- 3 Eylül 2013
- 422
- 198
-
- Konu Sahibi zeybeydelrey
Çok yaşayın kızlar, aynen bende bunu anlayamadım?
Eşin ne kadar kazandığı belli değil, krediyi sen ödüyorsun, işyeri açmak için ablasından aldığı bileziği sen ödüyorsun, düğün eşyaları için borç almış altınlarını veriyorsun, cebine bi gün 10 lira verse çok harcıyorsun üstüne bir de eşyalarımı neden karıştırıyorsun diyor?
Muhtelif giderler karşılanmıyor, ne yapıyor yahu bu adam?
Borçlarını ödetmek için mi evlenmiş anlamadım gitti.
Kıymetini bilse bari..
Eşiniz sizin sabit bir maaşınız olmasına fazlasıyla güvenmiş
Her planın ucu sizin maaşa gelmiş
Bu kadar taviz vermeyin en azından bundan sonra
Neden mutfagınızın alışverişini kendiniz yapmıyorsunuz
Ben olsam ben benzin ve mutfagı kendi maaşımla halledicem sen kira yada kredi öde derim
Bakalım ozaman ev almak isticek mi kendine o kadar güvenecek mi
Canimsın yaa, resmen kendi kazandigin paranin esiri olmussun. Esinin butun borclarını odemissin bu kadar seye katlanmissin ve canin birsey istediğinde alamıyorsun. Cok zor bir durum ama yeterli birikim yapmadan sakin ev isine girme heleki sadece senin maasiniza kalmissiniz belli,
esinin geliri belli değilken nasil cesaret ediyor bu islere girmeye hayret. Dunyanin binbir turlu hali var, bir kere kenarda ekstradan hic dokunmayacaginiz 4-5 taksit odeyecek para olmali. Suan zor geciniyoruz diyorsun ama 1 yil hem kira hem kredi nasil odenecek.?, bebecik ne yiyip icecek ? Ben sana cok hak veriyorum bizde yillardir borc batagindaydik 1 ay sonra bitiyor cok sukur. Once gardrobumu tamamlayacagim. Ve canim ne istiyorsa bir kac ay harcayacagim. Kac yildir tatile gitmiyoruz bu yaz tatile gidecegiz vs vs, sonra para biriktirmeye baslayacagiz. Ayrica esinin sana karsi davranislarinada uzuldum, sana bunlari yasattigi icin mahcup olacagi yerde birde sana cemkiriyor.
öyle bişey söyledim ama bu defada tepki verdi ben paralarımızı ayırmaya çalışıyomuşum evlilikte ayrı gayrı olmazmış öyle dedi. benim maaşım bütün herşeye yetecek onun gözüyle bende onun kazandığından hep harçlık almaya mecbur olcam bu gidişle ama söyledim ben günlük çocuk gibi harçlık istemiyorum her ay belli bi miktar maaşımdan almak istiyrum dedim daha 1,5 yıldır maaş kartımdan para çekmedim bekarken çekerdim bi güzel yerdim şimdi bu durumda olmak çok acı
Sonuçta sizde şuan istediğinizi hayatı yaşıyamıyorsunuz o neden yaşıyor ki
İstediğini düşünsün söylesin siz yeteri kadar susmuşsunuz kendinizden taviz vermişsiniz
Bizde eşimin maaşı kira fatura onun yol parasına gider
Benimki mutfak ve kredi kartına kalanı birikim
Bir kadının mutfagını kendi görmesinden doğal ne olabilir ki
Eşiniz çok uyanık doğrusu hiçbir strese zorluğa girmeden sabit maaştan takır takır giderler ödensin istiyor
Ama zorluğunu siz çekiyorsunuz o değil
Sizin maaşınızın nereye gittiği belli e onun o da değil öpsün başına koysun sizi
ev için acele etmeyin bence dediginiz gibi 3 5 ay maaşinizi alin hesap yapmadan vermeden doya doya harcayin kredi çekecek olsaniz bile maaşinizdan kendinize harçlık ayırın maaşiniz varken eşinizden neden günlük para isteyeceksinizki eşinizinde çok harciyorsun tavirlarina müsade etmeyin sonuçta kendiniz kazaniyorsunuz
cnm ya tam rahat edecekken hep borç çıkmış onu ödemişsiniz seni çok iyi anlayabiliyorum ama ev sahibi olma fikride çok güzel bence 6 ay ya da 1 sene kendinize zaman verip gezin tozun cebinizde para olsun ve daha sonra ev alma yaptırma vs işlerine kalkışın kendine güvenin gelsin biraz parasızlık nedir çok iyi öğrendim evlendikten sonra anne ocağında bende çok rahattım çift maaşım vardı ama şimdi tek maaşa kaldım zorlanıyorum inş bizimde ev alma gibi bir ihtimalimiz olur bir gün....
Hersey sende bitiyor, kararli ve net bir sekilde hayır diyeceksin. Bende para yok kusura bakma de gelirimiz neki neye gore aliyoruz de, gelirini tabi dogru soylerse mutlaka ogren. Maasinin yarisini ver mesela, diger yarisinida mutfak, bebek ve kendi ihtiyaclarin icin kullan. Ev isine suan girerseniz hata edersiniz. Ya taksit odemesi gecikirse ? Odeyemezseniz ev elden giderse dahamı iyi. Acık inat et, dedigim dedik ol. Karsrlı ol