- 3 Eylül 2013
- 422
- 198
-
- Konu Sahibi zeybeydelrey
Canım konunun tamamını okuyamadım henüz ne karara vardınız sonuç olarak. Ben de biraz kafanı dinleyip ondan sonra düşün derim. O ev olmazsa başkası olur. Bende aynı sorunları yaşıyorum. Kayınpederim ev verdi ama para karşılığı. Yani ev hem eşimin kardeşinin hem eşimin hakkı olduğu için biz eşimin kardeşine hakkımız geçeceği için bir miktar kredi çekip verdik. Düğünden önce ortak çektiğimiz kredi de var. Bir de eşimin okul zamanında aldığı öğrenim kredisi var. Anlıcan 3 ayrı yere borç ödüyoruz, annemin evinde oturuyoruz. Çok çok iyi anlıyorum seni. Tüm borç ödeyenlere Allah sabır versin
Ev konusunu erteleyerek iyi bir karar vermişsiniz . .Bir süre nefes almak sizinde hakkınız. .
Bence borçlarınız bitince eşinizden ya maaş kartınızı isteyin yada benim maaşımın haricinde bana her ay 500 lira ver diye şart koşun. .Ev için değilde evladınızın geleceği için bir yerden başlamak istediğinizi belirtin. . Esnaf diye eline geçtiği para belli olmayabilir ama sizin maaşınızdan aşağıda kalmıyordur sanırım. . Ev alışverişinizi yaparken liste hazırlayıp eşinizle beraber yapın. . canınızın istediğinide alın. . O kadar çalışıp paranı istediğin gibi yiyemiyorsan kendini kötü hissetmen çok doğal ve üzücü. . Dilerim bir an önce rahata kavuşursunuz
ya kzılar anlatacak o kadar çok şey varki bu konuda...ben eşimin doğum günün de bile babamdan borç aldım onla hediye aldım kendisine düşünün sonrada aldığım 30 lirayı bile taksitle ödedim babama babam zaten kabul etmedi bende küçük kardeşime verdim mahcup olmamak için aileme karşı da çok ezildim babam beni evlendirirken hiç eşimi okumamış yada esnaf diye küçümsemedi baba ben bu adamı seviyorum istiyorum dedim..babam onu başına tac etti kendi oğlu gibi gördü benim eşim ortaokul mezunu ben ikinci üniyi okuyorum müdürlük sınavına hazırlanıyorum ama aradaki farkı hiç hissettirmedik ona zaten ben insanları eğitim ve maddi seviyesiyle yargılayan bi insan olmadım hiç... ama şimdi eşimin bu davranışları üzüyor beni arada beni hafta da bir yada iki haftada bir yemeğe çıkarır o konularda allah var bişey demez ama harçlık konusunu nasıl aşarız bilmiyorum..ben ondan habersiz karttan bişey alamam ama o benim maaşımdan bikeresinde 300 çekip arabasına çelik cant taktırdı bende bunu ınternet hesabımdan gördüm hesabımdada para yoktu eksideydi yani düşünün of çok karışık anlattım biliyorum ama aklıma ne geldiyse yazıyorum rahatlamak adına
öyle bişey söyledim ama bu defada tepki verdi ben paralarımızı ayırmaya çalışıyomuşum evlilikte ayrı gayrı olmazmış öyle dedi. benim maaşım bütün herşeye yetecek onun gözüyle bende onun kazandığından hep harçlık almaya mecbur olcam bu gidişle ama söyledim ben günlük çocuk gibi harçlık istemiyorum her ay belli bi miktar maaşımdan almak istiyrum dedim daha 1,5 yıldır maaş kartımdan para çekmedim bekarken çekerdim bi güzel yerdim şimdi bu durumda olmak çok acı
ya kzılar anlatacak o kadar çok şey varki bu konuda...ben eşimin doğum günün de bile babamdan borç aldım onla hediye aldım kendisine düşünün sonrada aldığım 30 lirayı bile taksitle ödedim babama babam zaten kabul etmedi bende küçük kardeşime verdim mahcup olmamak için aileme karşı da çok ezildim babam beni evlendirirken hiç eşimi okumamış yada esnaf diye küçümsemedi baba ben bu adamı seviyorum istiyorum dedim..babam onu başına tac etti kendi oğlu gibi gördü benim eşim ortaokul mezunu ben ikinci üniyi okuyorum müdürlük sınavına hazırlanıyorum ama aradaki farkı hiç hissettirmedik ona zaten ben insanları eğitim ve maddi seviyesiyle yargılayan bi insan olmadım hiç... ama şimdi eşimin bu davranışları üzüyor beni arada beni hafta da bir yada iki haftada bir yemeğe çıkarır o konularda allah var bişey demez ama harçlık konusunu nasıl aşarız bilmiyorum..ben ondan habersiz karttan bişey alamam ama o benim maaşımdan bikeresinde 300 çekip arabasına çelik cant taktırdı bende bunu ınternet hesabımdan gördüm hesabımdada para yoktu eksideydi yani düşünün of çok karışık anlattım biliyorum ama aklıma ne geldiyse yazıyorum rahatlamak adına
yavrum ya...sen harçlık harçlık dedikçe benim içim acıyor.....harçlık için mi 2 üniversite bitirdin be kızım...ne olur kendine gel(
sakın eve girme cnm çok istiyosa eşin girsin hem sıkını çekicem hem laf yiyicem ne güzel maaş kartını vermeseydın keske ben 3 senelık evlıyım eşim maaşını bana getır ben ayarlım ödemelerı dedı olmaz ölürüm yine vermem dedım kartımı zaten borç bırlıke ödüyoruz ölürüm ıne vermem dedım sen ger maaşı sen elime say dedım şimdi öyleyız gıderımız bellı ama olsun vermem bende çok harcamam ama cok sıkıntıya gelemem bıraz eksık olsa eşimi yer bitiririm param yok cüzdanım boş dıye asla kendınden ödün verme derim benöyle bişey söyledim ama bu defada tepki verdi ben paralarımızı ayırmaya çalışıyomuşum evlilikte ayrı gayrı olmazmış öyle dedi. benim maaşım bütün herşeye yetecek onun gözüyle bende onun kazandığından hep harçlık almaya mecbur olcam bu gidişle ama söyledim ben günlük çocuk gibi harçlık istemiyorum her ay belli bi miktar maaşımdan almak istiyrum dedim daha 1,5 yıldır maaş kartımdan para çekmedim bekarken çekerdim bi güzel yerdim şimdi bu durumda olmak çok acı
eşim kısıtlamaz öyle mutfaktan sen kısıtlama kendısı kısıtlasın kendınden içmesın sigara mesela sen gercekten sabırlısınsakın eve girme cnm çok istiyosa eşin girsin hem sıkını çekicem hem laf yiyicem ne güzel maaş kartını vermeseydın keske ben 3 senelık evlıyım eşim maaşını bana getır ben ayarlım ödemelerı dedı olmaz ölürüm yine vermem dedım kartımı zaten borç bırlıke ödüyoruz ölürüm ıne vermem dedım sen ger maaşı sen elime say dedım şimdi öyleyız gıderımız bellı ama olsun vermem bende çok harcamam ama cok sıkıntıya gelemem bıraz eksık olsa eşimi yer bitiririm param yok cüzdanım boş dıye asla kendınden ödün verme derim ben
ben olsam coktan kapının önune koymustumya kzılar anlatacak o kadar çok şey varki bu konuda...ben eşimin doğum günün de bile babamdan borç aldım onla hediye aldım kendisine düşünün sonrada aldığım 30 lirayı bile taksitle ödedim babama babam zaten kabul etmedi bende küçük kardeşime verdim mahcup olmamak için aileme karşı da çok ezildim babam beni evlendirirken hiç eşimi okumamış yada esnaf diye küçümsemedi baba ben bu adamı seviyorum istiyorum dedim..babam onu başına tac etti kendi oğlu gibi gördü benim eşim ortaokul mezunu ben ikinci üniyi okuyorum müdürlük sınavına hazırlanıyorum ama aradaki farkı hiç hissettirmedik ona zaten ben insanları eğitim ve maddi seviyesiyle yargılayan bi insan olmadım hiç... ama şimdi eşimin bu davranışları üzüyor beni arada beni hafta da bir yada iki haftada bir yemeğe çıkarır o konularda allah var bişey demez ama harçlık konusunu nasıl aşarız bilmiyorum..ben ondan habersiz karttan bişey alamam ama o benim maaşımdan bikeresinde 300 çekip arabasına çelik cant taktırdı bende bunu ınternet hesabımdan gördüm hesabımdada para yoktu eksideydi yani düşünün of çok karışık anlattım biliyorum ama aklıma ne geldiyse yazıyorum rahatlamak adına