en azından bu konuya yorum yapan insanlar için benim bildiklerim öyle ayağını suya sokmamış insanlar değiller
bak mesela benim ailem ankarada yaşıyor onları aldım geldim bayram dönüşü, egeye, iyice sıcaklar olmadan gezsinler tozsunlar. ben de işim müsaade ettikçe onlarla birlikte vakit geçircem. ben gezmeyi severim, yaşamayı severim, ailemi severim, aileme vakit harcamayı severim. erkek arkadaşımla da gezerim, kızkardeşimle de. yurtdışında da... kız arkadaşlarımla da gezerim de hepsi evlendi çocukları küçük gezmek zor onlarla artık. evim var daha lüksü olması gibi bir derdim yok. aileme alacaktım onu da askıya aldım şimdilik çünkü 1 milyon liram var üstüne 1 milyon borçlanmak istemiyorum. evimde TV yok, koltuk takımı yok mesela, gerek duymuyorum. benim babam 42 sene devlete hizmet etti, hem de ailesine vakit ayırmadan aldığı 190 bin lira emekli ikramiyesi, bu paraya oda alınmıyor- neyse ki başlarını sokacak kadar evleri var. zamanında o da imkanına göre geziordu.

otele gitmiyoduk da deniz kıyısına komşularla çoluk çocuk pikniğe gidiyorduk, karadeniz kıyısındaydık, mesela bunun gibi şeyler, ortam imkan oydu. dahası çok da mutluyduk. esas olan mutlu olmak değil mi? -yani bence öyle çünkü. yeri geliyor en lüks yerde mutlu olmuyorum. 1 evi varken 2. almak için haddinden fazla kısanları ben de anlamıyorum, benim tarzım değil ama o da öyle mutlu. o da onun vizyonu, kendi bilir.---tabi bana "oo sen de geziyorsun" demedikleri sürece, dediklerinde nevrim dönüyor---
neyse ben zamanında çok çalıştım, gezmek için uyumuyordum öyle bir işim vardı. ya da aralıksız çalışıyordum. çünkü benim ailemden 5 kuruş bir gelirim, katkı, miras bir şey yok.
evli-çocuklu olsaydım da mecbur çocuğu düşünecektim. düşünmeme ihtimali var mı insanın? ya da çocuklu evde günde 3 öğün yemek de pişecekti geçtim onun eğitimini vesair masrafını evin içi bile değişmesi lazım çocuk olunca- en basitinden.
diyelim ki ben şu anda yeni çalışmaya başlamış bir insan olsam. yurtdışından gelmezdim mesela...çünkü ülkede yukarıda dediklerimi yapacak bir imkan ortam kalmadı. (şu anda da ben yurtdışına çalıştığım için yapabiliyorum zaten). e bu imkanları olmayan ya da zamanında olsa bile şimdi öncelikleri değişmiş insanlar var. bu da çok normal.