- 9 Mart 2011
- 11.717
- 8.967
- Konu Sahibi zeybeydelrey
evetben ona pararsının hesabını soramam ama o bana sorar çünkü ne aldığım belli napıcam ben böyle
ne mi yapacaksın bir an önce duruma el koyacaksın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evetben ona pararsının hesabını soramam ama o bana sorar çünkü ne aldığım belli napıcam ben böyle
walla canım hala çözebilmiş değilim cüzdanını açsam karıştırıyosun diyo cebindeki parayıda hger gün hergün soramamki bende oluruna bıraktım ama üzülüyorum bu duruma bi düzenimiz yok paramı özgür harcayamıyorum yhep bi hesap verme açıklama durumum var bide biz yedi yıl çıktıktan sonra evlendik..
kızlar eşimle akşam konuştuk ev alma olayına şuan için sıcak bakmadığımı biraz ertelemek istediğimi söyledim anlayışla karşıladı en azından bu süreç içinde borçları tamamen bitirip kartımı da ondan almayı düşünüyorum dediğiniz gibi ben fazla iyi niyetliyim sanırım sevdiğim için ne istese veriyorum maddi manevi ama bu kadarda kendini kaptırmamak lazım dimi.
Al arkadaşım al kartını.. Birazda o koysun elini taşın altına.Yemin ediyorum dün akşamdan beri aklımdasın, nasıl sinir olduysam artık çıkmadın aklımdan. Çok üzülüyorum böyle konuları okudukça. Sen okadar kumuşsun, etmişsin, meslek sahibi olmuşsun. Bir de bebeğin var..Hem ev, hem iş, hem bebek, bunca yükün altındasın.. iki gün üst üste 5-10 tl harçlık verince azarlıyor bide.. Gönlünce alışveriş yapamıyorsun bile..Yazık değil mi sana? Eşini yavaş yavaş alıştır. Mesela deki bu ay annemlerin ihtiyacı var,maaşımın büyük bir bölümünü onlara vermek zorundayım, bir ay da sen geçindir evi de. Ne bu böyle ya
fotosentez cevabın için tşk ederim :::) bu büyük bi fırsat değil bana göre ama eşime göre öyle arkadaşıymış evi yapan 110 bine anlaşacakmış falan filan ama ben o yaşadıklarımı unutamıyorum tekrar göze alamıyorum
bu ay kredi kartını kapatıyoruz gelecek ayda ehliyet alıcam allah kısmet ederse ondan sonra maaşım boşa çıkacak..eşime karşı nasıl bir tutum sergilemem lazım kartımı nasıl almalıyım evin idaresi nasıl olmalı hiç bilmiyorum ama dediğiniz gibi eşim benim maaşıma çok güveniyor büyük ödemelerin hepsi benden yapılıyor geriye bişey kalmıyor bende ondan harçlık alma durumunda kalıyorum ama zoruma gidiyo bugun yine beni işe bıraktı on lira verdi günlük on verior zaten önceden 5 di şimdi zam geldi oda benim yetmiyor demelerimle geldi...ama onun dışında hiç para almıyorum kendisinden ben istiyorumki maaşımı ben çekiyim mesela kirayı ben ödeyim kredi kartını ben ödeyim en çok onlar tutuyor zaten kalan paramıda saklamak birikim yapmak istiyorum ama eşim benim tutumlu olmadığımı düşünüyor bende onun kazandığını bilmediğim için bu durumdan rahatsızım of ne zormuş evli olmak
canımm ya okudum butun yorumlarını.Dokunsalar aglıcam smdı o moddayım.Gercekten zor bır durum senınkı.esının anlayısla karsılamasına cok sevındım.ben ınanıyorum daha ıyı ve aılene dha yakın bır ev bulucaksınız.sen bundan snra aldıgın maası bırazda kendın ıcın harcamaya bak.Cok uzuldum ole anlatınca :/ yok yere bı suru borca grmıssınız.Umarım esınden bıraz degıstırır kendını.yoksa sıkıntılar devam eder.bızde evlenmeyı dusunuyoruz sen boyle anlatınca tırsıyorum bende bole olursam ne yaparım dıe :/
biz eşimle durumları düzeltince yani maaşlarımızdan kenara para kaldığı için(ondan önceki sürecte aldığımız maaşlar ödemelere gşdşyordu krediler kredi kartı faturalar biraz taksitler derken market pazar veya cep harclıgı hiç kalmıyordu) şimdi ise alıyoruz maaşımızı
kalan paradan 300'er tl veya 350 'şer tl harclık alıyoruz bır hafta bırımız pazar alısverısı yapıyoruz dıger hafta öbürü
sizde böyle yapabilirsini,z hem elinde paran olur canın bişey istediği zaman alırsın hem ne harcandığı gözüküyor
bu teklifi ben yapmıştım eşime
birikimde gecen ay yaptık cok şükür benim adıma olan hesaptan yattı bana bu ay birikim yok mobilya eksiğimiz vardı onu aldık hastalandık arabanın vergisi vardı derken harclıklarımız kaldı ama evede bir miktar ayırıyoruz cunku ıllakı ekstra bısı cıkıyor harclıklar bıtıyor
yorum için tşk ederim canım evlilik çok zormuş..şuan ki aklım olsa evlenmeden önce bir değil bin kez düşünürdüm umarım senin için de hayırlısı neyse o olur. Rabbim iyilerle karşılaştırsın inş herzaman
evet güzel bi taktikmiş bende eşime bu öneriyi yapabilirim aslında dediğiniz gibi en azıdnan cebimde para bulunur para gerektiğinde yanımda birisi varsa mahcup olmamış olurum sizin adınızada çok sevindim borçlarınızdan kurtulmuşsunuz darısı bize inşallah
ınsallah canım benım.bızımde kira vermeden oturabılcegımız bır ev vardı kayınpeder ondan vazgecms ama.hersyı ogluna ödetme pesınde parası oldugu halde.bu gıdısle herseyı kendımız yapıcaz..
evlilik sürecide çok zor bizde herşeyi kendimiz yaptık ama baya yıpranıyosun.benim eşim bekarkan yalnız yaşardı ailse hiç halini sormazdı şimdi evlendik baya oğullarına düşkün oldular hep bize gelmek istemeler bizde kalmalar.. evlilik ne kadar zormuş
Kızlar size benim için önemli olan bir konuyu danışmak istiyorum.Bugunlerde kredi ile ilgili bi çok konu açıldı buda benden olsun :) eşimle 1.5 yıllık evliyiz.evlendikten bir hafta sonra eşim araba alalım dedi altınları satıp kredi çekerek bi araba alacaktık. ancak eşim nişanlıyken bi arkadaşından eşya alabilmek için 7,500 borç almıştı. evlendikten sonra altınları sattık o borcunu kapattık hiç altınım kalmadı parmağımda sadece bi yüzük var şu an.
Daha sonrada kısa vadede 19 bin lira kredi çektik ve her ay 1500 ödedik bankaya.Ben memurum eşimde esnaf ne kadar kazandığı hiç belli olmuyor yani hala onun ne kadar kazandığını bilmiyorum. Ben 2000 lira maaş alıyorum maaşımın 1500 ü krediye gidiyordu diğer kalan kısmıda yine eşimin başka biyere 3000 borcu vardı onu kredi kartından peşinat çekerek taksite böldürdük onu ödüyordum yani elde var bi sıfır.
Maaş kartımda eşimde duruyordu zaten içinde para yoktu. bu böyle baya devam etti.daha son 4 aydır kredimiz bitti ancak ablasına bi bilezik borcu vardı dükkan açarken borç almıştı oda 2500 onuda kredi kartından çektik ve ev kirası yada diğer masraflara eşimin maaşı yetmeyince ordan burdan borç alarak başka borçlarda yaptık kredi kartına iyice yüklendik 4 aydırda bunları kapatmaya çalışıyoruz şuan herşey bitti sadece kredi kartımın az borcu kaldı onuda buay kapatıyoruz borcumuz bitiyo ama maaş hesabım eksi 2000 içerde anlıycanız hiç daha rahat nefes alamadık ben bu 1.5 yılda çok sıkıntı çektim cebimde 5 lirayla gezdim o 5 lirayıda yemedim hamileyken özel doktora gidebilmek adına biriktirdim durdum amacımda özel hastanede doğum yapabilmek orda bir devamlılık sağlamaktı biraz pimpirikliydim yanı yemedim içmedim 5 lirayı biriktirdim muayne paraları için.
Eşime kalsa doğum hastanesinde bile doğum yapsam olurdu ama bu çok önemliydi benim için ailem de müsade etmezdi yoksa babam verirdi parasını beni yine özele yatırıdı ama ben mahcup olurdum onun dışında haftalarca pazara gitmediğimiz oldu dolap hep bomboştu. annem arada kahvaltıya geldiğinde evden peyniriyle zeytiniyle geliyodu düşünün yanı benim için ne kadar acı veriici bi durum. eşim çok tutumlu azla yetinmeyi biliyor bense artık biraz rahat etmek istiyorum ben baba evimde çok rahattım babam bolluk içinde büyüttü bizi ama evlenince çok farklı bi hayatım oldu bunları yaşantımı daha iyi analiz edebilmeniz için yazıyorum
Ve gelelim asıl meseleme biz kirada oturuyoruz eşim ev alalım diyor oda temelden gircez ev 1 yılda bitecek ve yine kredi çekecez ve yine aynı zorluklar ben daha şimdi rahat etmişken bu kadar aceleye ne gerek var diye düşünüyorum 100 bin kredi lazım 20 binde arabayı satıcaz peşinat olarak. ev yaptıracağı yerde merkeze uzak annemlere uzak hergün bebeğimi anemlere getiriyorum şuanki evim 5 dk mesafe orası 15 dk mesafe eşim akşamları 9 da geliyor orda tek başıma canım sıkılsa merkeze nasıl gidicem arabada olmıycak. kafamı çok kurcalıyor bunlar ama henüz eşime bişey söylemedim benim fikrim ise bu kadar aceleye ne gerek var ben gelecek ay ehliyet almayı düşünüyorum eşim evlenir evlenmez aldı ehliyeti ben 1,5 yıldır bekliyorum hazır borç bitmişken alıyım istiyorum.. bi kaç ayda rahatca evime alışveriş yapmak istiyorum evlendiğimizden beri düğün fotolarımızı koyacak bi çerçeve bile alamadım ya hepsi öyle duruyo bu duruma çok üzülüyorum, eşimde eve bişey tamamen bitmeden asla almaz mesela bulaşık deterjanı bitti derim alırız eve gelir deterjanı görünce hani daha bitmemiş işte bitince söyle der sinirlenir oysa bi iki gün içinde zaten bitecek..yada bişey bittiğinde ne çabuk bitti falan der bu davranış tarzı sinirimi bozuyorvarlık içinde yokluk çekmeye ne gerek var kafam çok karışık siz benim yerimde olsanız ne yapardınız yorumlarınız çok önemli :44::44::44::44: