- 19 Ağustos 2019
- 1.362
- 2.255
- 31
merhabalar herkese, yakın bir zamanda evleneceğiz. Nişanlımın babasının bir mülkiyeti vardı satılma durumu var birkaç gün içinde. Gelen parayla nişanlım hemen ev alalım diyor. Ailemizden düğünde takacakları altınları şimdiden alalım diyor. Benim de biraz param vardı onu da istiyor. Yani şuan bozdurmasak daha iyi diyorum sadece altını bozdururuz diye düşündüm. Bu sefer zorlaştırıyorsun para yetse ben istemem senden diye kızdı. Stres yapmış baya .Niye bu kadar acele ediyor. Yani babası belli bir miktar verecek yani faize yatırsak ya da altın alsak evlenince evi alsak daha iyi değil mi? bir yandan o da haklı bir anda ev fiyatları artabilir faiz düşmesiyle. Ya da paramız kadar alalım diyorum. sonuçta biz kiradayız birkaç yıl otururuz. alacağımız evi kiraya verip onun kirasını buraya veririz gibi düşünmüştük. Şimdi ama güzel bir ev alalım otururz oldu iş
Nikahınızı kıydırın. Nikahınızı kıydırmadan saçma bir işe girişmeyin. Ev almak ne kadar erken o kadar iyi. Aynı dönemde 5 yakınımla evlendim; biz düğünden üç ay önce evi aldık. Eşyasını alamadık paramı yetmemişti o dönem ama kredisini başlattık. Biz 2019 haziranda evlendik aralıkta pandemi patladı hala kimse ev alamadı o gruptan. Ne olur bilemesiniz; ama düğünde takacaklardı altınları istemekte saçma insanlar bir kez düğününüzü görecekler. Ailenizle konuşun önden nikahı kıyın. Parayı bileştirin, kredi çekin kalana. Faizdeki para mal kadar getirmiyor altında. Ama nikahınız olmadan evi almaya kredi çekmesine de onay vermeyin değil para vermek. O krediyi sizde ödüyorsunuz karşı taraf oğluşuna ev almış oluyor