- 3 Eylül 2013
- 422
- 198
-
- Konu Sahibi zeybeydelrey
Baya borç ödemişiniz şükürki bitmek üzere,öncelıkle bana sorarsan eşin tutumluluktan çok cımrı.Eğer senın maaş kartın onda duruyorsa sende onun her ay ne kadar kazandığını öğrenme hakkına sahipsin,bebek kadar önemli bişey varmı hiç hem zaten sende para kazanıyorsun.Nebılıyım ya bence hemen ev olayına gırmeyın derim hazır bıraz nefes almışken istediğin ufak tefek şeylerı al evine,dolabını doldur güzelce gönlünden geçtiği gibi.Bıdaha gelmicez dünyaya valla,Tabıkı evın olsun dolabın boş olsun ne olucak ama bu kadar sıkıntının ardından bırazcıkda olsa rahatlayın.
ne istiyorum kızlar biliyomusunuz bi kere maaşımı çekeyim markete gideyim fiyatına bakmadan doyasıya bi alışveriş yapayım gerçekten istiyorumbelki size komik gelecek ama bunu hiç yapamadım evlendikten sonra bişey alacak olsam eşim ne gerek var yada saçma diyerek benim ihtiyaç olarak gördüğüm şeyleri gereksiz görüyor bi el kremi için bile tartışmışızdır markette 1 liralık diş macunu alıyor ya düşünün açıklama olarakda pahalıya ne gerek var hepsinin içeriği aynıymış daha yeni yeni biraz huyunu değiştirmeye başladım
aynen bende öyle düşünüyorum gireceğimiz borç az bişey değilki 100 binden bahsediyoruz biraz birikim daha iyi olur dimi eşim benden haber bekliyor akşam konuşuruz dedim eğer o evi biz istemzsek başka talibi varmış
aslında yazmıcaktım hem vaktım yok hemde ıcımden gelmedı ama yazayım dedım
benım esımde acayıp tutumlu cımrıye yakın ve bızde aynı sızın gıbı yasadık ben bırde ustune cok sorunlu bır gebelık gecırdım gitmem gereken doktorlara gidemedim
ama sorarsan orta halin üzerinde herşeyi tamam bir evimiz vardı , arabamızda öyle ama borc içinde dalga atıyorduk resmen duk diyorum çünkü 2 aydır işler yolunda gebeliğim sonlandırıldıktan sonra işe geri döndüm hemen toparladım ama bu durum sadece gebelikten ötürü olmadı aldığımız maas belliydi ödemeler sıfıra sıfırı dayanıyordu
oğlumun odasında 6 adet bos cerceve 15 ay bombos olarak durdu gecen ay resım cıkarttımda ıcıne astım
inşallah sizde rahatlarsınız ve şuanda sizin yerinizde olsam asla ev almam
beni üzüyordu ihtiyaclarımı bile alamamak , pazara cıkmadıgınız zamanlar olmus kısmen bızımde oldu ama cocugumuz oldugu ıcın olsada olmasada kartla alıyorduk ama artık kartla degıl cebımdekı parayla alıyorum cok sukur
sızı ıcımde hıssettım
Az değil tabi ve mantıklıda değil her yere uzak bıyerden ev sahıbı olmanın çok zorluğu var,Seni etkilemek istemem İnan her ay bıraz bırıkım yapı ne peşinatta araba zaten,enazından kafan rahat olur.Ahhh canım yaa bı krem yüzündenmi tartışıyorsunuz,markete gidip istediğin gibi alışveriş yapmak senın hakkın bu kadar para kazanıyoken.
Bu zamana kadar epey borç ödemişsiniz, en azından görebiliyorsunuz ne sıkıntı çekeceğinizi. Ama ev kredisi çok daha uzun sürecek diğer borçlara göre ve siz şimdiden bunalmışsınız. Bir süre borç altına girmeden devam edin, bu arada almak istediklerinizi alır yapmak istediklerinizi yaparsınız. O arada da yine artırabildiğinizi biriktirirsiniz peşinata katkısı olur. Siz de biraz nefes almış olursunuz
Eşin az borçlansın da alsın o zaman evini
adama resmen siz bakıyorsunuz bi de hala atar yapıyor
evini de alın tam olsun
Eşinizin dükkanı varmış hiç mi para kazanmıyordu o işyerinden. Araba almışsınız taksidi siz ödüyorsunuz, kardeşinden bilezik almış siz ödüyorsunuz ve adam evinin kirasını, faturasını ödeyemiyor bir de etrafa borçlanıyorsunuz bu nasıl dükkan anlamadım yani hiç mi sormadınız ne kazanıyorsun ne gidiyor neden yetmiyor hadi 2.500 bilezik 3.000 de eşinizin borcu 9. bin kredi 1.5 yılda ancak mı ödendi. Hep borç bor bu adamın katkısı ne ve neden maaş kartınız onda duruyor, neden çalıştığınız halde canınız istediği bir şeyi bile alamıyorsunuz ve en kötüsü cebinizde sadece 5 lira oluyor inanması çok güç hele ki ailenizle çok rahatken. Bilmiyorum ben yaşamadığım için bana ters geliyor ben çalışıyorum asgari ücret alıyorum anneme bir yardımım oluyor eşim kendi kalan az bir paramı da çekmiyim kendim için diye cüzdanıma para koyar, market alışveriş ondan sorulur faturalar giderler ben pazar alışverişi ve kendi ihtiyaçlarımı karşılarım, bu zamana kadar canımın isteyipte alınmadığı zaman az olmuştur ben de şımarıklık edip herşeyi istemem tabi de istediğim çerezdir içecektir tatlıdır öyle yani. Eşiniz sizden sorumlu ne demek gerek yok filan. Resmen kullandırmışsınız kendiniz ev meselesinde önce bu sorunlarınızın çözülmesi lazım çocuk olunca da böyle olursa işiniz var. Oturup konuşmalısınız yoksa çocuk olunca da masraf size kalacak ev kredisi de evin ihtiyaçları da borçla bu böyle olmaz geç bile kalmışsınız.
Eşinizin dükkanı varmış hiç mi para kazanmıyordu o işyerinden. Araba almışsınız taksidi siz ödüyorsunuz, kardeşinden bilezik almış siz ödüyorsunuz ve adam evinin kirasını, faturasını ödeyemiyor bir de etrafa borçlanıyorsunuz bu nasıl dükkan anlamadım yani hiç mi sormadınız ne kazanıyorsun ne gidiyor neden yetmiyor hadi 2.500 bilezik 3.000 de eşinizin borcu 9. bin kredi 1.5 yılda ancak mı ödendi. Hep borç bor bu adamın katkısı ne ve neden maaş kartınız onda duruyor, neden çalıştığınız halde canınız istediği bir şeyi bile alamıyorsunuz ve en kötüsü cebinizde sadece 5 lira oluyor inanması çok güç hele ki ailenizle çok rahatken. Bilmiyorum ben yaşamadığım için bana ters geliyor ben çalışıyorum asgari ücret alıyorum anneme bir yardımım oluyor eşim kendi kalan az bir paramı da çekmiyim kendim için diye cüzdanıma para koyar, market alışveriş ondan sorulur faturalar giderler ben pazar alışverişi ve kendi ihtiyaçlarımı karşılarım, bu zamana kadar canımın isteyipte alınmadığı zaman az olmuştur ben de şımarıklık edip herşeyi istemem tabi de istediğim çerezdir içecektir tatlıdır öyle yani. Eşiniz sizden sorumlu ne demek gerek yok filan. Resmen kullandırmışsınız kendiniz ev meselesinde önce bu sorunlarınızın çözülmesi lazım çocuk olunca da böyle olursa işiniz var. Oturup konuşmalısınız yoksa çocuk olunca da masraf size kalacak ev kredisi de evin ihtiyaçları da borçla bu böyle olmaz geç bile kalmışsınız.