- 21 Kasım 2017
- 27.981
- 120.896
- 598
Şu fiyatları görünce acı acı gülümsüyorum. Antep’teki ev fiyatlarına göre çok uygun yahu.Herşey lüks artık ev almak ise hayal bile değil oturduğum semt aman aman bir semt değil binamızı 2.katı satılık 980 TL

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şu fiyatları görünce acı acı gülümsüyorum. Antep’teki ev fiyatlarına göre çok uygun yahu.Herşey lüks artık ev almak ise hayal bile değil oturduğum semt aman aman bir semt değil binamızı 2.katı satılık 980 TL
Sektörün içindeyim böyle bir kısıtlama asla yok. Aksine millet çatır çatır kredi çekip ev alıyor. Çok kısa süre önce 1.5 milyonluk bir mülkümü 1.1 milyon kredi ile sattım. Ayrıca dediğim gibi sektörün içindeyim. Haftada ortalama 5-6 daire satıyoruz. Bunların da büyük çoğunluğu kredili satış oluyor. Sicille ilgili herhangi bir sorun yoksa kredi çekemeyen kimse görmedim henüz. Bu tip konularda her duyduğunuza inanmayın.Durum aslında çok daha kötü, konut kredilerine kısıtlama geldiği, 300bin den fazla kredi çıkmadığı konuşuluyor
Buda benim icin çok anlamlı demekki halkın kredi çekip ev almasını istemiyorlar zaten alacak var demek
Böyle bir ortamda inanın evim yok diye üzülmek en son aklıma geliyor. O kadar mutsuz huzursuzum yarinimi göremiyorum ki anlatamam..
Keşke böyle bir şey olsa. Ama üzgünüm bu sadece hayal. Aksine her sene yaz başında fiyatlar iyice yükselir. Düğün sezonu, taşınma sezonu vs. diyeGeçenlerde bir yerde okumuştum Mayıs ayında bayramdan sonra ev fiyatları düşüşe geçecek diye.Bu devirde çok zor hiç değmeyecek evler dünya para.
Bunun net bir oranı yok aslında. Mesela bazı müteahhitler evin tamamına kredi çıkarabiliyor. Baya nerdeyse hiç peşin vermeden ev alabiliyorsunuz. Veya evin değeri atıyorum 5yüz ama rayiç bedel 2yüz gösterilmiş. Ev sahibi de sık sık alıp satıyorsa kredi tutarını sınırlıyor kendisi ceza yememek için. Çok ucu açık bir konu yani.Evlere ne kadar peşin verip ne kadar kredi çekiliyor bilen var mı arkadaşlar ? Arabalara da aynı şekilde ne kadarını peşin ödüyoruz. Mesela en az yüzde 50 bi peşinatın olacak kalanı kredi gibi ? Bir oran var mıdır ?
Sektörün içinde biri olarak piyasanın gidişhatı hakkında genel yorum yaparmısınız; düşüncelerinizi merak ediyorum(Mesela bu sene almadık diye sene pişman olacakmıyız yada kırılım gelir mi fiyatlara gibi gibi...) ( Birde 1.1 kredi demişsiniz ; bunu orta sınıf vatandaş mı çekiyor? Yani gördüğünüz müşterilerin gerçekten alım gücü var mı yoksa maceraya atılan insanlar mı ağırlıklı olarak? )Sektörün içindeyim böyle bir kısıtlama asla yok. Aksine millet çatır çatır kredi çekip ev alıyor. Çok kısa süre önce 1.5 milyonluk bir mülkümü 1.1 milyon kredi ile sattım. Ayrıca dediğim gibi sektörün içindeyim. Haftada ortalama 5-6 daire satıyoruz. Bunların da büyük çoğunluğu kredili satış oluyor. Sicille ilgili herhangi bir sorun yoksa kredi çekemeyen kimse görmedim henüz. Bu tip konularda her duyduğunuza inanmayın.
Ben de aynı durumdayım sizinle birikim vardı elimizde ciddi bir ameliyat durumu oldu. Alanında iyi doktor derken paranın yarısı gitti. Yani elimizdeki birikimde artık bir anlam ifade etmiyor. Çok mutsuzum. Kirada oturuyorum ve kiramı ödeyebileceğim bir gelirim olduğuna şükrediyorumAşırı umutsuz ve mutsuz hissediyorum.Ev alma hayali bile kuramıyorum 300 bin gibi birikim var evim yok hayat standardim düstü.Artik birikim de yapamiyorum idareten taşındıgım ev beni bunaltiyor ah kizlar cikamam da artik burdan.Kiralar olmus 5 bin.Evde cok sorun var heryer dökülüyor üst komsu problem, ben ne yapicam?Ev alip cikarim diyordum seneye nerdee.Var mi benim gibi hisseden moral verin nolur![]()
Sizinle aynı durumdayız paramızın değeri pul oldu Allah yardımcımız olsunAşırı umutsuz ve mutsuz hissediyorum.Ev alma hayali bile kuramıyorum 300 bin gibi birikim var evim yok hayat standardim düstü.Artik birikim de yapamiyorum idareten taşındıgım ev beni bunaltiyor ah kizlar cikamam da artik burdan.Kiralar olmus 5 bin.Evde cok sorun var heryer dökülüyor üst komsu problem, ben ne yapicam?Ev alip cikarim diyordum seneye nerdee.Var mi benim gibi hisseden moral verin nolur![]()
Bir arkadaşım yakın zamanda ev kredisi çekmek istedi. 300 binden fazla kredi vermediler. Birikimi de fazla olmadığından ev almaktan vazgeçti. Bankalar 300 binden fazla kredi vermiyor dedi. Bilmiyorum neye göre bu kısıtlama. Galiba bir üyenin dediği gibi maaşa göredir. Sizin verdiğiniz kredi muhtemelen oldukça yüksek maaşlı birilerinedir doğal olarak..Sektörün içindeyim böyle bir kısıtlama asla yok. Aksine millet çatır çatır kredi çekip ev alıyor. Çok kısa süre önce 1.5 milyonluk bir mülkümü 1.1 milyon kredi ile sattım. Ayrıca dediğim gibi sektörün içindeyim. Haftada ortalama 5-6 daire satıyoruz. Bunların da büyük çoğunluğu kredili satış oluyor. Sicille ilgili herhangi bir sorun yoksa kredi çekemeyen kimse görmedim henüz. Bu tip konularda her duyduğunuza inanmayın.
Evi alanlar kimler? Türk vatandaşları mi yoksa Araplar mi? Hoş Araplar olsa peşin parayla alırlar. Çalıştıkları sektör veya kamu pozisyonu nedir mesela? Nasıl 1.1 milyon kredi çekebiliyorlar şaşırıyorum.Sektörün içindeyim böyle bir kısıtlama asla yok. Aksine millet çatır çatır kredi çekip ev alıyor. Çok kısa süre önce 1.5 milyonluk bir mülkümü 1.1 milyon kredi ile sattım. Ayrıca dediğim gibi sektörün içindeyim. Haftada ortalama 5-6 daire satıyoruz. Bunların da büyük çoğunluğu kredili satış oluyor. Sicille ilgili herhangi bir sorun yoksa kredi çekemeyen kimse görmedim henüz. Bu tip konularda her duyduğunuza inanmayın.
Bizim iş yaptığımız bölgede pek yabancı müşteri yok. Büyük bir şehrin çok tercih edilen bir bölgesi. Ve ne pandemide ne de bu ekonomik dalgalanmada işler hiç durgunlaşmadı. Sadece en başlarda 1-2 hafta bi çekingenlik oluyor insanlarda o kadar. Polisinden apartman görevlisine, doktorundan asansör bakımcısına her koldan insan ev alıyor/ almaya devam ediyor. Ha bu nasıl mümkün oluyor güncel fiyatlarla onu bizde anlayamıyoruz. Ama sektör aynı hızda devam ediyor. Çok sıkışan satıyor ama illaki hazırda almak için bekleyen birileri oluyor. Bu da piyasanın hiç bir zaman düşmesine izin vermiyor haliyle. Fiyatların düşmesi için faizlerin çok çok çok yükselmesi lazım herhalde. Başka türlü gayrimenkul sektörü etkilenmiyor olan bitenden bu ülkede.Sektörün içinde biri olarak piyasanın gidişhatı hakkında genel yorum yaparmısınız; düşüncelerinizi merak ediyorum(Mesela bu sene almadık diye sene pişman olacakmıyız yada kırılım gelir mi fiyatlara gibi gibi...) ( Birde 1.1 kredi demişsiniz ; bunu orta sınıf vatandaş mı çekiyor? Yani gördüğünüz müşterilerin gerçekten alım gücü var mı yoksa maceraya atılan insanlar mı ağırlıklı olarak? )
Alakası yok. Daha 2-3 hafta önce apartman görevlisi olarak çalışan birine. Yaklaşık 600 binlik bir daire 400küsür bin kredi ile satıldı. Ya i düşünüyorum en fazla ne kadar maaş alabilir bu pozisyonda çalışırken. Ama çıkıyor kredi. 10bin maaşı olana 700-800 binlik krediler çok rahat çıkıyor. Bunlar en fazla 2 aylık hadiseler. Bir kısıtlama olduğu söylentisini ilk defa burada, bu konuda duydum. Dediğim gibi çatır çatır herkes kredi çekiyor valla.Bir arkadaşım yakın zamanda ev kredisi çekmek istedi. 300 binden fazla kredi vermediler. Birikimi de fazla olmadığından ev almaktan vazgeçti. Bankalar 300 binden fazla kredi vermiyor dedi. Bilmiyorum neye göre bu kısıtlama. Galiba bir üyenin dediği gibi maaşa göredir. Sizin verdiğiniz kredi muhtemelen oldukça yüksek maaşlı birilerinedir doğal olarak..
Hiç yabancı müşterimiz yok neredeyse. En fazla 3-5 tanedir. Tamamı Türk ve ülkenin her gelir grubundan insanlar. Fabrika işçisi, esnaf, polis, doktor, apartman görevlisi, su tesisatçısı, cafe sahibi, devlet memuru vsvs her türlü meslekten var.Evi alanlar kimler? Türk vatandaşları mi yoksa Araplar mi? Hoş Araplar olsa peşin parayla alırlar. Çalıştıkları sektör veya kamu pozisyonu nedir mesela? Nasıl 1.1 milyon kredi çekebiliyorlar şaşırıyorum.
Çok doğru. Betona yatırım yapmak yerine toprağa yapılsa daha iyiydi. Toprağa dikilen binayı geri alan da toprak. Aslında düşününce çok derin de işte.Evet en korkunç olanı bu
İki akşam önce akrabamıza iftara gittik. Yaşça bizden büyük tecrübe var yaşanmışlık var. 17 ağustos öncesi -1 yıl kadar önce evlenmişler ve Şehirde kalorifer bulunan daire bulamamışlar o zamana göre 200 Euroya kiralamislar. Depremden önceki ay ev sahibi Euro artmıyor diye ara zam istemiş yapmışta 250 Euro olmuş. Sonra deprem olmuş ev yıkılmış. Eşi gidip anahtarı vermiş 13 günlük para da sadakam olsun size demiş çıkmış gelmiş. Sonrasini hatırlıyorum en merkezi yerlerde o zamanki 1.5 2 aylık maaşa evler dükkanlar satıldı. Hatta deprem gayrimenkul zenginleri oldu toplayan topladı
Su an yarısı deprem görmüş evlerin oldugu bu şehirde daha düne kadar kat izni verilmeyen / yıkılan boş evlerin yerine ev yapılmayan şehirde aynı yerlere fay hatlarının üzerine kurabiye ev gibi evler dikiliyor ve satılıyor çünkü statü meselesi büyük eksik hayatın amacı
Benim çalıştığım ufacık ilçede bile mis gibi bahçeli evlerini veriyorlar sonra mutfağı salonun arka duvarına yapışmış karanlık odası olan upuzun hapishane koridoru gibi girişli binalarda ömür geçiriyorlar. Toprağa ne atsan yetişiyor 3 aileyi doyuracak bahçeler meyve ağaçları zeytinler gidiyor binalar geliyor..
Hiç yabancı müşterimiz yok neredeyse. En fazla 3-5 tanedir. Tamamı Türk ve ülkenin her gelir grubundan insanlar. Fabrika işçisi, esnaf, polis, doktor, apartman görevlisi, su tesisatçısı, cafe sahibi, devlet memuru vsvs her türlü meslekten var.
Miras kalmadığı sürece ev almak imkansız.
Bi video vardı 30.000₺ maaşla ev almak isteyip alamayan adamı anlatıyordu.