Ev alma hayalim bile yok artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Artık tüm umudum seçim öncesi kaçak göçmen, Suriyeli vs.nin kendi ülkesine gidince ev talebinin azalıp ev fiyatlarının düşmesinde..

Bende kv ile alt üstlü oturuyoruz benim de ev alma hayallerim çok oldu birikim yaomayi bırak elimdekini de kaybediyorum Allah inslh isteyen herkese bana da ev almayı hayırlısıyla nasip eder tez vakitte

Bizde kasım ayında anadolu da bir ilde 300 bin liraya ev aldık. Şimdi emlakçı 600 den satalım mu diye her hafta arıyor.şehirde büyük bir üniversite var bu yüzden 150-300 bin bandında apartlar satılıyor memur öğrenci kiralıyor hep 1500-2000 tl gibi fiyatlara.

O kadar birikimi yapmışsınız yolu yarılamışsınız şimdi pes mi edilir

O zaman mujde vereyim.ekonomistler yaz aylarinda fiyatlarin ev ve 2.el araclarda dusmesini bekliyor.satislar durgunmus ve insanlar nakte donmeye baslamis

Son düzenleme:
Benim bir emlakçı arkadaşımda şimdiki fiyatlar çok suni,gereksiz şişik bu biraz daha makul bir seviyeye inecektir dedi ama hiç de görmedim çıkan fiyatın indiğini....umarım olur bu sefer...

Hangi şehir?

Enflasyon %70 mevduat oranları % 20 civarında , kredi faizleri de enflasyonun altında. Bu yüzden parası enflasyon karşısında erimesin diye insanlar paralarını mala çevirmeye çalışıyor. En kolay alınıp satılan şey emlak ve araba . Bu nedenle fiyatlar arttı ve artmaya devam edecek

O zaman mujde vereyim.ekonomistler yaz aylarinda fiyatlarin ev ve 2.el araclarda dusmesini bekliyor.satislar durgunmus ve insanlar nakte donmeye baslamis
Şuna inanan saftır. Ekonominin en mükemmel olduğu dönemlerde bile yaz aylarında ev ve araba fiyatları artar. Gazınızı alıyorlar.

Şuna inanan saftır. Ekonominin en mükemmel olduğu dönemlerde bile yaz aylarında ev ve araba fiyatları artar. Gazınızı alıyorlar.
Bu adam bu zamana kadar ne dese oldu bekleyip gorelim kim saf.zaten aciklamis.mb faiz yukseltmek.zorunda kalacak diye.faiz yukselince ucuza kredi alamayinca kimse alamayinca duser elbette ki zaten piyasa durgun 2.elde.kac aydir duruyo araclari bazilarinin.

Ev parasını elinizde nakit mi bulunduruyorsunuz? Diyelim ki 1,500,000 TL lik ev beğendiniz. 300,000 lira düştü. Faiz arttığı için bankaya daha yüksek ödeme yapacaksınız. Ev sahibi değil banka kazanacak yani. Haa benim cepte 1,200,000 var zaten diyorsanız ona bir şey diyemem.

Dün satılık olmayan arabama “ben bundan arıyorum bulamıyorum, satmayı düşünürmüsünüz” diye biri talip oldu. İnsanlar artık sokakta ikinci el araba bakıyor, arabalara görücü geliyor. Hıhı piyasa durgun...

Piyasa nasıl durgun yahu? Eşim babasının arabasını 3. gün sattı. Yaşadığım şehirde 2 milyonluk daireler ekmek su gibi gidiyor.

Arkadaslar emlakci misiniz yeni ev ya da araba mi aldiniz
Fiyatlar belki sayisal olarak dusmez ama enflasyon arttikca sabit kalir.sabit kalmasi da dusmesi anlamina gelir zaten.ben kopuk oldugunu dusunuyorum saf da sayilmambekleyelim gorelim
Sunu da unutmayin bu sene ezber bozuldu emtiada da dovizde.her yil olan bu yil da olur doye bi sey yok.her yaz artar gene artar mi gorecegiz

Gözlerimizi kapatmıyoruz diyelim :) Siz yaza ev araba fiyatlarının düşmesi bekleniyor dediniz. Kim yaza enflasyonun düşmesini bekliyor?

Tapuda çalışıyorum. Bırak durgunu sürekli artıyor. İzdiham şeklinde akit odası her gün.

Gözlerimizi kapatmıyoruz diyelim :) Siz yaza ev araba fiyatlarının düşmesi bekleniyor dediniz. Kim yaza enflasyonun düşmesini bekliyor?
Enflasyonun dusmesi beklenmiyor yalniz.ya bekleyelim gorelim.ben vatandasim arac almak istiyorum ve insallah duser fiyatlari temennim bu.ev almak isteyenler de var alamayanlar da var.insallah duser ve alabilirler.faiz yukselmesi sonucu fiyatlarin durmasi bana mantiksiz gelmedi size mantiksiz gelebilir.kimseye saf vs demem bekleyip gorelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…