaman kolay kolay satamıyorsun

canım hiç büyük konuşma şimdiden güya bizde 2.şarkı yapıp dönüyoduk ama zor geldi batman 4 sene 8 sene burda kalsal 35 yaşında dönmüş oluyoduk imkanlar sınırlı Büyükşehire alışmışsın falan zor oluyo, git bak yasa öyle karar ver batıdan bakmakla bir olmuyo inan

Dogru soyluyosun biz boyle plan yapiyoruz ama cok zulm bi yer gelirse zor olur sanirim ailem falan coluk cocuk olduktan sonra tekrar duzrn bozmak zor sık disini diyo 2. Sark icin ama bakalim zaman ne cikaracak karsimiza

Back
X