Ev alma süreci

Çalışan bir kadına kayınaileden ev desteği beklemeyi yakıştıramıyorum ben kusura bakmayın ama.
Çalışmayan kadına da yakışmıyor, kimseye yakışmıyor.

İçlerinden gelip verirlerse teşekkür edip kabul edilir ama böyle ver ver ver diye darlanmaz insanlar.

Çalışmayan kadına da yakışmıyor, kimseye yakışmıyor.

İçlerinden gelip verirlerse teşekkür edip kabul edilir ama böyle ver ver ver diye darlanmaz insanlar.
Ay ne bileyim hadi hayatında okul,iş yüzü görmemiş,köyünden burnunu bile çıkaramamış,tüm hayatı evlendiğinde kocasıyla tanımaya başlayacak bir ev kızı olsa hadi bir derece diyecektim ama.

Anne çok rahat çocukları okusun kaygısı olmamış, bu arada böyle de bi arsaları var çok iyi bi konumda müteahhite verseler daire hakları da var :)
benim etrafımda da ne kadar arsası tarlası olan var hep ileride gelecek daireleri anlatıyorlar, sayelerinde öğreniyoruz biz de.
bazen düşünüyorum biz boşa çalışıyoruz böyle arsa al 20 sene bekle 20 sene çalışıp ev almaktan iyi :D

ama herkesin tercihi, parası kendine. tüm bunlar sizin için kıstas değil. kimi aile 1 evini verir (bence o da yanlış) kimi 10 evden 1 tane vermez, kimi de ben ev verdim almadınız kendiniz nasıl alıyorsanız alın diyebilir. hepsini gördüm :D

umuyorum bundan onra eşinizle düzgün yönetebilirsiniz para sürecini. size eşiniz arabasını satmış neden o evi kendi üstüne almamış diye sormuştum mesela cevap vermediniz. bu hikayede eşiniz pasif gibi geliyor bana, eş ailesi neyse ne, verir vermez kendileri bilir.

Konuda aileniz var, siz varsınız, kayın aileniz var, ama eşiniz yok. Eşinizin ev alma sürecine katkısı ne tam olarak? Evi siz beğeniyorsunuz, sizin takılarınız bozduruluyor, sizin aileniz yardım ediyor, kayın aileyle siz görüşüyorsunuz, tapuya siz gidiyorsunuz, krediyi borcu siz ödüyorsunuz. Anlamadım bu işi.
Bu arada haklısınız, eş ailesi yardım etmeliydi en baştan.

Söz verip durmamaları can sıkmış olmalı haklısınız.
Kendi aileniz elini taşın altına koyunca, eş ailesinden de aynı tutumu bekliyorsunuz ve yapmayınca alınmışsınız buna da hak veriyorum.
Yerinizde olsaydım destek için istekte bulunmazdım ama bu benim karakterimle alakalı kendi ailemde dahil hiç kimseden bir beklentiye girmem ama aile arasında bu konular elbette konuşulur konuşulduğu zaman eşimin ailesi bizde bu kadarına destek oluruz derse ne ala o zaman kabul ederdim.
vermezlerse de hiç yüz göz olmamayı isterdim.
evlenmeden önce maalesef erkek aileleri binbir çeşit vaadlerde bulunuyorlar gerçekleşmeyeceği halde.
eşimin babasının da durumu çok iyi düğünde dahil olmak üzere bilezik dışında hiçbir destekte bulunmadı. ağzımı bile açmadım yüz göz olmaya değmez çünkü.
Eviniz hayırlı olsun güzel günlerde oturun, canınızı sıkmayın.

benim etrafımda da ne kadar arsası tarlası olan var hep ileride gelecek daireleri anlatıyorlar, sayelerinde öğreniyoruz biz de.
bazen düşünüyorum biz boşa çalışıyoruz böyle arsa al 20 sene bekle 20 sene çalışıp ev almaktan iyi :D

ama herkesin tercihi, parası kendine. tüm bunlar sizin için kıstas değil. kimi aile 1 evini verir (bence o da yanlış) kimi 10 evden 1 tane vermez, kimi de ben ev verdim almadınız kendiniz nasıl alıyorsanız alın diyebilir. hepsini gördüm :D

umuyorum bundan onra eşinizle düzgün yönetebilirsiniz para sürecini. size eşiniz arabasını satmış neden o evi kendi üstüne almamış diye sormuştum mesela cevap vermediniz. bu hikayede eşiniz pasif gibi geliyor bana, eş ailesi neyse ne, verir vermez kendileri bilir.
Para yönetimde iyi değil, ailesi olduğu için de ileriyi düşünmemiş o dönem 24 yaşındaymış, ben bunu yanlış bulmuyorum ailemize destek olmamız doğal ama bugün onlar da bize 150 borç da olsa verebiliriz diye düşünüyorum.

Konuda aileniz var, siz varsınız, kayın aileniz var, ama eşiniz yok. Eşinizin ev alma sürecine katkısı ne tam olarak? Evi siz beğeniyorsunuz, sizin takılarınız bozduruluyor, sizin aileniz yardım ediyor, kayın aileyle siz görüşüyorsunuz, tapuya siz gidiyorsunuz, krediyi borcu siz ödüyorsunuz. Anlamadım bu işi.
Bu arada haklısınız, eş ailesi yardım etmeliydi en baştan.
Ev bakmaya geldi ama kredi istese de çekemez maaşından dolayı. İlgilendi ama maddi olarak destek veremiyor.

Ev bakmaya geldi ama kredi istese de çekemez maaşından dolayı. İlgilendi ama maddi olarak destek veremiyor.
Ne desem bilemedim.
İnşallah eşiniz daha iyi maaş alacağı bir işe geçer.
Maddi yönden kadının önde olduğu evlilikler bazı zorluklar yaşıyor.

Yaşı küçük, böyle bi durumu yok
Belki onun okulu vs vardır bilinmez direkt canları istememiş de olabilir. O sözü vermişler de aileniz de tuhaf. Abim ablam ben kuzenlerim evlendik arkadaşlarım evlendi hiç duymadım çocuklara ev alın alalım muhabbetini. Ki farklı farklı memleketler. Beklenti saçma. Baştan borç olmadan evlenirdi. Asgari mi alıyor kocan?

Back
X