- 19 Şubat 2015
- 1.208
- 608
- 53
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
buarada evli değilsen çokda düşünme ileride kocandan ev isyersin
ben zaten ekonomik sosyal ruhsal her yönden istanbulda yaşayabilen insanlara saygısı duyuyorum Survivor gibi ben 2 kere gittim ikisinde de vapura binerken o itis kakışta denize düşüyodum,ben tabi yeni gelin gibi kırıta kırıta yürüyorum ne bileyim can pazarı imiş meğer
kıra ödeyecegın parayla git ev al onu öde ne olacak dıye sormussun ya kıra odeyınce elınde ne var hıc bırsey ama ev ode evın olsun bıraz mantıklı dusun yanı ne gerek var deme.
aynen yalan. o bildigim kadariyla devletin dar gelirlier icin yaptigi toplu konutlarda oluyor ancak.Aynen katılıyorum. Ben de merak ederim hep. Hele bir de son yılların modası kira öder gibi ev sahibi olmak yalanı var ki anlamıyorum. Kiram 850. Kirada olduğum evi almaya kalksam ödeyeceğim kredi minimum 3 milyar. Nasıl kira öder gibi oluyor anlamıyorum.
Ev isteriiiim diye olay çıkarsaydın ya kız. Yeni nesil Türk gelinleri öyle yapıyor hep.Evliyim
tabi ki de her sene tatıle çıkarlar turlarla şehir içi şehir dışı zaten bize alınan evlerin kiralarını da alıyorlar ben talep etmedim zaten istemem de abimde istemez zaten abim ayrıca kendi evi var evlenince oturacağı ama diğer 2 ev kirada ha bunları alırken hepimiz destek olduk illa ki çok şaaaşalı yaşanmadı hani ama yaşandı yani eksik kalınmadı hiçbir şeyden zaten mersin gibi bi yerde olanaklar uygun ben şimdi istanbuldayım onlar bizi düşündüler meyvesini topluyorlar zaten şu var anne babalar fedakardır istisnalar illa ki vardır ama ben o yönden güzel yaşadım onlarla en azından koca eline bakma durumu yok o bir artı iyi ki var ailem her konuda destekler bizde onlara yaraşır davranıp hareket ediyoruz .Annen baban siz okuyun geleceğiniz iyi olsun diye dişinden tırnagından artırıp yapmış bunları peki kendileri dilediklerince yasayabilmişler mi işte benim derdim bu kısım. Bencilim sanırım.
Ömür boyu kira ödemek daha mı makul sizce? Yani 10 yıl ödeyip ev alabilecekken neden bir ömür boyu ev sahibine para ödeyip onu zengin etmek? Birde çık der,zam yaptım der ev sahibi,birşey eskise evde yada bir değişiklik gerekse ev sahibine minnet etmek var işin ucunda.İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki
Ev isteriiiim diye olay çıkarsaydın ya kız. Yeni nesil Türk gelinleri öyle yapıyor hep.
tabi ki de her sene tatıle çıkarlar turlarla şehir içi şehir dışı zaten bize alınan evlerin kiralarını da alıyorlar ben talep etmedim zaten istemem de abimde istemez zaten abim ayrıca kendi evi var evlenince oturacağı ama diğer 2 ev kirada ha bunları alırken hepimiz destek olduk illa ki çok şaaaşalı yaşanmadı hani ama yaşandı yani eksik kalınmadı hiçbir şeyden zaten mersin gibi bi yerde olanaklar uygun ben şimdi istanbuldayım onlar bizi düşündüler meyvesini topluyorlar zaten şu var anne babalar fedakardır istisnalar illa ki vardır ama ben o yönden güzel yaşadım onlarla en azından koca eline bakma durumu yok o bir artı iyi ki var ailem her konuda destekler bizde onlara yaraşır davranıp hareket ediyoruz .
İşte konumun basında da yazdım bunu. En gecerli sebep bu bana göre de. Ama 10sene kredi ödemek kira ödemekten daha zor geliyor. 25 yasındayım 35 yasına kadar ıkına sıkına, yememden gezmemden keserek kredi ödemek, en eğlenmem gereken yaşlarımı borcla geçirmek mantıklı mı bilemiyorum. Gençliğim gidiyor sanki
Ömür boyu kira ödemek daha mı makul sizce? Yani 10 yıl ödeyip ev alabilecekken neden bir ömür boyu ev sahibine para ödeyip onu zengin etmek? Birde çık der,zam yaptım der ev sahibi,birşey eskise evde yada bir değişiklik gerekse ev sahibine minnet etmek var işin ucunda.
Bu gibi sebeplerle ben elinde peşinatı olan insanın ev almasını öneririm. Diyorsunuz ya 10 sene çok uzun ama ömür ondan kat kat uzun bunu hatırlayın. 50-60 yaşına gelince çık dese ev sahibiniz,şimdiki enerjiniz ve imkanınız olmazki ev taşımaya,bunuda bir düşünün derim.
Daha çok gençsiniz bence. Tam gezme tozma yaşı. Annem de evlenmeden önce hep ev alın diyordu ama şimdi hazır dizlerinizde derman varken gezin yaşlanınca tutmuyo insanın orası burası diyor. Mutluluk sahip olduğun mal mülk değil, biriktirdiğin anılardır gibi bir söz vardı.
belki de ama aksini de yapabilirdim o değil ya kendime sorumluluk yüklemeyi severim bu konularda çünkü yarının ne olacağı belli olmaz bazen 1 tl bulamıyor insan ölümlü dünya diye de harcayamam yani böyle düşünmedim ben elimden geleni yapayım da üstüme düşeni sonrası ne olursa olsun amaçsız yaşayamam , görüş bunlar herkesin düşüncesi farklıdır (=Demekki maddi yönden zaten iyiymiş sizinkiler yani ben bugun krediye girsem 10sene canımdan can gider bırak tatile gitmeyi.