Estetik - Karın germe estetik ameliyatı (Abdominoplasty, Tummytuck)

5.hafta ya diş çektirsek yerinin yarası hemen geçmez :KK19: sabır iyileşme sürecini yeter ki sıkıntısız (komplikasyon) yaşamadan atlatmak önemli geçecek ödem mödem kalmaz yeter ki kilo almayın

ay canım benim ya çok sağol içimi rahatlattın.çok şükür sigara da içmeme rağmen hiç bir sorun yaşamadım.ameliyat sonrası 15 gün içmedim ama.dikiş izlerim de çok iyi potluk da yok.lipoda çok iyi simit mimit yok bir tek şu şiş göbek.bekleyeceğim bakalım yarın kovmaz inşallah doktor .kontrolüm var da.

ay canım benim ya çok sağol içimi rahatlattın.çok şükür sigara da içmeme rağmen hiç bir sorun yaşamadım.ameliyat sonrası 15 gün içmedim ama.dikiş izlerim de çok iyi potluk da yok.lipoda çok iyi simit mimit yok bir tek şu şiş göbek.bekleyeceğim bakalım yarın kovmaz inşallah doktor .kontrolüm var da.

ne güzel sigara öncesi ve sonrası çok içende yaşanıyor maalesef sıkıntı sen şanslısın ama yinede abartma adet sayısını izlerin kötü iyeleşmesin :KK34: yok niye kovsun parasını verdik süreci tamamlayana kadar yanımız da olacak doktorlar

canım bayağı kalıcı dövme düşünüyorum ama k.k. dan Mirin diye bir arkadaş yeni yaptırdı acılı bir işlemmiş:KK43: bende lokal olmaz mı dedim yok dedi canlı canlı acı çekemem ben :KK19: zaten orta kısım çok değil ama bakalım geçmezse bir yolunu bulurum artık:KK34:kızların bazılarının izleri neredeyse sıfır bekleyeceğim 1.sene dolsun bakalım

Canım benim acele etme dövme için . Hele tenin beyaz ise daha da silik oluyor ameliyat izi. O yüzden bekle. Jelesec ben ameliyat olamaya karar verdim ancak refakatcim yok. Zorlanırmıyım?

Canım benim acele etme dövme için . Hele tenin beyaz ise daha da silik oluyor ameliyat izi. O yüzden bekle. Jelesec ben ameliyat olamaya karar verdim ancak refakatcim yok. Zorlanırmıyım?

canım buğday tenim var ama doktorda acele etme yani çok erken ize takılman için dedi ben zaten takıntılı tipim bakma herkese raha olun dediğime :KK17: bekleyeceğim bende nlglpd acele etme dedi ben söz dinlerim:)) canım senin eşin benim oğlanın bölümünden mezundu yazışmıştık senle staj için ileri ki yıllarda el atarsa sana refakatci olurum aksilik çıkmaz sa ilk gün:KK9: şaka bir tarafa biz kızlarla haftaya çarşamba yemek yiyeceğiz ataşehirde senin günün ne zamana mutlaka uğrarız yanına, doktora söyle canım gece için hemşireleri tembihler zaten buton var basınca geliyorlar sıkıntı olmaz

canım buğday tenim var ama doktorda acele etme yani çok erken ize takılman için dedi ben zaten takıntılı tipim bakma herkese raha olun dediğime :KK17: bekleyeceğim bende nlglpd acele etme dedi ben söz dinlerim:)) canım senin eşin benim oğlanın bölümünden mezundu yazışmıştık senle staj için ileri ki yıllarda el atarsa sana refakatci olurum aksilik çıkmaz sa ilk gün:KK9: şaka bir tarafa biz kızlarla haftaya çarşamba yemek yiyeceğiz ataşehirde senin günün ne zamana mutlaka uğrarız yanına, doktora söyle canım gece için hemşireleri tembihler zaten buton var basınca geliyorlar sıkıntı olmaz

Canım benim elimizden gelen yardımı tabiki yaparız. Ameliyat öbür gün yani 22 Ocak Çarşamba …. yani 1 gün sonra saat 11 de hastahanede olmam lazım.

canım anlıyorum seni ben bir hafta sonra kot denemeye çalıştım ama nerede ağladım sinirden:KK43:doktoru tatilde deli ettim hele bizim kızlar ne çekti benden bana yalan söylediniz bu dikiş çamaşırımın üzerinde diye (nlglp,bentoprak,bestemelodi) ne çektiler benden hepsi dedi bir ay sonra çamaşırın içine girecek diye öylede oldu,rahat ol bu ameliyatlar hemen hokus pokus yapmıyor bekleme süreci var :KK19:

Siz o yemeği cumartesiye alsaydınız ya banada ugrardınız:)çok heyanlıyım çooook.:18::18::18:

hiç üzülme benim de yoktu ilk gece ücretli bir bayan hastane personelinden buldum.fakat onu bile uykusuna kıyıp kaldırmadım.ertesi gün hemşirelerin yardımıyla ilk yürüyüşümü yaptım.kalkarken kimseye ihtiyaç duymadım.yavaş yavaş oraya buraya tutuna tutuna kalktım .dikkatli ol sadece.
Ya beni de bir panik aldı ne yapacağım diye. İçim rahatladı şimdi. Sen nerde oldun ameliyatını ve ne ameliyatıydı acaba? Benim karın germe ve göğüs dikleştirme.

Iyi de kuzum 17gündür hep aynı bant mi duruyor duş falan almadın mi yani o bant düşmedi mi sarı mi bantin rengi

melosb her doktorun tekniği farklı biliyorsun.bizim doktor o bantları kullanıyor.ki bencede iyi yapıyor o çirkin ilk halini görmüyoruz :)

Benim hala kipkırmızı ve hala kabuklu yaralar var hele korseyi takınca çok acıyor bu ara yanıyor resmen bugün markette gittik artık dayanamadım o kadar acıdı ki korseyi orda çıkardım çok canım yandı

sigara i.iyorsan kırmızı olması normal.ben içiyorum ve amlyt izim baya bayaaa kırmızı:26:
korseni çok sıkma canım birde dikişlere gelmemesini sağla ve atletin üzerine giy korseyi ben çözümü öyle buldum :)

Benim dikiş izimin üzeri bir parmak kalınlığında alt ve üst tarafı kırmızı mor arası bir durumda:KK43: herkeste oylemi oluyor acaba?

dikiş izi kişinin yapısıyla ve sigara içmenizle alakalı kızlar.doktorunuz açıklamıştır.

bende 14.aralık ameliyat oldum karnımda sertlik var, ödem var, şişlikte var ama senin bahsettiğin gibi çok şiş değil. Galiba bünye meselesi beklemek gerek benim doktorum da şeklinin almasının 6 ay süreceğini söylemişti.

çok haklısın massal doktorlar hep öyle diyorlar ama işte bizde sabır yok panik var :KK1:

cicim biz aynı zamanda ameliyat olmuşuz, aramızda sadece bir gün var. kilon nasıl senin ameliyat sonrası fazla çıkıyormusun. ben yaklaşık 1,5-2 kilo kadar fazla çıkıyorum tartıda.

ysmnts 1,5 2 kilo nedirki :)
ben amlyta 58 kilo girdim.hastaneden çıktığımda tartı 64 ü gösteriyordu :))

Ben 56kiloydum şimdi 55im yanlardaki simitlere lipo yapıldı mi kızlar ya bana yapmadı doktor yapacam dedi sonra yapmamış

melosb zayıfsın demekki gerek görmemiştir doktorun.

Canım benim elimizden gelen yardımı tabiki yaparız. Ameliyat öbür gün yani 22 Ocak Çarşamba …. yani 1 gün sonra saat 11 de hastahanede olmam lazım.

hımm az kalmış saatin geç olması iyi canım sabahın köründe gittim ben ameliyatlara hep,sağol canım sende tatlısın eski k.k. arkadaşım:)))

Siz o yemeği cumartesiye alsaydınız ya banada ugrardınız:)çok heyanlıyım çooook.:18::18::18:

sana göre de yaparız toplantı canım panic yapma sen :KK16:

Venivedivici ???? desi ??? tlbtlb ve tüm diğerleri nerelerdesiniz ??? Jelesec sağol canım seni görüyorum hiç olmazsa.. ya ne ilginç bir duygu bu allah allah :-)) sizlerin yazdığını görünce kendimi daha bir huzurlu hissediyorum.. :KK9:

bebeiimm ben tlb tlb :)
adımı değiştirdim :)hep buralardayım :)
aynı his bende de var massal,aslında yazacak çok bir şeyim kalmadı ama girmeyince özlüyorum burayı :)

Çoğunluğun olduğu gibi bende Ercan Karacaoğluna ameliyat oldum. Hatta kontrol sırasında tlbtlb ile karşılaştık hastanede. Neredesin tlbtlb bir cevap ver, sende de bendeki gibi sıkıntılar varmı??

ysmnts merhaba hoş geldin.hatırladım seni nasılsın?

sıkıntın şişlikmi sadce?
o hepimizde oldu ama bazıları hemen attı,bazılarımızda ise hala var...

hakikaten anlaşılır gibi değil. üstelikte eski düzen yemiyorum ama yinede fazla çıkıyorum.

ysmnts yukarda ki mesajda da yazdım bende de bariz bir kilo farkı oldu.ödemmiydiydi yoksa ameliyat sonrası yaşadığım iştah patlamasının sonucumuydu bilemiyorum :)))
ama düşünüyorumda 5 günde 6 kilo alınırmı yaa :)
aldıysamda yuh bana :)))

Son düzenleme:
ben bu ameliyatı yaptıran bir annenin kızıyım.ameliyatı çok araştırdık annemle.birçok insan zor olduğunu söylüyordu.annem oldukça cesaretli biri.kendine güveni tam.bu operasyonu yaptırmaya karar verdi ve 17.01.2014 tarihi ve saat 12.45 te ameliyata başlandı.operasyon 2 saat sürdü.liposuction ile karın germe beraber yapıldı. ameliyattan önce mutlaka korsenizi alın fakat doktorunuzla yaklaşık ne kadar sıvı ve katı kesi çıkaracağını konuşun ona göre korseniz bir yada iki beden küçük olmalı ki vücudunuzu sararak düzgünce şekil alsın.bir de uyku probleminiz varsa uyku yan etkili bir ağrı kesici isteyebilirsiniz doktorunuzdan.
annem ameliyattan çıktı ve odasına alındı.çok korkuyordum fakat annem çok iyi olduğunu söylüyordu.farklı bir anestezi yöntemiyle genel anestezi gibi ama tam olarak baygın olmadığını söyledi.ameliyathanedeki hemşirelerin hocam inanılmaz ne kadar güzel oldu dediiklerini duyduğunu söyledi.serumla geldi.biraz sonra anestezi doktoru gelip annemin boununda duran garip bir yuvarlağa ilaç vermeye devam etti bu ince kanalcık annemin boynundan sırtına kadar uzanıyordu.onu kontrol etti ve dozu verip geçmiş olsun dedi ve çok özel ve başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyledi.normalde ben arştırırken okuduğumda ameliyattan hasta korse giydirilmiş çıkmalıdır yazıyordu fakat.koyulan drenlerden dolayı doktorumuz ameliyat sorası giymenin daha uygun olduğunu söyledi.ben biraz aceleci davrandım aslını söylemek gerekirse 3 saati geçmişti ameliyattan çıkalı ve annem ilk yudum suyunu aldı.biraz yoğurt ve ılık biraz da çorba içti.serumun 3 te 1 i bitmiişti.keşke serum bitene kadar bekleseydik.babama hadi korseyi giydirelim dedim.babam tabi ben ne dersem uyguluyordu çünkü onun bu konuda bir bilgisi yoktu.ben yatarken giydirmeyi planlarken bir anda annemi ayakta gördüm lipocuctiondan olan kanamayı görnce gazlı bezle kapatayım dışarı akmasın derken annemin tansiyonu düştü sıcaklandı ter bastı bembeyaz oldu çok korktum ve hemşireye haber verdim. o anda babam annemi yatağa yaslayıp ayaklarını yukarı kaldırmanın iyi olcağını düşünmüş.hemşire iki kez tansiyon alamadı.annem çok kötüydü bembeyazdı.neden şimdi kaldırdınız dedi.çok üzülmüştüm annemi yatırdık ve yavaşça yukarı çektik korseyi.uzandı biraz sonra kendine geldi.korseyi giyinmek için serumun bitmesini,hastanın birşeyler yeyip kendini toparlamasını bekleyin.drenlerden kanla karışık sarı katımsı parçalar geliyordu.liposuction kesilerinden sızıntılar oluyordu ki bu normalmiş doktor öyle dedi.bir gece hastanede yatmanız iyi olacaktır.biz bir gece ve bir gündüz kaldık.bu süre zarfı içnde drenler bir kez doldu ve boşaltıldı.bugün 20.01.2014 ve drenler salı günü çıkacak.annem çok ağrısının olmadığını söylüyor.sanırım sırt üstü yatmak çok zor buna alışkın olmak zorundasınız.drenlerden dolayı sağa sola dönülmüyor.iyileşme sürecinde yürümek oldukça önemli.o bölgeye kan akışını hızlandırarak iyilşmenizi hızlanacaktır.sanırım karnın sağ ve solu biraz ağrıyor ama annem ağrım yok diyor.salı günü kontrolden sonralarını da aktaracağım.

çok geçmiş olsun anneciğine :)

Biliyorum çok soru sordum, bütün blogu okumama rağmen herşeyi unuttum. Heyecandan ve korkudan ölecem.Hastahane çıkışında ne giymem lazım?

sen ders verirsin artık gecen seneden beri takip okuma resim heyecan yapma rahat ol canım:KK19: ben eşofmanla çıktım ve 2.ayda öyle takıldım rahat rahat:)))

X