- 11 Aralık 2018
- 39.667
- 245.798
Gardropta kalabalığa hiç tahammül edemiyorum ben. Her sene iki kez elden geçirir giymediklerimi ihtiyacı olanlara verir eskiyenleri de toz bezi yaparımYa ben evim çok büyük olsa da eşya almam. Hiç sevmiyorum yığık ev. Hatta radikal bir karar verip gardrobumun yarısını boşalttım. Hala 36 beden elbiseler duruyorona girmem için yarımı aldırmam lazım
ergenlik donemleri de sorun olabilir diye dusunuyorum,
simdiden muhabbet o kiz bana asik, bu kis bana asik
Benim evi görseler çöp kutusu dicekler diye korkuyorumMinnacık yeni evim
Buraya koca koca evlere küçükmüş yazıyorlar ona çok şaşırıyorum. Şu an oturduğum ev 110 m2 3+1 ev gayet büyük bence. Yenisi 90 m2 2+1 o bile büyük benceyatak odasına iki kocaman gardrop sığıyor düşün
Benim bi odam ardiye. Bebek bezleri ve ıslak mendil doluVarak düşünemiyorum bile
Çok şükür etrafımda görüp göz kanaması yaşamadım henüz
Ama gercekten insanlar çok eşya alıyor
Benim boş bir odam var
İçinde balık oltaları profesyonel dikiş makinesi koşu bandı veeee en garibi de bot varonlar da eşimin eşyaları
O odaya girince tansiyonum düşüyor tutunarak dısarı çıkıyorum
Sen kg almazsın aslaGardropta kalabalığa hiç tahammül edemiyorum ben. Her sene iki kez elden geçirir giymediklerimi ihtiyacı olanlara verir eskiyenleri de toz bezi yaparımDün 4 mont 7 ayakkabı 1 çanta gönderdim. Daha normal kıyafetlere ellemedim ordan da çıkar bir ton şey.
Kümeste yaşıyorsun senBenim evi görseler çöp kutusu dicekler diye korkuyorum2 oda bi salon amerikan mutfal 60m2 falan işte yatak odası salon kullanıyorum küçuk odayı kurutmalik yaptım az eşya olunca mis gibi ev
Lisede aldığım kota girebiliyorum halaSen kg almazsın aslabenim gibi müsrifte değilsin. Aaa zara %2,5 indirim yapmış KOOOOŞŞŞ jxjsjd
Yine üzdün vicdansızLisede aldığım kota girebiliyorum halamodası geçti ama bi de artık düşük bel giyemiyorum. Hatıra olarak duruyor o. Bi de eheheheh hala girebiliyorum diyebilmek için.
Ben doğurmadım ama öyle bi fark var aramızdaYine üzdün vicdansızben lisede aldığım tişörte kolumu sokmaya çalıştım söküldü doğurunca orantısızlaştım Ama şimdi 10kg verdim. Of kg vermek çok zor sakın alma
Doğursanda sen camış gibi yemezsinBen doğurmadım ama öyle bi fark var aramızda
daha ucuza araba da sanayiden çıkmaz masraf üstüne masraf çıkarır.zaten 170 binlik araba bile en az 13 14 yaşındadır.bu ev fiyatları şişirildi hepimizin de feleği şaştı.2 küçük çocukla arabasız kalmak zorlayabilir. Satıp daha ucuz bir araba almanıza göre plan yapsanız daha iyi olur bence.
apartman yönetiminden izin almak gerekmez mi duvar yıkmak için.kolon falan var mı?olmasa bile izin vermeyebilirlertadilat kısa sürer dedimm. 1 ayda bitmez mi?
Benim de aklıma o geldi.kolon yıkılırsa apartman tümden tehlikeye girer.apartman yönetiminden izin almak gerekmez mi duvar yıkmak için.kolon falan var mı?olmasa bile izin vermeyebilirler
benim apartmanda bazı komşular balkonla mutfağı birleştirdiler duvar çok azdı camdı zaten çoğu kısmı buna rağmen izin almak zorunda kaldılar yönetimden.o kolonları kesenlere ne denir ki zaten zır cahiller ve kaç insanın kanları ellerindeBenim de aklıma o geldi.kolon yıkılırsa apartman tümden tehlikeye girer.
İzmir depreminde yıkılan bazı binaların zemin katları marketmis mesela. Alan genişletmek için kolonları yikmislar
Oturcağınız değil, kiraya vereceğiniz bi ev alın. Buda bi seçenek :) örneğin 1+1 ev alın. Daha az krediye girersiniz. Hemde yüksek kiraya gidiyorlar. O kiraylada kendi kiranızı ödeyin :) ama illaki uğraşamam diyorsanız o dediğiniz eve tadilat etmeden girerdim. Borcu bitene kadar çivi çakmazdım(çok elzem bi durum yoksa). Boşyere açılıp faiz yiyemem. Kredi bitincede evi tadilatlar yükseğe satar, gönlüme göre bi ev almaya çalışırdım. ( o sırada çocuklarınızda büyümüş olur hem)Merhaba,
6 yıldır kiradayız ve 2 çocugumuz olduğundan ancak kendimizi toparlamaya başladığımızdan ev almayı düşünüyoruz.
Kenarda araba hariç 150 bin birikimimiz var,arabayı satarsak 170 in de oradan gelir.
Kvalideme çok yakın ev bakıyoruz çocuklara baktığından dolayı.. her gün araba ile getir götür gerçekten çok zor olmaya başladı. o civarda evler eski binalar 400 bin yeni binalar-900 bin civarı.. biz de ortalama bir ev bulduk 600 bin ama içi boş,usta getirdik tadilat masrafı 70 bin civarı çıkardı.. evin içi boş sayılır herşeyi kırıp dökeceğiz. 3 odayı 2 odaya çevireceğiz.. 105 m2 ev,bu hali ile çok küçük..
10 yıllık evi alıp bu şekilde usta ile uğraşmak mantıklı olur mu? 800 e 0 evler var ama onlar kvalideme çok uzak.. arabayı satınca öyle uzaklardan ev alamayız..
Karasızlık çok var,ev fiyatları piyasalar çok durgun olduğu için düşer mi? 3 odayı 2 odaya çevirmek mantıklı mı?
fikir istiyorumm
Tesekkürler isteyen herkesin olsun insallah.Maşallahınız var
Canım şimdilik o ise yaramaz dedigin odaya gardrobu kurdurursun iki çocuk diger çocuk odasında yatarlar .Ilerde evini sevip kalmaya karar verirsen yatakodana özel köşeli yada yatakbaşucuna yapılan dolaplardan yaptırırsın.Eşyaya gore ev seçilmezki eve göre eşya seçilir.Odaları bozma bence.Mutfak dolabı yok demişsin o evde kimse yaşamamışmı 8 yıl boyuncaVakıfbank'tan 1.29 ile çekeceğim.
sıfır ev yok 1.500 civarı bu taraflarda.. benim alacağım 8 yıllık bir ev.. belki 5-6 sene sonra bunu satıp daha geniş bir yere geçerim.
yatak odasına sığamayacağım için odayı kırmak istedim ama odayı bozmayın diyorsunuz.. gardolapı bir odaya koyayım olmadı o küçük odaya.