Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok arkadaş, kendimi de yırtsam alamıyorum. 100 bin birikimim var, başka da bişeyim yok bi de asgarinin bi tık üstü maaş, özel sektör. 200 bin kredi çeksem, 10 ay vadeli olsa 500 bin civarı ödemiş olacağım bankaya ben bunu totalde. Kredi ödemesi miktarı da 3000 küsür aylık. 300 bine izmirde nasıl ev alıcam zaten orası ayrı muamma, hadi aldım diyelim elde avuçta her şeyimi verdiğim için para gerektiren en ufak bir durumda açıkta kalıcam dımdızlak imkansız yani. Napalım bizim de evimiz olmasın, saçma sapan kira ödeyelim ama en azından acil paraya ihtiyacım olduğunda param var derim

Anlayamıyorum cidden, fabrika işçisi veya memur biri nasıl 1 milyonluk ev alabiliyor? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
İnsanlar türkiyede herşeyden para kazanıyor artık aslında yapan yapıyor yani . Benim de tanıdığım polis memur vs arkadaşlar ev araba herşeyi alıyor. Bunlar genelde ek şeylerden para kazanıyor, karı koca memur olup birinin maaşı ile geçinip diğerini yatırım için sermaye yapıp parayı büyütüyolar. Kripto paralardan kazanan var, ek ticaret yapan çok var , araba al sat işi çok yapıyorlar özellikle kazalı arabaları ucuza alıp yaptırıp satıyorlar falan , kafası basan bir iki senelik güzel yatırım yapıp iyi para toplayan var , yine çeşitli e ticaret işleri yapanlar var yani sadece memurluk yapmıyorlar aslında

Aynı ben gerçekten tertemiz kocaman evimden başka bir yere taşınmak zorunda kaldım küçük eski asansör yok apartman berbat kendi evimiz var ama karşıda ve eşimin işine ters zaten orası da küçük satsak bu taraftan ev alamayız ama çok şükür diyip kendimizi avutuyoruz

Haklısın, sorun burada zaten. İnsanlar aç gözlü ve hırslı. Evi varken, başka evler alır. 2. Evi 3. Evi derken piyasa düşmez tabi... yaşadığım yer gurbetçilerin çok olduğu bir yer. Haliyle küçük şehir olmasına rağmen evler hem çok yapılıyor hem de satılıyor. Çünkü alanlar gurbetçiler veya gurbetçilerin yakınları...

Bende üni çevresinden yatırım amaçlı bakıyorum 1+1 İzmir’de.450-500 olan evler 600-700-750 olmuş.Faiziyle 1 trilyona denk gelecek.Şimdi insan düşünüyor 30-40 metrekare eve neden bu parayı yapıştırayım diye..Bu bütçem varsa evle, vergisiyle, komşusuyla, kiracısıyla uğraşacağıma parayı işletirim bundan iyi diyorum…Çok gel-gitlerim var

Son düzenleme:
Bence istanbul dan ev alınmaz ama başka illerde bu kadar uçuk fiyatlar yok

Ben varım. Geçen kredi baktım 400 bin çeksek 120 ay vade 8,500 ödeniyo aylık ve bu en düşük taksit. Ben özelde eşim ticarette. Bu riske giremem. Ha kiram bu şartlarda uygun 1300 ama ev merkezi kömürlü gelecek kış en az 600 dolar İki ucu şeyli deynek misali.

Ilk evi aldıktan sonra az bir peşinat varsa 2.evi almak kolay çünkü krediyi zaten kiracı oduyor. Biz ilk ev aldigimizda inşaat asamasinda 1 yıl.kredi odedik sonraki 4 yılı kiracı odedi

Evet işte oturmayacaksak kiraya verilecek ev için o zahmet çekilir dert değil. Ha elde toplu para olur alınır yatırım amaçlı ayrı konu da. Kiracının derdi bitmez.

Anlayamıyorum cidden, fabrika işçisi veya memur biri nasıl 1 milyonluk ev alabiliyor? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Akıl alır gibi değil di mi? Ama enteresan bir biçimde gerçek. Üstelik sadece 1-2 kişi diyip istisna diyebileceğimiz bir durum da değil. Baya baya böyle bir çok insanla karşılaşıyoruz. Üstelik bu sadece bir şekilde bizimle iletişime geçen veya müşterimiz olan kesim. Bulunduğumuz semtte 300e yakın kayıtlı gayrimenkul ofisi var. Hepsinin de belli bir müşteri potansiyeli var tahmin edersiniz. Talep o kadar fazla ki, inanılır gibi değil

hadi ödeme riskini kendisi üstleniyor belki de yemeden içmeden iyice kısıp senelerce kredi borcu ödeyecek, o onun sorunu da... 1 milyonluk ev için banka kredisi nasıl çıkabiliyor? yav öde öde bitmez o ne öyle.

hadi ödeme riskini kendisi üstleniyor belki de yemeden içmeden iyice kısıp senelerce kredi borcu ödeyecek, o onun sorunu da... 1 milyonluk ev için banka kredisi nasıl çıkabiliyor? yav öde öde bitmez o ne öyle.
Hayır birde faizi düşünün

Hayır birde faizi düşünün
valla ben bugün meraktan 200 bin kredi çeksem 10 senede toplam ne kadar geri ödemiş olurum diye baktım, 500 küsür idi. 100 peşinat koysam 300 bine ne alabilirim ne var ki, bi de bu kadar zahmete giricem. sıfır 2+1'ler ki bunların metrekaresi ufak, en az 500-600'den başlıyor.

şimdi 900 bin için baktım, aylık ödemesi 20 bin civarı ve 10 sene sonunda 2 milyon TL'den fazla ödemiş oluyorsunuz toplamda bankaya. 15 sene vadeli olsa 23 bin civarı aylık ödeme ve totalde 4 milyondan fazla geri ödemiş olacaklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…