Kesinlikle bozmayın, yeni yatak odası alsanız biraz daha iyi olabilir. Çünkü iki çocuk için iki oda çok mantıklıVakıfbank'tan 1.29 ile çekeceğim.
sıfır ev yok 1.500 civarı bu taraflarda.. benim alacağım 8 yıllık bir ev.. belki 5-6 sene sonra bunu satıp daha geniş bir yere geçerim.
yatak odasına sığamayacağım için odayı kırmak istedim ama odayı bozmayın diyorsunuz.. gardolapı bir odaya koyayım olmadı o küçük odaya.
Kasımdan sonra herşey değişti maalesef70 bin tadilat cok fazla ev icinize sinmemis tadilata bosa girisiyorsunuz. Kendinizi bi yoklayin. Ayrica mantiksiz ya 2 cocuk var odaya ihtiyac va4lr. Ayrica ben evimi sahibinden adli sitede gorup aldim. Bikac ay evlere baktim hep. Nerde evler ne kadar eder kac para eder hep ogreniyor insan bi sure sonra. Bazen duses denk geliyo. 8 ay once 290a ev aldim. Sitedeki ilan 360di. Baya bi bekledim fiyat dustu 300e. Meger evi satan cift bosancakmis kadin evi sattirdi kendine kuafor salonu acti. Sonrada kocayi bosadi. Ve korona cok yogundu ev fiyatlari da uygundu. Yasadigim il bursa bu arada. Neyse sadede geleyim demek istedigim az biraz sabirla gonlunuze gore bulursunuz.
Bende köşe koltuk, konsol ve masa sandalye aldım. Tv ünitesi tercih etmedim çünkü konsolun daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Tv ünitesi hibi kullanacağım.Aslına bakarsan bence türkiyede genelde kocaman kocaman eşyalar kullanıldığı için evler küçük geliyor insanlara. Hangi yeni evlinin evine gitsem kocaman battal boy yatakları var mesela. Gören de 2 metreye 150 kilo insanlar da yatağa sığamıyorlar sanacak. Futbol maçı yapılır o yataktaStandart boy alsa sığacak her şey odaya ve daha ferah olacak. Ya da koltuk takımları mesela, aşırı hantal dev koltuklar, 12 kişilik yemek masaları, konsollar bilmemneler. Benim evde 2 tane üçlü koltuk tek berjer var mesela. O bile fazla geliyor bir köşe alacam şimdi. Konsoldu vitrindi yok, bir tv ünitesi sadece, bir de 6 kişilik masa. Gerekince açıyoruz ya da ek masa getiriyoruz oluyor bitiyor. Ayda yılda bir kalabalık misafir gelecek diye hantal masayı niye sokayım salona?
İnsanlar kendilerini eşyaya adıyor bence. En büyüğü, en güzeli en pahalısı bende olsun deyip ömürlerini o eşyaları temizlemeye harcıyorlar.
Ama ev sahipleri birden çıkın diyebiliyor, eskiden olsa tamam ama özellikle bu dönemde350 kredi çekeceksiniz onu kac olarak odeyeceksiniz valla ben bu borç altına giremezdim herkes ev almak zorunda değil ki eldeki avuçtaki herşeyi sat bide ustune borçlan çok saçma geliyor bana
Evet bende bekledim fiyat dusunce bildirim geliyirdu. Sahibinden aldigimiz icin emlakciya komisyon da odemedik. Surekli takiple illa ki denk geliyor. Iki tane daha bulmustum uygun fiyatli. En 290a aldim hatta aile kavga etmis bi ara 160a satip bosancaklarmis komsudan duydum.Kasımdan sonra herşey değişti maalesef
Siz şanslıymışınız
Benim baktığım ilanlar hergün yükseldi kasımdan sonta
800 bine 2+1 0 evler var ama istedigimiz yerde degil.. 1200 civari yeni 3+1 ler .. bizde wc ebeveyn banyosu yapabilirz mantiki gercekten3 odayi neden 2 odaya ceviriyorsunuz? Odalar cok mu kucuk?
Aradaki duvarin kirilmasini bina kaldiracak mi, kirişler uygun mu?
Biz de ev alip tadilat yaptik.
Bizim antre cok genisti bir tarafini odaya cevirdik. Alaturka wc vardi onun kapisini kapattirip diger tarafa aldik ve ebeveyn banyo olarak yatak odasina dahil ettik.
Onun disinda baya kirip döktük her seyi yeniledik ve yaklasik 70bine mal oldu bize.
Ama tadilatla beraber bile piyasanin cok altinda odemis olduk. Yani 1+1 fiyatina cok merkezi bir yerde 3+1 almis olduk.
800bine 0 ev varken 600bine eski ev alip 70bin tadilat yapmam. Aradaki farkin tatmin edici olmasi lazim.
2 çocukla 3 odayı 2 odaya çevirmek mantıklı gelmedi bana. Küçük de olsa çocuklardan biri okula başladığında ayrı bir ortam gerekiyor çocuğa. Diğeri oyun oynarken diğeri ders çalışacak çünkü. Maaşlarınız ortalama bir değerde ise kredi miktarı yüksek çıkacağından ödemesi zor olur diye düşünüyorum. 70 bin verip tadilat ile uğraşacağınıza 700 bine daha yeni bir evde mümkün olamaz mı? Biz 2017 de ev aldık ödemesi 2500 olmasına rağmen zamlar sonucu zorlanmaya başladık.Merhaba,
6 yıldır kiradayız ve 2 çocugumuz olduğundan ancak kendimizi toparlamaya başladığımızdan ev almayı düşünüyoruz.
Kenarda araba hariç 150 bin birikimimiz var,arabayı satarsak 170 in de oradan gelir.
Kvalideme çok yakın ev bakıyoruz çocuklara baktığından dolayı.. her gün araba ile getir götür gerçekten çok zor olmaya başladı. o civarda evler eski binalar 400 bin yeni binalar-900 bin civarı.. biz de ortalama bir ev bulduk 600 bin ama içi boş,usta getirdik tadilat masrafı 70 bin civarı çıkardı.. evin içi boş sayılır herşeyi kırıp dökeceğiz. 3 odayı 2 odaya çevireceğiz.. 105 m2 ev,bu hali ile çok küçük..
10 yıllık evi alıp bu şekilde usta ile uğraşmak mantıklı olur mu? 800 e 0 evler var ama onlar kvalideme çok uzak.. arabayı satınca öyle uzaklardan ev alamayız..
Karasızlık çok var,ev fiyatları piyasalar çok durgun olduğu için düşer mi? 3 odayı 2 odaya çevirmek mantıklı mı?
fikir istiyorum3
Bizim aldigimiz evde plan buna cok uygundu. Wc kismi cok sacmaydi. Genis bir kapi yapmislar o kapidan girince sol banyo kapisi, karsisi alaturka wc kapisi sag da yatak odadi kapisiydi. Banyo kapisini kapattirip antreye dogru actik. Genis kapiyi da normal kapiya cevirince alaturka wc direkt yatak odasinin icinde kalmis oldu ve banyoya çevirdik. Yatak odasi kapisini da cikarip ust duvari kirdik. Ev zaten boyle tasarlanmış gibi oldu.800 bine 2+1 0 evler var ama istedigimiz yerde degil.. 1200 civari yeni 3+1 ler .. bizde wc ebeveyn banyosu yapabilirz mantiki gercekten
Ortalamada değil inan vasat diyelim onaBu konu ve yorumlar çok moralimi bozdu. Eskiden 600 binlik evler vaaav tarzdaydı. Şimdi ortalama deniyor. Ne olacak halimiz. Ne evim var ne arabam
290a ev mi?70 bin tadilat cok fazla ev icinize sinmemis tadilata bosa girisiyorsunuz. Kendinizi bi yoklayin. Ayrica mantiksiz ya 2 cocuk var odaya ihtiyac va4lr. Ayrica ben evimi sahibinden adli sitede gorup aldim. Bikac ay evlere baktim hep. Nerde evler ne kadar eder kac para eder hep ogreniyor insan bi sure sonra. Bazen duses denk geliyo. 8 ay once 290a ev aldim. Sitedeki ilan 360di. Baya bi bekledim fiyat dustu 300e. Meger evi satan cift bosancakmis kadin evi sattirdi kendine kuafor salonu acti. Sonrada kocayi bosadi. Ve korona cok yogundu ev fiyatlari da uygundu. Yasadigim il bursa bu arada. Neyse sadede geleyim demek istedigim az biraz sabirla gonlunuze gore bulursunuz.