• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri odemesi ne kadarmis bilginiz var mı' iki katini geciyor diye duydum. Aylik odeme miktari da fazladır

Hangi ülkeden yazmışlar bunu
Bu ABD
gördüğüm kadarıyla Kanada'da da durum fena hatta yabancıya ev satılmasını yasakladılar 1-2 ay önce ama bu da çözüm olmayacak diyorlar.

buralarda mafya ve çok büyük Çinli vs. şirketler (devasa holdingler desek daha doğru) bloklar siteler halinde alım yapıyormuş, sonra kira için 3 kat istiyormuş. o kadar kira ödeyince de insanların kenara koyacak parası zaten olmuyor ki evin fiyatı da uçuyor bir yandan...yani olay şu olacak: ev sahipleri hep yabancılar ve şirketler olacak yerli kimsenin ev alacak mecali kalmayacağı için ömür boyu bu firmalara kira ödeyecekler....

başka dillerin konuşulduğu ülkeleri de takip ediyorum zaman zaman. İsveç için mesela "ev yok, fiyatlar 2 katına çıktı", gibi şeyleri 2015'te filan okuyordum. Şimdi oralarda bir trend görmüyorum. Ama oralar küçük marketler. (şu anda Avrupada kiralık ev bulmak büyük problem ama kredi almak hala kolay ve devletler daha kontrolcü). Ben asıl kontrolsüz büyük pazar olan ABDden korkuyorum.

İnanin herşey zorlaştı nefes almamız bile zorlaşacak nerdeyse .
Yaşamak ev almak bu kadar zor olmamali yaa bu ülkede..
Buna bir kolaylık getirmeliler fiaytlar düşmeli.
Evet ev inanılmaz alınıyor Burdada aynı ev kalmıyor bu pahalilikta satılıyor.
Fakat alan kim almancilar yurt dışından gelen Türkler alıyor dolar Euro değerlendi eve saldırdılar.
Aynen.
Kiralik evde yok saka gibi

Sektörün içindeyim böyle bir kısıtlama asla yok. Aksine millet çatır çatır kredi çekip ev alıyor. Çok kısa süre önce 1.5 milyonluk bir mülkümü 1.1 milyon kredi ile sattım. Ayrıca dediğim gibi sektörün içindeyim. Haftada ortalama 5-6 daire satıyoruz. Bunların da büyük çoğunluğu kredili satış oluyor. Sicille ilgili herhangi bir sorun yoksa kredi çekemeyen kimse görmedim henüz. Bu tip konularda her duyduğunuza inanmayın.
Esim skayt müsteri grubuna mi giriyormus.ćektigim iz butun kredileri günü gününe yaťirdik.9yil ev kredisi ödedim bir günnbile geç odemedim amayok yemin ederim vermediler.sadece ev kredisi odedigim banka 500ü zar zor verdi

hadi ödeme riskini kendisi üstleniyor belki de yemeden içmeden iyice kısıp senelerce kredi borcu ödeyecek, o onun sorunu da... 1 milyonluk ev için banka kredisi nasıl çıkabiliyor? yav öde öde bitmez o ne öyle.
Düşününce benim içim kararıyor. Ama evim olsun da nasıl olursa olsun kafasıyla girişiyorlar genelde bu işlere. Ya amacım kesinlikle küçümsemek değil ama bakıyorsun üstü başı dökülüyor, yanında getirdiği çocuk ikram ettiğimiz meyveli sodaya, meyve suyuna bile hasret. Daha hala ev alma peşinde insanlar. Gözü çok karartıyorlar ev alabilmek için. Hayat diye bir şey kalmıyor.
Ha şu da var, bu şekilde ev alıp bir süre sonra satalım diye gelen de çok oluyor. Kalkamıyorlar normal olarak altından.

Esim skayt müsteri grubuna mi giriyormus.ćektigim iz butun kredileri günü gününe yaťirdik.9yil ev kredisi ödedim bir günnbile geç odemedim amayok yemin ederim vermediler.sadece ev kredisi odedigim banka 500ü zar zor verdi
Şaşırdım açıkcası. Sizin profiliniz çok uygun bana sorsanız. Öyle insanlara veriyorlarki size nasıl vermezler anlaşılır gibi değil.
Hani kredi faizleri düşük olsa o dönemlerde zaten vermiyorlar. Faizlerin düşürülmesi tamamen görüntü. O büyük(!) faiz düşlerinde 20 kişi başvurduysa 1 kişi normal olarak, 1 kişi tanıdık, torpil vs ile çekti kredileri. Laftaydı indirimler resmen. Ama öyle bir durum da yok bir süredir. Enteresan

Düşününce benim içim kararıyor. Ama evim olsun da nasıl olursa olsun kafasıyla girişiyorlar genelde bu işlere. Ya amacım kesinlikle küçümsemek değil ama bakıyorsun üstü başı dökülüyor, yanında getirdiği çocuk ikram ettiğimiz meyveli sodaya, meyve suyuna bile hasret. Daha hala ev alma peşinde insanlar. Gözü çok karartıyorlar ev alabilmek için. Hayat diye bir şey kalmıyor.
Ha şu da var, bu şekilde ev alıp bir süre sonra satalım diye gelen de çok oluyor. Kalkamıyorlar normal olarak altından.
ben mecburiyeti kesinlikle sevmiyorum. 10 sene kredi ödeyeceğim diye her şeyimden kısmak benim psikolojimi bozar açıkçası. tamam enflasyonu düşününce atıyorum ayda 3000-3500 kredi ödemesi bir iki sene sonra asla zorlamaz kabul ama yüksek kredi çekenlerin kredi ödemeleri aşırı yüksek oluyor. bence bu ödeme 5-6000 üzerine çıktığında aylık gelir 15-20 bin değilse her insan zorlanır. bu insanların kenarda hiç parası olmuyor. üstüne başına bişey alamıyor. çocuk en basit şeylere bile hasret kalıyor.

Bende anlamadim.1milyondan asagi ev yok.500bini zorla verdiler. Allahtan eski evi sattımda öyle aldım.
Aynen 1 milyondan aşağı evde yok ki onlarda sıfır değil ara sıra ilanlara bakarım 5-10 yıllık ev 1 milyondan başlıyor 1.5 ve tabi semtine göre fiyatlar değişiyor eskiden mersin-adana evler ucuzdu.

Markette bir kadınla karşılaştım kiralik ev ariyormus kadın diyor bulamadım yok diyor gerçekten de yok kiralik bile.

Valla 1 milyonluk krediye gidip 2 milyon geri odeme yapmam. Imkanim olsa yine yapmam. Ha ben zamaninda almistim cok sukur. Olmasaydi bu fiyatlara almazdim yine. Gidip yarim donjm bile ilsa arsa alirim. Ilerde en azindan tek kendi evimi yaparim. Insanlar sasirmislar galiba.

ben mecburiyeti kesinlikle sevmiyorum. 10 sene kredi ödeyeceğim diye her şeyimden kısmak benim psikolojimi bozar açıkçası. tamam enflasyonu düşününce atıyorum ayda 3000-3500 kredi ödemesi bir iki sene sonra asla zorlamaz kabul ama yüksek kredi çekenlerin kredi ödemeleri aşırı yüksek oluyor. bence bu ödeme 5-6000 üzerine çıktığında aylık gelir 15-20 bin değilse her insan zorlanır. bu insanların kenarda hiç parası olmuyor. üstüne başına bişey alamıyor. çocuk en basit şeylere bile hasret kalıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Asla bir ev için bütün hayatımdan vazgeçemem. Şu an çok şükür güzel bir gelirimiz var. İstesek çok rahat ayda 10-15bin civarı bir kredi ödeyip ev alabiliriz. Ama sadece bir ev uğruna bütün hayatı ne kendim kaçırmak ne de oğlumu eksik bırakmak isterim. Öder kiramı, hayatımı yaşarım. Hiç bir ev ailemin keyfinden önemli değil bence.

Kesinlikle katılıyorum. Asla bir ev için bütün hayatımdan vazgeçemem. Şu an çok şükür güzel bir gelirimiz var. İstesek çok rahat ayda 10-15bin civarı bir kredi ödeyip ev alabiliriz. Ama sadece bir ev uğruna bütün hayatı ne kendim kaçırmak ne de oğlumu eksik bırakmak isterim. Öder kiramı, hayatımı yaşarım. Hiç bir ev ailemin keyfinden önemli değil bence.
açıkçası ne senin gençliğin ne de çocuğunun çocukluk dönemi bir daha geri gelmiyor. 10 sene borç yüzünden kendini sıksan, 10 yıl sonra rahata erdiğinde bugünlerde yapsan daha keyifli olabilecek şeyleri 10 sene sonra yapmak aynı keyfi vermeyebilir. belki şu an rahatça gezebiliyorsunuz, 10 sene sonra buna enerjiniz olmayabilir. çocuk zaten küçükse, çocukluk dönemi bir daha geri gelmez. şu an istediği oyuncağı almanın verdiği mutluluk bambaşka, 10 sene sonra büyüdüğünde önüne dünyayı da sersen çocukluktaki kadar mutlu etmeyecek. belki 10 sene sonra allah korusun ama sağlığın olmayacak. paranın telafisi var ama kaçan zamanın telafisi yok. belki 10-15 sene sonra bir ev almak için daha iyi koşullara sahip olacaksın ve çok daha rahat ödeyebileceksin, kim bilir?

açıkçası ne senin gençliğin ne de çocuğunun çocukluk dönemi bir daha geri gelmiyor. 10 sene borç yüzünden kendini sıksan, 10 yıl sonra rahata erdiğinde bugünlerde yapsan daha keyifli olabilecek şeyleri 10 sene sonra yapmak aynı keyfi vermeyebilir. belki şu an rahatça gezebiliyorsunuz, 10 sene sonra buna enerjiniz olmayabilir. çocuk zaten küçükse, çocukluk dönemi bir daha geri gelmez. şu an istediği oyuncağı almanın verdiği mutluluk bambaşka, 10 sene sonra büyüdüğünde önüne dünyayı da sersen çocukluktaki kadar mutlu etmeyecek. belki 10 sene sonra allah korusun ama sağlığın olmayacak. paranın telafisi var ama kaçan zamanın telafisi yok. belki 10-15 sene sonra bir ev almak için daha iyi koşullara sahip olacaksın ve çok daha rahat ödeyebileceksin, kim bilir?
Resmen içimi okumuş da yazmış gibisin. Kelimesi kelimesine böyle düşünüyorum. Bir ev uğruna her şeyden vazgeçmek bana uygun değil. Ha belki böyle düşünmek yanlıştır, belki uzun zaman sonra pişman da olabilirim. Bilemiyorum. Ama şimdi yaşamaktan keyif alıyorken tadını çıkarmaya bakıyorum🤗🤗🤗

Aynen 1 milyondan aşağı evde yok ki onlarda sıfır değil ara sıra ilanlara bakarım 5-10 yıllık ev 1 milyondan başlıyor 1.5 ve tabi semtine göre fiyatlar değişiyor eskiden mersin-adana evler ucuzdu.

Markette bir kadınla karşılaştım kiralik ev ariyormus kadın diyor bulamadım yok diyor gerçekten de yok kiralik bile.
Benim aldıgim evin icinde oturan kiraci nasil ev bulup çikacak onu merak ediyorum

Şaşırdım açıkcası. Sizin profiliniz çok uygun bana sorsanız. Öyle insanlara veriyorlarki size nasıl vermezler anlaşılır gibi değil.
Hani kredi faizleri düşük olsa o dönemlerde zaten vermiyorlar. Faizlerin düşürülmesi tamamen görüntü. O büyük(!) faiz düşlerinde 20 kişi başvurduysa 1 kişi normal olarak, 1 kişi tanıdık, torpil vs ile çekti kredileri. Laftaydı indirimler resmen. Ama öyle bir durum da yok bir süredir. Enteresan
Aynen canim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back