Ev alma süreci

Önceden söz vermeselerdı isteyecek miydiniz mesela?
Ben esımın ailesinden hıc bırsey beklemem ve istemem de.
Bana garıp geliyor.
Eğer bır ihtiyaç olursa bunu esım isteyebilir ancak.
Ben nıye muhatab olayım?
Evlenirken de bana altınları esım yaptı ben hıc bu konuyu es ailesi ile gorusmedım.

Söz verilmeseydi asla konuyu açmazdım, okurken de çalıştım kimseye minnet duymam.
[/QUOTE]
Keşke onlarda düşünmeden konusmasalardı.
Hata yapmıslar.
Kımısı böyle ele güne karsı hava atmayı sever.
Gönüllü oldukları sürece insan çocuğuna yardım edebilir sakınca yok.
Ama vermek istemiyorlar sız kendi başınızın çaresine bakın.

Merhaba öncelikle,
Ben yeni evliyim. Çalışan bi kadınım. Eşim 30+ üstü, herhangi bir birikim yapmamış bu yaşına kadar, mavi yakalı olarak çalışmakta. Ama bu yaşına kadar da hep çalışmış, boş kalmış değil.

Bunun haricinde ev işlerine her zaman destek olur, bulaşık, çamaşır elinden ne gelirse yapar, bir gün küfür ettiğini görmedim, saygılıdır.

Aramızda bizden kaynaklı bir problem yok. Tanışma sürecimizde nişan alışverişi için annesiyle çıktık, eşimin annesi elinde bir miktar parayı tutup tüm alışverişi yönetti. Ben bu süreçte çok az şey aldım onların gönlü olsun diye çünkü zaten her şeyim var, makyaj malzemesi vs ihtiyacım yok dedim. Ama eşime çocuk gibi para vermesi beni çok düşündürdü.

Ailem bu süreçte tek istek olarak çocuklara ev alalım dedi, takı siz ne isterseniz onu yapın dediler, kendileri de eve destek olacaklarını söylediler. Bu zamana kadar kira görmedim. Onlar da hep borçsuz bir düğün hem de ev sözü verdiler.

Evlendik.. evlendikten bir süre sonra ben kira zammıyla beraber bu iş böyle olmayacak diyerek ev almayı önerdim, eşimle ev bakmaya başladık, elimizdeki takıları ve birikimlerimizi bir araya getirdik, bu süreçte kv yi aradım ve ev beğendiğimde attım ama onlar çok acele ettiğimi söylediler.

Ben de elimizde zaten az bi para varken onun da ziyan olmasını istemediğimi, ailemin de destek olmak istediğini belirttim. Ama hiçbir eve yanaşmadılar en sonunda ben böyle bir kaç ev kaçırca artık beğendiğim bir evi ailemi de yanıma alıp süreci başlattım. Tüm süreç bitti. Sadece 150K açığımız kaldı ailem bu paranın 3 katını bana verdi. Eşimin ailesi 150k için günlerce sorun yarattılar, bu arada krediyi ben ödemeyi taahhüt ettim. Kv bana 10 sene çocuk yapmazsın kendini çok sıkıştırdın dedi :) hiçbir cümlesinde biz de buradayız biz de yanınızdayız iması sezmedim. Ev konusu açıldığından beri beni aramayı da kesti.

Ev tapu sürecine girince kayınpeder tapuya gelmek istedi, kp benden tapu müdürlüğünün konumunu istedi, ben de süreçte yoktunuz sonucu niye merak ediyorsunuz diyerek neden gelmek istediğini sordum ve gelmesine gerek yok ben tapuya oradan da işe gideceğimi söyledim.

Sizce eşimin ailesine yaptığım haksızlık mı? Borçsuz evlendireceğiz dedikleri oğlunun eksi hesabını bana taktıkları altın kolye ve tektaşımla kapatttım.. Onları da en ucuzundan aldıkları için ederi az oldu.

* ev istemiyorum ben zaten her şeyi ayarladım süreçte kalan 150k açığım için destek istedim*
Siz sonuna kadar haklısınız. Genelde en başta büyük büyük sözler verilir ama iş uygulamaya gelince kimseyi bulamazsınız. Bende aynı şeyleri yaşadığım için siz çok iyi anlıyorum.S
izin aileniz de büyük destekte bulunmuş diğer tarafın yaptığı çok ayıp.
Sizde bundan sonra mesafenizi ona göre ayarlarsınız. Güle güle oturun.

Merhaba öncelikle,
Ben yeni evliyim. Çalışan bi kadınım. Eşim 30+ üstü, herhangi bir birikim yapmamış bu yaşına kadar, mavi yakalı olarak çalışmakta. Ama bu yaşına kadar da hep çalışmış, boş kalmış değil.

Bunun haricinde ev işlerine her zaman destek olur, bulaşık, çamaşır elinden ne gelirse yapar, bir gün küfür ettiğini görmedim, saygılıdır.

Aramızda bizden kaynaklı bir problem yok. Tanışma sürecimizde nişan alışverişi için annesiyle çıktık, eşimin annesi elinde bir miktar parayı tutup tüm alışverişi yönetti. Ben bu süreçte çok az şey aldım onların gönlü olsun diye çünkü zaten her şeyim var, makyaj malzemesi vs ihtiyacım yok dedim. Ama eşime çocuk gibi para vermesi beni çok düşündürdü.

Ailem bu süreçte tek istek olarak çocuklara ev alalım dedi, takı siz ne isterseniz onu yapın dediler, kendileri de eve destek olacaklarını söylediler. Bu zamana kadar kira görmedim. Onlar da hep borçsuz bir düğün hem de ev sözü verdiler.

Evlendik.. evlendikten bir süre sonra ben kira zammıyla beraber bu iş böyle olmayacak diyerek ev almayı önerdim, eşimle ev bakmaya başladık, elimizdeki takıları ve birikimlerimizi bir araya getirdik, bu süreçte kv yi aradım ve ev beğendiğimde attım ama onlar çok acele ettiğimi söylediler.

Ben de elimizde zaten az bi para varken onun da ziyan olmasını istemediğimi, ailemin de destek olmak istediğini belirttim. Ama hiçbir eve yanaşmadılar en sonunda ben böyle bir kaç ev kaçırca artık beğendiğim bir evi ailemi de yanıma alıp süreci başlattım. Tüm süreç bitti. Sadece 150K açığımız kaldı ailem bu paranın 3 katını bana verdi. Eşimin ailesi 150k için günlerce sorun yarattılar, bu arada krediyi ben ödemeyi taahhüt ettim. Kv bana 10 sene çocuk yapmazsın kendini çok sıkıştırdın dedi :) hiçbir cümlesinde biz de buradayız biz de yanınızdayız iması sezmedim. Ev konusu açıldığından beri beni aramayı da kesti.

Ev tapu sürecine girince kayınpeder tapuya gelmek istedi, kp benden tapu müdürlüğünün konumunu istedi, ben de süreçte yoktunuz sonucu niye merak ediyorsunuz diyerek neden gelmek istediğini sordum ve gelmesine gerek yok ben tapuya oradan da işe gideceğimi söyledim.

Sizce eşimin ailesine yaptığım haksızlık mı? Borçsuz evlendireceğiz dedikleri oğlunun eksi hesabını bana taktıkları altın kolye ve tektaşımla kapatttım.. Onları da en ucuzundan aldıkları için ederi az oldu.

* ev istemiyorum ben zaten her şeyi ayarladım süreçte kalan 150k açığım için destek istedim*
Verilen ev sözü için mi evlendiniz? Ev karşılığı mı imza attınız nikah defterine?

Sizce böyle düşünsem eşimle evlenir miydim, çok farklı kararlar alırdım. Ben eşimin bana olan saygı ve sevgisine gönül verdim ama geleceğimizi de düşünmek durumundayız.
Evet geleceğinizi düşünmek zorundasınız. Gelecek sizin düşünecek olan da sizsiniz. Vermek istemeyen insanlardan böyle zorla para istemek çok rahatsız edici ve küçük düşürücü bence. Ayıp da bir yerde.

Sizce böyle düşünsem eşimle evlenir miydim, çok farklı kararlar alırdım. Ben eşimin bana olan saygı ve sevgisine gönül verdim ama geleceğimizi de düşünmek durumundayız.
saygı sevgi bildiği kadar bütçe yönetmeyi de bilseymiş mesela keşke de 30-35 yaşındaki adamın "ailesinin" borçsuz evlendircem sözüne değil de (sanki 20 yaşında köyde aileyle birlik yaşayan delikanlı, askerden gelip yavuklusunu alacak) bireysel banka hesabındaki birikime bakıp plan yapsaymışsınız.

maalsef öyle hepsi birden olmuyor. --yani oluyordur da pek fazla yok öyle.

Eve sizin aileniz bu kadar katkı yapacağına keske evlenmeden size ev alsaydı, sadece sizin üstünüze olsaydı.Ailemin verdiği parayla ev alıcam kocamında hakkı olmus olacak sırf evlılık ıcınde dıye.
Ben bunu ıstemezdım, ustelık es aılesı sozlerı tutmamısken

Kimsenin sozune guvenerek yola cıkmayın bır daha he he deyıp gecırmısler sızı onları yaptıgı da hıcc hos degıl.

Bir çok arkadaşın aksine sizinle aynı düşünüyorum. Netice de ortada ev ve borçsuz düğün sözü var. Kaldı ki en başından biz karışamayız deselerdi beklentiye girmez kendi işinizi kendiniz hallederdiniz. Anladığım kadarıyla eşinizinde para yönetimi zayıf tüm yükü sırtlanmışsınız işiniz zor görünüyor kendiniz kullandıracak birisine benzemiyorsunuz ama dikkatli olun derim yine de

O da ev almamızı istiyor, zaten çalışıyor, onlar dan destek istediğim mebla için de kredi çektim zaten. Bu arada ailesinin maddi durumu kötü değil. 3 evleri var.
Ooo sizi bariz gecıstırmısler evet kımse ev almak zorunda degıl sıze herkes evını karı koca alır ama sıze soz vermısler madem oyle o lafın altına gırmeselerdı.Ben olsam gorusmeyı keserım kocam ne yaparsa yapsın

Bence verilen sözler ekstra bir durum söz konusu değil ise tutulmalı tabi ki ama zorla da olmaz malesef, ona göre de sınırlarınızı koruyabilirsiniz.
Mesela o zaman tamam demişlerdir ev için ama şuan gerçekten durumlar el vermiyordur, samimiyetle de bunu biliyorsanız, kimse para yaratacak değil tabi ki, ama benim ailem eğer ciddi miktarda yardımcı oluyorsa ve onlarda da olduğu halde bir kısmına olabildiğince söz verdikleri halde yardımcı olmuyorlarsa ben bozulurum.
Hadi herşeyi geçtim, tapuya niye karışıyorlar, hiç birşeye karışmıyorlarda.
Umarım eşiniz bu yapılanların kıymetini bilir.

O da ev almamızı istiyor, zaten çalışıyor, onlar dan destek istediğim mebla için de kredi çektim zaten. Bu arada ailesinin maddi durumu kötü değil. 3 evleri var.
3 evleri var ama haciz gelince oğullarının arabasını mı sattılar? Allah aşkına yazarken bir sayfa önce ne yazdığınızı unutmayın 😂

Yani durum ortada değil mi , senin ailenin parası var seni okutmuşlar şimdi senin de paran var.

Kayınailenin parası bariz yok, hangi zengin aile çocugunu mavi yakalı yapıyor...en kötü parasını verip özel ünvde okutuyorlar.

Paraları yok, sen de ev parası verirsiniz diyince tamam demek zorunda kalmışlar işte ne desinler , bizim paramız yok senin ailenin var mı desinler🙄🙄 Sürekli ev gösterdim ik mık dediler diyorsun, 3de aklı olan insan bunların parasi yok bahane arıyorlar der bırakır. Bunları yaparken eşinin ne denli ezilecegini büzulecegini hic düşunmedin mi??😑😑😑Evlerine haciz gelmis diyorsun, yok işte paraları bunun üstune bana düğün yapin bana ev alin demek gercekten çok abds. Insanların durumu belli, karşı tarafı bosuna sıkıntıta sokmuşsun bana kalırsa. Sonra da KP arayınca sen gelme diyip adamı kovalamışsin resmen. Para vermedi diye kpye yaptığın bu saygısızlığı kocan sindirecek mi sence, böyle gidersen bu evliliğin altına dibamit döşersin. Dedigim gibi kayinailen fakir, bunun için ibsanlari ezeceksen bu is yürumez söyleyeyim.
Keşke bahsettiğiniz gibi olsa onları hiç bu sürece dahil etmezdim, 3 evleri var, bahsettiğiniz Haciz ailedeki birinin evlerini hacizden kendilerine aldıkları süreci kapsıyor.

Keşke bahsettiğiniz gibi olsa onları hiç bu sürece dahil etmezdim, 3 evleri var, bahsettiğiniz Haciz ailedeki birinin evlerini hacizden kendilerine aldıkları süreci kapsıyor.

Bebişim valla silemeden alıntıladın. 3 evleri mi var🙄🙄o zaman neye ev almakla ugrastinız, evlerden birini getirip vereceklerdi. Söze guvenen kazığı yiyor, evlenmeden tapuyu getiren getirir getirmeyenle evlilik olmaz. Şark kurnazı varyemez bunlar. Iyi yapmışsin kpyi kovarak hak etmis. KV arayinca da açma. Iyi saglam kapıya yamamıslar ogullarinı, helali hos olsun...neyse pert olunca paralarina konarsın artik😬😬😬Senin yerinde olsam yeni tapuyu babama devrederdim dunyanin türlü türlu hali var.

Back
X