• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay avm’ci abla mıymış bu 😂

Vizyon avm’nin yemek katındaki dandik fastfoodlarda yemek yemek 😂
Öyle deme be kudra kötü bı kız değil tombili, sohbeti kafa açıyor :KK36:gençlikten bekarliktan gelen bir havaillik efendime soyliyim biraz toyluk var biraz tabi ama sevdim ben muhabbetini. Gitme tombilibaykus tombilibaykus :anne:

Ben basina bir dam ayagini uerden kesecek bir araca sahip olmaya vizyonsuz demiyorum.elindeki imkani sonuna kadar mala uatirana,ikinci evi almaya cabalayana diyorum.cok var bunlardan.
Bence vizyon dediğimiz açık fikirliliktir. Sadece benim hayat yolum doğru demek vizyonu genişlik değil tam aksine bakış açısı darlığıdır. Herkesin durumu, hayat görüşü, yatırım anlayışı farklıdır. Her yatırım kararı kendi koşullarında değerlendirilmelidir.

Dün satılık olmayan arabama “ben bundan arıyorum bulamıyorum, satmayı düşünürmüsünüz” diye biri talip oldu. İnsanlar artık sokakta ikinci el araba bakıyor, arabalara görücü geliyor. Hıhı piyasa durgun...
Benim de ablamın evi icin gecenlerde biri satsın diye bildigin yalvarmıs, oglu evlenecekmis o semtte ev bulamamıslar falan. Bazen tek fakir benmisim gibi hissediyorum, millet ikinci eli gectim sıfır ev ve arabaları bile cok rahat alıyor. Sürekli fakir oldugu icin aglayan arkadasımın babası yakın zamanda 3 milyon liralık araba aldı.

Ülkede fakir ve zengin arasında keskin bir cizgi var artık sanırım o yüzden birileri hicbir seye sahip olamazken geri kalan kesim her seyi almaya basladı.

Arkadaslar vizyonsuz degilsiniz.aksine siz vizyonlusunuz.sizin aliniz al,morunuz mor.ikna oldum ben.🙌

Ya yok tombilibaykus tombilibaykus a dün AVM leri sevmiyorum, yaşlandim, kafam kaldırmıyor artık demiştim de ordan şakalastk biraz onu diyor. O seviyor AVM gezmeyi ama, genç daha ablası :-)
Öyle deme be kudra kötü bı kız değil tombili, sohbeti kafa açıyor :KK36:gençlikten bekarliktan gelen bir havaillik efendime soyliyim biraz toyluk var biraz tabi ama sevdim ben muhabbetini. Gitme tombilibaykus tombilibaykus :anne:
Yok yok gider miyim hiç😊bir suru derdim var size soracak.su an durgun bi donemdeyim seneye gor sen dertleri 🤣

Bence vizyon dediğimiz açık fikirliliktir. Sadece benim hayat yolum doğru demek vizyonu genişlik değil tam aksine bakış açısı darlığıdır. Herkesin durumu, hayat görüşü, yatırım anlayışı farklıdır. Her yatırım kararı kendi koşullarında değerlendirilmelidir.
Hayat yolum dogru demedim herkesin sartlari farkli.insanlar mutsuz,baskalarini takip edip surekli elestiri,baskalarini mutsuz etme.haberlere bakarsaniz gorursunuz bunu.
Cunku eglenmeyi mutlu olmayi bilmiyorlar.burada bile havailik olarak goruyorlar bunu🤣🤣🤣
Cunku bence kendi istedigi hayati yasayamamis insanlar cok.evlenmis ve sıkısmıs ya da birilerinin direttigi hayati yasiyor.hic deniz gormeden ölup giden insanlar var.bu para meselesi degil vizyon meselesi.vizyondan kastim bu.

Ay avm’ci abla mıymış bu 😂

Vizyon avm’nin yemek katındaki dandik fastfoodlarda yemek yemek 😂
Evet dandik fastfoodlarda yemek yiyorum.asagilamaniz bitti mi rahatladiniz mi🤣tanimadiginiz birilerine bu sekilde davranarak mutlu oluyor musunuz?

Hayat yolum dogru demedim herkesin sartlari farkli.insanlar mutsuz,baskalarini takip edip surekli elestiri,baskalarini mutsuz etme.haberlere bakarsaniz gorursunuz bunu.
Cunku eglenmeyi mutlu olmayi bilmiyorlar.burada bile havailik olarak goruyorlar bunu🤣🤣🤣
Cunku bence kendi istedigi hayati yasayamamis insanlar cok.evlenmis ve sıkısmıs ya da birilerinin direttigi hayati yasiyor.hic deniz gormeden ölup giden insanlar var.bu para meselesi degil vizyon meselesi.vizyondan kastim bu.
Deniz şehrinde yaşayıp deniz göremeyen insanlar gerçekten çok üzücü. Ben onların hayat kavgasından yaşama sevincini kaybettiğini düşünüyorum. Vizyon, kendini gerçekleştirme öncesi ihtiyaçlar hiyerarşisindeki çok temel basamakları bile karşılayamayan insanlar var.

Para, mal mülk hırsı olan da var tabii. Ama hiç değilse onunla mutlu oluyorlar. Adam deniz görmekten değil, köyden tarla almaktan mutlu oluyorsa alsın. Onunla mutlu. Ama asıl üzüldüğüm nokta ilk bahsettiğim yaşam sevincimi kaybetmiş kişiler ve toplumda azımsanamayacak kadar fazla kişinin bundan muzdarip olduğunu düşünüyorum.

en azından bu konuya yorum yapan insanlar için benim bildiklerim öyle ayağını suya sokmamış insanlar değiller

bak mesela benim ailem ankarada yaşıyor onları aldım geldim bayram dönüşü, egeye, iyice sıcaklar olmadan gezsinler tozsunlar. ben de işim müsaade ettikçe onlarla birlikte vakit geçircem. ben gezmeyi severim, yaşamayı severim, ailemi severim, aileme vakit harcamayı severim. erkek arkadaşımla da gezerim, kızkardeşimle de. yurtdışında da... kız arkadaşlarımla da gezerim de hepsi evlendi çocukları küçük gezmek zor onlarla artık. evim var daha lüksü olması gibi bir derdim yok. aileme alacaktım onu da askıya aldım şimdilik çünkü 1 milyon liram var üstüne 1 milyon borçlanmak istemiyorum. evimde TV yok, koltuk takımı yok mesela, gerek duymuyorum. benim babam 42 sene devlete hizmet etti, hem de ailesine vakit ayırmadan aldığı 190 bin lira emekli ikramiyesi, bu paraya oda alınmıyor- neyse ki başlarını sokacak kadar evleri var. zamanında o da imkanına göre geziordu. :D otele gitmiyoduk da deniz kıyısına komşularla çoluk çocuk pikniğe gidiyorduk, karadeniz kıyısındaydık, mesela bunun gibi şeyler, ortam imkan oydu. dahası çok da mutluyduk. esas olan mutlu olmak değil mi? -yani bence öyle çünkü. yeri geliyor en lüks yerde mutlu olmuyorum. 1 evi varken 2. almak için haddinden fazla kısanları ben de anlamıyorum, benim tarzım değil ama o da öyle mutlu. o da onun vizyonu, kendi bilir.---tabi bana "oo sen de geziyorsun" demedikleri sürece, dediklerinde nevrim dönüyor---

neyse ben zamanında çok çalıştım, gezmek için uyumuyordum öyle bir işim vardı. ya da aralıksız çalışıyordum. çünkü benim ailemden 5 kuruş bir gelirim, katkı, miras bir şey yok.

evli-çocuklu olsaydım da mecbur çocuğu düşünecektim. düşünmeme ihtimali var mı insanın? ya da çocuklu evde günde 3 öğün yemek de pişecekti geçtim onun eğitimini vesair masrafını evin içi bile değişmesi lazım çocuk olunca- en basitinden.

diyelim ki ben şu anda yeni çalışmaya başlamış bir insan olsam. yurtdışından gelmezdim mesela...çünkü ülkede yukarıda dediklerimi yapacak bir imkan ortam kalmadı. (şu anda da ben yurtdışına çalıştığım için yapabiliyorum zaten). e bu imkanları olmayan ya da zamanında olsa bile şimdi öncelikleri değişmiş insanlar var. bu da çok normal.

en azından bu konuya yorum yapan insanlar için benim bildiklerim öyle ayağını suya sokmamış insanlar değiller

bak mesela benim ailem ankarada yaşıyor onları aldım geldim bayram dönüşü, egeye, iyice sıcaklar olmadan gezsinler tozsunlar. ben de işim müsaade ettikçe onlarla birlikte vakit geçircem. ben gezmeyi severim, yaşamayı severim, ailemi severim, aileme vakit harcamayı severim. erkek arkadaşımla da gezerim, kızkardeşimle de. yurtdışında da... kız arkadaşlarımla da gezerim de hepsi evlendi çocukları küçük gezmek zor onlarla artık. evim var daha lüksü olması gibi bir derdim yok. aileme alacaktım onu da askıya aldım şimdilik çünkü 1 milyon liram var üstüne 1 milyon borçlanmak istemiyorum. evimde TV yok, koltuk takımı yok mesela, gerek duymuyorum. benim babam 42 sene devlete hizmet etti, hem de ailesine vakit ayırmadan aldığı 190 bin lira emekli ikramiyesi, bu paraya oda alınmıyor- neyse ki başlarını sokacak kadar evleri var. zamanında o da imkanına göre geziordu. :KK70: otele gitmiyoduk da deniz kıyısına komşularla çoluk çocuk pikniğe gidiyorduk, karadeniz kıyısındaydık, mesela bunun gibi şeyler, ortam imkan oydu. dahası çok da mutluyduk. esas olan mutlu olmak değil mi? -yani bence öyle çünkü. yeri geliyor en lüks yerde mutlu olmuyorum. 1 evi varken 2. almak için haddinden fazla kısanları ben de anlamıyorum, benim tarzım değil ama o da öyle mutlu. o da onun vizyonu, kendi bilir.---tabi bana "oo sen de geziyorsun" demedikleri sürece, dediklerinde nevrim dönüyor---

neyse ben zamanında çok çalıştım, gezmek için uyumuyordum öyle bir işim vardı. ya da aralıksız çalışıyordum. çünkü benim ailemden 5 kuruş bir gelirim, katkı, miras bir şey yok.

evli-çocuklu olsaydım da mecbur çocuğu düşünecektim. düşünmeme ihtimali var mı insanın? ya da çocuklu evde günde 3 öğün yemek de pişecekti geçtim onun eğitimini vesair masrafını evin içi bile değişmesi lazım çocuk olunca- en basitinden.

diyelim ki ben şu anda yeni çalışmaya başlamış bir insan olsam. yurtdışından gelmezdim mesela...çünkü ülkede yukarıda dediklerimi yapacak bir imkan ortam kalmadı. (şu anda da ben yurtdışına çalıştığım için yapabiliyorum zaten). e bu imkanları olmayan ya da zamanında olsa bile şimdi öncelikleri değişmiş insanlar var. bu da çok normal.
Senin dedig8nden farkli bir sey soylemiyorum.konuya yorum yapanlari bilmem zaten ben ortaya yorum yaptim onlar alindi🤗ben kimseyi hedef gostermedim ben bu tip insanlarin vizyonu oldugunu dusunmuyorum dedim.sevmeyebilirim.asagilamam ama.herkesin kendi hayati.bana saldirmadigi surece.
Etrafimda cok var.evlenmis.cocuk var.hauati cocuk olmus.bakin asagilamiyorum ben oyle olmazdim.ama o oyle.ben evlenmek istemiyorum,cocuk da istemiyorum.bi evim var bi de ariza cikarmayan beni getirip goturcek bi arac aldim mi bence tamam.ama o tipler ve akraba da var bir suru, sen cok geziyosun senin kazandigin parayla 3 ev alirdik vir bir vir.benim tepkim bu tiplere.

Senin dedig8nden farkli bir sey soylemiyorum.konuya yorum yapanlari bilmem zaten ben ortaya yorum yaptim onlar alindi🤗ben kimseyi hedef gostermedim ben bu tip insanlarin vizyonu oldugunu dusunmuyorum dedim.sevmeyebilirim.asagilamam ama.herkesin kendi hayati.bana saldirmadigi surece.
Etrafimda cok var.evlenmis.cocuk var.hauati cocuk olmus.bakin asagilamiyorum ben oyle olmazdim.ama o oyle.ben evlenmek istemiyorum,cocuk da istemiyorum.bi evim var bi de ariza cikarmayan beni getirip goturcek bi arac aldim mi bence tamam.ama o tipler ve akraba da var bir suru, sen cok geziyosun senin kazandigin parayla 3 ev alirdik vir bir vir.benim tepkim bu tiplere.
Yani herkes istedigi hayati yasasin.ama bence elinden geldigince özgürlessin.farkinda olsun.bi cenderede yuvarlanip gidiliyor cogu zaman.is,ev,trafik,cocuklarin dertleri,maddi kaygilar...bi nefes alip etraftaki guzelliklere bakmak bile yeter.her sey para degil.mutlu olun yani şekerler🤩

Yani herkes istedigi hayati yasasin.ama bence elinden geldigince özgürlessin.farkinda olsun.bi cenderede yuvarlanip gidiliyor cogu zaman.is,ev,trafik,cocuklarin dertleri,maddi kaygilar...bi nefes alip etraftaki guzelliklere bakmak bile yeter.her sey para degil.mutlu olun yani şekerler🤩
vizyon sadece avm ye gitmek deniz görmek mi ya da gece hayatı mı?mesela komşularım var opera sanatçısılar 3 dil biliyorlar 80 e yakın anneleri bile keman sanatçısı virtiöz.çocukları bile sanatçı olacak eğitim alıyorlar şu an.e onların yanında benim gibi her hafta avm ye giden yazın tatile giden sadece kitap okuyan artı yarım yamalak italyanca öğrenmeye çalışan ingilizce bilse de yıllar içinde unutmaya başlayan az az kadın da vizyonsuz oluyor.yani bunun bir sınırı yok.isteyen istediği hayatı yaşasın istediği eğitimi alsın .arkadaş olmazsınız olur biter.bir selamı da esirgemem ama kafa yapımın uymadığı kadına

Yok vizyonunuza hayran kalmaya devam ediyorum ben. Örnek alıyorum sizi 😂
en çok avm ye ben gidiyorum dolayısıyla en vizyonlu üye de benim sitede hıhhhh :KK53: .mağaza dolanıp bir iki bir şey alıp bir de sıkış pıkış yemek yiyoruz.nasıl vizyon kazandırıyor bana anlamadım.can sıkıntımı gideriyor sadece

vizyon sadece avm ye gitmek deniz görmek mi ya da gece hayatı mı?mesela komşularım var opera sanatçısılar 3 dil biliyorlar 80 e yakın anneleri bile keman sanatçısı virtiöz.çocukları bile sanatçı olacak eğitim alıyorlar şu an.e onların yanında benim gibi her hafta avm ye giden yazın tatile giden sadece kitap okuyan artı yarım yamalak italyanca öğrenmeye çalışan ingilizce bilse de yıllar içinde unutmaya başlayan az az kadın da vizyonsuz oluyor.yani bunun bir sınırı yok.isteyen istediği hayatı yaşasın istediği eğitimi alsın .arkadaş olmazsınız olur biter.bir selamı da esirgemem ama kafa yapımın uymadığı kadına
Şöyle ifade edeyim bi de
Elindeki imkan ne kadarsa bunu ogrenmeye,gezmeye ayirmali insanlar.bunu okulda ogretmeliyiz hatta sadececaileye birakildiginda durum bu
Cocuguna sadece matematik,fizik dersi aldiran at yarisina hazirlar gibi sinavlara hazirlayan ebeveynler bence vizyonsuz mesela gibi gibi
Bunlar bence sizce olmayabilir.
Eldeki imkan olcusunde yasamayi ogrenmeli insanlar.

en çok avm ye ben gidiyorum dolayısıyla en vizyonlu üye de benim sitede hıhhhh :KK53: .mağaza dolanıp bir iki bir şey alıp bir de sıkış pıkış yemek yiyoruz.nasıl vizyon kazandırıyor bana anlamadım.can sıkıntımı gideriyor sadece
Avm yi seviyorum.alisverisi seviyorum.bunun vizyonla ilgisi yok.mis gibi deniyom kiyafetleri,kokluyom parfumleri...mutlu oluyom mutluuu.elmayla armutu karistirmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back