Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

Canım ya evet ben tam 3 kilo fazla çıkıyorum doktorun eksilttiği fazlalıkları (1 kg) da düşersem tam 4 kilo fazla.. Gülsem mi ağlasammı bilemiyorum.. ama ben bunlar şişlikler ödem falan diye avutuyorum niye almış olabilirim bu kadar 1 ay içerisinde anlaşılır değil hatta mümkün değil:KK52::KK52:

hakikaten anlaşılır gibi değil. üstelikte eski düzen yemiyorum ama yinede fazla çıkıyorum.

Ben cuma gunu hacettepe de ameliyat oluyorum karin germe. Malesef refakatcm yok. Acaba Ankara da olupta ucret karsiligi bir iki gece benle kalabilecek guvenilir birileri var mi cevrenizde?

Venivedivici ???? desi ??? tlbtlb ve tüm diğerleri nerelerdesiniz ??? Jelesec sağol canım seni görüyorum hiç olmazsa.. ya ne ilginç bir duygu bu allah allah :-)) sizlerin yazdığını görünce kendimi daha bir huzurlu hissediyorum.. :KK9:

hergün okuyorum canım.misafirlerim vardı yazamadım.şişliklerden şikayetçiyim ben de.tam 5 hafta oldu.hala göbekliyim.sabah kalkınca fenadeğil.ama gün içinde şişiyor.böyle olacaksa sonuç memnundeğilim beklentim bu değildi.bekleyeceğiz bakalım.doktora kalırsa geçecek .3 ila 6 ay içinde tam sonuç ortaya çıkacak.garip bir durum var ortada diyet yapmama rağmen kilolar gitmiyor.69 da sayıyorum ameliyattan 10 gün sonra sıkı bir diyete başlamıştım.önceler olsa şimdiye 4 kilo gitmişti.nedir bu durum anlayamadım.ameliyata girdiğimde 72 kiloydum ameliyattan 1 hafta sonra 73 tüm.zaten 1 kiloya yakın yağ alınmış 1 kiloya yakında karın derisi.kaldı bana 70.eeeeeeeeeee ben 1 ayda sadece 1 kilomu verdim çok can sıkıcı.yoksa hala ödem var da şişlikler onlarmı bilemedim.bu ameliyat çok kafa meşgul ediyor.öncesi bir dert sonrası bir dert.valla sabırsız olan yaptırmasın.5 ay veya daha fazla zaman öncesi olanlar lütfen yazın sizde benzer şeyler yaşadınız mı .

öncesiyle kıyaslarsam şu an tabiki çok daha iyi fakat beklentim bu değildi acaba erkenmi.6 ay sonra daha mı iyi olacak :KK14:

Ben cuma gunu hacettepe de ameliyat oluyorum karin germe. Malesef refakatcm yok. Acaba Ankara da olupta ucret karsiligi bir iki gece benle kalabilecek guvenilir birileri var mi cevrenizde?

hiç üzülme benim de yoktu ilk gece ücretli bir bayan hastane personelinden buldum.fakat onu bile uykusuna kıyıp kaldırmadım.ertesi gün hemşirelerin yardımıyla ilk yürüyüşümü yaptım.kalkarken kimseye ihtiyaç duymadım.yavaş yavaş oraya buraya tutuna tutuna kalktım .dikkatli ol sadece.

ben bu ameliyatı yaptıran bir annenin kızıyım.ameliyatı çok araştırdık annemle.birçok insan zor olduğunu söylüyordu.annem oldukça cesaretli biri.kendine güveni tam.bu operasyonu yaptırmaya karar verdi ve 17.01.2014 tarihi ve saat 12.45 te ameliyata başlandı.operasyon 2 saat sürdü.liposuction ile karın germe beraber yapıldı. ameliyattan önce mutlaka korsenizi alın fakat doktorunuzla yaklaşık ne kadar sıvı ve katı kesi çıkaracağını konuşun ona göre korseniz bir yada iki beden küçük olmalı ki vücudunuzu sararak düzgünce şekil alsın.bir de uyku probleminiz varsa uyku yan etkili bir ağrı kesici isteyebilirsiniz doktorunuzdan.
annem ameliyattan çıktı ve odasına alındı.çok korkuyordum fakat annem çok iyi olduğunu söylüyordu.farklı bir anestezi yöntemiyle genel anestezi gibi ama tam olarak baygın olmadığını söyledi.ameliyathanedeki hemşirelerin hocam inanılmaz ne kadar güzel oldu dediiklerini duyduğunu söyledi.serumla geldi.biraz sonra anestezi doktoru gelip annemin boununda duran garip bir yuvarlağa ilaç vermeye devam etti bu ince kanalcık annemin boynundan sırtına kadar uzanıyordu.onu kontrol etti ve dozu verip geçmiş olsun dedi ve çok özel ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyledi.normalde ben arştırırken okuduğumda ameliyattan hasta korse giydirilmiş çıkmalıdır yazıyordu fakat.koyulan drenlerden dolayı doktorumuz ameliyat sorası giymenin daha uygun olduğunu söyledi.ben biraz aceleci davrandım aslını söylemek gerekirse 3 saati geçmişti ameliyattan çıkalı ve annem ilk yudum suyunu aldı.biraz yoğurt ve ılık biraz da çorba içti.serumun 3 te 1 i bitmiişti.keşke serum bitene kadar bekleseydik.babama hadi korseyi giydirelim dedim.babam tabi ben ne dersem uyguluyordu çünkü onun bu konuda bir bilgisi yoktu.ben yatarken giydirmeyi planlarken bir anda annemi ayakta gördüm lipocuctiondan olan kanamayı görnce gazlı bezle kapatayım dışarı akmasın derken annemin tansiyonu düştü sıcaklandı ter bastı bembeyaz oldu çok korktum ve hemşireye haber verdim. o anda babam annemi yatağa yaslayıp ayaklarını yukarı kaldırmanın iyi olcağını düşünmüş.hemşire iki kez tansiyon alamadı.annem çok kötüydü bembeyazdı.neden şimdi kaldırdınız dedi.çok üzülmüştüm annemi yatırdık ve yavaşça yukarı çektik korseyi.uzandı biraz sonra kendine geldi.korseyi giyinmek için serumun bitmesini,hastanın birşeyler yeyip kendini toparlamasını bekleyin.drenlerden kanla karışık sarı katımsı parçalar geliyordu.liposuction kesilerinden sızıntılar oluyordu ki bu normalmiş doktor öyle dedi.bir gece hastanede yatmanız iyi olacaktır.biz bir gece ve bir gündüz kaldık.bu süre zarfı içnde drenler bir kez doldu ve boşaltıldı.bugün 20.01.2014 ve drenler salı günü çıkacak.annem çok ağrısının olmadığını söylüyor.sanırım sırt üstü yatmak çok zor buna alışkın olmak zorundasınız.drenlerden dolayı sağa sola dönülmüyor.iyileşme sürecinde yürümek oldukça önemli.o bölgeye kan akışını hızlandırarak iyilşmenizi hızlanacaktır.sanırım karnın sağ ve solu biraz ağrıyor ama annem ağrım yok diyor.salı günü kontrolden sonralarını da aktaracağım.

ben bu ameliyatı yaptıran bir annenin kızıyım.ameliyatı çok araştırdık annemle.birçok insan zor olduğunu söylüyordu.annem oldukça cesaretli biri.kendine güveni tam.bu operasyonu yaptırmaya karar verdi ve 17.01.2014 tarihi ve saat 12.45 te ameliyata başlandı.operasyon 2 saat sürdü.liposuction ile karın germe beraber yapıldı. ameliyattan önce mutlaka korsenizi alın fakat doktorunuzla yaklaşık ne kadar sıvı ve katı kesi çıkaracağını konuşun ona göre korseniz bir yada iki beden küçük olmalı ki vücudunuzu sararak düzgünce şekil alsın.bir de uyku probleminiz varsa uyku yan etkili bir ağrı kesici isteyebilirsiniz doktorunuzdan.
annem ameliyattan çıktı ve odasına alındı.çok korkuyordum fakat annem çok iyi olduğunu söylüyordu.farklı bir anestezi yöntemiyle genel anestezi gibi ama tam olarak baygın olmadığını söyledi.ameliyathanedeki hemşirelerin hocam inanılmaz ne kadar güzel oldu dediiklerini duyduğunu söyledi.serumla geldi.biraz sonra anestezi doktoru gelip annemin boununda duran garip bir yuvarlağa ilaç vermeye devam etti bu ince kanalcık annemin boynundan sırtına kadar uzanıyordu.onu kontrol etti ve dozu verip geçmiş olsun dedi ve çok özel ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyledi.normalde ben arştırırken okuduğumda ameliyattan hasta korse giydirilmiş çıkmalıdır yazıyordu fakat.koyulan drenlerden dolayı doktorumuz ameliyat sorası giymenin daha uygun olduğunu söyledi.ben biraz aceleci davrandım aslını söylemek gerekirse 3 saati geçmişti ameliyattan çıkalı ve annem ilk yudum suyunu aldı.biraz yoğurt ve ılık biraz da çorba içti.serumun 3 te 1 i bitmiişti.keşke serum bitene kadar bekleseydik.babama hadi korseyi giydirelim dedim.babam tabi ben ne dersem uyguluyordu çünkü onun bu konuda bir bilgisi yoktu.ben yatarken giydirmeyi planlarken bir anda annemi ayakta gördüm lipocuctiondan olan kanamayı görnce gazlı bezle kapatayım dışarı akmasın derken annemin tansiyonu düştü sıcaklandı ter bastı bembeyaz oldu çok korktum ve hemşireye haber verdim. o anda babam annemi yatağa yaslayıp ayaklarını yukarı kaldırmanın iyi olcağını düşünmüş.hemşire iki kez tansiyon alamadı.annem çok kötüydü bembeyazdı.neden şimdi kaldırdınız dedi.çok üzülmüştüm annemi yatırdık ve yavaşça yukarı çektik korseyi.uzandı biraz sonra kendine geldi.korseyi giyinmek için serumun bitmesini,hastanın birşeyler yeyip kendini toparlamasını bekleyin.drenlerden kanla karışık sarı katımsı parçalar geliyordu.liposuction kesilerinden sızıntılar oluyordu ki bu normalmiş doktor öyle dedi.bir gece hastanede yatmanız iyi olacaktır.biz bir gece ve bir gündüz kaldık.bu süre zarfı içnde drenler bir kez doldu ve boşaltıldı.bugün 20.01.2014 ve drenler salı günü çıkacak.annem çok ağrısının olmadığını söylüyor.sanırım sırt üstü yatmak çok zor buna alışkın olmak zorundasınız.drenlerden dolayı sağa sola dönülmüyor.iyileşme sürecinde yürümek oldukça önemli.o bölgeye kan akışını hızlandırarak iyilşmenizi hızlanacaktır.sanırım karnın sağ ve solu biraz ağrıyor ama annem ağrım yok diyor.salı günü kontrolden sonralarını da aktaracağım.

Cok gecmis olsun ..... haberkerinizi bekliyorum. Annen kac yasinda?
Sevgilerimi ilet kendisine...

Çok çok geçmiş olsun sağlıklı günler diliyorum umarım biran önce iyileşir ve yağlarına veda etmenin keyfini çıkarır Annecigin...

Ya göbek deliği olmamış diyenleri memnun olmayanlara okuyunca çok üzülüyorum benim de en büyük korkumdu benim göbek deliğim çukur çok güzel ve ameliyattan çıktıktan sonra 3kilo azdım bir süre sonra simdi de 5 kilo azim kendim biraz dikkat ederek ben çok memnunum dikiş izin kısa ve çok düzgün ve gerçekten ankara da olacaklara doktorumu tavsiye ediyorum BAşar KAya ufuk hastanesinde inşallah herkes çok mutlu olur umduğunu bulur

Ya kızlar mesajimi okuyunca amma da övünmüsamelan demeyin ben çok mutlu oldum herkes öyle olsun istiyorum gerçekten hiç sorun yaşamadım bi tek dik duramamak dışında ne pansuman oldum ne bişey sonucumu hemen gördüm bilmiyorum belki de benim öncesi çok kötüydü onun içinfark cçoktu ama mutlaka olcgınız doktorun karın germe sonucunu canli olmasa bile resimlerden falan görün çünkü burunda iyi olan karında olmayabilir bana ankarada ünlü bir doktora ameliyat olmuş siteden bi arkadaş mail atmışdı göbek deliği dumduzdu iyi değildi her ünlü doktor iyi olmuyor allah iyilerle karşılaştırsın inşallah bir de ben 6ay sonra çok farketceğini en azindn kendinde düşünmüyorum benim 3 ay oldu baştan beri aynı gibi sadece yumuşadı biraz da şişi indi

Kızlar tek tek alıntılamadan yazıyorum; yeni ameliyat olan arkadaşların no panic çok erken evredesiniz bende bu yollardan geçtim olan sürecin üzerinden aylar yıllar geçen arkadaşlarım da beklemek lazım en erken sonucu 3.ayda görürsünüz (kişinin bünyesi ile alakalı da değişebilir bu durum) 6.ay 1.sene benim ameliyatım olalı 6.ay bitti hala fazla kaçırdığım da şişme olabiliyor; ödem kişiden kişiye farklılık gösterebilir bazımız da çok az bazı bünyede fazla olabiliyor az sabır zoru geçmiş,sigara içen arkadaşlar da yara iyileşmesi açısın dan içmesinler ben içtim aman içmeyin çünkü yara iyileşmesini geciktiriyor :KK14: bantlarla ilgili bir arkadaşımız soru sormuştu o bantlarla banyo yapılıyor yalnız banyo sonrası çok iyi kurutun fönle çünkü nemli kalmaması lazım arada korsenizi havalandırın ve altına penye atlet giyinin daha rahat edersiniz :21:

Ya göbek deliği olmamış diyenleri memnun olmayanlara okuyunca çok üzülüyorum benim de en büyük korkumdu benim göbek deliğim çukur çok güzel ve ameliyattan çıktıktan sonra 3kilo azdım bir süre sonra simdi de 5 kilo azim kendim biraz dikkat ederek ben çok memnunum dikiş izin kısa ve çok düzgün ve gerçekten ankara da olacaklara doktorumu tavsiye ediyorum BAşar KAya ufuk hastanesinde inşallah herkes çok mutlu olur umduğunu bulur

demekki sende ödem olmamış canım.çıktıktan sonra bile 3 kilo azmışsın.bende hiç öyle değildi girdiğim kilodan daha ağırdım.dikiş izimden memnunum çok ince ve 5 hafta olmasına rağmen çok belirsiz.bu şişlik beni tedirgin ediyor bir de diyet yapmama rağmen kilom nerdeyse yerinden oynamıyor

arkadaşım senin adına çok mutlu oldum bana çok soruyorlar Ankara da doktor adını yazman iyi oldu

demekki sende ödem olmamış canım.çıktıktan sonra bile 3 kilo azmışsın.bende hiç öyle değildi girdiğim kilodan daha ağırdım.dikiş izimden memnunum çok ince ve 5 hafta olmasına rağmen çok belirsiz.bu şişlik beni tedirgin ediyor bir de diyet yapmama rağmen kilom nerdeyse yerinden oynamıyor

desicim sen ne kadar oldu ameliyat olalı aklım da kalmamış kusura bakma; eğer erken evrede isen rahat ol ama yürüşe ve bol sıvı almaya çalış ve öncesi resmini doktorundan rica et bende yazılarım var geçmişte panic yapıp doktorun başının etini yediğimde ameliyat öncesi resmimi atmıştı görünce erken evre de bile farkı net görebiliyor insan sabır bak gör 6.ay sonra yazacaksın dümdüzüm diye :KK31:

ay sağol canım ya çokmu panik yapıyoruz acaba.karnıma bakmaktan bi hal oldum. evdeki aynaları tek tek geziyorum birisi ince gösterirmi acep diye :KK1: duygu durumum habire değişiyor.bi mutluyum 5 dakika sonra mutsuz önceki halimi düşününce evet mutluyum.ama daha iyi olabilirmiydi bilmem.ya da çok mu erken bilemedim canım.kiloda yerinde sayınca çıldırdım bi kaç gündür

Canım dövme nasıl dövme beyaz boyamı yapıyorlar:)?:KK6::KK6:

canım bayağı kalıcı dövme düşünüyorum ama k.k. dan Mirin diye bir arkadaş yeni yaptırdı acılı bir işlemmiş:KK43: bende lokal olmaz mı dedim yok dedi canlı canlı acı çekemem ben :KK19: zaten orta kısım çok değil ama bakalım geçmezse bir yolunu bulurum artık:KK34:kızların bazılarının izleri neredeyse sıfır bekleyeceğim 1.sene dolsun bakalım

desicim sen ne kadar oldu ameliyat olalı aklım da kalmamış kusura bakma; eğer erken evrede isen rahat ol ama yürüşe ve bol sıvı almaya çalış ve öncesi resmini doktorundan rica et bende yazılarım var geçmişte panic yapıp doktorun başının etini yediğimde ameliyat öncesi resmimi atmıştı görünce erken evre de bile farkı net görebiliyor insan sabır bak gör 6.ay sonra yazacaksın dümdüzüm diye :KK31:

5 hafta oldu canım.ay inşallah yazarım dümdüzüm diye bal akıyor ağzından

ay sağol canım ya çokmu panik yapıyoruz acaba.karnıma bakmaktan bi hal oldum. evdeki aynaları tek tek geziyorum birisi ince gösterirmi acep diye :KK1: duygu durumum habire değişiyor.bi mutluyum 5 dakika sonra mutsuz önceki halimi düşününce evet mutluyum.ama daha iyi olabilirmiydi bilmem.ya da çok mu erken bilemedim canım.kiloda yerinde sayınca çıldırdım bi kaç gündür

canım anlıyorum seni ben bir hafta sonra kot denemeye çalıştım ama nerede ağladım sinirden:KK43:doktoru tatilde deli ettim hele bizim kızlar ne çekti benden bana yalan söylediniz bu dikiş çamaşırımın üzerinde diye (nlglp,bentoprak,bestemelodi) ne çektiler benden hepsi dedi bir ay sonra çamaşırın içine girecek diye öylede oldu,rahat ol bu ameliyatlar hemen hokus pokus yapmıyor bekleme süreci var :KK19:

5 hafta oldu canım.ay inşallah yazarım dümdüzüm diye bal akıyor ağzından

5.hafta ya diş çektirsek yerinin yarası hemen geçmez :KK19: sabır iyileşme sürecini yeter ki sıkıntısız (komplikasyon) yaşamadan atlatmak önemli geçecek ödem mödem kalmaz yeter ki kilo almayın

X