Kesinlikle katılıyorum, piyasayı kokla; ucuza buldupun içinde oturabileceğin evi al, ileride istediğin gibi yaparsın.(Elin rahatladığında)Alin bence. Alinmayan ev pismanliktir. Eve o kadar masrafi yapmayin yalniz. Kisitlama yapmak gerekiyorsa ordan yapin. Odalari birlestirmek iki cocukla bilemedim. Önce alip icinde oturun bir kac sene. Ona göre karar verin bu tür seylere. Ben hep öyle yapiyorum 3 ev alip degistirmis biri olarak
kredi oranları da yüksek :SYa çıksa bile, evin expertiz değerinin %80’i kadar kredi veriyor bankalar maksimum. Fiyatlar çok şişik, eksper asla o değeri biçmiyor. Ciddi peşinat lazım krediyle ev almak için şu anda.
Maşallahınız varAlin bence. Alinmayan ev pismanliktir. Eve o kadar masrafi yapmayin yalniz. Kisitlama yapmak gerekiyorsa ordan yapin. Odalari birlestirmek iki cocukla bilemedim. Önce alip icinde oturun bir kac sene. Ona göre karar verin bu tür seylere. Ben hep öyle yapiyorum 3 ev alip degistirmis biri olarak
Evet öyle maalesefkredi oranları da yüksek :S
Ya çıksa bile, evin expertiz değerinin %80’i kadar kredi veriyor bankalar maksimum. Fiyatlar çok şişik, eksper asla o değeri biçmiyor. Ciddi peşinat lazım krediyle ev almak için şu anda.
Neden ayrı oda hissettiniz benim evin çocuk odası çok küçük ikinci de gelince oturma odasını çocuk odası yapmaya karar verdim hatta boşalttım odayı ranza yaptıracağım araları 5 yaş iki erkek siz böyle yazınca şimdi ikilemde kaldım neden böyle düşünüyorsunuz çocuk odasını da kiler yapmayı düşündümbenimkiler de erkek, 5 ve 8 yas,
bu sene ciddi sekilde ayri oda ihtiyacini hisseder olduk.
o yuzden ben hala ayri oda diyorum.
O kadar masraf yapacaksiniz bir de, sonra pisman olmayin.
Ev fiyatları daha da artacak gibi görünüyorMerhaba,
6 yıldır kiradayız ve 2 çocugumuz olduğundan ancak kendimizi toparlamaya başladığımızdan ev almayı düşünüyoruz.
Kenarda araba hariç 150 bin birikimimiz var,arabayı satarsak 170 in de oradan gelir.
Kvalideme çok yakın ev bakıyoruz çocuklara baktığından dolayı.. her gün araba ile getir götür gerçekten çok zor olmaya başladı. o civarda evler eski binalar 400 bin yeni binalar-900 bin civarı.. biz de ortalama bir ev bulduk 600 bin ama içi boş,usta getirdik tadilat masrafı 70 bin civarı çıkardı.. evin içi boş sayılır herşeyi kırıp dökeceğiz. 3 odayı 2 odaya çevireceğiz.. 105 m2 ev,bu hali ile çok küçük..
10 yıllık evi alıp bu şekilde usta ile uğraşmak mantıklı olur mu? 800 e 0 evler var ama onlar kvalideme çok uzak.. arabayı satınca öyle uzaklardan ev alamayız..
Karasızlık çok var,ev fiyatları piyasalar çok durgun olduğu için düşer mi? 3 odayı 2 odaya çevirmek mantıklı mı?
fikir istiyorumm
Vakıfbank'tan 1.29 ile çekeceğim.Ben olsam eski ev almam. İçine masraf yaptirsaniz da sonuçta belli bir yaşı yılı var.
Biraz bütçeyi zorlayıp kvye yakın sıfır ev alın derim.
Tabiki bu durumda iyi hesap kitap yapmak lazım. Eve giren toplam para, diğer masraflar,acil durum parası vs.
Bankadan çekeceğiniz toplam miktar, ödeyeceğiniz toplam faiz, aylik ödeme tutarı..
Bu arada hangi bankadan, kaç faiz oranı ile çekeceksiniz krediyi?
Daha ucuz arabamız var külüstür değilDaha ucuz araba külüstürdür
sürekli artıyor fiyatlar.. geçen yıl 500 bine çok diyorduk..bu sene 500 çok uygunmuş diyoruzEv fiyatları daha da artacak gibi görünüyor
Neden ayrı oda hissettiniz benim evin çocuk odası çok küçük ikinci de gelince oturma odasını çocuk odası yapmaya karar verdim hatta boşalttım odayı ranza yaptıracağım araları 5 yaş iki erkek siz böyle yazınca şimdi ikilemde kaldım neden böyle düşünüyorsunuz çocuk odasını da kiler yapmayı düşündüm
Çocukların ikisi de erkek. hani farklı olsa mecbur ayrı oda lazım.. 2 odaya çevirmez isem asla yatak odasına sığamıyorum.. yatak odası ve çocuk odası arasında kullanışsız küçücük bir oda orası onu yıkıp büyük mını yatak odasına bir kısmını da çocuk odasına aldırıyorum.. Mutfak dolabı yok evde.. mutafğı da balkonla birleştiricem.. kırma dökme işi çok..
tüm parkeler dğişecek,koridor mutfak ve banyo granit olacak.
duşakabin,lavabo ve tuvalet değişecek..
mutfak dolabı yapılacak ve badana yapılacak eve..
iki erkekte bende var küçüklükleri gibi olmuyor iki ayrı oda gerekiyor büyüdükçe.
Vakıfbank'tan 1.29 ile çekeceğim.
sıfır ev yok 1.500 civarı bu taraflarda.. benim alacağım 8 yıllık bir ev.. belki 5-6 sene sonra bunu satıp daha geniş bir yere geçerim.
yatak odasına sığamayacağım için odayı kırmak istedim ama odayı bozmayın diyorsunuz.. gardolapı bir odaya koyayım olmadı o küçük odaya.
Evim 135 m2 ve 2 oda boş duruyor105 m2 ev hiçte büyük değil.
Benim şuan oturduğum ev öyle 2+1 105 m2 ancak sığıyoruz.
Ama eski ev alıp içine tadilat yapmak daha mantıklı tabi.
Araba konusu da sizi biraz sıkıntıya sokabilir.
Ay bilemedim
Evini merak ediyorumDuvar yıkıp ördürmekte kullanacağınız parayı yatak odasına odaya uygun yeni ve kullanışlı bir dolap yaptırmaya harcarsınız. Hem masrafınız azalır daha ucuza gelir. Hatta yerinizde olsam her odaya bir dolap yaptırır çocuklara kendi özel alanlarını veririm. Sığmaz demeyin mucizeler yaratıyorlar dekorasyoncular ya da mimarlar.
Bu arada o bahsettiğiniz işlere 70 bin az bile. Ben iki gardrop bir ufak mutfak dolabı için 28 bin fiyat aldım.
sahibinden de link atayım:)Evini merak ediyorumev turu yap. Buraya yükle djjejdjd