Ev alırken neye dikkat edersiniz? Kredi kaç yıllık çekersiniz?

NilMeSeKer

💜💙💚💛Rüzgar Saçlı Kız💛💚💙💜
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Kasım 2010
9.597
19.263
448
Kızlar ev alıyoruz da kaç yıllık kredi çekiyorsunuz?
Alırken neye dikkat ediyorsunuz?
Tek maaşla mı çift maaşla mı girdiniz krediye?
Kuzeye mı güneye mı bakan evler tercihiniz?
Evin hangi odalarına önem verdiniz?
Kaç metrekare?

merhaba,
ben değil ama kardeşim ve 4-5 yakın arkadaşım ve iş ortamından arkadaşlarımdan krediyle ev alanların sayısı git gide artıyor. 1 tanesi hariç hepsi çift maaşla aldılar. o 1 tanenin de ailesi destek oluyor ama tabii sıkıntı oluyor.

genelde 5-8 yıl arası kredililer. peşinat ne kadar yüksek olursa o kadar çabuk kurtulabiliyor insan tabii bu durumdan.

ev alırken dikkat ettiğim ve edeceğim nokta ise, apartmanın etrafı, gece münkünse gidip sokağı kontrol etmek, bir iki komşunun kapısını çalmak, en üst ve en alt kat olmaması, camsız, karanlık oda olmaması. metrekare zaten paraya bağlı olarak değişen bir durum. bir de apartmanın aylık aidat ücretini sorarım mutlaka! cephe olarak da güney cepheyi tercih ettik biz, ısınma açısından güzel kışın ancak yazın çoook sıcak oluyor, güneş evin içinde hep:)

bence ev alırken odalrın salondan bağımsız ve kare olmasına zira dikdörtgen odalara eşya yerleştirmek zor oluyor cephesinin güneybatı cephe olmasına orta kat olmasına çevrenin ve insanların kültür seviyesine önünün kapanmamasına vs.. dikkat edilmeli ama herşey parada bitiyor .ne kaa köfte o kaa ekmek demişler ..:9: şaka bi yana hayırlı ev hayırlı komşular ödeme kolaylığı diliyorum Rabbimden sizin için ve hepimiz için..

Kaç metrekare?

canım biz eşimle birlikte özel sektörde çalışıyoruz 120 aylık kredi çektik.
en çok dikkat ettiğim evin metrekaresi ve her taraftan güneş alıyor olması birde evde yamukluk olmamasına.
en çok oturma odası ve yatak odası önemli benim için eşyama göre ev baktım yatak odam çok büyük malesef her odaya sığmıyor:(
bu arada 135 metre kare aldığım ev tatlım:1:

bizde 3-4 ay once aldik. 4 yillik kredi girdik. ayliklar yuksek oldu ama insallah cabuk bitecek.
ev 125 yada 130m2 tam emin degilim. benim dikkat ettgim en onemli nokta kor oda olmamasi
ara kat olmasi, aidati, normalde kombi diyorudm ama fikrim degisti artik merkezi sistem daha uygun oluyor.
aylik 200 tl sadece oda kis ayinda.
maalesef arka cephe gonul ister on cephe olsun ama butceye gore hareket etmeliyiz. odalarin birini sevmedim 14 m2 ama maalesef dikdortgen yani kare degil.
yani kisacasi hersey tam olmuyor. birde muhitte onemli bizimki carsiya yurume mesafesinde dibinde degil
ama cok yakin. onunde oldukca buyuk park var cocuk icin oda onemli bir kriter birde otopark sorunu olmamasi onemli
ki biz bunada dikkat ettik. suan araba yok ama ins ilerde olursa skinti olmaz.
birde balkonu mutlaka olmali. yani cok cok onemli. ben birde buna dikkat ediyorum.
mutfagida cok kucuk olmamali yani benimki kucuk 8m2 ama ben belki amerikan yaptiricam
hemde benim baktigim civarda maalesef mutfaklar genelde minnacik oluyor
birde canim kredi olayi cok hassa konu .biz suan yurtdisinda oldugumuz icin yuksek aylik oduyoruz ama
esimin Allah korusun isine birsey olursa ocagimiz batar.
Ocakta sozlesmesi bitiyor ve o zamana kadar da yeni bir bulmasi lazim.
ev aldigim icin cok mutluyum ama keske diyorum biraz daha bekleseydim cok buyuk risk cunku. Allah herkese nasip etsin.

canım biz eşimle birlikte özel sektörde çalışıyoruz 120 aylık kredi çektik.
en çok dikkat ettiğim evin metrekaresi ve her taraftan güneş alıyor olması birde evde yamukluk olmamasına.
en çok oturma odası ve yatak odası önemli benim için eşyama göre ev baktım yatak odam çok büyük malesef her odaya sığmıyor:(
bu arada 135 metre kare aldığım ev tatlım:1:

Canım güle güle otur...
Aldıktan sonra evinde beğenmediğin bişey oldu mu?
Mesela ev nem yaptı mı?

bizde 3-4 ay once aldik. 4 yillik kredi girdik. ayliklar yuksek oldu ama insallah cabuk bitecek.
ev 125 yada 130m2 tam emin degilim. benim dikkat ettgim en onemli nokta kor oda olmamasi
ara kat olmasi, aidati, normalde kombi diyorudm ama fikrim degisti artik merkezi sistem daha uygun oluyor.
aylik 200 tl sadece oda kis ayinda.
maalesef arka cephe gonul ister on cephe olsun ama butceye gore hareket etmeliyiz. odalarin birini sevmedim 14 m2 ama maalesef dikdortgen yani kare degil.
yani kisacasi hersey tam olmuyor. birde muhitte onemli bizimki carsiya yurume mesafesinde dibinde degil
ama cok yakin. onunde oldukca buyuk park var cocuk icin oda onemli bir kriter birde otopark sorunu olmamasi onemli
ki biz bunada dikkat ettik. suan araba yok ama ins ilerde olursa skinti olmaz.
birde balkonu mutlaka olmali. yani cok cok onemli. ben birde buna dikkat ediyorum.
mutfagida cok kucuk olmamali yani benimki kucuk 8m2 ama ben belki amerikan yaptiricam
hemde benim baktigim civarda maalesef mutfaklar genelde minnacik oluyor
birde canim kredi olayi cok hassa konu .biz suan yurtdisinda oldugumuz icin yuksek aylik oduyoruz ama
esimin Allah korusun isine birsey olursa ocagimiz batar.
Ocakta sozlesmesi bitiyor ve o zamana kadar da yeni bir bulmasi lazim.
ev aldigim icin cok mutluyum ama keske diyorum biraz daha bekleseydim cok buyuk risk cunku. Allah herkese nasip etsin.

Aldığınız evde ağız tadıyla oturun kızlar...
Haklısın balkon da önemli değil mi:?
Çok güzel yazmışsın canım...
Ama 4 yıl gerçekten cesaret meselesi...
Allah ödeme kolaylığı versin...
2000 tl nin üzerindedir şimdi ödemelerinde...
site içinde mi?
site içindeyse aidat alıyorlar mı?

merhaba,
ben değil ama kardeşim ve 4-5 yakın arkadaşım ve iş ortamından arkadaşlarımdan krediyle ev alanların sayısı git gide artıyor. 1 tanesi hariç hepsi çift maaşla aldılar. o 1 tanenin de ailesi destek oluyor ama tabii sıkıntı oluyor.

genelde 5-8 yıl arası kredililer. peşinat ne kadar yüksek olursa o kadar çabuk kurtulabiliyor insan tabii bu durumdan.

ev alırken dikkat ettiğim ve edeceğim nokta ise, apartmanın etrafı, gece münkünse gidip sokağı kontrol etmek, bir iki komşunun kapısını çalmak, en üst ve en alt kat olmaması, camsız, karanlık oda olmaması. metrekare zaten paraya bağlı olarak değişen bir durum. bir de apartmanın aylık aidat ücretini sorarım mutlaka! cephe olarak da güney cepheyi tercih ettik biz, ısınma açısından güzel kışın ancak yazın çoook sıcak oluyor, güneş evin içinde hep:)

Komşu gerçekten önemli...
Üst katlarda oturan bazı komşular halı silkiyor bende...
Ara kattayım ve bu durum rahatsızlık veriyor..

bence ev alırken odalrın salondan bağımsız ve kare olmasına zira dikdörtgen odalara eşya yerleştirmek zor oluyor cephesinin güneybatı cephe olmasına orta kat olmasına çevrenin ve insanların kültür seviyesine önünün kapanmamasına vs.. dikkat edilmeli ama herşey parada bitiyor .ne kaa köfte o kaa ekmek demişler ..:9: şaka bi yana hayırlı ev hayırlı komşular ödeme kolaylığı diliyorum Rabbimden sizin için ve hepimiz için..

Canım dikdörtgen odalara daha önce dikkat etmemiştim..
Haklısınız hepiniz...
Kare odaların yerleştirilemsi çok hoş...

Canım güle güle otur...
Mesela ev nem yaptı mı?

Aldığınız evde ağız tadıyla oturun kızlar...
Haklısın balkon da önemli değil mi:?
Çok güzel yazmışsın canım...
Ama 4 yıl gerçekten cesaret meselesi...
Allah ödeme kolaylığı versin...
2000 tl nin üzerindedir şimdi ödemelerinde...
site içinde mi?
site içindeyse aidat alıyorlar mı?
maalesef baya borca girdik canim. 3250 oduyoruz her ay. sadece 30 milyar faiz odemis olucaz yaklasik olarak.
site ama eski bir site ev 14 yillik binalar 4 katli ve 4-5 bina var.kalabalik degil ama site . carsiyada yakin ki
bu da onemli ev biraz tadilat istiyor canim ama suan butcemiz yok hatta kiraci dusunuyoruz ama karar veremedik
en azindan faiz odenir 4 yilda diyorum.
ama tadlat yapinca eminim gizel olucak ta nasip tabi.

maalesef baya borca girdik canim. 3250 oduyoruz her ay. sadece 30 milyar faiz odemis olucaz yaklasik olarak.
site ama eski bir site ev 14 yillik binalar 4 katli ve 4-5 bina var.kalabalik degil ama site . carsiyada yakin ki
bu da onemli ev biraz tadilat istiyor canim ama suan butcemiz yok hatta kiraci dusunuyoruz ama karar veremedik
en azindan faiz odenir 4 yilda diyorum.
ama tadlat yapinca eminim gizel olucak ta nasip tabi.

Canım Allah gerçekten yardımcı olsun...
Maaşlarınız yüksek değilse zorlanmamaız işten değil...
Ama güzel yanı 30.000 faiz...4 yıl... iyi...
120 ay çekenler var...80 .000 sanırım faizi....
ben para biriktirelim öyle alalım istiyorum sırf bu yüzden işte..

Eski bir ev yerine yeni bir ev neden düşünmedin?
Merkezi olduğu için ve yeni evlerin merkezden uzak yapılması nedeniyle mi?

Kiracı alırsan amorti eder diyorsun ama
Sen de kiraya çıkacaksın o zaman
Yoksa başka ev mi var?

Canım Allah gerçekten yardımcı olsun...
Maaşlarınız yüksek değilse zorlanmamaız işten değil...
Ama güzel yanı 30.000 faiz...4 yıl... iyi...
120 ay çekenler var...80 .000 sanırım faizi....
ben para biriktirelim öyle alalım istiyorum sırf bu yüzden işte..

Eski bir ev yerine yeni bir ev neden düşünmedin?
Merkezi olduğu için ve yeni evlerin merkezden uzak yapılması nedeniyle mi?

Kiracı alırsan amorti eder diyorsun ama
Sen de kiraya çıkacaksın o zaman
Yoksa başka ev mi var?

maasi yuksek ama bu yukseklik ocaga kadar. sonra bir is bulmasi lazim. canim biz Koredeyiz.
zaten oturamiyoruz evide esim izinde aldi icinde 1 kere oturamadik esyalari bile biz tasimadik
kayinvalidemler tasidi onlarda sonra koylerine gitti.
ben carsiyi seviyorum hersey yakin olsun istiyorum ama cok ta kalabalik olsun istemiyorum
bu ev o olanagi sagliyor yurumeyle 7-8 dk da carsinin icindesin. araban olsa 2-3 dk surer
burdada yeni evler var ama onlar 300 milyardan basliyor bizim aldigimiz ev bize 160 milyara maloldu faizi
saymiyorum. yani simdide bos ev duruyor. suanda tadilatta yaptiramiyoruz dogal olarak skistik
kiraya verelim diye dusunduk ama esimde kurulu bir duzeni olsun istiyor istanbulda
gerci evin yakininda kardesim var ama bilmiyorum.
sen olsan ne yapardin yani oda hakli ama ben parasal acidan bakiyorum. tek odaya esyayi koyup evi 2+1 gibi
daha uyun fiyata verebiliriz kiraya
yada oyle durur arada gidersek otururuz izinlerde
izinde ne zaman olur bilmiyorum acikcasi.
yeni is bulursa direkt devam edicek cunku.

Canım güle güle otur...
Mesela ev nem yaptı mı?

daha taşınamadım ki :(((ama özellikle evi inceledim zaten her taraftan güneş alıyor nem yapacak bir yer yok:)
evde şuan oturanlar var canım oturan bayana sordum zaten kendimize göre yaptırdık 5 senedir oturuyorum hiç öyle bişe olmadı dedi tabi kendim oturunca bakacağım inşallahh yoktur nemden rutubetten nefret ediyorum:77:

maasi yuksek ama bu yukseklik ocaga kadar. sonra bir is bulmasi lazim. canim biz Koredeyiz.
zaten oturamiyoruz evide esim izinde aldi icinde 1 kere oturamadik esyalari bile biz tasimadik
kayinvalidemler tasidi onlarda sonra koylerine gitti.
ben carsiyi seviyorum hersey yakin olsun istiyorum ama cok ta kalabalik olsun istemiyorum
bu ev o olanagi sagliyor yurumeyle 7-8 dk da carsinin icindesin. araban olsa 2-3 dk surer
burdada yeni evler var ama onlar 300 milyardan basliyor bizim aldigimiz ev bize 160 milyara maloldu faizi
saymiyorum. yani simdide bos ev duruyor. suanda tadilatta yaptiramiyoruz dogal olarak skistik
kiraya verelim diye dusunduk ama esimde kurulu bir duzeni olsun istiyor istanbulda
gerci evin yakininda kardesim var ama bilmiyorum.
sen olsan ne yapardin yani oda hakli ama ben parasal acidan bakiyorum. tek odaya esyayi koyup evi 2+1 gibi
daha uyun fiyata verebiliriz kiraya
yada oyle durur arada gidersek otururuz izinlerde
izinde ne zaman olur bilmiyorum acikcasi.
yeni is bulursa direkt devam edicek cunku.

canım kesinlikle evini 2*1 şeklinde kiraya ver...
amoti eder en azından kendini..
kardeşim var diyorsun ona da verebilirsin kiraya....

Canım güle güle otur...
Mesela ev nem yaptı mı?

daha taşınamadım ki :(((ama özellikle evi inceledim zaten her taraftan güneş alıyor nem yapacak bir yer yok:)
evde şuan oturanlar var canım oturan bayana sordum zaten kendimize göre yaptırdık 5 senedir oturuyorum hiç öyle bişe olmadı dedi tabi kendim oturunca bakacağım inşallahh yoktur nemden rutubetten nefret ediyorum:77:

canım yeni evlerde malesf böyle bir dert oluyor
inşallah seninkinde yoktur...

canım kesinlikle evini 2*1 şeklinde kiraya ver...
amoti eder en azından kendini..
kardeşim var diyorsun ona da verebilirsin kiraya....

canim o biz de dusunduk ama suan onun evi istasyona daha yakin, esinin ise gidp gelmesi daha
kolay . o yuzden vazgectik . tabi ilerde de ne olur bilinmez yani 7-8 dk mesefe farki var.
birde ev merkezi sistem oldugu icin dogalgaz cekilmesi lazim mutfakla banyoya
yani birazda isu var. sistre filanda lazim ama en azindan ferah ve kor oda yok

Kaç metrekare?

biz evimizi ocak ayında aldık.. kışa getirdik özellikle hem ev fiyatları hemde kredi faizleri düşük oluyor.hala bankacılık okumaktayım ama bır bankacı adayı olarak size bunu öneririm.
bizm evimiz 85 metrekare ufak bir ev ama 3 cepheye(kuzey*güney*batı)bakıyor uzun bir balkonumuz var. evin her odası aynıdır fikrimce ama salon ve mutfağın ön tarafa sokağa ya da caddeye bakması tercihimiz oldu.
çift maaşla girdik krediye annem ve babamın maaşı vrdı. kredimiz de 120 aydı ...

biz evimizi ocak ayında aldık.. kışa getirdik özellikle hem ev fiyatları hemde kredi faizleri düşük oluyor.hala bankacılık okumaktayım ama bır bankacı adayı olarak size bunu öneririm.
bizm evimiz 85 metrekare ufak bir ev ama 3 cepheye(kuzey*güney*batı)bakıyor uzun bir balkonumuz var. evin her odası aynıdır fikrimce ama salon ve mutfağın ön tarafa sokağa ya da caddeye bakması tercihimiz oldu.
çift maaşla girdik krediye annem ve babamın maaşı vrdı. kredimiz de 120 aydı ...

kışın düşük olduğunu bilmiyordum
bende eşime dedim
biliyorum dedi:36::36:

Bizde 15 Ocak'ta aldık kredimizi...

fazileri sürekli takip ettik...

En düşük faizdende evimizi aldık

eşim tek maaşla krediyi çekti

120 ay vadeyle ödeyeceğiz.

Evimiz kuzey-güney cepe 6.kat

Bende alırken odaların biçimsiz olmamasına

Ön ve arka cephelerinin açık olmasına güneş görmesine,

merkezi bir yer olmasına,ulaşımın kolay olmasına dikkat ettim.

Evimi seviyorum ama ki gel gör komsuluk ilişkileri çok kötü

bina kalabalık 30 daire var kımseyle görüşmüyorum.

Komsuluk ve etrafındakı ınsanlarda önemli.

Allah kredi ödeyen herkese yardım etsın zor valla

canım biz evimizi 3 yıl önce 15 yıllık kredi çekerek aldık şimdi ise 8 yılımız var. nasıl oluyor dersen faizlerin düştüğü anda refinans diye bir olay var az bir miktar para yatırıyorsun(500-750 tl arasında) bankaya istersen kredi yılını düşürüyorsun istersen aylık ödediğin para miktarını düşürüyorsun. biz iki defa yaptırdık birincisinde kızıma hamile olduğumdan para daha çok lazım olur diye parayı düşürdük aylık 1300 tl ödüyorduk şimdi 1000 tl ödüyoruz ve burada 38.000 tl kadar faizi ödemekten kurtulduk. ikincisindede yılı düşürdük 4 yıl kadar düştü ve burdada 47.000tl faiz ödemekten kurtulduk böyle avantajları var tabi birde kendi evindesin kira öder gibi bi şekilde Allah yardım ediyor inşallah sende kendi evine kavuşursun. birde şunu düşünmeyi unutma sonuçta borçla taşınacaksın evin içine ayrı bir masraf yapacağın ev alma çünkü nede olsa bir miktar taşınma masrafı falan çıkıyor üzerine birde tadilata girersen krediyle zorlayabilir birde bence güney cephe olmasına ve yatak odası, mutfağın büyük olmasına dikkat et. şimdiden kolay gelsin tatlım bu işler çok zor ama başka türlüde ev sahibi olunmuyor artık...

Back
X