• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2+1 ev alacaktım yatırımlık 200 bindi paramı hazırladım sadece 6 ay sonra ev 550 bin oldu.benim para da pul oldu duruyor.bunu da yiyeyim avrupada da dımdızlak mı kalayım vizyonlu olayım diye? :KK45: :KK53:

Valla bi tane bebek doğurdum. İlerde en azından onun bu basamaklar için uğraşmaması için her şeyi yapıcam 😂 Çocuğumu, bu hayata sadece bi ev bi araba sahibi olmak için çabalamaya getirmiş olmak istemiyorum 🙈😂

yaza daha da çıkacak ne düşmesi.dolar altın da fırlayacak emlak fiyatları da.300 bin geçen yıl iyi birikimdi bu yıl 2. el ucuz araba parası oldu.anca küçük şehirlerde peşinat yapılır kalanına da kredi alınır.büyük şehirde o para komik para oldu maalesef.bu arada evini kiraya verenin zaten bir den fazla evi vardır ki çoğunlukla.olmasa nerede oturacağız pardon?ben hem evsahibiyim hem de kiracıyım.ev sahibimin 3 evi var olmasın mı dr kadın eşi de rütbeli subay.tek evi olsa evinde ortak mı oturacaktık kadınla? :KK53:
Yurt disina cikmayarak avm ye gitmeyerek surekli nette alinabilir.ben guveniyorum sahsen.

Son düzenleme:
Valla bi tane bebek doğurdum. İlerde en azından onun bu basamaklar için uğraşmaması için her şeyi yapıcam 😂 Çocuğumu, bu hayata sadece bi ev bi araba sahibi olmak için çabalamaya getirmiş olmak istemiyorum 🙈😂
Sizin hayatiniz?

Valla bi tane bebek doğurdum. İlerde en azından onun bu basamaklar için uğraşmaması için her şeyi yapıcam 😂 Çocuğumu, bu hayata sadece bi ev bi araba sahibi olmak için çabalaması için getirmiş olmak istemiyorum 🙈😂
güle güle büyütün.tek çocuğun bile hakkıyla masrafı o kadar fazla ki.erasmus yapsın dil öğrensin hemen sıfırdan borca girmesin diye hepimizin çabası.oturduğumuz ev bindiğimiz araba hariç bir ev daha olsa kötü mü olur biraz da birikim.çocuk onu satar üstüne ekler evini alır.eczacı olsa sermaye lazım dişçi olsa öyle avukat olsa büro açmaya para lazım.mecbur 3 kuruş da olsa bir köşeye atmaya çalışıyoruz.2. 3. çocuk zaten lüks oğlu lüks bu yıllarda

güle güle büyütün.tek çocuğun bile hakkıyla masrafı o kadar fazla ki.erasmus yapsın dil öğrensin hemen sıfırdan borca girmesin diye hepimizin çabası.oturduğumuz ev bindiğimiz araba hariç bir ev daha olsa kötü mü olur biraz da birikim.çocuk onu satar üstüne ekler evini alır.eczacı olsa sermaye lazım dişçi olsa öyle avukat olsa büro açmaya para lazım.mecbur 3 kuruş da olsa bir köşeye atmaya çalışıyoruz.2. 3. çocuk zaten lüks oğlu lüks bu yıllarda

Cidden öyle. O yüzden babasıyla dişimizi tırnağımıza takıcaz bi tek onun için . Herkesim evladı rahat olsun. İnşallah onlar geleceği daha iyi yapacak insanlar olurlar 🙏

Yurt disina cikmayarak avm ye gitmeyerek surekli nette ona buna satasarak alimabilir.iben guveniyorum sahsen.
ya sabırrrrr.4 5 kere gittim yurtdışına.bir şey yok o kadar özenilesii.avm ye ise haftada bir mutlaka bazen de haftada iki giderim yemek mutlaka yeriz.çocuk hatrı için gidiyorum yıllardır.vizyon yok oralarda yohhhhhhhh vallahi yok billahi yokkk.operada tiyatro da kaliteli arkadaş da sohbetlerde kitap okuma da dans kursuna gitmek de resim kursuna gitmek de var vizyon :KK53: :KK45:

ya sabırrrrr.4 5 kere gittim yurtdışına.bir şey yok o kadar özenilesii.avm ye ise haftada bir mutlaka bazen de haftada iki giderim yemek mutlaka yeriz.çocuk hatrı için gidiyorum yıllardır.vizyon yok oralarda yohhhhhhhh vallahi yok billahi yokkk.operada tiyatro da kaliteli arkadaş da sohbetlerde kitap okuma da dans kursuna gitmek de resim kursuna gitmek de var vizyon :KK53: :KK45:
Belediyelerin var kurslari ilcelerde gayet guzel😊gidin bol bol🤣bana neyse ya hadi anacim hoscakalin.

avm ye gitmeyi seviyorum de gel canımı ye.ben de severim sık olmasa da.çocuk olmasa da ayda 2 giderdim gene.alışverişi de severim avm de de sosyete pazarında da.ama oralar vizyon katmıyor bana.güzel vakit geçirmemi sağlıyor bir de ihtiyaçlarımı ya da ihtiyaç dışı aman alayım gitsinlere ulaşmamı sağlıyor sadece.sağa sola yürüyoruz avm de ürünlere bakıyoruz bazılarını alıyoruz yemek sonrası bir kahve içiyoruz.bana katkısı sıfır sıfırrrrrr

Kimse yazmamış galiba ama ofis almak (dükkan ya da)oldukça mantıklı.Çünkü işyeri kolaylıkla degiştirilemeyecegi için kiracısı daha sabit ve ödeme konusunda da güvenilir oluyor.Ayrıca ofis ya da dükkan kirası ev kirasından yüksek oluyor.Yani bence başlangıç için iyi bir yatırım.
Bana da kiralamak için dükkan almak hiç mantıklı gelmiyor. Hani kiracı batsa be yapacağım, ticaret bu. Riske ortak gibi hissederim. Ama benim kişisel fikrim tabii. Çoğunlukla dükkan yatırımını herkes karlı görüyor. Sanırım işyerleri iç tadilatı kendileri yaptığı için mülk sahibine avantajlı oluyor. Bizim binada dükkanın içine kiracı dekorasyon dahil 500.000 harcamış :skandal:

0.99 faizli konut kredisi açıklanır açıklanmaz benim favori ilanlar fiyat yükseltmeye başladı. Konu sahibi siz de inceleyin bence.

Bana da kiralamak için dükkan almak hiç mantıklı gelmiyor. Hani kiracı batsa be yapacağım, ticaret bu. Riske ortak gibi hissederim. Ama benim kişisel fikrim tabii. Çoğunlukla dükkan yatırımını herkes karlı görüyor. Sanırım işyerleri iç tadilatı kendileri yaptığı için mülk sahibine avantajlı oluyor. Bizim binada dükkanın içine kiracı dekorasyon dahil 500.000 harcamış :skandal:
kiraya vermek için dükkan daha avantajlı.içine hiç karışmıyorsun dört duvar veriyorsun.ama ev olunca eskime payı çok fazla.mutfak dolaplarının duşakabinin modası geçince ya da parkelerin fayansların kira miktarı düşüyor beğenmiyor tutacak olan.yeniden tadilat gerekiyor ama dükkan al 60 sene sadece camekan değiştirerek ver kiraya.içini tutan yaptırıyor

10 yıl önceki 1250 lira az para mıydı bacım? Sen belli ki iyi kazanıyorsun, hem kredi ödeyip hem gezebilmişsin. Ama herkes aynı şansa sahip değil. Arada seçim yapması gerektiğinde geleceğini garantiye almak için tercih yapana vizyonsuz muamelesi yapmak ayıp oluyor.
Kendide ayni şeyi zamaninda yapmış.almış evi zamanında şimdi kirada keyfi yerinden parayla gezip baskalarina visyonsuz diyor

Kendide ayni şeyi zamaninda yapmış.almış evi zamanında şimdi kirada keyfi yerinden parayla gezip baskalarina visyonsuz diyor
küçük ilçede evimiz var annemden kalacak da var o da ucuz bir ev ama asıl yaşadığımız büyük şehirde yok henüz.hep burada yaşayacağız eve girdik tek çivi çakılmadı 4 yıl olacak.benim şu an kafamda yazın taşınacağım evin kirasının miktarı var.ona yakın iyi okul olmalı var var oğlu var.vizyon mizyon düşünecek halde değiliz ayoll.o eskidendi.kitap almak istedim bu hafta sonra bıraktım çocuğa aldım sadece.kitap parası yerine yemek yedirdim büyüsün diye .kitap bile lüks oldu ne vizyonu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back