• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak şart mı?

kıra ödeyecegın parayla git ev al onu öde ne olacak dıye sormussun ya kıra odeyınce elınde ne var hıc bırsey ama ev ode evın olsun bıraz mantıklı dusun yanı ne gerek var deme.

Bir ev sahibi olarak söyleyeyim ev sahibi olmak kiracı olmaktan zor. Sağ olsun kiracıların geneli ''Amaaan ne de olsa benim evim değil.'' deyip evin ağzına tükürüyorlar. Son çıkan kiracının ardından o kadar masraf çıktı ki. Hiçbirini de bize söylemediler kırdıklarını döktüklerini. Evin her yerini delmişler, mutfak dolapları rutubetten kabarmış, kapıyı kırmışlar, evi su basmış parkeler mahvolmuş...
Ama biz çok yumuşak yüzlüyüz o yüzden oluyor. Kiracılara kibar olmaya gelmiyor, illa cazgır olucan adam yerine konmak için. Yani ev sahiplerinin cazgır olmasının nedeni bu, diğer türlü kiracı sizi yolmaya çalışıyor.

Özetle herkes kendi gerçeklerine göre totosuna güveniyosa girsin bu işe herkese iyi forumlar

ben zaten ekonomik sosyal ruhsal her yönden istanbulda yaşayabilen insanlara saygısı duyuyorum Survivor gibi ben 2 kere gittim ikisinde de vapura binerken o itis kakışta denize düşüyodum,ben tabi yeni gelin gibi kırıta kırıta yürüyorum ne bileyim can pazarı imiş meğer :KK48:

16 yildir istanbuldayim ben bile hala binemiyorum o vapurlara, bekliyorum herkes binince giriyorum :KK70:

Aynen katılıyorum. Ben de merak ederim hep. Hele bir de son yılların modası kira öder gibi ev sahibi olmak yalanı var ki anlamıyorum. Kiram 850. Kirada olduğum evi almaya kalksam ödeyeceğim kredi minimum 3 milyar. Nasıl kira öder gibi oluyor anlamıyorum.
aynen yalan. o bildigim kadariyla devletin dar gelirlier icin yaptigi toplu konutlarda oluyor ancak.

Şimdi kira olayında da insan yemesinden içmesinden kısıyor, yani kredi ödeme derdi oluyor tamam ama kira ödeme derdi de oluyor. Bu bağlamda evet, bence de "nereye kadar kira?" sorusu devreye giriyor. Büyük bir şehirde, güzel bir evde oturmak isterseniz kiralar ucuz değil. Maaşın belli bir kısmı yine ona gidiyor. İnsanlar ömür boyu kira ödemektense 10 yıl ev kredisi ödemeyi daha cazip görüyor. Ayrıca bunun yaşlılığı da var. Gençken her şey yapılır ama yaşlıyken daha zor, doğal olarak. İnsanlar belli bir yaştan sonra kira ödemek istemiyor. Ama ev almayınca da ölünmüyor tabi, bizim evimiz yok mesela, ben de öğrenciyim ama bizimkiler zamanında ev almış olsalardı kredi borcu şimdiye çoktan bitmiş olurdu ve her ay kira için verilen 500-600 lirayı bana yollarlardı, ben de yurt köşelerinde sürünmektense evde kalırdım ve öğrenciliğimi daha güzel yaşardım, mesela. Bu sadece bir örnek.

Birçok amacı var görüldüğü gibi; kendi evine sahip olma isteği, yaşlılıkta rahat etme isteği, çocuklarını rahat ettirme isteği vs.

Annen baban siz okuyun geleceğiniz iyi olsun diye dişinden tırnagından artırıp yapmış bunları peki kendileri dilediklerince yasayabilmişler mi işte benim derdim bu kısım. Bencilim sanırım.
tabi ki de her sene tatıle çıkarlar turlarla şehir içi şehir dışı zaten bize alınan evlerin kiralarını da alıyorlar ben talep etmedim zaten istemem de abimde istemez zaten abim ayrıca kendi evi var evlenince oturacağı ama diğer 2 ev kirada ha bunları alırken hepimiz destek olduk illa ki çok şaaaşalı yaşanmadı hani ama yaşandı yani eksik kalınmadı hiçbir şeyden zaten mersin gibi bi yerde olanaklar uygun ben şimdi istanbuldayım onlar bizi düşündüler meyvesini topluyorlar zaten şu var anne babalar fedakardır istisnalar illa ki vardır ama ben o yönden güzel yaşadım onlarla en azından koca eline bakma durumu yok o bir artı iyi ki var ailem her konuda destekler bizde onlara yaraşır davranıp hareket ediyoruz .

İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki :KK53:
Ömür boyu kira ödemek daha mı makul sizce? Yani 10 yıl ödeyip ev alabilecekken neden bir ömür boyu ev sahibine para ödeyip onu zengin etmek? Birde çık der,zam yaptım der ev sahibi,birşey eskise evde yada bir değişiklik gerekse ev sahibine minnet etmek var işin ucunda.
Bu gibi sebeplerle ben elinde peşinatı olan insanın ev almasını öneririm. Diyorsunuz ya 10 sene çok uzun ama ömür ondan kat kat uzun bunu hatırlayın. 50-60 yaşına gelince çık dese ev sahibiniz,şimdiki enerjiniz ve imkanınız olmazki ev taşımaya,bunuda bir düşünün derim.

güzel bir peşinat biriktirip maaşına uygun bir kredi ödeme planı ile ev almak mantıklı. herşeyden sıkarak kredi ödemek saçma gerçekten bir gün olur dara düşersin işten atılırsın kredi ödeyemedin ne olacak banka alır evi gider

adam 1300 TL maas aliyor mesela, eside calisiyor, o da 1000 tl alyor diyelim, ikisi toplam 1750 lira kredi oduyorlar. Kadina yada adama bisey olsa, ne olacak allah bilir. Ev kredisi dedigin sey, maaslardan birinin yarisi olacak, o kadar. o zaman ev alinir, baya mantikli.

tabi ki de her sene tatıle çıkarlar turlarla şehir içi şehir dışı zaten bize alınan evlerin kiralarını da alıyorlar ben talep etmedim zaten istemem de abimde istemez zaten abim ayrıca kendi evi var evlenince oturacağı ama diğer 2 ev kirada ha bunları alırken hepimiz destek olduk illa ki çok şaaaşalı yaşanmadı hani ama yaşandı yani eksik kalınmadı hiçbir şeyden zaten mersin gibi bi yerde olanaklar uygun ben şimdi istanbuldayım onlar bizi düşündüler meyvesini topluyorlar zaten şu var anne babalar fedakardır istisnalar illa ki vardır ama ben o yönden güzel yaşadım onlarla en azından koca eline bakma durumu yok o bir artı iyi ki var ailem her konuda destekler bizde onlara yaraşır davranıp hareket ediyoruz .

Demekki maddi yönden zaten iyiymiş sizinkiler yani ben bugun krediye girsem 10sene canımdan can gider bırak tatile gitmeyi.

İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki :KK53:

Daha çok gençsiniz bence. Tam gezme tozma yaşı. Annem de evlenmeden önce hep ev alın diyordu ama şimdi hazır dizlerinizde derman varken gezin yaşlanınca tutmuyo insanın orası burası diyor. Mutluluk sahip olduğun mal mülk değil, biriktirdiğin anılardır gibi bir söz vardı.

Ömür boyu kira ödemek daha mı makul sizce? Yani 10 yıl ödeyip ev alabilecekken neden bir ömür boyu ev sahibine para ödeyip onu zengin etmek? Birde çık der,zam yaptım der ev sahibi,birşey eskise evde yada bir değişiklik gerekse ev sahibine minnet etmek var işin ucunda.
Bu gibi sebeplerle ben elinde peşinatı olan insanın ev almasını öneririm. Diyorsunuz ya 10 sene çok uzun ama ömür ondan kat kat uzun bunu hatırlayın. 50-60 yaşına gelince çık dese ev sahibiniz,şimdiki enerjiniz ve imkanınız olmazki ev taşımaya,bunuda bir düşünün derim.

Zaten elinde peşinat olanın almasına sözüm yok onu belirtmiştim. Ama 30-40 bin varsa elinde ve gelirinin yarısından fazlası krediye gidiyorsa buda mantıklı değil.
50-60 yasına gelince kısmından sonrası için söylediklerinize ise bende katılıyorum.

Yine makul sebeplerle cevaplanabilecek bir soru. Daha dün arkadaşlarla (3 erkek) çok büyük tartışma yaşadık. Bu dönüm dönüm arsa da neyin nesi yahu? Evlatlarıma kalsın düşüncesi falan.
Millet emekli olunca birikmişini harcar yer içer gezer ülke ülke gezer bizimkiler hala 1 ev mi var ama 3 olsun 5 olsun arsa olsun vs. derdinde. Müthiş saçma geliyor bana.

Daha çok gençsiniz bence. Tam gezme tozma yaşı. Annem de evlenmeden önce hep ev alın diyordu ama şimdi hazır dizlerinizde derman varken gezin yaşlanınca tutmuyo insanın orası burası diyor. Mutluluk sahip olduğun mal mülk değil, biriktirdiğin anılardır gibi bir söz vardı.

Babam 60 yasında emekli ama hala gece 2de 3te gider calısır butun gun. Ev ustune ev almaya calısır otomatiğe baglamış. Amaç erkek kardeşim ilerde rahat etsin. Annem yazık yıllarca babamın kredi ödemesinden dolayı bu yasına kadar gezemedi tozamadı. Şimdi de bir seye hevesleniyor sonra vazgeciyor aman bu yastan sonra ne gerek var diyor.
Öyle olmak istemiyorum işte.

Demekki maddi yönden zaten iyiymiş sizinkiler yani ben bugun krediye girsem 10sene canımdan can gider bırak tatile gitmeyi.
belki de ama aksini de yapabilirdim o değil ya kendime sorumluluk yüklemeyi severim bu konularda çünkü yarının ne olacağı belli olmaz bazen 1 tl bulamıyor insan ölümlü dünya diye de harcayamam yani böyle düşünmedim ben elimden geleni yapayım da üstüme düşeni sonrası ne olursa olsun amaçsız yaşayamam , görüş bunlar herkesin düşüncesi farklıdır (=

Back
X