Ev Alma Meselesi

Kesinlikle katılıyorum, piyasayı kokla; ucuza buldupun içinde oturabileceğin evi al, ileride istediğin gibi yaparsın.(Elin rahatladığında)
İstediğin özelliklerde ev bulmak zaten zor. Önceliğin ne (anneye yakın olmak ise, hiç kaçırma) Biz öyle bir evi kaçırdık, sonra gittik başka muhitten aldık, içinde hiç oturmadan kiraya verip anneme yakın bir eve kiraya çıktık :)
Bazı muhitlerde ev bulmak da zor satılık olsun kiralık olsun...

Maşallahınız var

Ya çıksa bile, evin expertiz değerinin %80’i kadar kredi veriyor bankalar maksimum. Fiyatlar çok şişik, eksper asla o değeri biçmiyor. Ciddi peşinat lazım krediyle ev almak için şu anda.

İşte oda bizde yok.
En azından yarısı olsa yine gözüm korkmaz.
Arabayı satsak belki olur da bebek geliyor arabayı da satamıyoruz.

İnan bilmiyorum bu ev fiyatları ne olacak.

benimkiler de erkek, 5 ve 8 yas,
bu sene ciddi sekilde ayri oda ihtiyacini hisseder olduk.
o yuzden ben hala ayri oda diyorum.
O kadar masraf yapacaksiniz bir de, sonra pisman olmayin.
Neden ayrı oda hissettiniz benim evin çocuk odası çok küçük ikinci de gelince oturma odasını çocuk odası yapmaya karar verdim hatta boşalttım odayı ranza yaptıracağım araları 5 yaş iki erkek siz böyle yazınca şimdi ikilemde kaldım neden böyle düşünüyorsunuz çocuk odasını da kiler yapmayı düşündüm

Ben olsam eski ev almam. İçine masraf yaptirsaniz da sonuçta belli bir yaşı yılı var.
Biraz bütçeyi zorlayıp kvye yakın sıfır ev alın derim.
Tabiki bu durumda iyi hesap kitap yapmak lazım. Eve giren toplam para, diğer masraflar,acil durum parası vs.
Bankadan çekeceğiniz toplam miktar, ödeyeceğiniz toplam faiz, aylik ödeme tutarı..

Bu arada hangi bankadan, kaç faiz oranı ile çekeceksiniz krediyi?

Ev fiyatları daha da artacak gibi görünüyor

Allah herkesin yardımcısı olsun gerçekten hayat şartları çok zorlaştı. Ben olsam o kadar masraf edeceğim evi almam alacaksam da odaları ayırmam çünkü iki çocuğunuz var ileride ayrı oda lazım olabilir cinsiyetleri farklı ise. Biraz daha araştırın derim. Ve araba çok lazım oluyor umarım satmanıza gerek kalmadan bir fırsat çıkar karşınıza

Vakıfbank'tan 1.29 ile çekeceğim.
sıfır ev yok 1.500 civarı bu taraflarda.. benim alacağım 8 yıllık bir ev.. belki 5-6 sene sonra bunu satıp daha geniş bir yere geçerim.
yatak odasına sığamayacağım için odayı kırmak istedim ama odayı bozmayın diyorsunuz.. gardolapı bir odaya koyayım olmadı o küçük odaya.

10 yıllık ev eski değil ama söylediğinize göre içinde hiç bir şey yok.Hem maddi hem manevi uğraşması zor bir süreç olur.

Ya sadece en zaruri olanlari yaptırıp sonrakileri yıllara yayın.Ya da başka bir ev bakın.Yine 5-10 yıllık olsun ama masraf istemesin mesela.

benim cocuklarim cok guzel anlasirlar, aralarinda 3 yas var.

simdilerde buyuk daha gec uyumak istiyor, hatta uykusu gelmiyor, ama kucuk yorulmus oluyor. Ozellikle okul olmadigi zamanlarda biz buyuge gec yatmasina veya odasinda aktivite yapmasina izin vermek istiyoruz, ama kardesinden oturu ya erken yatmak zorunda kaliyor, ya salonda calismak zorunda kaliyor.

buyugun ders calismasi gerekiyor ama kucuk buyugun dibinden ayrilmiyor, buyukte de zaten dikkat toplama sorunu var, bu sebeple de cok zor oluyor.

biz de henuz ayiramadik odalarini, ama bu sene yaza cozum dusunecegiz.

iki erkekte bende var küçüklükleri gibi olmuyor iki ayrı oda gerekiyor büyüdükçe.

Duvar yıkıp ördürmekte kullanacağınız parayı yatak odasına odaya uygun yeni ve kullanışlı bir dolap yaptırmaya harcarsınız. Hem masrafınız azalır daha ucuza gelir. Hatta yerinizde olsam her odaya bir dolap yaptırır çocuklara kendi özel alanlarını veririm. Sığmaz demeyin mucizeler yaratıyorlar dekorasyoncular ya da mimarlar.

Bu arada o bahsettiğiniz işlere 70 bin az bile. Ben iki gardrop bir ufak mutfak dolabı için 28 bin fiyat aldım.

Evim 135 m2 ve 2 oda boş duruyor bence yeter ya. Hem temizliği de kolay olur.

Evini merak ediyorum ev turu yap. Buraya yükle djjejdjd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…