aldığımız ev de 220bindi. şu an 350bin falanşöyle ki atıyorum 50bin liranız var. ev 100 bin. iki kişi 50şer bin koyar ve alınır. aradan bir kaç ay geçer, ev olur 150 bin. ev satılır, ortaklar 75er bin alır. sonrasında 150binlik bi daireye yatırım yapılır 200 olduğunda satılır vs.
istanbulu bilmediğinizden pek mantıklı gelmez belki ama oturduğum semtte fiyatlar bir kaç ayda bu duruma geliyor. biz de böyle bir çözüm geliştirdik ve sonunda aldık evimizi.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ev almak şart mı?
- Konu Sahibi Evelynn
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Ekim 2008
- 2.210
- 748
- 163
Sizin mantığınıza göre özel sektörde çalışanlar hiçç bu işlere bulşamasın o zaman.
yani şöyle söyliyeyim eşiniz yada siz alıyorsunuzdur 4-5 bin maaş o zaman alınabilir tabi ki.ev taksitlerinin en az 1500 civarında olduğunu düşünürsek ve özel sektörde çalışanların çoğunu ortalama 1100 1200 maaş aldığını da düşünürsek??? nasıl bulaşsınlar? var mı daha mantıklı bir açıklamanız?
- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
şöyle ki atıyorum 50bin liranız var. ev 100 bin. iki kişi 50şer bin koyar ve alınır. aradan bir kaç ay geçer, ev olur 150 bin. ev satılır, ortaklar 75er bin alır. sonrasında 150binlik bi daireye yatırım yapılır 200 olduğunda satılır vs.
istanbulu bilmediğinizden pek mantıklı gelmez belki ama oturduğum semtte fiyatlar bir kaç ayda bu duruma geliyor. biz de böyle bir çözüm geliştirdik ve sonunda aldık evimizi.
heee öyle ortak ben nasıl anladım söyliyim de gül mesela kaynınla kv ile falan ortak alıp birlikte yaşamak
İnsanın kendi evi gibisi var mı? İstediğiniz tadilatı yaparsınız, sıkılır eşya değiştirirsiniz. Aybaşında sizin olmayacak ev için devamlı kira yatırma derdiniz olmaz. Olur olmadık zaman evimi boşalt diyen olmaz. Ev toplamak, taşınmak derdiniz olmaz... Bence kredi sıkıntısına girmeye değer.
ALLAH korusun. kira daha iyiheee öyle ortak ben nasıl anladım söyliyim de gül mesela kaynınla kv ile falan ortak alıp birlikte yaşamak
- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
yani şöyle söyliyeyim eşiniz yada siz alıyorsunuzdur 4-5 bin maaş o zaman alınabilir tabi ki.ev taksitlerinin en az 1500 civarında olduğunu düşünürsek ve özel sektörde çalışanların çoğunu ortalama 1100 1200 maaş aldığını da düşünürsek??? nasıl bulaşsınlar? var mı daha mantıklı bir açıklamanız?
Yok.Siz en mantıklısını biz özel sektör çalışanları adına düşünmüşsünüz zaten teşekkür ederiz
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Maalesef şu an Uşak'ta o fiyata ancak kulübe oluyor. Biz de oralıyız ev alalım dedik 250-300 bin arasıymış evler Sanırsın Boğaz'da yalı
evet şu anda öyleymiş ama bi 6 yıl kadar önce kemal öz mahallesinde 3+1 sıfır ve çok güzel daireler 100 bin civarıydı. görümcemin üst katı 90 bine satıldıgında o 700 tl kira ödüyordu.
- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
adam 1300 TL maas aliyor mesela, eside calisiyor, o da 1000 tl alyor diyelim, ikisi toplam 1750 lira kredi oduyorlar. Kadina yada adama bisey olsa, ne olacak allah bilir. Ev kredisi dedigin sey, maaslardan birinin yarisi olacak, o kadar. o zaman ev alinir, baya mantikli.
Yanlış bilmiyorsum ölenin kredi borcu düşüyor. Yine de yanlış bilgilendirmek istemem.
- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
evet şu anda öyleymiş ama bi 6 yıl kadar önce kemal öz mahallesinde 3+1 sıfır ve çok güzel daireler 100 bin civarıydı. görümcemin üst katı 90 bine satıldıgında o 700 tl kira ödüyordu.
Maalesef ki son yıllarda uçtu fiyatlar.Gerçi bu inşaat sektörü şişirildiği için böyle oldu. Türkiye'nin her yerinde öyle maalesef. Oturduğum ilçede bile 150binden aşağı adam gibi ev yok İşin ilginci insanlar peynir ekmek gibi alıyorlar
- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
Tamamen tercih meselesi.Bazısı için ev almak kira ödememek önceliktir.Bazısı için farketmez.Evet sorum bu.
Düşünüyorum düşünüyorum bu ev alma takıntısının sebebini anlamıyorum.
Bana neden ev almak şart anlatabilir misiniz?
Mesela ilerde çocuklarıma bırakabilmek için,
Ya da hastalık olur bir maraz olur elimizin altında yatırım olması için,
Ya da kira sıkıntısı cekmemek için gibi gibi.(Bana göre en gecerli sebep bu. Çünkü kiraya verdiğin para havaya gidiyor)
Şimdi ben düşünüyorum.
Annemden babamdan ev yok bana da eşime de. Ha olsa iyi olurdu ona sözüm yok. 100bin paran vardır ustune biraz kredi çekersin ev alırsın ona da tamam.
Ama ev almak adına elindeki 40-50 bin parayı peşinat verip, 10 sene maaşının yarısını bankalara ödemek, ay sonunu zor getirmek neden bunu anlayamıyorum.
Yıllarca kredi ödeyebilmek adına tatile çıkamayan, üzerine 2 parca kıyafet alırken 10 kere dusunen çok insan var etrafımda.
Şimdi evimi alayım ilerde rahat ederim diye 20li yaşlarımı, en guzel çağlarımı maddi sıkıntıyla geçirmek ne derece doğru.
Çocuğum rahat etsin mantıgı da bana saçma geliyor belki çocuğum olmadıgındandır. O da calısır kendi parasıyla alır ben neden hayatımı zora sokayım diyorum. Evet bencillik olabilir ama bilmiyorum işte.
Para biriktirmekse amaç altın alayım ne bileyim bankaya atayım baska yolları vardır mutlaka.
Ev alacağım diye hayatından kısmak neden? Para biriktirmek için borca girmek şart demeyin lutfen.
Bana bunu hah şimdi anladım diyebileceğim şekilde açıklayabilirseniz sevinirim çünkü ailem ev alın diye baskı yapıyor bense o borcun altına girmek için mantıklı bir sebep arıyorum.
Not: Kredi ödese de geçim sıkıntısı cekmeyecek olanların ev alması normaldir, sözüm onlara değil:)
- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
- 598
Maalesef ki son yıllarda uçtu fiyatlar.Gerçi bu inşaat sektörü şişirildiği için böyle oldu. Türkiye'nin her yerinde öyle maalesef. Oturduğum ilçede bile 150binden aşağı adam gibi ev yok İşin ilginci insanlar peynir ekmek gibi alıyorlar
evet tüm türkiyede oldu bu, ama dediğiniz gibi boşta ev de yok, 1+1 evlerin 1 milyon tl ye satıldığı sitelerde bile bikaç ay içinde evler tükeniyor, millette para var huzur var
- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
evet tüm türkiyede oldu bu, ama dediğiniz gibi boşta ev de yok, 1+1 evlerin 1 milyon tl ye satıldığı sitelerde bile bikaç ay içinde evler tükeniyor, millette para var huzur var
İnsanlar bu paraları nasıl kazanıyor merak içerisindeyim ama konu sahibinin konusunu da dağıtmak istemiyorum
- 16 Haziran 2011
- 14.950
- 63.048
- 798
İstanbul da can güvenliğinden endişe etmeden girilip çıkılabilecek , şehrin çok dışına çıkmayan , toplu taşımaya ve hastanelere yakın bölgelerde 40 yıllık binalardaki evler dahi 350 bin tl den başlıyor. En azından ilanlar ve emlakçı vitrinlerine bakınca gördüğüm bu.
Ev aldık 6 ayda veya 1 yılda değeri x tutara çıktı diyen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Ancak satmadığım bir evin değer artışını nasıl ölçümleyebileceğimi anlayamıyorum. Satmak istediğimde 300 bin tl ya alınan evi 350 bin e veya 400 bin e he deyince satmak mümkün olur mu ?
Kredi çekeyim desem aile gelirini de dahil etsem bu defa kalan tutar hangisine yetecek gıda , sağlık , ulaşım , faturalar ? Bugün çalışıyorsak yarın hala aynı yerde çalışmaya devam edecek miyiz günümüz şartlarında belirsiz.
Hadi diyelim ki iyimser oldum deprem yönetmeliğinden önce yapılmış 30 lu yaşlardaki bir binanın bodrum veya bahçe katı 250 - 300 bin e başımı bir eve soktum. Kiracılık zor haklısınız , ay başı çabuk geliyor. Ancak artık evim var çok şükür de diyemiyoruz. Malum kentsel ve rantsal dönüşüm var İstanbul da son gaz devam eden. Genelde kimse üstüne para verip evini kendisi yaptırmak istemiyor. Müteahhit gelsin evi o yenilesin , gelene razıyım diyor. Bu durumda da müteahhit 40 metrekare , 50 metrekare ,60 metrekare lik mini evler yapmaya kalkışıyor. Bu konutta bir ailenin yaşaması mümkün değil deyince de aaaa olur mu satınca çok kar eder gider başka yerden ev alırsın deniliyor. İyi hoş da yenileme yapılan yerlerdeki evler 1+0 ve 1+1 , elindeki evi sattın. Peki nereye gidecek nerede ev alacaksın ?
Bir bilen var ise lütfen bana da anlatsın.
Ev aldık 6 ayda veya 1 yılda değeri x tutara çıktı diyen tüm arkadaşları tebrik ediyorum. Ancak satmadığım bir evin değer artışını nasıl ölçümleyebileceğimi anlayamıyorum. Satmak istediğimde 300 bin tl ya alınan evi 350 bin e veya 400 bin e he deyince satmak mümkün olur mu ?
Kredi çekeyim desem aile gelirini de dahil etsem bu defa kalan tutar hangisine yetecek gıda , sağlık , ulaşım , faturalar ? Bugün çalışıyorsak yarın hala aynı yerde çalışmaya devam edecek miyiz günümüz şartlarında belirsiz.
Hadi diyelim ki iyimser oldum deprem yönetmeliğinden önce yapılmış 30 lu yaşlardaki bir binanın bodrum veya bahçe katı 250 - 300 bin e başımı bir eve soktum. Kiracılık zor haklısınız , ay başı çabuk geliyor. Ancak artık evim var çok şükür de diyemiyoruz. Malum kentsel ve rantsal dönüşüm var İstanbul da son gaz devam eden. Genelde kimse üstüne para verip evini kendisi yaptırmak istemiyor. Müteahhit gelsin evi o yenilesin , gelene razıyım diyor. Bu durumda da müteahhit 40 metrekare , 50 metrekare ,60 metrekare lik mini evler yapmaya kalkışıyor. Bu konutta bir ailenin yaşaması mümkün değil deyince de aaaa olur mu satınca çok kar eder gider başka yerden ev alırsın deniliyor. İyi hoş da yenileme yapılan yerlerdeki evler 1+0 ve 1+1 , elindeki evi sattın. Peki nereye gidecek nerede ev alacaksın ?
Bir bilen var ise lütfen bana da anlatsın.
- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
- 26 Mart 2013
- 1.315
- 1.453
- 108
he :) olabilir, ben onu demek istememistim ama, isten kovulursa, yada hastalanirsa, yada kadin hamile kalirsa calisamazsa filan demek istedim:)Yanlış bilmiyorsum ölenin kredi borcu düşüyor. Yine de yanlış bilgilendirmek istemem.
- 13 Aralık 2013
- 689
- 442
- 133
Biz şuan daha yeni ev aldık, maaşımızın neredeyse 4/3 'ü ile kredi ödeyip 4 yıla bitircez krediyi. Ama o 4 yıl bildiğin sefalet çekicem Bana kalsa ev falan almam yer içer gezer tozarım. Akıl verenler oluyor, krediniz bitince başka ev alın ya da yatırım yapın falan diye hiç niyetim yok. Genç yaşımda borç öde öde nereye kadar. Yalnız şu açıdan iyi en azından kiraya verceğim parayla evimi almış oldum.
- 26 Mart 2013
- 1.315
- 1.453
- 108
valla bir tanidigim var. Adam zengin ama gayrimenkul zengini. ay sonu toplar milyarlari, oturur evinde. ekonomiye hic bi katkisi yok. sirf tuketici . Gayrimenkul zenginlerine sinir oluyorum. yan gel yat osman, 4 donum bostan…
keske, kisilerin, ne biliyim, 2 den fazla ev sahibi olmasina izin verilmese. herkes parasini ekonomiye katki saglayacak bir sekilde yatirim yapmak zorunda kalsa. o zaman ev kiralari da belki boyle olmaz
keske, kisilerin, ne biliyim, 2 den fazla ev sahibi olmasina izin verilmese. herkes parasini ekonomiye katki saglayacak bir sekilde yatirim yapmak zorunda kalsa. o zaman ev kiralari da belki boyle olmaz
- 16 Haziran 2011
- 14.950
- 63.048
- 798
İstanbulda nasıl yaşıyorsunuz hayret yaa şu fiyatlara bak, trafiği kalabalığı zaten ayrı dert
Mecburen yaşamaya çalışıyoruz. Gidelim desek he deyince yer değiştirmek çok mümkün değil. Mevcut işimi bırakıp başka bir şehre gözümü kapatıp gidemem. Çünkü işsizlik her yerde büyük bir sorun. Gidilecek yerde hastane ve uzman doktorların olması gerekli , çünkü düzenli takip gerektiren sağlık sorunları mevcut.
İki ucu pis değnek