- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
- 698
Malesef öyle oldu bizi bu hallere getiren ler utansınİki sene önceye kadar benim de deli gibi ev alma hayallerim vardı ama artık imkansız gözüyle bakıyorum.Günlük yaşamaya başladık artık.
Odemesi ve vadesi ne kadar acaba.ve arkadaşlarınızın masası çok yüksek sanirimböyle bir şey olduğunu sanmıyorum, çevremde 1 milyona yakın kredi çeken iş arkadaşlarım var. 500-1 milyon arası çıkıyor hatta kim başvursa.
1200e ev aldim.banka 500bini zor verdi.onuda daha once aldıgimiz evi düzenli ödedik diye özel müşterimi ne adini tam bilmiyorum o kritere girmisizde oyle verdi.eski evimi 750ye sattim yeniyi zorla aldim.hatta 20bin acik kaldi gorumcemden altin aldim.Nerden duydunuz bunu? Daha yeni bir milyona yakın konut kredisi çekti bir tanidigim , emlakci arkadaşlarım başını kasiyamiyor o kadar yogunlar , bende anlamıyorum ama parası olan çok insan var ve herkes ev aliyor şu donemde
en son masrafıyla birlikte yaklaşık 700 çekti ofisten bir bayan ev aldılar, 3 senede kapatacaklarmış.Odemesi ve vadesi ne kadar acaba.ve arkadaşlarınızın masası çok yüksek sanirim
İc sen de olduğu için işte ödeme yüksektir .bizd çalışan tek kişi eşimen son masrafıyla birlikte yaklaşık 700 çekti ofisten bir bayan ev aldılar, 3 senede kapatacaklarmış.
evet maaş skalası yüksek belki de banka ondan veriyodur. Ama şirkette benim departmanımda en az 25 kişi ev aldı (departman 200 kişi) bu yılbaşı civarından beri ve dediklerine göre konut fiyatlarının zıplamasından dolayı kardalarmış şimdiden krediyle bile. yatırım amaçlı araba alan da çok var.
İnsalhh inanın bu gidişe dur demeleri lazim bu böyle olmazGeçenlerde bir yerde okumuştum Mayıs ayında bayramdan sonra ev fiyatları düşüşe geçecek diye.Bu devirde çok zor hiç değmeyecek evler dünya para.
Bankalarda bir tuhafBize banka maasiniz 30binde olsa vermeyiz dedi.tek bi banka verdi oda daha önce odedigimiz banka.
Güle güle oturun; 500 k nın aylık ödemesi nedir, nekadar faiz geldi?1200e ev aldim.banka 500bini zor verdi.onuda daha once aldıgimiz evi düzenli ödedik diye özel müşterimi ne adini tam bilmiyorum o kritere girmisizde oyle verdi.eski evimi 750ye sattim yeniyi zorla aldim.hatta 20bin acik kaldi gorumcemden altin aldim.
Krediyi odeyecek gücümüz var ama banka vermedigi icin borc aldik
Bu ara birçok arkadaşımdan duydum bunu(kendimde dahil) Devamlı şukadar krediniz hazır(50-100k) vs gibi msjlarBankalarda bir tuhaf
Çalıştigim dönem 20 bini bile alamadım kredi skorum düşüktü.vermediler.
Şimdi ev hanımıyım geçen kredi tanimlamislar 100 bin veririz diyorlar.ikide bir arıyorlar çok enteresan yaa
Sagol canim.biz esnek ödeme yaptirdık.ilk 2 sene 6750.sonrasinda 8500 ödicezGüle güle oturun; 500 k nın aylık ödemesi nedir, nekadar faiz geldi?
Gercekten bende anlamadim.yani ćektigim kredi evin yari parasi degil zorla verdiler.oda esim devlet memuru .9sene önce aldıgim evin hepsini kredi cekmistim.amabunda evi satip zorla aldimBankalarda bir tuhaf
Çalıştigim dönem 20 bini bile alamadım kredi skorum düşüktü.vermediler.
Şimdi ev hanımıyım geçen kredi tanimlamislar 100 bin veririz diyorlar.ikide bir arıyorlar çok enteresan yaa
Gerçekten öyle kapış kapış gidiyor diyenler var. Ben de hayret ediyorum. Nerden buluyorlar bu dönemde bu parayı?Nerden duydunuz bunu? Daha yeni bir milyona yakın konut kredisi çekti bir tanidigim , emlakci arkadaşlarım başını kasiyamiyor o kadar yogunlar , bende anlamıyorum ama parası olan çok insan var ve herkes ev aliyor şu donemde
Maalesef haklısınız. Bizde bu sene yaptırıp girdik evimize çok şükür. Ama kan kustuk o süre zarfında. Kirada kalırken üst komşuyla birbirimize giriyorduk o derece gürültü yapıyorlardı. İnsan yaşayınca anlıyor evin değerini. Ev bulmak zor iyi komşu bulmak daha zor. Fiyatlar geçen sene baktığımda o kadar iyiydi ki çok kısa sürede arttı arsa fiyatları ile daire neredeyse aynı artık. Burada 350 m2 arsaya da 900 bin diyorlar 2+1 daireye de. Yine nadirde olsa sahibindende bakınca bulabiliyorum 350 400 bine. 2+1 ya da 1+1 biraz geniş olsa bir odayı ikiye böl duvar ördür diyeceğim ama ülkemizde 1+1 2+1 denince 70 m2 125 m2 den başlıyor bu sefer genişliği de. Biz bi ara kelepir fiyatına eski ev alalım olmadı yaptırırız dedik adam arsaya o zaman için 400 bin ev de olduğu için 50 bin mi ne eklemişti oha dedim resmen eski ev dediğimde yaşanılacak bir ev değil yıkık dökük bir ev. Çakallık demek bile iltifat kalır bunların yanında. Ben en üst kattan bile alabiliyordum geçen yıl şimdi 1. kattan alamıyorum :) Bu arada bekar mısınız? Kendiniz için mi almak istiyorsunuz sadece yoksa eşinizle mi alacaksınız? Allah hayırlısını versin size gerçekten kira, komşu, istemediğin yerde yaşamak çok zor. Ben kesinlikle bahane olarak görülüyordu bazen ama asla ders çalışamıyordum Ales'e hazırlanıyordum yok psikolojimi bozmuşlardı resmen.Aşırı umutsuz ve mutsuz hissediyorum.Ev alma hayali bile kuramıyorum 300 bin gibi birikim var evim yok hayat standardim düstü.Artik birikim de yapamiyorum idareten taşındıgım ev beni bunaltiyor ah kizlar cikamam da artik burdan.Kiralar olmus 5 bin.Evde cok sorun var heryer dökülüyor üst komsu problem, ben ne yapicam?Ev alip cikarim diyordum seneye nerdee.Var mi benim gibi hisseden moral verin nolur
Maaşa oranlanıyor kredi miktarı.. Eğer maaş bankasıysa maaşın %80nine kadar kredi çekilebiliyor, maaş bankası değilse oran düşüyorDurum aslında çok daha kötü, konut kredilerine kısıtlama geldiği, 300bin den fazla kredi çıkmadığı konuşuluyor
Buda benim icin çok anlamlı demekki halkın kredi çekip ev almasını istemiyorlar zaten alacak var demek
Böyle bir ortamda inanın evim yok diye üzülmek en son aklıma geliyor. O kadar mutsuz huzursuzum yarinimi göremiyorum ki anlatamam..
Ellerindeki paranın değeri olmadığı için ve gayri menkul dışında iyi bir yatırım aracı olmadığından eve yükleniyorlar. Talep artışına bağlı olarak fiyatlar daha da artiyor.bence ev fiyatlarının bu kadar yükselmesi ve milletin de çatır çatır alabiliyor olması normal değil. bunun yarın öbür gün daha ağır bedelleri olabilir. aşırı aşırı fazla ev var, aslında elde kalması gerekirken çatır çutur satılıyor. yarın öbür gün emlak balonu misali patlar mı acaba. tamam 20 sene içinde patlamadı ama asıl sıkıntılı dönemler de bu seneden itibaren başladı yalan mı? şu an insanlar telaşa kapıldıkları için bu kadar çok alır oldular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?